Author Topic: zanositev/otroci v natalni karti-študija primera  (Read 82988 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: zanositev/otroci v natalni karti-študija primera
« Reply #135 on: July 15, 2019, 10:02:44 AM »
Draga Jane, 3 aspekti so tvoji otroci. Ne pozabi prve nosečnosti in dveh zarodkov.  ;)

ja samo mi ne pije vode, 3-je so če gledam aspekte drugega reda itd. Če gledam po Vestinih navodilih samo prvega reda in ozek orbis potem mi kaže samo enega. A drugi ni moj? hahahaha
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #136 on: July 15, 2019, 10:06:20 AM »
Moj zdajšnji partner ima tudi samo en aspekt prvega reda, OK ajde pri njemu pač ne vem lahko da drugi otrok ni njegov, glede na karto njegove hčerke se niti čudila ne bi  :blank: 

Moj bivši ima tri...torej lahko se šteje najin uni tretji ki ni preživel, ali pa bo imel tri. Pri meni trije pridejo samo če vzamem široke orbise 8 stopinj.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #137 on: July 15, 2019, 11:12:45 AM »
Verjetno se potem šteje več faktorjev?  ::)
9ZK 674

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #138 on: July 15, 2019, 05:13:22 PM »
Moj zdajšnji partner ima tudi samo en aspekt prvega reda, OK ajde pri njemu pač ne vem lahko da drugi otrok ni njegov, glede na karto njegove hčerke se niti čudila ne bi  :blank: 

Moj bivši ima tri...torej lahko se šteje najin uni tretji ki ni preživel, ali pa bo imel tri. Pri meni trije pridejo samo če vzamem široke orbise 8 stopinj.

Potem očitno ne drži moja misel o širokih orbisih - slednje je prej domneva kot izkušnja, zato je ne vzeti za sveto. Imam premalo primerov, da bi delala zanesljive zaključke glede orbiranja, medtem ko so ostali kriteriji, kolikor vem, kar ustaljeni.

Okej, potem pa bodo tudi pri meni trije, no ...  :P :P :laugh:
« Last Edit: July 15, 2019, 05:16:46 PM by Vesta »

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #139 on: July 16, 2019, 09:29:00 AM »
 :laugh: :laugh: :laugh:
Jah, no, saj se vsi učimo.  ;)
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #140 on: August 01, 2019, 05:26:52 AM »
Enkrat pred leti sem naletel na neke aspekte, ki lajšajo ali onemogočajo zanositev. Vem da sem tistikrat našel v karti deklice, da bo lahko imela težava. Zdaj je že okrog osem let starejša in priznala je, da ima težava. 
Zanima me, če je tu na enem mestu objavljeno vse to ali sem videl kje drugje?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #141 on: August 07, 2019, 09:53:35 AM »
ne vem če smo imeli to kje zbrano. Bom pobrskala.

Moja astro karta

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #142 on: August 08, 2019, 01:45:03 AM »
ne vem če smo imeli to kje zbrano. Bom pobrskala.

Saj mogoče sploh ni bilo pri nas.  Le precej dolgo je od tega, ter posledično ne vem več kje sem to videl.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #143 on: September 19, 2019, 10:29:02 AM »
No tudi sama imam 3 aplikativne aspekte na vladarja 5. Ker sta dva mulca vrh glave, sem šla na sterilizacijo in dokončno ubila potencial :laugh: :laugh: :laugh:

Edit: Sem šla pa pogledat arabsko točko. Res je za otroke še nikoli nisem. Pri meni na 19.55 device. Torej 2. hiša v konjunkciji s s.vozlom in opozicija na natalno venero...
« Last Edit: September 19, 2019, 10:35:31 AM by Tejka »
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #144 on: October 02, 2019, 09:42:28 AM »

Pripenjam karto osebe X.
Skušam "razvozlati" potencial karte glede otrok.
Je v postopku umetne oploditve, mislim, da zaenkrat še ni bilo nosečnosti oz. splava, jo filajo s hormoni, imela je operacijo maternične pregrade.
Če bo katera uspela dopolniti ali popraviti mojo "kalkulacijo", bom vesela.

Vladar 5. hiše mi ne deluje obetavno,  :U, je sicer v Škorpijonu, vendar brez aplikativnih aspektov in tudi siceršnji aspekti niso ravno obetavni (Kiron). Mogoče sekstil s Saturnom, kljub temu, da je separativen, lahko obeta dobro, ker gre za počasen planet?

