Je kompleksen način določanja moči planetov, znakov, hiš in aspektov.
Določanje moči za planete nam je vsem znano in je prikazano v "essential dignities".
Pri astrodynes metodi, pa poleg teh faktorjev, upoštevamo še druge in tako je tudi rezultat lahko drugačen.
Sam nimam izkušenj s tehniko, lahko pa malo preverimo koliko drži. Za sebe in nekaj aktivnih članov bom napisal najmočnejše planete, hiše in znake. Opise teh, najdete
tukaj. Na žalost v tem zastonjskem pregledu niso vključeni aspekti... bo pa tudi tako šlo.
Vsak naj potem na linku prebere kaj je zanj napisano in tukaj malo pokomentira.
Še nekaj osnovnih informacij:
Najmočnejši planet predstavlja aktivno moč, ki dominira v horoskopu. Predstavlja primarno energijo/način/usmeritev, kako se soočamo z življenjem.
Najmočnejši znak je splošen odnos do življenja, filter skozi katerga percepiramo a tudi oddajamo energijo.
Najmočnejše hiše pa so življenska področja s povdarkom.
V oklepajih je pripisano, ali je moč harmonična ali neharmonična. Poenostavljeno povedano, koliko nam ustreza ta način izražanja glede na naš slošen horoskop.
H je harmonično, N neharmonično. Število H-jev oz. N-jev določa stopnjo ne/harmoničnosti, s tem da je 1 najmanj, 3 pa največ.
Če ni nič napisano je izražanje nevtralno.
Imejte v mislih, da to mora biti močna in jasna značilnost pri vas, kajti sicer lahko v vsem najdemo kak delček sebe.
Prvo napisani znak, planet, hiša, je vedno najmočnejši/a.
No... pa začnimo.
Jaz:
Planet/i -

(N),

(H),

(NN)

bi že držal, tudi negativnejše oblike izažanja bi kar bile. Mislim, da je dejansko nekaj na tem, da je

najmočnejši, saj je kotni in tvori kar močne aspekte z AC, MC,

,

,

(in močan kvintil s :So).

deloma ja deloma ne, ne moram rečt, da je ta opis v celoti skladen.

pa spet precej drži, zagotovo bolj kot

Pa tudi kar ustreza mi to, ne vem zakaj bi bilo neharmonično. Ali pa kaj ne razumem dobro.
Znak/i -

,

(N)

v bistvu povsem drži

pa tudi precej
Hiše 7. (NN) in 8. (HHH)
7. Že... bo držalo
8. Tuji denar etc. v tem se ne najdem. Ampak spet ne gledam na to hišo v tem tradicionalnem pomenu. Če pogledam iz naprednejše perspektive, so domene te hiše že pomembne pri meni.
Tudi harmoničnost pri obeh je lep pokazatelj, koliko se jaz v teh vlogah dobro počutim
Kot rezime bi rekel, da je ta metoda vsaj zanimiva, če že nič drugega in vredna nadaljne raziskave. Vsekakor bi se lahko uporabljala, kot začetna, hitra iztočnica pri analizi.
Jane:
Planeti -

(NN),

(H)
Znaki -

(H),

(H)
Hiše - 1. (NN), 4. (NN)
Tea:
P - Imaš precej izenačene a bom izpostavil: :So in

(N)
Z -

(H),

(HH)
H - 9. (H), 7.
Princes:
P -

(NN) ta izstopa, lahko vključimo še

(NNN). Vsi ostali precej slabši.
Z -

(NN),

(NN),

(NNN)
H - 1. (NNN), 8. (NNN), 4. (NN).
Taja6:
P -

(H), pogojno še

(N)
Z -

(HHH), pogojno še

H - 10.(H), 2.(HHH), 1.(N)
Tukaj mamo zelo izstopajoč planet in znak, tak da bomo vidlo če res drži.
Sanjalka:
P - Spet izenačeni planeti, če izpostavim samo namočnejša:

in :So (H)
Z - :de (N),

(D)
H - 10. (N) z naskokom. Dodajam še 1.
Naj bode dovolj.