Author Topic: Kaj je duhovnost?  (Read 79991 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ametist

• Uporabnik
  • **
Re: Kaj je duhovnost?
« Reply #60 on: November 07, 2011, 08:56:49 AM »
Uf draga Ametist, ne vem kaj ti rečt, tudi sama sem bila včasih v takih situacijah, pa vendar sedaj ko se ozrem nazaj, sem vesela da tisti ljudje, ki ne pašejo v moje okolje, da so se odstranili, sami pač.
Sogovorniki že to, da imaš okrog sebe familijo in nekaj čudovitih ljudi je pravi blagoslov.

Ne vem sicer kakšnih sogovornikov si želiš, ampak včasih najdeš ljubezen, boga, blagoslov skozi najbolj neverjetnega možnega kandidata. Meni je včeraj dan polepšal en starejši gospod, sosed iz sosednjega bloka, ki je govoril totalne nesmisle, ampak v tistih 5-ih minutah me je tako nasmejal, da sem se mu prav zahvalila za lep dan.
Še naprej išči....to kar iščeš najdeš v majhnih stvareh in ostani taka kot si  :-*

Konec koncev je tvoj sogovornik lahko majhna deklica iz bloka, ki ti vsako jutro pove kaj bo počela v vrtcu, starejša gospa, ki pove kako se skrbi za rože, poštar ki prijazno pokramlja s tabo, ko prinese paket. Vsi ti so del nas....in ko rasteš z njimi, rasteš tudi sama.

Jane hvala ti :)

Mogoče sem bila preveč nejasna in sem narobe opredelila. Moj um pri pisanju zgornjega prispevka je bil naravnan na moje delovno okolje in ljudi, ki jih srečujem pri delu in na delovnem mestu. Kjer delam je okolje, kjer zaidejo samo tisti, ki tja morajo tako ali drugače 8), tako da sem obkrožena več ali manj z istimi ljudmi.  Govorila sem o teh, ki pa žal z njimi preživim pol dneva. Bila  sem idealist, ki je gradil videnje in občutenje okolice glede na lastne stopinje v duhovnem razvoju. Preveč sem pričakovala in verjela, da vsi rastemo v lepšo in boljšo bodočnost. Da se končno dvignemo na višji nivo.
Dan mi polepšajo tisti ljudje, ki si jih opisala zgoraj. Resnično... to so  angelčki in vsak s svojim sporočilom. Hvala Bogu za čudovito naravo, za čudovite trenutke, ki pridejo in grejo.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #61 on: November 07, 2011, 09:06:43 AM »
A služba....ja vem kako je  ;)

Eh tukaj pa nimaš kaj, mislim da bi bilo utopično pričakovati, da bodo vsi zrastli, eni se pač ne premaknejo. Važno da ti ostaneš zvesta sama sebi.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Ametist

• Uporabnik
  • **
« Reply #62 on: November 07, 2011, 09:18:48 AM »
A služba....ja vem kako je  ;)

Eh tukaj pa nimaš kaj, mislim da bi bilo utopično pričakovati, da bodo vsi zrastli, eni se pač ne premaknejo. Važno da ti ostaneš zvesta sama sebi.

Hvala Jane, me veseli, da me razumeš :) :) :)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #63 on: November 07, 2011, 10:11:50 AM »
Službo, ki ni povsem po tvoji meri, pač vzameš kot nekaj začasnega in kot dejavnost, ki jo opravljaš zato, da dobiš sredstva, ki ti pomagajo v privatnem življenju med drugim uresničevati pravo sebe.
9ZK 656

Offline Ametist

• Uporabnik
  • **
« Reply #64 on: November 07, 2011, 10:32:33 AM »
Službo, ki ni povsem po tvoji meri, pač vzameš kot nekaj začasnega in kot dejavnost, ki jo opravljaš zato, da dobiš sredstva, ki ti pomagajo v privatnem življenju med drugim uresničevati pravo sebe.

Lepo si to napisala Maja :) Hvala :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #65 on: November 07, 2011, 10:53:18 AM »

Lepo si to napisala Maja :) Hvala :-*

Itak pa prihajajo nove službe. ;)
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #66 on: November 07, 2011, 07:34:15 PM »
Heh, meni je smešno sedaj tkole brat, ko pravite, da se srečujete z ljudmi, ki niso dorasli nečemu. Moja služba je 2 sodelavca, šef in to je to. Na drugi strani mam še fante in eno dekle, pa imam z njimi bolj malo kontakta. Ker sem toliko zaposlena, nimam niti časa pomisliti na kaj takega, kot je duhovna rast ljudi okoli mene, vem pa, v katerem grmu tiči zajec. Je res, da marsikdo ni dorasel marsičemu, ljudje se niti ne zavedajo, da nam je dana neizmerna zakladnica znanja, če jo le hočemo videti in odpreti. Najbolje je, da enostavno pozabiš na tiste ljudi; poskušaj od njih potegniti maksimalno najboljše, kar se da, pa ti bo veliko lažje  ;)

Jaz sem vsak dan v službi tako zaposlena, da že skorajda pozabljam odpisovati na sms-e ali mejle (se opravičujem vsem), ampak sem si sama izbrala tako delo, ker mi je všeč, da mi hitro mine, ne pa da se mi delovnik vleče ko megla.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #67 on: July 26, 2020, 03:36:14 PM »
Prejle sem izjavila, pa bi delila misel, da pri duhovnosti ljudje pozabljajo, da je to povsem zemeljski in stvaren fenomen.

Ne nek bavbav nad nami.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #68 on: October 10, 2020, 06:34:55 AM »
Prejle sem izjavila, pa bi delila misel, da pri duhovnosti ljudje pozabljajo, da je to povsem zemeljski in stvaren fenomen.

Ne nek bavbav nad nami.

Absolutno. In vsi tisti, ki se imajo ah in sploh za poduhovljene me res ne prepričajo.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #69 on: October 10, 2020, 12:38:57 PM »
Duhovnost je zjutraj vstat in z zavedanjem sprejemati vse kar ti ta dan prinaša, pika amen :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #70 on: October 10, 2020, 12:40:26 PM »
Iz jutra v jutro sem težje duhovna.  ::)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #71 on: October 10, 2020, 12:43:07 PM »

Potem pa sprejmeš to, da si težko duhovna in evo si že duhovna ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #72 on: October 10, 2020, 12:43:15 PM »
 :laugh: :laugh: :laugh:
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #73 on: October 10, 2020, 12:48:00 PM »

Potem pa sprejmeš to, da si težko duhovna in evo si že duhovna ;)

Pri polnem zavedanju iz jutra v jutro težje vstanem in iz jutra v jutro težje sprejemam, da bo treba vstati, k sreči sem pa duhovna in to sprejemam. :D

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #74 on: October 10, 2020, 12:50:19 PM »
Vstajaš pa še vedno težko?  ???
9ZK 656