Author Topic: Olajšaj se malo. Drugi del.  (Read 248272 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jernej

• Mojster
Re: Olajšaj se malo. Drugi del.
« Reply #1545 on: December 28, 2013, 10:53:23 AM »
Vidka ...
Okoli nas je veliko različnih ljudi. Domači, tesni prijatelji, partner, so pa tudi znanci, s katerimi ponavadi ne delimo vsega, ker se jih določene stvari ne tičejo, ker nisozaupanja vredni, ki samo zbirajo informacije, da se primerjajo in nosijo tujo (ne)srečo na ušesa drugim.
Te pustimo, ker niso pomembni ...

Sama sem mnenja, da morajo biti ljudje, ki v naših življenjih igrajo vloge najtesnejših prijateljev in partnerjev, 100% zaupanja vredni, pripravljeni poslušat, se ti posvetit, pomagat ... Sicer to ni to. Sploh partner bi moral biti tak, saj je to najintimnejša vez med dvema človekoma (vsaj tako naj bi bilo).

Zakaj ne prideš do bistva? Ne upaš, ne znaš, ne moreš? Zakaj? Ne bo posluha? Imaš občutek, da te bo nasprotna stran obravnavala narobe, če boš iskrena? Zakaj bi se mogla skrivat? Vse, kar se dogaja v tebi, tvojem srcu in glavi, je del tebe.

oh joj, očitno sem jaz daleč od idealnega partnerstva ??? :-X :embarrassed:

Zdaj, ko si to ozavestila, lahko začneš delat na popravljanju stanja. Pa ne "energijsko", ampak bo treba opazovat vedenjske vzorce, poiskat razloge zanje in te razloge odpravit. Vse je v glavi.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #1546 on: December 28, 2013, 06:38:01 PM »

je pa tudi tako da moj partner ni ravno zgovoren decko, je bolj tihe sorte in ko sta doma dva tiho, je meni mucno.... slisis samo globoke vzdihe ko eden bere knjigo drugi pa brska na racunalniku....  :embarrassed:

Tisina dveh je lahko zelo lepa, pomirjujoca, cudovita, je lahko pravi balzam za duso, prava nirvana, kjer se dve dusi cutita brez besed....
Vidka, pomisli od kod ti tisina predstavlja taksno muko, taksno negativno stanje? Kako si tisino dozivljala kot otrok?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #1547 on: December 29, 2013, 09:43:31 PM »
Zadnja dva meseca opažam, da se mi pojavi aritmija srca.  :-X
Kot berem, je najpogostejši razlog za to duševnega izvora ...
Funkcioniram, živim normalno.
A me bo kar konec?
Strah me je.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1548 on: December 29, 2013, 09:51:55 PM »
A me bo kar konec?
Strah me je.

Nisem zdravnik... Upam, da te lahko pomirim.  ;)
Velikokrat je hormonsko pogojeno. Vsaj pri meni je tako. Naj bi bilo povezano s ščitnico.
Aritmija se mi pojavi pred menstruacijo, včasih.
So mi jo tudi izmerili in potrdili in moja je baje nenevarna.

Po porodu sem tako zaaritmirala, da so me odpeljali na pregled. K sreči nič posebnega.
In se z njo sploh ne ukvarjam več. Malo se uležem in se zabavam ob hecnem eksotičnem ritmu...  ;) Pa kmalu mine.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1549 on: December 29, 2013, 10:26:40 PM »
Si me pomirila ... Sem proti koncu menstruacije, ja.
Tole pr meni tako hitro mine, da ne ujamem, ko hočem pomerit pulz. Samo zavibrira. Ustrašila sem se pa ko hudič ... Mogoče me je dobilo v takem razpoloženju, da sem zapaničarila. Prejšnjič sem samo rekla, da mi je srce zavibriralo, danes pa cela panika.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1550 on: December 29, 2013, 10:36:07 PM »
Tudi jaz sem se tega nekajkrat ustrašila. In seveda posledično mi je srce še bolj razbijalo in še bolj po svoje tolklo.
Vseeno sem enkrat kar šla (tudi že pred porodom) k zdravniku in prosila za napotnico na ekg.
So me pregledali in potrdili, da je vse ok.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1551 on: December 29, 2013, 11:16:04 PM »
Potem bom še zemljo tlačila ... Ne zemlja mene ...  :-\

9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #1552 on: December 30, 2013, 06:58:33 AM »
A me bo kar konec?
Strah me je.

