Author Topic: Astrodynes  (Read 4186 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
Astrodynes
« on: March 10, 2011, 01:57:08 PM »
Je kompleksen način določanja moči planetov, znakov, hiš in aspektov.
Določanje moči za planete nam je vsem znano in je prikazano v "essential dignities".
Pri astrodynes metodi, pa poleg teh faktorjev, upoštevamo še druge in tako je tudi rezultat lahko drugačen.

Sam nimam izkušenj s tehniko, lahko pa malo preverimo koliko drži. Za sebe in nekaj aktivnih članov bom napisal najmočnejše planete, hiše in znake. Opise teh, najdete tukaj. Na žalost v tem zastonjskem pregledu niso vključeni aspekti... bo pa tudi tako šlo.

Vsak naj potem na linku prebere kaj je zanj napisano in tukaj malo pokomentira.

Še nekaj osnovnih informacij:
Najmočnejši planet predstavlja aktivno moč, ki dominira v horoskopu. Predstavlja primarno energijo/način/usmeritev, kako se soočamo z življenjem.
Najmočnejši znak je splošen odnos do življenja, filter skozi katerga percepiramo a tudi oddajamo energijo.
Najmočnejše hiše pa so življenska področja s povdarkom.

V oklepajih je pripisano, ali je moč harmonična ali neharmonična. Poenostavljeno povedano, koliko nam ustreza ta način izražanja glede na naš slošen horoskop.  
H je harmonično, N neharmonično. Število H-jev oz. N-jev določa stopnjo ne/harmoničnosti, s tem da je 1 najmanj, 3 pa največ.
Če ni nič napisano je izražanje nevtralno.

Imejte v mislih, da to mora biti močna in jasna značilnost pri vas, kajti sicer lahko v vsem najdemo kak delček sebe.

Prvo napisani znak, planet, hiša, je vedno najmočnejši/a.

No... pa začnimo.

Jaz:
Planet/i -  :Ma (N),  :PL(H),  :Sa(NN)
 :Ma bi že držal, tudi negativnejše oblike izažanja bi kar bile. Mislim, da je dejansko nekaj na tem, da je  :Ma najmočnejši, saj je kotni in tvori kar močne aspekte z AC, MC,  :Lu,  :Ve,  :ki (in močan kvintil s  :So).
 :PL deloma ja deloma ne, ne moram rečt, da je ta opis v celoti skladen.
 :Sa pa spet precej drži, zagotovo bolj kot  :PL Pa tudi kar ustreza mi to, ne vem zakaj bi bilo neharmonično. Ali pa kaj ne razumem dobro.

Znak/i - :st,  :te (N)
 :st v bistvu povsem drži
 :te pa tudi precej

Hiše 7. (NN) in 8. (HHH)
7. Že... bo držalo
8. Tuji denar etc. v tem se ne najdem. Ampak spet ne gledam na to hišo v tem tradicionalnem pomenu. Če pogledam iz naprednejše perspektive, so domene te hiše že pomembne pri meni.
Tudi harmoničnost pri obeh je lep pokazatelj, koliko se jaz v teh vlogah dobro počutim

Kot rezime bi rekel, da je ta metoda vsaj zanimiva, če že nič drugega in vredna nadaljne raziskave. Vsekakor bi se lahko uporabljala, kot začetna, hitra iztočnica pri analizi.  

Jane:
Planeti -  :Me (NN),  :Sa (H)
Znaki -  :dv (H),  :te (H)
Hiše - 1. (NN), 4. (NN)

Tea:
P - Imaš precej izenačene a bom izpostavil:  :So in  :U (N)
Z -  :Sk (H),  :st (HH)
H - 9. (H), 7.

Princes:
P -  :Me (NN) ta izstopa, lahko vključimo še  :Sa (NNN). Vsi ostali precej slabši.
Z -  :B (NN),  :dv (NN),  :Sk (NNN)
H - 1. (NNN), 8. (NNN), 4. (NN).

