Saša, šta ne ubija, jaća ...

Mater, kako sem močna!

Raznorazni pripetljaji na področju službenih odnosov ...
Pri nas je pa zdaj aktualna (bivša) sodelavka, ki je preko SMS-a sporočila, da je ne bo več, in to eno uro pred začetkom svoje izmene. Naj bi imela težave s šolo ... Napisala je tudi, naj ure, ki jih je oddelala ta mesec, porabijo za kritje manjka, ki ga morajo plačat delavke tistega oddelka, kar ostane pa za destimulacijo, ker je takole prekinila delovno razmerje (pri nas, če daš odpoved, dobiš še destimulacijo).
Zdaj so vsi zgroženi ... Zakaj le? Saj je to normalna komunikacija med vodstvom in delavci. Tudi kar dobiš SMS, npr.: "Jutri delaš ponoči, LP.", če rabijo koga menjat. Nihče ne vpraša nič, ali lahko ali ne. Sužnji smo.
Ali pa bolniška ... Zadnjič sem se obupno počutila in bi zjutraj ostala doma, ampak je nemogoče. Če ponoči zboliš, ne moreš zjutraj poklicat in rečt, da te ne bo - moraš prit tja in počakat, da dobijo menjavo - in če imaš sreči, greš na polovici delovnega dne lahko domov.
Danes uživam v nočni izmeni. Ta mesec imam tako čudno raztrešene, da pol meseca samo lovim bioritem ... Sem razmišljala, da bi prosila, če mi dajo kar vse nočne skupaj pa tiste dni odkomiram in je potem mir, ne pa da je vsake toliko ena ali dve, potem pa zjutraj po možnosti ...

Da se še poskušam zaslepit: Hvalabogu, da imam vsaj nočne izmene in delovne nedelje, da lahko pridem do 800€ plače.