Author Topic: Angeli - kdo je kdo  (Read 102178 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
Re: Angeli - kdo je kdo
« Reply #135 on: December 31, 2007, 09:48:28 AM »
Verjamem, da je bilo lepo, nensi. Podoben vtis je name naredil koncert skupine IDMC (Individuals Dedicated to the Ministry of Christ)  nekaj dni prej. Koža se mi je kar nekajkrat naježila.  ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #136 on: January 01, 2008, 06:45:07 PM »
No da povem kakšno izkušnjo sva z mojim malim doživela na praznovanju novega leta... Moj otrok obožuje Jana Plestenjaka in me je na veliko prosil, če ga lahko peljem na Prešernov trg. Sicer meni taka gneča ljudi in hrup sploh ne ustrezata, pa sem rekla naj bo enkrat novo leto po njegovo. Bila sva precej zgodnja (okoli 9.30), našla super prostor na stopnicah cerkve od koder naj bi imel otrok dober razgled. Začelo se je super, preplesala sva čez celo Saško Lendero (včasih mi gre malo na otročje), ko pa se je začel Plestenjak, pa se je pred naju postavila ena ogromna ženska. Stala je dve stopnici nižje, pa je bila še vedno krepko višja od mene. Seveda mali ni videl nič in večino koncerta so tekle solze. Tolažila sem ga, da je za glasbo tako ali tako pomembno da slišiš in ne vidiš pa ni kaj dosti pomagalo. Solzice so kar same tekle, meni pa se je paralo srce. Po ognjemetu pa mi je nekaj prišepnilo naj naredim nekaj česar še nisem nikoli (pač nisem take vrste človek). Prebila sva se do zaodrja, za rokav sem pocukala varnostnika in mu pač povedala, kako je bilo otroku hudo in če je možno prositi Plestenjaka, da bi se slikal s tamalim. Odkrito povedano sem pričakovala negativen odgovor, pa se je varnostnik nasmehnil in ga šel vprašat. Na moje začudenje je res prišel, naredila sva slikico (no je res slaba, ker je slikana s telefonom, pa vseeno) na hitro je pokramljal s Tomažem in šel nazaj. Mojemu malčku pa se še danes od sreče svetijo zvezdice v očeh. Včasih so angelčki lahko tudi ljudje, ki z majhno pozornostjo otroku izpolnijo velikansko željo. No mogoče bo pa kdaj priložnost, da se mu zahvalim, saj v tistem hrupu to niti ni bilo možno.
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #137 on: January 01, 2008, 07:27:46 PM »
No da povem kakšno izkušnjo sva z mojim malim doživela na praznovanju novega leta... Moj otrok obožuje Jana Plestenjaka in me je na veliko prosil, če ga lahko peljem na Prešernov trg. Sicer meni taka gneča ljudi in hrup sploh ne ustrezata, pa sem rekla naj bo enkrat novo leto po njegovo. Bila sva precej zgodnja (okoli 9.30), našla super prostor na stopnicah cerkve od koder naj bi imel otrok dober razgled. Začelo se je super, preplesala sva čez celo Saško Lendero (včasih mi gre malo na otročje), ko pa se je začel Plestenjak, pa se je pred naju postavila ena ogromna ženska. Stala je dve stopnici nižje, pa je bila še vedno krepko višja od mene. Seveda mali ni videl nič in večino koncerta so tekle solze. Tolažila sem ga, da je za glasbo tako ali tako pomembno da slišiš in ne vidiš pa ni kaj dosti pomagalo. Solzice so kar same tekle, meni pa se je paralo srce. Po ognjemetu pa mi je nekaj prišepnilo naj naredim nekaj česar še nisem nikoli (pač nisem take vrste človek). Prebila sva se do zaodrja, za rokav sem pocukala varnostnika in mu pač povedala, kako je bilo otroku hudo in če je možno prositi Plestenjaka, da bi se slikal s tamalim. Odkrito povedano sem pričakovala negativen odgovor, pa se je varnostnik nasmehnil in ga šel vprašat. Na moje začudenje je res prišel, naredila sva slikico (no je res slaba, ker je slikana s telefonom, pa vseeno) na hitro je pokramljal s Tomažem in šel nazaj. Mojemu malčku pa se še danes od sreče svetijo zvezdice v očeh. Včasih so angelčki lahko tudi ljudje, ki z majhno pozornostjo otroku izpolnijo velikansko željo. No mogoče bo pa kdaj priložnost, da se mu zahvalim, saj v tistem hrupu to niti ni bilo možno.
lp
T.