Taja6:
P -  :Lu (H), pogojno še  :NE (N)
Z -  :te (HHH), pogojno še  :Le
H - 10.(H), 2.(HHH), 1.(N)
Tukaj mamo zelo izstopajoč planet in znak, tak da bomo vidlo če res drži.

Sanjalka:
P -  Spet izenačeni planeti, če izpostavim samo namočnejša:  :Me in  :So (H)
Z -  :de (N), :rak (D)
H - 10. (N) z naskokom. Dodajam še 1.

Naj bode dovolj.
« Last Edit: March 10, 2011, 03:28:18 PM by Bojan The Bojan »

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
Re: Astrodynes
« Reply #1 on: March 10, 2011, 02:13:45 PM »
Tejka:
P - Tukaj spet enako močni planeti:  :U (H) :So (N), :Lu(N)
Z -  :ov (N), :te (N)
H - 3. (N), 8. (HH)

Jernej:
P -  :Ve(H),  :U(NN)
Z -  :B (HH),  :te(N)
H - 7. (H), 1. (NNN)

Offline Princes

• Mojster
« Reply #2 on: March 10, 2011, 02:36:14 PM »
Bojan, lepo da si me vključil v analizo... ne najdem pa linka, mislim, da si ga omenil v tekstu :) Ko preberem ti komentiram.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: March 10, 2011, 02:55:05 PM »
Tea:
P - Imaš precej izenačene a bom izpostavil:  Sonce in  Uran (N)
Z -  Skorpijon (H),  Strelec (HH)
H - 9. (H), 7.

Hvala Bojan

Glede hiš bi se strinjala predvsem mi delujejo osi teh hiš   3/9 in 1/7 

Vsekakor so medčloveški odnosi pomembni zame in seveda učenje in znanje tudi

Kot si že omenil imam precej razgibano karto, tako da bi težko izpostavila Sonce kot tako zelo pomembno. Lahko seveda bolj kot to, da je vladar 7 in je pomemben skozi moje partnerje.  Najbrž njegova nezahtevna postavitev oz. z Neptunovsko konjunkcijo precej sanjari, oz. partnerji "poberejo" to njegovo moč in simbolizem.

Uran - DA - tale je itak vpet v veliki križ mojega horoskopa in predstavlja skupaj z  :Me /9/  :Lu /3/ in  :ki /1/ dinamiko, ki žene naprej.

škorpijon - strelec hm ... težko bi se opredelila, res.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: March 10, 2011, 03:06:26 PM »
Bojan, lepo da si me vključil v analizo... ne najdem pa linka, mislim, da si ga omenil v tekstu :) Ko preberem ti komentiram.
Sem ga malo bolj označil zdaj.

evo
tukaj

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #5 on: March 10, 2011, 03:10:25 PM »
hvala Bojan,

tole moram v miru prebrat in naštudirat, za kaj sploh gre in se potem oglasim s komentarje ali z vprašanjem  ;D

vedno nam nekaj novega predstaviš in odpreš, superca...hvala  :)

Offline Princes

• Mojster
« Reply #6 on: March 10, 2011, 09:15:22 PM »
Princes:
P -  Merkur (NN) ta izstopa, lahko vključimo še  Saturn (NNN). Vsi ostali precej slabši.
Z -  Bik (NN),  Dvojcka (NN),  Skorpijon (NNN)
H - 1. (NNN), 8. (NNN), 4. (NN).

