Author Topic: Naj... dogodek dneva 6. del  (Read 172077 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Urška

• Uporabnik
  • **
Re: Naj... dogodek dneva 6. del
« Reply #645 on: January 11, 2012, 10:54:13 PM »
Res me razžalosti, ko ljudje izkoriščajo svojo moč.
Dobesedno te na podlagi moči prisilijo v tisto kar hočejo, ne kar je prav.
Vem, sedaj boste rekli, nihče me ne more prisiliti v nič. Ampak, kljub vsemu sem konec koncev le uslužbenka, ki ima nadrejenega.
Na srečo s silo dolgoročno nič ne pridobiva, ravno nasprotno, izgublja vse naokrog.

Treba se bo postavit zase, čeprav s tem nekaj tvegaš. Oziroma veliko bolje - nujno bo treba bo zamenajti službo.

Potem se sprašuješ zakaj je tako, si slabo skreiral, je ta pot na ta njen način zame pomembnejša??? Iščeš nauke...
Za ta dogodek sem Kreatorju ukazala naj tako ˝poštima˝ kot je v najvišje in najboljše dobro za vse vpletene. Pa naj še gospe pošlje kakšno spoznanje.  ;)
Šele ko zmoremo, česar nismo pričakovali, odkrijemo sebe in premagamo dvom, ki je namišljeno strašilo.
Odpre se tisoč novih poti in samo od nas je odvisno, katero si bomo izbrali.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #646 on: January 11, 2012, 11:30:10 PM »
Vem, sedaj boste rekli, nihče me ne more prisiliti v nič. Ampak, kljub vsemu sem konec koncev le uslužbenka, ki ima nadrejenega.
Na srečo s silo dolgoročno nič ne pridobiva, ravno nasprotno, izgublja vse naokrog.

Treba se bo postavit zase, čeprav s tem nekaj tvegaš. Oziroma veliko bolje - nujno bo treba bo zamenajti službo.

Potem se sprašuješ zakaj je tako, si slabo skreiral, je ta pot na ta njen način zame pomembnejša??? Iščeš nauke...
Za ta dogodek sem Kreatorju ukazala naj tako ˝poštima˝ kot je v najvišje in najboljše dobro za vse vpletene. Pa naj še gospe pošlje kakšno spoznanje.  ;)

Urška, pomagalo bo, če boš dotični gospe pošiljala brezpogojno ljubezen, ki bo čudežno transformirala stvari in jih postavila v ravnovesje. Jo pošiljam tudi jaz v to situacijo, da se čimprej naučiš tisto, kar se je potrebno. :-* :-* :-*
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #647 on: January 12, 2012, 06:58:38 AM »
Urška, te popolnoma razumem. Upam, da se vse uredi v najvišje dobro.  :-*
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline Urška

• Uporabnik
  • **
« Reply #648 on: January 12, 2012, 08:10:22 AM »
O, najlepša hvala Gaia in Tita za vajino pomoč in podporo. Me zelo veseli, da so po slabem dnevu tukaj dobri ljudje, da vse skupaj na koncu uravnovesijo. 

V petek bom imela 20 ur na razpolago biti v družbi vseh iskrenih, ki jih je btw zelo malo in določenih velikih velikih hinavcev, kar mi je najtežje; pa še ves čas držat pozitivno vzdušje celotne skupine. Ampak bo tudi čas za opazovanje in premišljevanje, soočenje s tistim kar se moram naučit.

