Author Topic: Naj... dogodek dneva 6. del  (Read 172394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Naj... dogodek dneva 6. del
« Reply #765 on: January 23, 2012, 02:57:01 PM »
Dobila tablete za zniževanje pritiska  :o , bolniško  ;D .
Pritisk 150/109  :o

Sedaj pa sploh ne vem, če naj jih vzamem. Pravijo, da jih potem, ko ga enkrat vzameš, moraš jemati ves čas. :-\

ja valda, dej nehi. Jaz sem mela pritsik čez 200, pa nisem jemala tablet  ;)  kdaj so ti pa to merili in kolikokrat, da so ti predpisali tablete?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #766 on: January 23, 2012, 02:57:48 PM »
Hmmm mogoče grem pa še jaz lahko po bolniško, ko imam v ležečem stanju pritisk 180 hahaha.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #767 on: January 23, 2012, 02:58:03 PM »
Dobila tablete za zniževanje pritiska  :o, bolniško  ;D.

Sedaj pa sploh ne vem, če naj jih vzamem. Pravijo, da jih potem, ko ga enkrat vzameš, moraš jemati ves čas. :-\

Po moje pa se prvo umirjaj še kakšen dan ali dva in večkrat zmeri pritisk, pa potem, če ne bo šlo drugače... :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #768 on: January 23, 2012, 03:03:59 PM »
Sem napisala tako zato, ker ga zadnje čase imam spet bolj na "očeh", vidim stvari, ki jih skoraj tri leta, ko je bil v Lj., nisem videla  ;D. Se trudim bit nevtralna kar se da in mu samo "namigovat", da bi bilo dobro šolo končat. Dve leti je sicer delal in se sam preživljal, potem pa na žalost ni bil sprejet v višjo šolo, katere se je res veselil. Pa malček drugih težav se je prikazalo na obzorju. Kar povsem razumem, vendar urica bije in midva želiva pokazati, da naj izkoristi možnost rednega študija, ker se želiva počasi razkamotit  :D.

Me veseli, da je tvoj tak sonček. Saj naš je tudi, samo malo pod oblački še to skriva. Mlajši je pa 20 let, v decembru izpolnil, je pa tudi faca športno humoristična in bolj prizemljen. Ja, bova še v kakšni klepetalnici morali nadaljevat :).
Ah, Rena, saj moj glede šole tudi ne blesti, dela (študentsko delo) že tri leta in sedaj spet redno študira, pa bi že zdavnaj moral zaključiti faks. Mislila sem bolj na njegovo posebno energijo, ki jo oddaja. Saj sama izobrazba na papirju ni kaj dosti povezana z duhovno naravnanostjo človeka. Je pa res, da jaz močno verjamem vanj.
Mislim, da cela generacija živi bolj med oblaki, ampak naš pogled na svet v njihovih letih je bil tako zelo predvidljiv-študij, služba,družina in na koncu zagotovljena penzija. Danes ni nič več zagotovljeno, ni sigurnosti, vse je nekako od danes do jutri in mislim, da otroci te generacije bolj živijo za današnji dan kot za jutrišnji.
Ampak,a ni to ravno tisto, kar nas učivjo vse filozofije-ŽIVI TA TRENUTEK!
Mi jim pa hočemo vcepiti v glavo, da naj razmišljajo kako za naprej, kaj bodo počeli čez 10 let, ja ne vem kaj bodo počeli, se bodo morali pač nekako znajti, bo že čas prinesel in povedal kaj bodo počeli takrat. Pač ne planirajo toliko vnaprej kot smo mi, ampak a je to slabo?
Mogoče bi se pa mi lahko naučili kaj od njih ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #769 on: January 23, 2012, 03:06:59 PM »
Dobila tablete za zniževanje pritiska  :o, bolniško  ;D.

Ne, Urška, nikar ne jej kar takoj tablet.
Poizkusi najti nekaj kar te pomirja.
Reci si:klinc gleda pa vse skupaj ;D
Lahko ti sedaj vsaka napiše svoj recept, ampak sama v sebi ga boš najbolj našla ;)
Verjamem, da ti bo uspelo spraviti svoj pritisk v pravo ravnovesje :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #770 on: January 23, 2012, 04:06:47 PM »
Sanjalka, imaš še kako prav. Samo, da bo moral v kratkem to udejanjati na svoj račun  ;)

Offline Urška

• Uporabnik
  • **
« Reply #771 on: January 23, 2012, 04:37:11 PM »
Hvala ti Tea za pogled v karto in ostalim za nasvete.

Vse se je začelo včeraj zvečer, danes se je nadaljevalo z vrtoglavico in močnim pritiskom na vrhu glave, na kronski čakri. Počutim se kot bi bila okajena. Nisem razburjena, stres je že mimo, nič posebnega se ni dogajalo ta vikend, bp.