lepo, zelo lepo Tejka....vedno znova se izkaže, da je včasih enostavno potrebno samo biti drzen in vprašati, kar si želiš  ;) :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #138 on: January 10, 2008, 12:06:11 AM »
Četrti red
Principalities (Knezi)
Archangels (Nadangeli)
Angels (Angeli)

Četrti red:
- so zemeljski angeli, angeli ki so zaščitniki sveta in ljudi
- sem spadajo osebni angeli varuhi
- po poznavanju so nam nekako najbližji
- direktno komunicirajo z nami

Knezi

so varuhi določenih področij na Zemlji, držav, mest, kontinentov, korporacij, institucij (OZN), podjetij. Delajo za dosego globalne reforme. Delajo tesno skupaj z našimi osebnimi angeli varuhi. Delujejo v celotnem univerzumu, Zemlja je le eno od področij njihovega delovanja.
Imajo dodeljene več moči kot naši osebni angeli varuhi, zato imajo lahko tudi neposreden kontakt s posamezniki.

Njihovi zaščitni znaki so križ, meč, žezlo.

Pokličemo jih v primeru diskriminacije, ubijanja živali ali ljudi, kršenja človekovih pravic, ekonomskih reform.

Ko jih kličemo prižgemo belo svečko v čast Božanskemu principu in rdečo za Kneze.
Sem spadajo: Anael, Haniel, Cerviel, Amael, Nisroc, Requel.

Nadangeli

Pripadajo več redovom v hierarhiji in delajo na več nivojih hkrati. Njihova prisotnost oznanja velike spremembe. Včasih z namenom pospešiti spremembe in pomagati za kratek čas prevzamejo človeško obliko.
Uživajo pri neposrednem delu z ljudmi.

So posredniki božanske energije v obeh smereh, so eni redkih angelskih bitij, ki se poimensko omenjajo že v stari zavezi.

Njihova prva naloga je izvrševati božanske naloge povezane s človeštvom.
V literaturi je veliko razprav o tem, koliko je nadangelov, Islam priznava 4, večina drugih verstev 12.

Največkrat se omenjajo naslednji:
Gabriel, Raphael, Michael, Metatron, Uriel, Chamuel, Zadkiel, Jophiel, Barbiel, Jehudiel, Barachiel, Jeremiel.

Angeli

Angeli so sli, ki komunicirajo z različnimi življenjskimi oblikami v različnih fizičnih svetovih.
Sem spadajo tudi angeli varuhi. Z njimi najlažje navezujemo stike.
V velikih skupinah se pojavljajo ob raznih naravnih katastrofah.
Navdihujejo nas v sanjah, prebliskih.

Osebni angel varuh
je dodeljen vsakemu človeškemu bitju ob rojstvu, pomaga nam ob prehodu v druge dimenzije v času smrti.
Varuje nas v težavah, nas vodi v pravo smer, skladno z našim življenjskim načrtom (karmo), nas navdihuje z nasveti (sanje, prebliski). Navdihuje nas za boljše življenje.
Naš angel varuh je neprestano v stiku z angeli ostalih redov. <če ga prosimo za pomoč nam pomaga, ali pa jo poišče pri ostalih angelih.
Lahko pripada kateremukoli redu.

Ko ga kličemo prižgemo belo svečko v čast Božanskemu principu in nam najljubšo barvo sveče zanj.

Offline ArOla

• Novinec
  • *
  • ...kar od srca pride, se srčka prime...
« Reply #139 on: July 09, 2008, 08:59:19 PM »

Nensi nekje sem zasledila tole molitev za nadangela Mihael-a:

Sveti nadangel Mihael. Brani nas v boju. Bodi nam v pomoč zoper zlobnost in zalezovanje hudobnega duha. Ukroti naj ga Bog, ponižno za to prosimo. In ti, vodnik nebeške vojske, satana in druge hudobne duhove, ki hodijo po svetu v pogubo duš, z Božjo pomočjo v pekel pahni. Amen.

