Jaz bi to že naredil Sanjalka, ampak vedno znova pride do določene zapreke. To je predvsem, ko zavijem na smer tistega nerazumnega in bolnik se tako umakne. Vse, cel svet dela nevidno, verjetno nas kdo vodi in tisti, ki so taki kot jaz ostajajo sami, ker večina, ne da jih ne razume, noče jih poslušati, saj njihov biosistem se bori proti temu, da bi slišali o sebi. Ti ljudje so vpeti v svoje okove od katerih se nočejo odpeti. Prehodil sem dolgo pot, vse od posameznikov, kot smo mi tule, do srečanja v NATO bazi, tudi z White house security office. Vmesni členi so bili tudi delovanje s policijo, vendar četudi je bil sergeant za to, da se stopi korak naprej v kar sem ga evidentirano prepričal, ni smel nadaljevati. Pač to so nevidne sile, ki se jim mora upreti sleherni posameznik.
Potem pa slišim z večih strani, da jaz sam sveta ne bom spremenil in podobno. Seveda ga ne bom, saj mi niti ne dovolijo, da bi korak naprej stopil.
No vidiš. To je velika zapreka, ko imaš severni vozel postavljen kot jaz, saj množice niso pripravljene na drugo, kot tisto, kar piše v šolski knjigi, kar so jih naučili starši in kar jim družba ponuja, kot sveto. A vendarle, nobena družba ni sveta, šolske knjige so pogosto pisane slabo, saj gre za prilagajanje množicam, ne pa za napredek. Starši delajo napako, ko svoje otroke učijo po svoje, ne pustijo pa jim bluzit kadar oni skrenejo na drugačno pot kot je staršem razumljiva. (S tem ne mislim, na obračanje h kriminalu in podobno).
Napisal sem dve knjigi. Ene mi niso hoteli izdati v Ljubljani, za drugo se niti trudil nisem preveč, ker ima čudno zgodovino. Kljub vsemu je ta druga doživela svet v drugačni obliki. Neizdana se je uresničila. Je tudi to severni vozel v dvojčkih?
Andres