Pa sem šla vseeno k dr med službo, ker nisem mogla delati, težko je ko ti vse pleše in baje je bilo vidno nekaj z mano narobe  :o  Pritisk mi je merila večkrat v razmakih, in vsakič slabše. Za mojo starost to vsekakor ni ok. Sploh v kombinaciji z vrtoglavico, pravi zdravnica. Zato Jane, če imaš večkrat povišan pritisk, le pojdi k zdravniku.
Jaz sem imela močno povišan pritsk ob in po rojstvu otroka. Tako nekako je bilo še kar nekajkrat.

Sem se odločila, da še malo počakam s tableto. Do jutri, moralo bo biti bolje.

Berem Prinašalce svita in sva se s Gaio pogovarjali, da se lahko nekaterim dogaja že med samim branjem. Lahko, da je tudi to vzrok  ;)

Šele ko zmoremo, česar nismo pričakovali, odkrijemo sebe in premagamo dvom, ki je namišljeno strašilo.
Odpre se tisoč novih poti in samo od nas je odvisno, katero si bomo izbrali.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #772 on: January 23, 2012, 11:27:10 PM »
Samo ne vem a sem jaz trapasta samo meni se sploh ne zdi to velik pritisk, koliko je pa normalen  :embarrassed: ???

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #773 on: January 24, 2012, 12:08:00 AM »
Pošljite mi malo podpore ob 8:30 bom pisala neke teste za eno službo, trajalo bo cirka uro in pol.

Moja astro karta

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #774 on: January 24, 2012, 01:26:59 AM »
Podpora na poti Jane :D
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #775 on: January 24, 2012, 06:07:42 AM »
Itak Jane  :D

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #776 on: January 24, 2012, 08:35:49 AM »
Jane, pošiljam :-*
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline Urška

• Uporabnik
  • **
« Reply #777 on: January 24, 2012, 09:10:24 AM »
Samo ne vem a sem jaz trapasta samo meni se sploh ne zdi to velik pritisk, koliko je pa normalen  :embarrassed: ???

Tole sem našla na netu:

Mlad odrasel človek naj bi imel krvni tlak pod 120/80 milimetrov živega srebra (mmHg). To je sicer za odrasle ljudi optimalen tlak. Ugotovili so, da tlak, ki je višji, že povzroča okvare v ožilju. Višji ko je tlak, večjo okvaro povzroča.

Normalen krvni tlak je po zadnjih evropskih in slovenskih smernicah pod 130/85 mmHg. Visoko normalen krvi tlak je 130−139/85−89. Vse, kar je več, je že hipertenzija. 140/90 je meja za povišan krvni tlak, ki jo je postavila Svetovna zdravstvena organizacija leta 1962 in še vedno velja ne glede na starost.

Razvrstitev arterijske hipertenzije glede na višino krvnega tlaka
                          sistolični krvni tlak             diastolični krvni tlak (mmHg)
optimalni krvni tlak            pod 120                        pod 80
normalni krvni tlak            pod 130                        pod 85
visoko normalen krvni tlak    130 -139                85 -89
arterijska hipertenzija            ≥140                         ≥90

KAKŠNI SO SIMPTOMI?
Visok krvni tlak običajno ne povzroča slabega počutja. Nekateri ljudje navajajo glavobole, vendar le ob zelo visokih vrednostih krvnega tlaka, ob katerih se lahko pojavljajo tudi vrtoglavice, motnje vida ali krvavitve iz nosu. Arterijski hipertenziji pravijo tudi tiha ubijalka, saj lahko brez opozorilnih znakov vodi v srčno ali možgansko kap.

KAJ GA POVZROČA?
Čeprav je visok krvni tlak pogostejši pri moških, ga ne moremo pripisati enemu samemu vzroku.
Prispeva lahko katerikoli od naštetih dejavnikov:
• čezmerna telesna teža,
• uživanje velikih količin alkohola,
• stres,
• čezmerno uživanje soli,
• telesna nedejavnost,
• ledvična bolezen.

vir: Viva, lek

Se mi zdi, da je popoloma odvisno od človeka in njegovega običajnega pritiska. Moj je navadno okrog 110, mogoče je tvoj običajno višji in se čist dobro počutiš. Poznam eno, ki se ob 150 kt čist ok počuti in šele takrat funkcionira
Če si ga imela 200 oziroma ga imaš pogosto povišanega, ni zanemarljivo, Jane, zna biti pa precej nevarno za zdravje.
« Last Edit: January 24, 2012, 09:17:36 AM by Urška »
Šele ko zmoremo, česar nismo pričakovali, odkrijemo sebe in premagamo dvom, ki je namišljeno strašilo.

Offline Urška

• Uporabnik
  • **
« Reply #778 on: January 24, 2012, 09:18:49 AM »
Jane, pošiljam podporo.  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #779 on: January 24, 2012, 09:38:07 AM »
Jane pošiljam podporo :-*

Moj krvni tlak je zgornji 90 in spdnji od 45 do 55 :-\