Verjamem, da vam bom po tem lahko kaj lepega povedala.
 :-*
Šele ko zmoremo, česar nismo pričakovali, odkrijemo sebe in premagamo dvom, ki je namišljeno strašilo.
Odpre se tisoč novih poti in samo od nas je odvisno, katero si bomo izbrali.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #649 on: January 12, 2012, 08:24:55 AM »
mogoče bo nam vsem, ki "jamramo" v pomoč tole : http://duhovnost.eu/sl/Novice/Simptomi_duhovnega_prebujenja_Nove_Zavesti/

Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #650 on: January 12, 2012, 11:27:26 AM »
Danes pa nazaj delat. Eh ... :(
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #651 on: January 12, 2012, 03:42:05 PM »
Sem popenila in se postavila zase.
3 delajo manj kot jaz in imajo večjo plačo. Zaposlene so pač za več ur, naredim pa jaz 3x več. Dobijo plačano malico kljub temu da jedo tam, jaz je ne dobim, ker mi na 4urni delavnik malica (ali plačilo le te) ne pripada. Mi ni prav, da ene dobijo oboje jaz pa nič. Ostale so dobile regres, jaz ne,... Popenila sem totalno in na sicer miren ampak odločen način povedala šefli kaj si mislim o vsem skupaj.
Odločila sem se, da če mislijo kaj mutit in cmevkat naj iščejo drugega bedaka. Ali imamo vsi enake pogoje ali pa enostavno grem.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #652 on: January 12, 2012, 03:56:36 PM »

Urška, pomagalo bo, če boš dotični gospe pošiljala brezpogojno ljubezen, ki bo čudežno transformirala stvari in jih postavila v ravnovesje. Jo pošiljam tudi jaz v to situacijo, da se čimprej naučiš tisto, kar se je potrebno. :-* :-* :-*

Moja mama je imela nek šmorn s šefico. Pa sem jo naučila, kako se pošilja oz. kako se ljudi napolni z ljubeznijo. Je rekla, da so se stvari potem znormalizirale.   :)

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #653 on: January 12, 2012, 03:59:01 PM »
Vse, ki imate težave na šihtu - naj se vam zadeve čimprej uredijo! srečno!  ;)

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #654 on: January 12, 2012, 06:24:47 PM »
3 delajo manj kot jaz in imajo večjo plačo. Zaposlene so pač za več ur, naredim pa jaz 3x več. Dobijo plačano malico kljub temu da jedo tam, jaz je ne dobim, ker mi na 4urni delavnik malica (ali plačilo le te) ne pripada. Mi ni prav, da ene dobijo oboje jaz pa nič. Ostale so dobile regres, jaz ne,... Popenila sem totalno in na sicer miren ampak odločen način povedala šefli kaj si mislim o vsem skupaj.
Odločila sem se, da če mislijo kaj mutit in cmevkat naj iščejo drugega bedaka. Ali imamo vsi enake pogoje ali pa enostavno grem.

Ej pa to je višek, tebi  kratijo osnovne pravice po zakonu o delovnih razmerjih. Torej, če si zaposlena. Po zakonu o delovnih razmerjih ti pripada povračilo za prehrano na delu, če delaš vsaj 4 ure (za manj nisem ziher) prav tako kot nekomu, ki dela 8 ur. Zdaj, če bi delala 4 ure pri enem delodajalcu, 4 ure pri drugem, ti  bi morala to povrniti vsak pol, če pa ne, ti edini delodajalec izplača cel znesek. Vem, da smo pri nas enkrat razmišljali edino, da časovno morda pripada na polovičko 15 minut, jest pa zato ne moreš pol ane  :o. Zato ti pripada celoten znesek dnevnega povračila.

Regres ti prav tako pripada, razen če še nisi bila zaposlena celo leto, v tem primeru samo sorazmerni glede na pripadajoč dopust. Če si delala več kot 6 mesecev, ti pripada cel regres. Regres je pravica, ki je vezana na pravico do letnega dopusta. Če delaš 4 ure, imaš prav tako minimalno število dni dopusta po Zakonu o delovnih razmerjih, dodatno pa še po Kolektivni pogodbi, v katero si uvrščena. Število dni pa je recimo 20, ali za poln delovni čas ali pa za polovicen. Polno zaposlen ga bo koristil torej 20 dni po 8 ur, polovični ga bo koristil 20 dni po 4 ure. Med 4 urno bolniško recimo isto daš dan dopusta, čeprav si 4 ure v bolniški, 4 ure pa redno delo. Zato, jz takrat rajš ne bi koristila dopusta, če ne bi bilo nujno.

Kar tako naprej, v boj za svoje pravice  :P

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #655 on: January 12, 2012, 07:13:28 PM »
Vse, ki imate težave na šihtu - naj se vam zadeve čimprej uredijo! srečno!  ;)

Oh, meni se danes spet trga tukaj ...  >:D
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #656 on: January 12, 2012, 08:07:21 PM »

Ej pa to je višek, tebi  kratijo osnovne pravice po zakonu o delovnih razmerjih. Torej, če si zaposlena. Po zakonu o delovnih razmerjih ti pripada povračilo za prehrano na delu, če delaš vsaj 4 ure (za manj nisem ziher) prav tako kot nekomu, ki dela 8 ur. Zdaj, če bi delala 4 ure pri enem delodajalcu, 4 ure pri drugem, ti  bi morala to povrniti vsak pol, če pa ne, ti edini delodajalec izplača cel znesek. Vem, da smo pri nas enkrat razmišljali edino, da časovno morda pripada na polovičko 15 minut, jest pa zato ne moreš pol ane  :o. Zato ti pripada celoten znesek dnevnega povračila.

Regres ti prav tako pripada, razen če še nisi bila zaposlena celo leto, v tem primeru samo sorazmerni glede na pripadajoč dopust. Če si delala več kot 6 mesecev, ti pripada cel regres. Regres je pravica, ki je vezana na pravico do letnega dopusta. Če delaš 4 ure, imaš prav tako minimalno število dni dopusta po Zakonu o delovnih razmerjih, dodatno pa še po Kolektivni pogodbi, v katero si uvrščena. Število dni pa je recimo 20, ali za poln delovni čas ali pa za polovicen. Polno zaposlen ga bo koristil torej 20 dni po 8 ur, polovični ga bo koristil 20 dni po 4 ure. Med 4 urno bolniško recimo isto daš dan dopusta, čeprav si 4 ure v bolniški, 4 ure pa redno delo. Zato, jz takrat rajš ne bi koristila dopusta, če ne bi bilo nujno.

Kar tako naprej, v boj za svoje pravice  :P

Sem vedela, da ni fer, da pa je proti zakonu pa ne... Grem prav zakon pogledat, printat in magari podčrtat. Hvala Rena :*
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
« Reply #657 on: January 12, 2012, 08:40:23 PM »
no, me je rena prehitela: ABSOLUTNO ti pripada malica in potni stroski(ce se pac vozis v sluzbo nekaj kilometrov). tudi regres; nisem pa poducena, ce cel ali sorazmerni delez...

mislim, kaj se pa grejo >:D

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #658 on: January 12, 2012, 08:56:39 PM »
Me veseli, da sem ti pomagala. Bom še jutri v službi povprašala, kje točno to piše. Mi to v službi pač tako uporabljamo. Regres za letni dopust pripada v takšnem deležu kot dopust. Pa če dopust že koristiš ali ne, samo če ga imaš z odločbo dodeljenega. Če si pri enem delodajalcu, po ti pripada cel. Če pri dveh, ta delita strošek povračila v deležu zaposlitve.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #659 on: January 12, 2012, 09:07:22 PM »
Kar tule je Zakon o delovnih razmerjih, nič ne piše, da bi bila nadomestila samo za poln delovni čas... na drugem linku pa še en odgovor pravnika delavcu...mislim huh...kakšna firma, kako si upa kar po svojem mnenju neki presojat, namesto da bi se pozanimali  :o

http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/veljavni_predpisi/zakon_o_delovnih_razmerjih/#c16831 (130.člen)

http://www.pravniki.info/viewtopic.php?p=26391&sid=e1bd49cb7e5f0e737a6ad027785d07b5