Sem popenila in se postavila zase.
3 delajo manj kot jaz in imajo večjo plačo. Zaposlene so pač za več ur, naredim pa jaz 3x več. Dobijo plačano malico kljub temu da jedo tam, jaz je ne dobim, ker mi na 4urni delavnik malica (ali plačilo le te) ne pripada. Mi ni prav, da ene dobijo oboje jaz pa nič. Ostale so dobile regres, jaz ne,... Popenila sem totalno in na sicer miren ampak odločen način povedala šefli kaj si mislim o vsem skupaj.
Odločila sem se, da če mislijo kaj mutit in cmevkat naj iščejo drugega bedaka. Ali imamo vsi enake pogoje ali pa enostavno grem.
Ej pa to je višek, tebi kratijo osnovne pravice po zakonu o delovnih razmerjih. Torej, če si zaposlena. Po zakonu o delovnih razmerjih ti pripada povračilo za prehrano na delu, če delaš vsaj 4 ure (za manj nisem ziher) prav tako kot nekomu, ki dela 8 ur. Zdaj, če bi delala 4 ure pri enem delodajalcu, 4 ure pri drugem, ti bi morala to povrniti vsak pol, če pa ne, ti edini delodajalec izplača cel znesek. Vem, da smo pri nas enkrat razmišljali edino, da časovno morda pripada na polovičko 15 minut, jest pa zato ne moreš pol ane

. Zato ti pripada celoten znesek dnevnega povračila.
Regres ti prav tako pripada, razen če še nisi bila zaposlena celo leto, v tem primeru samo sorazmerni glede na pripadajoč dopust. Če si delala več kot 6 mesecev, ti pripada cel regres. Regres je pravica, ki je vezana na pravico do letnega dopusta. Če delaš 4 ure, imaš prav tako minimalno število dni dopusta po Zakonu o delovnih razmerjih, dodatno pa še po Kolektivni pogodbi, v katero si uvrščena. Število dni pa je recimo 20, ali za poln delovni čas ali pa za polovicen. Polno zaposlen ga bo koristil torej 20 dni po 8 ur, polovični ga bo koristil 20 dni po 4 ure. Med 4 urno bolniško recimo isto daš dan dopusta, čeprav si 4 ure v bolniški, 4 ure pa redno delo. Zato, jz takrat rajš ne bi koristila dopusta, če ne bi bilo nujno.
Kar tako naprej, v boj za svoje pravice