Da pokomentiram:

:Me, vladar 5., 6. in 8. hiše definitivno igra pomembno vlogo in seveda vladar mojega  :So. Komunikacija, informacije
 :Sa vladar ASC in 1 hiše - jaz v vseh oblikah, dolgoletno iskanje lastne identitete in večno trenje med  :Me gibanjem, zračnostjo, lahkotnostjo ter  :Sa omejitvami, togostjo
 :B :dv :Sk - na trenutke toga, drugače kot metuljček, pa vendar poglobljena v večni preobrazbi na področju 1. hiše, 4. in 8

ja, generalno gledano drži.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #7 on: March 11, 2011, 07:33:53 AM »

Taja6:
P -  :Lu (H), pogojno še  :NE (N)
Z -  :te (HHH), pogojno še  :Le
H - 10.(H), 2.(HHH), 1.(N)
Tukaj mamo zelo izstopajoč planet in znak, tak da bomo vidlo če res drži.

Mislim, da bo na splošno kar držalo tudi zame, drugače pa mi je zanimivo, da je izstopajoč planet  :Lu, saj sem svojo " žensko " plat začela dokaj pozno sprejemati..no morda ravno zato, ker naj bi to bila ena od mojih nalog, da neham razmišljati in funkcionirati " po moškem principu ". Zanimivo ::)

Kar se tiče  :te le to zelo izrazito čutim vse življenje s prepletanjem  :Le in  :de .

Kar se hiš tiče, bi rekla, da je pri meni bila vedno najbolj močna 1. hiša...morda tudi zaradi  :So v njej...jaz, mene...to je bilo področje, kjer sem vlagala največ energije, vse se morala vedno SAMA narediti, SAMA spoznati, brez pomoči in vpletanja drugih. In delo na sebi, delo na sebi.

Tudi z 10. hišo sem imela ( imam ) kar nekaj dela, saj sem se vztrajno borila za svoj prostor v družbi, ki sicer nikoli ni bil " slab ", a nikoli zadovoljna...želje po cikličnih spremembah na tem področju spodbuja tudi  :Lu v tej hiši...

moje močne 2. hiše pa nekako nimam naštudirane, kako bi se pri meni to kazalo..moje izkušnje z ljudmi, ki imajo  polno zasedeno 2. hiško so, da so to ljudje, ki so skoz v biznisu, v vsaki stvari vidijo posel, kako nekaj vnovčiti, telefoni non stop brnijo...jaz sem popolno nasprotje tega...moje službe so vedno varne, državne, stvari delim, podarjam ( bi me bilo kar sram nekaj nekomu prodati  ;D); kakšni telefoni skoz ves dan...moj osebni prostor in čas je zame svet.

« Last Edit: March 11, 2011, 07:39:23 AM by taja6 »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: March 11, 2011, 08:06:37 AM »

Jane:
Planeti -  :Me (NN),  :Sa (H)
Znaki -  :dv (H),  :te (H)
Hiše - 1. (NN), 4. (NN)

Če prav razumem potem moram gledati slabe lastnosti merkurja ali kako? Če pač na prvi filing povem kaj si mislim pa takole, merkur definitivno, vedno nekaj razmišljam, premišljujem, razglabljam, včasih sem celo nekaj pisala, zdaj žal ne več, razen strokovne literature. Je pa po drugi strani res, da je ta merkur včasih malo zadržan in se ne izrazi tako kot bi hotel. Saturn....ja resnost jap. Se držim svojih načel in ne odstopam hehe.

:dv in  :te itak...zelo pomembna mentaliteta.

1 in 4 hiša hmmmm, tukaj pa res pojma nimam, svoje 4 hiše nisem nikoli preveč izpostavljala kaj pa vem, se mi zdi da je vedno bila nekje v drugem planu. 1 pa mogoče v tem smislu, da mi včasih očitajo ravnodušnost in sebičnost, vendar mene določene stvari v življenju pač ne ganejo, če mi nekdo vsake 5 minut jamra kako je hudo, mu pač povem, da naj že enkrat neha. In ko imam dosti ljudi, se pač umaknem in dam sebe na prvo mesto.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #9 on: March 14, 2011, 07:02:33 PM »
Uf tole bom pa prečekirala, ko mulca zaspita :) Poročam kasneje.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna