Author Topic: Sklepanje kompromisov  (Read 82910 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline skorpijonka

• Mojster
Re: Sklepanje kompromisov
« Reply #15 on: October 05, 2011, 10:01:05 AM »
Super...

Vsekakor je fajn, da sta osebi, ki gresta živet skupaj, popolnoma iskreni (najprej sebi, potem partnerju) in pošteni.  ;D

IN ne, ne verjamem v to, da vedno klapa vse brez kompromisov.
V končni fazi, če bi bilo res tako, da bi s partnerjem imela isti okus, iste želje, isti pogled na skupne stvari....bi bilo prekleto dolgočasno. Kot da bi živela sama s sabo.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #16 on: October 05, 2011, 10:01:16 AM »

Več kot je trenj, večja je tvoja rast.
Z leti alhko psotane dolgočasno.
Potrebujemo zrcalo, drugačen pogled, drugačne izkušnje in to nas dviguje, uči, v tem uživamo.

To je lahko le slaba tolažba ...  :D
« Last Edit: October 05, 2011, 10:02:55 AM by Maja »
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #17 on: October 05, 2011, 10:04:03 AM »
Super...

Vsekakor je fajn, da sta osebi, ki gresta živet skupaj, popolnoma iskreni (najprej sebi, potem partnerju) in pošteni.  ;D

IN ne, ne verjamem v to, da vedno klapa vse brez kompromisov.
V končni fazi, če bi bilo res tako, da bi s partnerjem imela isti okus, iste želje, isti pogled na skupne stvari....bi bilo prekleto dolgočasno. Kot da bi živela sama s sabo.

Saj ne gre za isto - gre za popolno sprejemanje. In to tako, ki na skrivaj ne para živcev. Dejansko te pri neki osebi nič ne moti.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #18 on: October 05, 2011, 10:04:09 AM »
:D  No potem bom pa vprašala tvojo boljšo polovico kolikokrat je popustil in kupil trislojni papir  ;D

Mogoče po mojem pisanju izgleda, da se on toliko prilagaja, če že jaz ne sklepam kompromisov. Ne. Res se za nobeno stvar ne pogajava.
Pa sva si različna, ampak v skupnih stvareh pa delujeva spet kot celota. Isto s to kolegico iz otroštva. Kamorkoli sva kdaj šli, vedno nama je pasalo isto. Mogoče pri tem pomaga moj stil v zasebnih odnosih - malo odnosov, ampak ti zelo kvalitetni.

A živita skupaj  ;)

Skupnega stanovanja še nimava, preživiva pa 95% prostega časa (ko nisva v službah) skupaj.
Skupno življenje bo zadevo samo še olajšalo.  ;)

Ne mislit da pametujem, želim ti še naprej tako vezo kot jo imaš. Govorim le iz svojih izkušenj, ki so pač le moje. Mogoče, pa ti ne dojemaš kompromisov kot takih, ker se pač ne počutiš da delaš kak kompromis, ker se lepo dogovorita.
Ko enkrat začneš skupaj živeti, sploh pri opremljanju stanovanja se potem kaj "zatakne"....sej veš barva ploščic, velikost kopalnice, to so zadeve, ki jih izbereš skupaj, potem jaz skuham ti pomiješ, jaz zlikam ti greš v trgovino, jaz spim ti me pustiš pri miru....vse to so taki majhni kompromisi, zaradi katerih je življenje lepše.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #19 on: October 05, 2011, 10:05:10 AM »
Ja, Jane, izbereš skupaj. Ne izbereš enih pološčic, ki enemu niso všeč pa je tiho samo zato, da je mir v bajti.  :D
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #20 on: October 05, 2011, 10:09:39 AM »
Ja, Jane, izbereš skupaj. Ne izbereš enih pološčic, ki enemu niso všeč pa je tiho samo zato, da je mir v bajti.  :D

Ja in a ni to kompromis??? Izbereš take, da so všeč obema? Vsak malo popusti in najdeta take, ki so všeč obema. Če ti izbereš roza, on je pa tiho, pa ti nadvladuješ njega on je pa copata  :D

Najina mnenja se znajo prav fino kresat, sploh pri oblekah recimo, ampak zdaj mava kompromis, jaz nosim kar meni paše, on kar njemu paše in se ne vtikava  :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #21 on: October 05, 2011, 10:11:37 AM »
Skozi dolgoletno partnersko življenje ugotoviš, da je vsak dan en sam kompromis :)

popolnoma se strinjam

ne samo s partnerjem, enostavno gre za kompromis samim s sabo in z družbo, ki te obkroža ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #22 on: October 05, 2011, 10:12:25 AM »
Skozi dolgoletno partnersko življenje ugotoviš, da je vsak dan en sam kompromis :)

popolnoma se strinjam

ne samo s partnerjem, enostavno gre za kompromis samim s sabo in z družbo, ki te obkroža ;)

Z obema se strinjam  :-* 

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #23 on: October 05, 2011, 10:13:39 AM »
Oh, pri osebnih stvareh bi bilo pa res neumno, da bi kdo kompromise sklepal. Midva se pa ponavadi še skupaj odločiva, kako se bova oblekla - da po stilu skupaj paševa - ali bova elegantna, v športnem stilu, motorističnem, retro ...
Skupaj se odločava, ampak nikoli se pa tako ne razhajava, da bi mogla kakšen kompromis sklepat.
Kot kompromis sem že v začetku teme mislila tako situacijo, kot jo je Jernej opisal - vsak malo popusti in potem eden ali pa noben ne dobi tistega kar dejansko želi.
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #24 on: October 05, 2011, 10:16:01 AM »
Oh, pri osebnih stvareh bi bilo pa res neumno, da bi kdo kompromise sklepal. Midva se pa ponavadi še skupaj odločiva, kako se bova oblekla - da po stilu skupaj paševa - ali bova elegantna, v športnem stilu, motorističnem, retro ...
Skupaj se odločava, ampak nikoli se pa tako ne razhajava, da bi mogla kakšen kompromis sklepat.
Kot kompromis sem že v začetku teme mislila tako situacijo, kot jo je Jernej opisal - vsak malo popusti in potem eden ali pa noben ne dobi tistega kar dejansko želi.

kaj ne delaš kompromis, ko hodiš v službo, pa ti ne paše ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #25 on: October 05, 2011, 10:18:30 AM »

popolnoma se strinjam

Dobro povedano.
Biti v sozvočju s sabo in imeti posluh za okolico (partner, prijatelji itd.). Potem ni tistega občutka, da gre za kompromis v slabem pomenu besede. Pa smo spet pri tem, da mora imeti človek najprej sam pri sebi zelo počiščeno, preden se lahko zaplete v odnos, ki bo potem tudi funkcioniral ...
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #26 on: October 05, 2011, 10:20:17 AM »

V redu, če imata isti stil, ampak recimo eden ima punkerskega drugi šminkerskega in gresta skupaj na poroko, eden gre z irokezo, drugi s tono želeja na glavi. Zdaj, če bi se eden oblekel isto kot drugi, da bi pač vizualno šla skupaj, bi bil zanič kompromis, ker se pač eden ne bi dobro počutil, če gresta pa vsak v svojem stilu in se drugi ne vsaja zaradi tega je pa zelo dober kompromis.
Hočem ti povedat, da v življenju vsak dan sklepaš kompromise take ali drugačne pa ne glede na to kako jim ti to rečeš. Samo zdaj je treba razločit med zdravim kompromisom, takim da se ti in on dobro počutita, ali med kompromisom, kjer filaš svoj ego in ne odstopaš.

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #27 on: October 05, 2011, 10:21:05 AM »

Ja in si tiho in ne rečeš stranki, da smrdi, pa si to misliš  ;D

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #28 on: October 05, 2011, 10:24:17 AM »

Vse je v tem, kako dojemaš. Lažje mi je sprejeti to in iti včasih v službo, ko pa bi raje počela nekaj drugega, kot kompromis s prazno denarnico.  :D
Ampak to mi je že samo po sebi umevno - da hodim v službo. S tem sem popolnoma pomirjena.

9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #29 on: October 05, 2011, 10:26:24 AM »

Ja in si tiho in ne rečeš stranki, da smrdi, pa si to misliš  ;D

To je pa tisti razkorak med biti duhoven in biti etičen. Etika ne pusti ljudem, da bi bili 100% duhovni.  :D
9ZK 656