Author Topic: Sklepanje kompromisov  (Read 82907 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Sklepanje kompromisov
« Reply #45 on: October 05, 2011, 09:19:10 PM »
U madoniš ste se razpisali. V službi žal ne morem gledati foruma, ker imamo internet skorajda prepovedan.

Da se bolje izrazim iz prejšnjega posta,

prilagajanje v odnosu vsekakor obstaja, če temu rečeš kompromis, je odvisno od tebe samega. Jaz vem, da imam v svojem fantu moje popolno nasprotje in da je ravno zaradi tega odnos še toliko bolj zanimiv. Ko sem napisala enkrat po moje, drugič po njegovo, sem mislila predvsem to, da vsakič en od naju pove, kam greva. Že samo po sebi je umevno, da ne bom predlagala nečesa, kar vem, da mojemu ne bo všeč, ampak bom predlagala nekaj skupnega. On recimo ne mara znanstvene fantastike, takih filmov mu niti ne predlagam, jih grem rajši gledat z bratrancem ali kom drugim.

Debata o astrologiji, theti, kristalih itd mu je malo mimo (po teoriji, kar ne vidim, ne verujem, veliko je naključij), prav, potem to prišparam za večere s čarovnicam in kom drugim. Seveda sem mu vse odkrito povedala, kaj prakticiram, kako jaz gledam na te zadeve itd, pa je on povedal svoje mnenje o tem. Pri tem je tudi ostalo, svojega prepričanja mu ne vsiljujem in sem mu to tudi povedala. Tako kot si on izbere, tako bo imel.

Če se osredotočim recimo na kristale. Njemu so zgolj in samo lepi, meni še nekaj več pomenijo. Vsekakor mu je zanimivo gledat, ker je nekaj novega, ni pa njemu to, da bi dol padel, tako kot recimo prevzame mene, ko stopim v trgovino s kristali. Nazadnje sem mu takoj rekla, pojdi domov, bom jaz tukaj pregledala vse, pa pridem za tabo. On je lepo v miru popil kavo, prebral časopis, jaz sem pa tačas celo stojnico okol obrnila. Po nekaj časa je prišel tudi on, pa z mano šel po štantih in spraševal določene zadeve, nekaj celo kupil. Je bilo tudi njemu zanimivo, ne pa do te meje, kot je bilo meni, zato sem njega vmes poslala v stanovanje. Tako sva nekako združila vse skupaj, ni bilo za to potrebnega nobenega odrekanja ali kaj drugega.

Kompromise vsekakor sklepava oz se prilagodiva drug drugemu. On reče, veš, bi šel ven s fanti v petek, rečem ok, grem jaz ven s kolegicami ali pa si naredim drugačne plane. Jaz temu rečem dopuščanje osebne svobode. Meni osebno je všeč, da imam tako različnega partnerja, ker sem se od njega res naučila ogromno. Oba sva se spremenila v času, ko sva skupaj, oz bolje rečeno zrastla, vsak dan se naučiva nečesa novega, vsak od naju spoznava drugačne vidike sebe. Predvsem mislim, da zadeva funkcionira zato, ker sva 100% odkrita drug z drugim, ker se sprejemava točno takšna, kakršna sva, in ker si dopuščava osebni prostor in svobodo. Konec koncev je to temelj zveze, se vam ne zdi?
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #46 on: October 06, 2011, 07:47:52 AM »
Seveda je. Poleg iskrenosti in kvalitetne komunikicje. Zato je fino, da se s partnerjem lahko pogovarjaš in z njim počneš vse. Da nimaš razdeljeno na teme za partnerja, za prijatelje in ostale. Pač take imam jaz potrebe ...  ;D
9ZK 656

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #47 on: October 09, 2011, 11:54:29 PM »
Hahahahaha, ma kok kompliciramo preprosto stvar. ČE hočem it z irokezo na poroko in ona kot šminker, se še vedno lahko zabavava.

Če hočem jest meso in ona solato, narediva oboje za kosilo in si kradeva in se zabavava.

Če hočem it z kolesom, in ona z motorjem, se pač dobiva na enem mestu in tam kaj pojeva in spijeva in se zafrkavava, kdo je prej prišel.

ČE bi rad šel na morje in ona v hribe, greva v fjorde in se zabavava.

Če bi ona šla plesat, in jaz v kino, greva pač gledat muzikal in pleševa v kinu in se zabavava...

...da ne nakladam preveč.

ljudem manjka samo smisla za humor in ko jebe kompromise XD kompromis je lahko izjemno sodelovanje ;)

odvisno, kako "ego" gleda na to ;)
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #48 on: October 10, 2011, 08:54:46 AM »

ljudem manjka samo smisla za humor in ko jebe kompromise XD kompromis je lahko izjemno sodelovanje ;)

:D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #49 on: October 10, 2011, 08:56:33 AM »

:D

itak, simple ko pasulj  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #50 on: October 10, 2011, 09:02:47 AM »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #51 on: October 10, 2011, 10:44:06 AM »
lordwolf, po mojem si edini dojel ...  ;) Hvala.
9ZK 656

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #52 on: October 10, 2011, 11:18:27 AM »
A vsi ostali pa nismo dojeli?! Smo preglupi?

Lej, vsak ima pravico do svojega načina razmišljanja in sprejemanja in meni ne bo nihče vsiljeval svoj "pogled" na neko stvar in mi govoril, kdaj sem neko stvar dojela in kdaj ne.
Pač gledam drugače na to.

Ne piši stvari in ne ustvarjaj tem, če nisi pripravljena na drugačna mnenja. Moje skromno mnenje.
 :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #53 on: October 10, 2011, 11:25:20 AM »
Tule bi citirala lordwolfa ...

Ne jemat tako osebno, Z nekaterimi smo na isti valovni dolžini, z drugimi ne ... In samo tu je bil razkorak, ne v gluposti.  ;)
9ZK 656

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #54 on: October 10, 2011, 11:27:14 AM »
Tule bi citirala lordwolfa ...

Ne jemat tako osebno, Z nekaterimi smo na isti valovni dolžini, z drugimi ne ... In samo tu je bil razkorak, ne v gluposti.  ;)

Zanimivo, da si glih ta stavek citirala.
 :P

Kakorkoli....jaz sem svoje povedala in zaključujem.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #55 on: October 10, 2011, 11:31:57 AM »
Kaj je zame kompromis? Situacija, v kateri si osebi želita različno, potem pa eden popusti in se prilagodi drugi strani. Od velikih do malih stvari ...

Mi smo se samo obregnili ob tole...ker si napisala, da gre pri kompromisih da eden popusti in se žrtvuje. Smo ti pač hotli povedati, da pri kompromisih NE GRE za žrtvo, razen če ti tako gledaš na to.

Lord je dojel ja, drugače tudi pričakovala nisem....meni se samo zdi, da si zdaj povozila svoje besede v prvem stavku, razen če si tako mislila že takoj in se narobe izrazila.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #56 on: October 10, 2011, 11:39:32 AM »
Ali pa sem bila narobe razumljena.  ;) Oz. vsak razume stvari po svoje, ker ima vsak svoj svet in v njem svoje lastno dojemanje. Človek se lahko zna vživet in pogledat z različnih zornih kotov, kaj je kdo hotel povedat. Lahko se pa samo obesi na besede in jih interpretira po definiciji, ki jo ima v lastni glavi.

Posameznikovo razmišljanje kaže, kaj je v njem. Razumevanje, pripravljenost za različna mnenja, notranje nesoglasje, občutek napadenosti itd. itd.

Če sem kateremu rekla: "Misli tako, sicer bo (ne vem, kaj)," se oproščam. Pa tudi če bi, ima vseeno lastno voljo, da tako misli ali ne.  ;D

9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #57 on: October 10, 2011, 02:38:32 PM »
Maja, ampak saj sama sebe citiraš, vse kar vidiš v drugih, je pravzaprav v tebi.
In Lord je zelo dobro dojel, da je problem pri sklepanju kompromisov pri premočnem egu v posamezniku.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #58 on: October 30, 2011, 10:29:59 PM »
Ko berem vse te debate okoli mojih besed, dobim občutek, da sem pameten.... hahahahahaahaha

(sam da mi ego ne zrase) ;)  ;D
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #59 on: October 31, 2011, 12:52:38 AM »
Lord, mislim da se ni za bat, da bi ti ego preveč zrasel  ;D
9ZK 674