Točka otrok je na 19´51˝ Tehtnice, torej v 1. hiši in v steliju s  :PL in ostalimi planeti, z Venero, ki je njena vladarica in tudi z  :Me, ki je planet otrok.
Oba osebna planeta načeloma delata aplikativno konjunkcijo s točko. Predpostavljam, da ji škodi napetostni aspekt s kironom v 8. hiši.

Gledala sem Luno, ker je vladarica MC, torej statusa, ki ga določa tudi materinstvo in ki ga bo v tem letu prešla progresivna  :Lu. Ta je trenutno v opoziciji z natalno.
Natalno  :Lu pa bo v kratkem tranzitiral  :J, prešel je Neptuna, ki je sicer vladar 6. hiše, vsi trije ( :J :NE :Lu) pa so v trigonu z natalnim  :J.

Ni mi ok tranzit  :NE čez 6. hišo v  :ri, ker dela aplikativno kvadrat na natalnega.
Zaradi postopkov je bila že hospitalizirana, pričakuje bolniško spet kmalu, eden izmed postopkov je bil hudo naporen, so ji sprožili celo štalo v telesu.

Če bo še katera pogledala, kaj je treba še pogledati, bom vesela.  :-* Hvala!

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #145 on: October 02, 2019, 12:57:46 PM »
Pika, sedi 5 ;D :P
No, dobro si naredila analizo ;)
Bi sama dodala še malo psihološki vidik te karte.
Uran kot vladar 5. hiše, glej nkoli ne veš kaj prinese in kdaj prinese in na kakšen način prinese.
Vsekakor so lahko vpleteni napredni postopki kar se tiče oploditve oz je lahko pokazatelj umetne oploditve. Ta uran je v škorpijonu, kar še otežuje oploditev.
Gre za globinsko zadevo, za nekaj kar je lahko podedovano še od prednikov...kako je bilo v družinski dinamiki z otroci-je bila prisotna mogoče smrtnost katerega izmed otrok?
Vsekakor pri škorpijonskih zadevah je potrebno spuščanje starih vzorcev. Škorpijon gre na vse ali nič in se trdno oklepa, težko prizna oz sprejme nemoč (mogoče ta oseba to doživlja kot lastno nemoč)...skratka učenje sprejeti lastno nemoč, sprejeti premoč življenja in potem se lahko zgodi...ampak spustiti pomeni res spustiti, sprijazniti se s tem, da sprejmemo nemoč....in potem se rodi notranja moč...
Saturn je v devici, kar tudi kaže na zdravljenje...in uran in saturn v svojem osnovnem bistvu nista ravno prijatelja, sta tiranski oče (uran) in sin (saturn), ki tega očeta (urana) strmoglavi...
Torej bi svetovala tej osebi, da se najprej poglobi vase, zakaj res želi materinstvo, kaj ji to v resnici pomeni, kaj ji bo materinstvo dalo, kar sedaj nima, zakaj ravno otrok...
mora pa biti v odgovorih na ta vprašanja zelo iskrena sama do sebe...in preverila bi njeno družinsko dinamiko kar se tiče otrok in odnos mater do svojih otrok v tej družinski liniji...
Drugo pa bi pri tej osebi preverila ali je močnejši saturn ali uran...kako ta oseba deluje-je bolj saturnska ali uranska...v karti sta uran in saturn kar prijateljsko naravnana (sekstil med njima), kar sicer v samem bistvu ravno nista...torej ali delujeta medsebojno vzajemno ali se ta oseba nagiba bolj v saturnsko energijo in ji manjka uranske energije?
oz obratno...
p luna v raku na mc je sicer dober pokazatelj, a žal kvadrira njen stelij v tehtnici v 1. hiši...
dobrodošel je tudi vladar njene lune jupiter, ki bo vsak čas tranzitiral njeno n luno....
Sama bi rekla, da ja nosečnost, le prej se mora iskreno pogovoriti sama s sabo, tako kot sem napisala zgoraj.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #146 on: October 02, 2019, 03:51:24 PM »
Sanjalka draga, najlepša hvala za obsežen odgovor in lepo oceno.  :D
Sem seveda še potem gledala po tvoji analizi, hja, sama ne bi nekaterih stvari izvlekla, pa če me po glavi mahneš.
Jaz bi npr. Škorpionu (v katerem je Uran) pripisala plodnost  ::) oz. bi mu rekla, da postane ploden v Škorpijonu, če že po naravi ni ljubitelj otrok.

Zanimivo, da si omenila odnos njene matere, enkrat pred leti je namreč omenila, da z mamo nima razčiščenega odnosa in se to odraža v službi, v odnosu z njeno trenutno nadrejeno. Je bilo enkrat rečeno, da vse ženske, ki so tam redno zaposlene, imajo z lastno mamo nerazčiščen odnos.