...nič ni tako dragoceno, kot tisti del tebe, ki je v drugih in tisti del drugih, ki je v tebi...

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #140 on: July 09, 2008, 09:32:19 PM »

Sveti nadangel Mihael. Brani nas v boju. Bodi nam v pomoč zoper zlobnost in zalezovanje hudobnega duha. Ukroti naj ga Bog, ponižno za to prosimo. In ti, vodnik nebeške vojske, satana in druge hudobne duhove, ki hodijo po svetu v pogubo duš, z Božjo pomočjo v pekel pahni. Amen.

Res ne vem, kaj bo rekla naša strokovnjakinja Nensi, ampak tole besedilo se mi zdi pa preveč kruto; o angelih nisem brala nič, ampak mislim, da je treba prositi za vse ljudi, da spregledajo svojo (takšno in drugačno) naturo, in jo najprej obrežejo, nato obrusijo, potem pa še zglancajo.
lp  :-*

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #141 on: July 09, 2008, 09:57:48 PM »
Se strinjam s cvetko.

Kar sem do sedaj prebrala o angelih, ni bilo nikoli tako negativno. Vse molitve so pozitivno naravnane in pozivajo k miru in ljubezni.

Offline ArOla

• Novinec
  • *
« Reply #142 on: July 09, 2008, 10:03:28 PM »
se strinjam, če sem čisto iskrena moja prijateljica je nekemu duhovniku zastavila vprašanje če ve poleg molitve sveti angel varuh moj bodi vedno ti z menoj... in angelčki s severa, agelčki z juga, angelčki z vzhoda ter angelčki z zahoda prosim vas (prošnja) AMEN še katero molitev in ji je odgovoril s tole molitvijo zgoraj... hotela sem sicer odpreti temo kako molimo za vsakega angela posebaj pa mi je hotela pomagati in dobila je tak odgovor, ki mi ga je posredovala... jah no raje se ne lotim tega projekta-teme, ker mi bo spodletelo :'( no zato sem se pa hotela pogovoriti z Nensi, da bi videla njeno reakcijo-odgovor na to... spomnim se, da sem se nedavno tega zgovarjala z neko znanko in se strinjam z njeno trditvijo KAR JE BOG UČIV SPOŠTUJEM SE UČIM OD TEGA-NJEGA, KAR PA SEDAJ CERKEV UČI JE PA ŽIVA BEDARIJA vse skupaj en 'velik sranje' spomnim se, ko sem jaz nekaj časa nazaj opravljala prakso in, ko je bila malica ali začetek/konec službe no prakse se je slišalo samo opravljanje no in sem enkrat rekla nekaj čez cerkev tam je bila pa neka gospa no ne samo ona ampak ona je bila najbolj 'crkvena' in me je oštela kot češ kaj bom jaz govorila čez cerkev in sem ji odvrnila čisto mirno (tu pa nisem mogla biti tiho) 'cerkev' uči ne opravljaj a vsi takoj po maši pred cerkev in vsi kaj ona, kaj on... med vsemu temu, kar cerkev uči je tudi ne kradi, ne laži, ne ubijaj, spoštuj mater in očeta in še bi se dalo naštevati in poglej kaj vse se v svetu dogaja, zdaj mi pa to razloži...? ne bom še pripovedovala v njenem izrazu na obrazu, ker je dosti očitno kajne ;D pa še sedaj sem jezna nanjo,.

ah ja

no za to molitev je pa povedal DUHOVNIK POUDARJAM DUHOVNIK moji prijateljici Hiranthi :o tudi jaz sem šokirana

...nič ni tako dragoceno, kot tisti del tebe, ki je v drugih in tisti del drugih, ki je v tebi...

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #143 on: July 09, 2008, 11:05:03 PM »

Res ne vem, kaj bo rekla naša strokovnjakinja Nensi, ampak tole besedilo se mi zdi pa preveč kruto; o angelih nisem brala nič, ampak mislim, da je treba prositi za vse ljudi, da spregledajo svojo (takšno in drugačno) naturo, in jo najprej obrežejo, nato obrusijo, potem pa še zglancajo.
lp  :-*

Cvetka se popolnoma strinjam s tabo, le kakšna huda strokovnjakinja nisem.

