Author Topic: zanositev/otroci v natalni karti-študija primera  (Read 78876 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: zanositev/otroci v natalni karti-študija primera
« Reply #120 on: July 02, 2019, 05:37:02 PM »
Sama sem psiholoska astrologinja, delam  terapije oz svetovanja s klienti.
Rada imam ljudi in rada pomagam, rada poslusam in pomagam na nacin, da vsak sam najde odgovor v sebi, ne dajem nasvetov kako bi kdo moral ziveti.
Karte delam izkljucno osebno s klientom, jih ne pisem. Na astrologijo gledam res iz psiholoskega in ne matematicnega vidika.
In ne dajem komentarjev o ostalih astrologih, mi ni eticno.
Vse kar bi rekla je, da se na splosno izogibaj populisticnih, pompoznih in negativno usmerjenih ljudi, tako tudi astrologov. Vsi, ki delamo z ljudmi, ko pridejo k nam v svoji stiski, bi se morali zavedati kako zelo pomembno je kaj in kako jim kaj poves, saj je ta oseba v tem trenutku, ko je prisla k tebi, nemocna in  navadno isce izhod v sili, isce podporo in pozitivne smernice kako naprej.
In vsak ucenec najde svojega ucitelja, ko je nanj pripravljen :-*.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #121 on: July 03, 2019, 01:04:58 PM »
Razumem.  ;) Mogoče sem se napačno izrazila. V mislih nisem imela, da komentiramo kdo je dober in kdo ne, ampak mogoče bolj način, ki se ga določen astrolog poslužuje. Meni osebno je recimo veliko bolj všeč ena gospa, ki mi vsako leto posname napoved. Zakaj? Ker vse pove tako razumljivo,  jasno, ravno dovolj strokovno in ravno dovolj preprosto. Nekomu drugemu bi morda bolj odgovarjal Emin način, tretjemu tvoj način dela. Vem, da bi se sama veliko lažje odločila za določenaga astrologa, če bi že prej prebrala kakšno mnenje o njegovem delu iz prve roke. In ker je ta forum resnično bolj mrtev, bi ga kakšna takšna diskusija lahko oživela.  :D Mogoče ...  :D Verjetno pa bolj slabo kaže  :D :D ;D :laugh: :laugh: :laugh:

Mogoče bi bilo bolje odpreti temo: kako oživiti forum?  :laugh:

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #122 on: July 03, 2019, 01:25:48 PM »
Uh ... tudi jaz o Emi ne bom izgubljala besed. Za nekatere je gotovo odlična, ji pa manjka marsikatera kvaliteta, ki zaznamuje dobrega astrologa, in verjamem, da kdaj zaradi teh pomanjkljajev tudi izgubi širšo sliko. Teorija ni vse, je predvsem občutek. Zagovarjam pa, da človek pride k pravemu astrologu, ko je čas in ne obratno.

Purple, sanjalka ti je dobro svetovala in se povsem strinjam z njo. A zavoljo debate:

- pogledaš znak na pragu 5. hiše in planet, ki mu vlada. Če sta to dva, denimo pri Ribah Jupiter in Neptun, pogledaš tistega, ki je močnejši. Aplikativni aspekti, ki jih planet dela z drugimi, kažejo na otroke, ki jih boš imela. Število je ponavadi kar točno nakazano, kar se mojih izkušenj tiče. Je pa treba povedati, da vmes štejejo tudi splavi, mrtvorojenosti ... vsak otrok je nakazan v karti, tudi če se ne rodi.
- pogledaš, kje imaš točko otrok. To se da zračunati preko obrazca, ki ga najdeš tule: http://libracentre.com/arabic_parts_chart.php, poišči 'Children'. Kje je točka in v kateri hiši, tudi vpliva na plodnost. No, ko to izračunaš, glej aspekte, ki jih vladar točke dela z ostalimi planeti (opozicije ali konjunkcije). Točka sama, ki je povezana z aspekti, bo povedala, na katere planete se splača ozirati, so sprožilci. Fino je, če imaš vsaj eno s počasnimi planeti, ker hitri seveda ne prinesejo tolikokrat odgovorov (a več možnosti), ker bo tako čas bolj jasno nakazan preko počasneje premikajočih.
- Nato se pogleda Merkur, ki je planet otrok. Je natalno močan? Dobro postavljen? Daje kakšen spodbuden aspekt k zgornjim konfiguracijam? Če so kriteriji kolikor toliko dobri, se zanositev obeta.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #123 on: July 03, 2019, 02:15:12 PM »
Tudi sama sem se znašla v situaciji, ko sem želela vedeti, kaj se dogaja v mojem življenju. Prijateljica mi je svetovala na koga naj se obrnem, ker je njej dobro obrazložil vse in ji svetoval. Sama nisem imela vpogleda, kdo se s čem ukvarja.
Ni mi bilo žal. Dobila sem odlično razlago mojega dosedanjega življenja, kot bi me osebno dobro poznal. Vse je držalo. Kar se tiče mojega trenutnega življenja je veliko časa namenil razlagi situacije, ki jo doživljam sedaj, z nasveti, kako naj ukrepam in kdaj se bo kaj dogajalo. Izvedela sem tudi v katero smer se bo odvijalo moje življenje v prihodnosti.   Kateri datumi so ključni za določeno situacijo...
Moje življenje gre naprej v smeri, ki jo je opisal.
Težko je sprejemati določene preobrate v svojem življenju, najti moč za potrpežljivost. Tudi to, da veš kaj te čaka je obremenjujoče.
Z razlago vpogleda v moje življenje sem bila zelo zadovoljna. Lahko sem pogovor posnela, da ga lahko vedno znova poslušam. Marsikaj se je v tem času zgodilo, kar je vplivalo na razumevanje marsičesa, tudi na moje razumevanje mene same, kot tudi na to, da se želim in tudi se spreminjam tudi sama.
Moj astrolog mi je povedal vse kar me je zanimalo, celo več, odprl mi je pot v smer, ki me prej ni zanimala.

