Author Topic: Ali upam biti to kar sem?  (Read 35435 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Re: Ali upam biti to kar sem?
« Reply #90 on: January 31, 2012, 12:44:58 PM »
Nensi, še zame bi prosila eno vpogled :-*

Če se resnično in iskreno želiš podati na svojo pot, si moraš najprej odkrito priznati da spiš in sanjaš in čakaš, da se bo kaj zgodilo. Samo od sebe se ne bo, kajti za to kar si želiš si odgovorna sama, drugi te lahko le podprejo, namesto tebe pa tvojih nalog ne more narediti nihče.
Pa kaj če bo zgledalo da si čudna, to je le tvoja percepcija, poglej katerega dela sebe ne ceniš in zakaj, pa od kdaj se to že vleče. Vsekakor predolgo.
Zbudi se naša Trnjulčica, saj do zdaj si se pa valjda že naspala, a ne?  :o

Sem se na začetku malo kislo nasmejala, ker ja, si zadela bistvo, no na koncu sem se nasmejala od srca.
Zgleda, da se bolj težko prebujam ;)

Hvala tebi, da si povedala, da se te je dotaknilo, pa čeprav je na začetku zoprno ko nas nekaj, kar mogoče vemo, pa si ne priznamo naglas, zaboli. Je pa osvobajajoče ko se predihamo skozi te občutke in jih sprejmemo in spoznamo, ker ko jih poznamo in se jih več ne bojimo, tudi ni potrebe, da bi v svoje življenje še privlačili situacije, ki jih sprožajo. In pridejo druge lekcije, pa skoz bolj prijetne so, samo vztrejati je treba v iskrenosti.
Objem in papa.

Obdelujem svoje strahove, ja in res, ko katerega prediham in obdelam, jaaaaaaa, potem se počutim svobodno in prebujeno, počutim se živo!
Hvala Nensi in všeč mi je, da nam nastavljaš zrcala, zelo všeč mi je to, saj drugače ne moremo napredovati :-* :-* :-*

Hvala tebi  :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #91 on: January 31, 2012, 12:46:59 PM »
Tudi jaz bi prosila za sporočilo, če lahko.
Hvala.

Seveda:
Ko ne odreagiraš na ego-izpade drugih je to pohvalno in eden najučinkovitejših načinov da brusiš svoj ego, je pa meja med tem in ne-postavljanjem meja, ko bi bilo pa to potrebno lahko zelo zabrisana in tanka. Lepo da si diplomatska in vljudna, včasih je pa pač treba zarobantit in jasno povedati, do kje segajo meje tvoje potrpežljivosti.
Zakaj tega ne zmoreš, mogoče se bojiš, da te bodo potem imeli manj radi in ne boš več tako všečna, sooči se s tem. Papa  :-*

Ja, prav drži tole zame. Si bom vzela na znanje.  ;) Hvala Nensi.

A te lahko še mal provociram plissss - a boš samo vzela na znanje a boš tudi kaj naredila glede tega?
Hahaha, papa, cmok  :-*

Lahko, lahko me proviciraš, ko si ravno sovaščanka, hehehehe  No, pa tudi sicer nimam problema s tem.
Najprej sem se učila obvladovati ego nekaj časa - vidiš mi je kar dobro uspelo  ;), sedaj se pa počasi postavljam zase, postavljam meje, ne uspeva mi še čisto na vseh področjih, ampak delam delam delam na temu. In tudi to bo uspelo....

Hvala, bom še, če bo treba, itak pa veš kaj in kako in boš z lahkoto obvladala vse kar si si zastavila.
Sovaščanka, ares? No pol se pa na čaj oglasi, zdaj ko je tako mraz, papa  ;)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #92 on: January 31, 2012, 12:48:02 PM »
Nensi - prosim  :-*

Ja draga moja, ti pa to upaš in tudi znaš, kadar se počutiš varna, kadar se pa ne se pa zabubiš tako močno in tako globoko, da še sama sebe ne najdeš.
Biti sama sebi dovolj, se opreti sama nase, se ne naslanjati na druge, pa čeprav je to zelo udobno in lepo, to ti je še edini izziv.
Tako zelo si duhovna, da je včasih težko ob tem biti še materialna, to je tvoje učenje, poišči tisto sidro v sebi, ki bo duhovno komponento zasidralo in materializiralo še v tej dimenziji v kateri si zdaj.
Potem se pa res sama lahko odločiš koliko časa se boš še vse skupaj šla, tukaj in zdaj.
Ne boj se, da se bo odklop zgodil, ko opraviš zadnjo nalogo, lahko boš, ker to znaš, izbrala svoj timing, ne skrbi. Zaupaj.
Topel objem in ja, lahko dihaš in zadihaš  :-* :D