Jo bom ob priliki malo (previdno) povprašala, kako je bilo v družini. Se pa spomnim, da je omenjala neke kar težke situacije, krize v odnosih, tudi nasilje je bilo prisotno, ampak bolj s strani očeta (je že pokojni).

Oseba po mojih ocenah je tako uranska kot saturnska.
Uranska, kar se tiče inovativnosti, je izvirna in tudi privlačijo jo stvari, ki so drugačne, napredne, tudi deluje na takem področju.
Saturnska v smislu zagotoviti si vso varnost in stabilnost, je na primer velik del svoje ustvarjalnosti podredila potrebi po varnosti. Na pamet bi ocenila, da ima določene strahove glede tega, zna se počutiti negotovo, kljub temu, da je načeloma precej samozavestna in tudi kot pojava v trenutku naredi zelo močan vtis. Res je zanimiva, daleč od klasike. Bi rekla, da planeta delujeta vzajemno, saj je kljub kompromisom uspela spraviti oboje pod isto streho.
Ok, zdaj sem skrenila s teme.  ;D V glavnem...

Zmotil me je tudi natančen veliki križ, ki ga ustvarjajo vse štiri kotne točke in ki zato skvadrirajo vsak prehod česarkoli preko njih, ja, tudi progresivne Lune na MC, pa še Kiron ji tranzitira DC... skratka, "preganja" me občutek, da se vse lahko sfiži, če se že dobro začne.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #147 on: October 03, 2019, 09:16:00 AM »
ja, res je uran v škorpijonu se nahaja na višini...
kar bi situacijo morebiti res lahko malo olajšalo...
sicer pa ženske z močno škorpijonsko dimenzijo (sploh luna ali venera) imajo navadno težave z rodili, z rojevanjem, z materinstvom...prej gre za odklon do materinstva, kot za željo po materinstvu...če pa že ni odklona, pa so možne težave z zanositvijo...seveda ne gre posploševati, je potrebno pogledati širšo sliko celotne karte....
in, ja tale oseba ima zelo natančen kvadrat kotnih hiš, kar kaže na močan notranji konflikt pri osebi...
in še en pokazatelj, ki ni ravno v prid ženskosti oz  materinstvu...veliko več planetov ima v ognju in zraku (moška energija), 15 točk kot v vodi in zemlji (ženska energija), samo 2 točki....
vedno je težava kadar ima oseba, ki se je rodila v ženskem telesu, več moške energije v karti, prav tako tudi oseba, ki se je rodila v moški osebi,
če ima večino ženske energije v karti...
pri osebi s to karto je ta razkorak res velik...v bistvu sta v "ženskem" znamenju le uran in saturn....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #148 on: January 06, 2020, 01:52:11 PM »
Pripenjam za potrebe proučevanja, zanositev osebe X, o kateri smo jeseni govorili.
Postopek umetne oploditve.
Karta ima tranzite na dan transferja, nedavno me je oseba obvestila, da se je prijelo.  :) Torej nekje cca 4 tedne nosečnosti.
Jupiter je natančno na IC, oba velikana v 4. hiši, kjer bosta v kratkem delala to famozno konjunkcijo. Vsaj onadva sta se skidala s kvadrata na stelij v 1. hiši.
Luna ji bo progresirala MC in s tem vstopila v znamenje  :rak, torej domov.
Itd.

Seveda gre za začetek nosečnosti, torej rizični čas, že tako ali tako mora zaradi posegov počivati.
Vstavili so ji dva zarodka. Čez dober teden izve, koliko se jih je prijelo.
Ko izvem kaj novega, bom poročala.

Oseba je stara 40 let.

« Last Edit: January 06, 2020, 01:54:26 PM by Pika »

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #149 on: January 06, 2020, 03:35:39 PM »
Čestitke osebi x.  ;) :) :)

Tudi jaz sem se nadejala, da mi bo tranzitni jupiter čez IC kaj prinesel, pa žal za enkrat nič ne kaže na to. :( Že rahlo obupana. Glede na to, da je tudi moja 5. hiša v vodnarju, se bojim, da bo tudi pri meni potrebna zdravniška pomoč.
Zadnjič sem gledala en video, ki na preprost način pove kateri planeti, aspekti, znamenja imajo pomembno vlogo pri zanositvi. Sicer je v angleščini, meni se je zdelo zanimivo, če koga zanima... Pripenjam link:

Lahko pa naredim kratek povzetek, ko bom pri volji. :P