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #124 on: July 03, 2019, 02:27:07 PM »
Super, Vesta hvala. Evo nekaj takega sem želela.

Sem šla v akcijo, ker imam ravno čas v službi.  :laugh:
Zdaj pa, če se bo kateri dalo ukvarjat z mano, bom zelo vesela  :laugh:

Torej:

- Vladar moje 5. je uran. Dela trigona s soncem in z luno (oboje v 8hiši), kvinkus z merkurjem (9.hiša), opozicijo z marsom in konjunkcijo s saturnom.
- Izračunala s pomočjo kalkulatorja in dobila stopinje: 4 stopinj 19 minut bika. V mojem primeru ta točka pade v 8 hišo. Točno tu nekje zdaj lomasti moj tranzitni uran.
- Merkur je v mojem primeru v dvojčkih (deveta hiša) in je v  :kon z jupitrom in  :qu z luno.

Zdaj pa problem:
- vem, da aplikativni aspekt pomeni, da je to aspekt, ki se bo zgodil (hitrejši se približuje počasnejšemu planetu). Imam prav? Ampak, zakaj jaz iz svoje karte ne znam razbrati ali se zdaj moja luna približuje ali se oddaljuje?  :laugh: ??? ::)
- Drugi problem je, da če točke nimam vrisane na karti, težko določim kakšne aspekte ima zdaj ta moja točka, ki sem jo dobila s pomočjo kalkulatorja  :'(

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #125 on: July 03, 2019, 02:50:53 PM »
Purple, se mi lahko javiš na ZS s polnimi rojstnimi podatki?

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #126 on: July 03, 2019, 02:54:15 PM »
Evo pišem. Hvala. ;)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #127 on: July 10, 2019, 10:54:48 AM »
Vesta ne me strašit haha, jaz imam 6 aplikativnih aspektov  :laugh:  Ne bom mela 6 otrok no, hvala lepa  :laugh: Ok če štejem prvega reda so trije. Pa tud treh ne bi no  :laugh:
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #128 on: July 10, 2019, 11:49:50 AM »
Vesta ne me strašit haha, jaz imam 6 aplikativnih aspektov  :laugh:  Ne bom mela 6 otrok no, hvala lepa  :laugh: Ok če štejem prvega reda so trije. Pa tud treh ne bi no  :laugh:

Življenja še ni konec, menopavza še ni tu.  :P :P :P

Saj se hecam.  ;D
9ZK 656

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #129 on: July 10, 2019, 11:55:33 AM »
Po mojih izkušnjah veljajo samo aspekti, ki so ožji od štirih stopinj.  :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #130 on: July 10, 2019, 10:00:54 PM »

Saj se hecam.  ;D

Ti raj svoje preveri hahaha
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #131 on: July 10, 2019, 10:02:04 PM »

pa gledas tudi aspekte drugega reda in na MC, AC itd

Moja astro karta

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #132 on: July 10, 2019, 10:06:17 PM »
Draga Jane, 3 aspekti so tvoji otroci. Ne pozabi prve nosečnosti in dveh zarodkov.  ;)
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #133 on: July 11, 2019, 05:39:49 AM »

Saj se hecam.  ;D

Ti raj svoje preveri hahaha

Hja, en pa baje bo ...  ;)
9ZK 656

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #134 on: July 11, 2019, 03:34:48 PM »

pa gledas tudi aspekte drugega reda in na MC, AC itd

Samo prvi red in s planeti, ne z AC, MC, ki sta v bistvu dve orientacijski luminarni točki.

Če je res, kakor pravi Saša, da sta bila 2 zarodka in se eden pač ni rodil, sta to še vedno dva otroka in se računica čisto fino izide.

No, meni bi bila dva tudi več kot dosti, "tretji" (aspekt Pluton) pa mislim, da bo obvisel. Verjamem sicer, glede na to, da je Pluton najmočnejši planet v natalni, da se bo vseeno "udejanil", a ker je aspekt širok, pa še kvadrat, nisem 100% garant, da bo živa oseba. No, če bo, bo pa tak, kot mama, v dobrem in slabem  :D :D bager rušilec.