Nensi hvala.  :-* :-* :-*
Maš prav - seveda, zlata si.
Diham

Bodi lepo  :-*

Hvala, lepe sanje, potopi se vanje  :)

Nensi, ne vem če je tole razmišljanje vplivalo, vsekakor pa sem danes res odlično spala, po ne vem kolikem času. Hvala ti  :-*

Ni za kaj, samo da deluje, hvala za feedback  :)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #93 on: January 31, 2012, 01:36:30 PM »
Nensi,
prosila bi še zame eno karto.
Naj naj hvala!  :-*

Srčica dragica,
ti pa to kar si, si pa močna in mogočna, definitivno ne upaš biti, izmikaš se in analiziraš, razmišljaš in kompliciraš, seciraš in iščeš izgovore, samo da ti ne bi bilo treba biti drugačna, če bi pa še nekako upala biti posebna in izjemna, pa si iz dna srca želiš, da ne bi bila preveč opažena in izpostavljena, ker to je pa že neobvladljivo, ker to pa nikoli ne veš kam vodi, kje komu kaj ne bo všeč in bo to povedal, pol bo pa bolelo in bolelo. Boli pa ego, ker duša ki dela tisto kar je njeno poslanstvo le to dela z veseljem in iskreno, kot najbolje ve in zna, zato je edino tak lahko tudi končni izdelek. Ne more biti napačen, če pa komu ni všeč, je pa to njegov problem, da se sooči s tem zakaj, to ni tvoj film - razen na ego nivoju.
Če boš našla in zbrala in uporabila voljo, se ti bo pokazala in odprla tudi pot, podprlo te bo vse stvarstvo, samo najprej si moraš zaupati pa sama, brez tega pa ne gre, če še sebi ne zaupaš, kako pričakuješ, da ti bo kdo drug. Zakaj že?
Nočko  :-*

Draga Nensi,
tako zelo zelo res!  ???
Preveč se oziram na to in analiziram, kje bo kdo užaljen, kje bo kdo zameril, kje bo kdo prizadet, držim se nazaj, ko pokažem "svojo moč" oz. sem to, kar sem, spontano in odločno, so rezultati odlični (tudi za druge!), "stranski učinki" pa užaljenost drugih, jeza. Ker oni tega ne zmorejo in ne znajo. Ker oni tega in onega nimajo. Pa analiziram, kaj jim je, pa se ukvarjam še z njimi. Pa krivim sebe za njihovo težavo. Pa me to zabremza. In me bremza že celo večnost.
Hvala ti!  :-*

No in kolk časa te bo še bremzal, oz se boš še bremzala?
Če boš zaupala sebi in drugim, da prav tako kot ti tudi oni zmorejo, potem si našla čarobno formulo in zate omejitev ne bo, ne tudi nebo ne bo več omejitev, boš zares poletela.
Pridna bodi in za začetek, za prvi korak vsaj malo ročno spusti  8)

Zveni enostavno.  ;)
Evo spuščam nepotrebno bremzo.
Hvala!  :-*

Offline Opal

• Mojster
« Reply #94 on: January 31, 2012, 02:41:02 PM »
Če lahko, bi še jaz prosila za en namig ....  :-*

Svet ti leži na dlani, ti se pa vztrajno oziraš za čim še boljšim, pojdi vzemi priložnosti, ki te čakajo in nagovarjajo, ne boj se, ne bo ti spodrsnilo, pa tudi če ti kdaj bo, bo to le zato, da se boš pobrala in videla, da si močna in da znaš tudi to in naprej boš odkorakala še trdnejša in bolj samozavestna.
Omejitev ni, postavljaš si jih sama, ugotovi zakaj jih rabiš.
Cmok  :-*

Nensi, hvala  :-*
Se povsem vidim v napisanem, to bi morala biti jaz ampak te omejitve, ja ...  ::)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #95 on: January 31, 2012, 02:49:01 PM »
Nensi, spet nas razvajaš. Sama sem pred kratkim naletela na karte Life purpose od Doreen Virtue, ki so tudi zelo zanimive in jih bom vlekla enkrat drugič, ko bodo pri meni. Trenutno so v mojem poslovnem prostoru.