Ne, ne bo. Samo saturn se ti približuje soncu (srce). Jaz sem imela ob konjunkciji saturna in sonca iste težave, poleg tega ker me je bilo takrat strah in nisem vedela kaj se dogaja tudi hude panične napade. Svetujem več joge, meditacije, umirjanja in predvsem da se res znebiš vsega kar v tvoje življenje ne paše. Mal več počivaj, jaz sem takrat šport za en cajt na stran dala, se res bolj posvečala svojemu "srčnemu" razvoju oz. dušnem.

Sicer pa glej, da boš "mirna" pojdi k zdravniku in naj te dajo na pregled.
« Last Edit: December 30, 2013, 07:00:45 AM by Jane »
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #1553 on: December 30, 2013, 08:16:59 AM »
Poznam aritmijo, nazadnje mi je takole srček zavibriral, ko sem imela spontani splav in posledično čiščenje pod narkozo.
Rekli so mi, da je to od stresa.
Prvič se mi je začelo že v mladosti, pa nisem posvečala temu kaj dosti pozornosti, no pri 27-ih letih me je zagrabila panika. Opravila vse preglede in so rekli, da imam prolaps srčne zaklopke, ampak da je to bolj estetsko kot kaj hujšega. Mi je kardiolog rekel, da ima to 80% ljudi, tudi vrhunski športniki in da večina ljudi za to sploh ne ve, ker ne opravi vseh pregledov. In da se s tem živi normalno, tako da brez panike, je rekel dobri vojak Švejk ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #1554 on: December 30, 2013, 08:25:34 AM »
Rekla bi še tole, prevelika pričakovanja do sebe, prevelika strogost do sebe, prevelik perfekcionizem, mislila sem, da moram vse sama, da je vse odvisno od mene, moji otroci, moj mož, moji starši, skratka preveč, potrebno je spustiti in se sprostiti.
Saj vem, lažje je to govoriti, ko si v tej situaciji, pa ni tako enostavno.
Vsak mora najti sam način kako priti do tega, da spusti stvari, da stečejo, da ne zahteva preveč od sebe.
Sploh se mi zdi, da ženske preveč pričakujemo od sebe, hočemo biti perfect in seveda tudi mediji k temu dosti pripomorejo.
Včasih je bilo ženski dovolj, da je bila dobra mama, dobra gospodinja in to je bilo to.
Danes moramo biti ambiciozne, večno mlade, vedno seksapilne, skratka preveč smo si naložile, potrebno je malo spustiti, si dovoliti biti tudi ne vedno najboljše in se zavedati, da smo ravno takšne najboljše ;)
Te imam rada Maja in vse vas punce, ah seveda tudi naše zlate moške :-*

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #1555 on: December 30, 2013, 10:14:12 AM »
Sprosti se, in bodi to kar si, s tistimi stvarmi ki jih imas ti rada, ki so tebi vsec!

Mene je nekdo nazadnje mocno opomnil, ko mi je rekel, da zakaj iscem popolnost v vsem, v sluzbi, v odnosih, v prijateljih,  v pogovorih itd... Da bom s tem vse unicila!
Vsak dan se opomnim na to, ceprav, roko na srce, jaz sebe seveda ne vidim kot nekoga ki bi zganjal perfekcionizem! Tako, da poskusi biti tudi ti do sebe in drugih manj zahtevna, zivljenje postane lazje!  ;)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1556 on: December 30, 2013, 10:50:26 AM »
Hvala vam, puncem za vse nasvete in podporo.  :-*

Rekla bi še tole, prevelika pričakovanja do sebe, prevelika strogost do sebe, prevelik perfekcionizem, mislila sem, da moram vse sama, da je vse odvisno od mene, moji otroci, moj mož, moji starši, skratka preveč, potrebno je spustiti in se sprostiti.
Saj vem, lažje je to govoriti, ko si v tej situaciji, pa ni tako enostavno.
Vsak mora najti sam način kako priti do tega, da spusti stvari, da stečejo, da ne zahteva preveč od sebe.
Sploh se mi zdi, da ženske preveč pričakujemo od sebe, hočemo biti perfect in seveda tudi mediji k temu dosti pripomorejo.
Včasih je bilo ženski dovolj, da je bila dobra mama, dobra gospodinja in to je bilo to.
Danes moramo biti ambiciozne, večno mlade, vedno seksapilne, skratka preveč smo si naložile, potrebno je malo spustiti, si dovoliti biti tudi ne vedno najboljše in se zavedati, da smo ravno takšne najboljše ;)
Te imam rada Maja in vse vas punce, ah seveda tudi naše zlate moške :-*
Sprosti se, in bodi to kar si, s tistimi stvarmi ki jih imas ti rada, ki so tebi vsec!