Ko sem brala tole "molitev" mi ni bilo prav nič prijetno.
Saj smo že kar nekaj rekli o tem, jaz še vedno na splošno mislim, da se je najbolje ozreti v svoje srce in takrat prave besede kar same pridejo.

Negativnih besed, ki so omenjene zgoraj v tistem tekstu se je pa nasplošno v razmišljanju in pogovoru najbolje izogibati in jih sploh ne več uporabljati, saj s tem ko jih, jim dajemo moč in energijo, pa čeprav nehote ali nevede.

Sonce, sreča, ljubezen... naj nas vse skupaj čimvečkrat obdajajo in objemajo, tako v molitvah, še bolje pa kar v živo.

Lepe sanje in jutri lep dan.  :-*

Offline ArOla

• Novinec
  • *
« Reply #144 on: July 09, 2008, 11:17:54 PM »

Enako tudi tebi Nensi :-* :-* :-*

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #145 on: October 09, 2008, 04:06:08 PM »
Nensi, a obstaja kakšen angel Ivan? Mogoče kakšna asociacija na to ime, ko je ravno slovensko?
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Princes

• Mojster
« Reply #146 on: October 09, 2008, 06:35:08 PM »
Nensi, a obstaja kakšen angel Ivan? Mogoče kakšna asociacija na to ime, ko je ravno slovensko?

Regina, sem videla sporočilo pred Nensi :) V snopiču orakeljskih kart Pogovori  angeli je karta IVONA, ki ima naslednje kratko sporočilo:"Z živalmi vas veže posebna vez. Na vaše ljubljence na zemlji in v nebesih pazimo angeli".

Razlaga sporočila: Živali se odzivajo na vašo prijaznost in nežnost. Sposobni ste jih razumeti. Lahko vzpostavite vez z nedolžno in zaupljivo živalsko naravo in čutite potrebo, da jim pomagate. Sem ena od vaših angelov varuhov in sem, da vam sporočim, kako čudovit učinek valovanja je ustvaril vaš odnos z živalmi. Vaša ljubezen do živali je skovala tudi močno vez in spoštovanje med vami in angeli narave.

Vse živali, ki ste jih kdaj koli ljubili, ostajajo z vami kot vaši angeli varuhi. ljubezen do njih bo te živali obdržala v vaši bližini vekomaj. Vaši ljubljenčki so v Nebesih srečni, duhovno zdravi, igrivi in ljubeči. Vaši ljubljenčki na Zemlji so obdani z angeli, ki vam in njim podarjajo čudeže. V mnogih primerih imajo vaše živali vlogo vaših angelov in angelov vaših ljubljenih. Vi ste oseba, ki resnično spoštuje angelske lastnosti živali. Sposobni ste se brez besed sporazumevati s temi čudovitimi bitji in vaša posebna vez z živalskim kraljevstvom vam prav zdaj odprira nova vrata."

Regina, upam, da ti bo to kaj v pomoč :)
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #147 on: October 09, 2008, 06:59:00 PM »
Seveda mi je v pomoč, Princes. Hvala  :-*
Še pomislila nisem, da bi lahko bila to angel-čica. A je v modri barvi?
www.sepet-sanj.com

Offline Princes

• Mojster
« Reply #148 on: October 09, 2008, 07:59:08 PM »
Seveda mi je v pomoč, Princes. Hvala  :-*
Še pomislila nisem, da bi lahko bila to angel-čica. A je v modri barvi?

Regina, da se ne trudim z opisom, spodaj imaš prilepljeno sliko karte. Opazila boš njega krila iz pavjega perja. Tu si verjetno videla modro barvo. Drugače pa se ji odseva modra barva iz spodnjega dela oblačila navzgor. :)

http://violetta.si/index2.php?option=com_jce&task=popup&img=images/stories/karte_angelske/velike/angeli44.jpg&title=&w=432&h=600&mode=0&print=0&click=0
« Last Edit: October 09, 2008, 08:02:02 PM by Princes »
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #149 on: October 09, 2008, 08:39:58 PM »
Mislim, da je bila v tistem videnju veliko močnejša modra barva, ampak kaj vem. Mogoče je samo poudarjala pomen stavka, ki sem ga v videnju slišala. V kontekstu vsebine namreč zveni zelo smiselno. 
Še enkrat hvala, Princes.  :-*
www.sepet-sanj.com