Mene je nekdo nazadnje mocno opomnil, ko mi je rekel, da zakaj iscem popolnost v vsem, v sluzbi, v odnosih, v prijateljih,  v pogovorih itd... Da bom s tem vse unicila!
Vsak dan se opomnim na to, ceprav, roko na srce, jaz sebe seveda ne vidim kot nekoga ki bi zganjal perfekcionizem! Tako, da poskusi biti tudi ti do sebe in drugih manj zahtevna, zivljenje postane lazje!  ;)
Vsekakor tudi naše zlate moške!  ;)

Strogost do sebe ... Najbolj me žre, kaj bo, če ne bom mogla skrbet zase in bom mogla biti odvisna od nekoga in nekomu, ki si tega ne zasluži, v breme. Ko se pogrezam v skrbi, res postajam breme - najprej sama sebi, potem drugim. S fizičnim izgledom na srečo nisem obremenjena, ker se skrb za telo obrestuje. Zdaj bom, kot se spodobi, poskrbela še za notranjost.
Res, res, znebiti se moram tega strahu pred odvisnostjo in biti neuporaben, skrb, breme, strošek nekomu drugemu. To obdobje, ko si to od naštetega, bi moralo minit, ko sem prerasla fazo otroštva in postala sposobna, da si sama zaslužim svoj kruh. Žal so razmere take, da ovirajo naraven tok življenja ... No, baje se bliskovito pobiramo ...  ::)

A me bo kar konec?
Strah me je.

Ne, ne bo. Samo saturn se ti približuje soncu (srce). Jaz sem imela ob konjunkciji saturna in sonca iste težave, poleg tega ker me je bilo takrat strah in nisem vedela kaj se dogaja tudi hude panične napade. Svetujem več joge, meditacije, umirjanja in predvsem da se res znebiš vsega kar v tvoje življenje ne paše. Mal več počivaj, jaz sem takrat šport za en cajt na stran dala, se res bolj posvečala svojemu "srčnemu" razvoju oz. dušnem.

Sicer pa glej, da boš "mirna" pojdi k zdravniku in naj te dajo na pregled.
To o  :Sa in  :So sem zadnjič prebrala pa sem kar vedela, da nekaj bo, četudi je za moja leta to nenormalno ...  :blank:

Joga mi zelo pomaga. Se zaklenem, prižgem palčko, dam gor glasbo in šponam tja do ure in pol, pa mi mine kot hip! Takrat težav in slabih misli sploh ni. Pa kako sem postala prožna ...  :o
Itak imam zdaj malo pavze od naporov, vsake toliko je itak treba naredit pavzo za regeneracijo. Nekaj dni se še ne bom kaj extra mučila, potem pa upam, da bo šlo počasi spet naprej.

Samo eno dejstvo je tu: Da rabim čas zase! To ne pomeni, da bom koga zapostavljala, odrezala ali karkoli. Vse imam še vedno isto rada, vsi moji dragi ostajajo v moji bližini. Srečo imam, da me razumejo. Mami itak ... Mož tudi - vem, da bi veliko moških takoj začeli iskat nekaj med vrsticami in dvomit v svojo pomembnost in obstoj ... Moj mi pa res stoji ob strani!

Če pogledam nazaj, kako malo časa sem imela ... Da bi si ga vzela res ZASE, se ne spomnim ... Če sem že kam šla, počela, kar rada počnem, se nisem mogla sprostit. Vsa ta leta v napetosti. Najprej, kje bom našla partnerja, ko se je pojavila želja po tem ... Potem mi je študij sopel za ovratnik ... Služba ... Dobesedno sem živela več življenj hkrati, samo svojega ne.
In potiho slutim, da se mi bodo nova vrata oprla šele, ko si bom oddahnila.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #1557 on: December 30, 2013, 10:54:36 AM »
Jap še enkrat preberi zadnji stavek. TOČNO TO. In ob teh prehodih si zdaj vzemi čas zase in počni res tisto kar ti paše.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #1558 on: December 30, 2013, 05:00:56 PM »
Ne morem verjet, da si bom res "cegu na glavo spustila" :o
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Rena