Nensi tudi jaz prosim za eno karto. :-*

V življenju zunanji izgled in funkcije in vloge v katerih potujemo skozenj v bistvu sploh niso pomembni. Pomembno je le to, da nas to kar delamo zares osrečuje in izpolnjuje, ter da s tem zdravimo in gradimo sebe in se ne slepimo, da rešujemo cel svet in še koga zraven.
Sprosti se in si vzemi čas tudi zase, bodi v miru sama s seboj, poišči svoj center, tisto kar misliš, da bi nujno morala pomagati spremeniti ljudem okrog sebe spremeni pri sebi, ostale bo povlekel tvoj zgled in spremenili se bodo, ko bodo oni za to pripravljeni, ne ko boš ti mislila, da bi morali biti.
Opazuj se in ko ugotoviš, da te je kakšna vloga preveč posrkala vase boš s prepoznanjem in priznanjem le tega ustvarila "medprostor" ki ti bo omogočil izstopiti, kajti kakorkoli že se vloge zdijo lepe, pomembne, bleščeče ... so nenazadnje zelo omejujoče, tega pa nočemo a ne?

Bodi lepo, bodi mavrično, bodi pravljično  :-*

Hvala draga. To, kar delam me zares osrečuje in vedno bolj si znam vzeti čas zase, ko je to potrebno.  :-* :-* :-*
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Zayna

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #96 on: January 31, 2012, 09:57:39 PM »
Še jaz prosim za eno :)

Seveda, izvoli:
Ti si pa eno tako nežno, prestrašeno bitje, ki bi se skrilo, samo da ga ne najdejo in javno ne izpostavijo, pa naj bo za karkoli, celo pohvale. Pa ni treba da je tako, si krasna dušica, ki se resda zdi krhka, ko je pa potrebno si pa lahko zelo močna in odločna. Ne boj se, ne skrivaj se, ker čas beži ni če ga ne izkoristiš ti bo spolzel med prsti. To kar te najbolj skrbi v bistvu uravnavaš ti sama: kako bom pa izgledala, če se izpostavim? Točno tako, kot se boš zadeve lotila, če ne boš zaupala vase, boš res izgledala vsa prestrašena in nebogljena, če se zadeve lotiš s samozavestnega konca, bo pa tusi izpadla tako. Odločitev in izbira je pa tvoja.
Lepo bodi  :)

Takšna sporočila mi  v zadnjem času letijo iz vsepovsod in zgleda da je treba res začeti na tem in to močno. xD K sreči sem  se že angažirala, ubistvu sem se tega zavedala že zelo dolgo, le v prakso je težko spravit, na čimer pa delam. Res hvala, hvala, za sporočilo, ker vsaka spodbuda in vednost, da si na (pravi) poti je dobrodošla :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #97 on: January 31, 2012, 10:23:52 PM »
Le zakaj si si pa ti za moto napisala, da ne moreš izgubiti, ker ničesar nimaš?
Kje si pa sebe izgubila?  :o
Izbor besed, ki so mogočni simboli z veliko energije, nas včasih omejuje bolj, kot bi si sploh lahko predstavljali. Samo kot izziv. Nočko.

Huh, ste se razpisali v enem dnevu. Sreča, da me je nekaj potegnilo sem, čeprav sem najprej prebrala samo zadnjo stran.

Aha, moj moto. Ga bo treba zamenjat ja. Ne zgubiti, ker ničesar nimam. Da ne morem izgubiti, česar nimam.  Svoj čas je bil zelo aktualen, obdobje, ko je bilo treba dopovedati si, da je treba prerezati  vezi in oditi naprej. Da se je treba spoštovati, biti močen.

Nensi draga, kar preveč spucano ogledalo imaš  ;D  :-* :-* :-*

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #98 on: February 01, 2012, 08:36:33 AM »
Draga Nensi, ko boš pri volji, bi te tudi jaz prosila za sporočilo :)
Hvala :-*

Seveda draga moja, samo zate:
Ti pa kot da imaš trenutno obdobje "kr neki", ko sicer ni nič narobe, počutiš se pa kot da tudi prav nič ni. Ko veliko delaš z ljudmi nehote prihaja do interakcije stvari, ki jih predelujete, obdelujete in transformirate. Ko je v procesu stranka, si v procesu istočasno tudi ti kot terapevt, če mislimo da ni tako, si le zatiskamo oči.
Pridejo pa take stranke, ki nam pokažejo izziv tudi za nas, tako da smo kot terapevti tudi v procesu, več ko delaš več izzivov dobiš.
Mogoče potrebuješ le kak dan malo bolj na easy in možgane na off, pa samo bodi, bodi to kar si. Začuti spet sebe, ker zdaj si bolj usmerjena na to, da začutiš druge, ker misliš, da jih drugače ne boš zmogla voditi skozi terapijo. Zaupaj jim, da če jih tudi samo energijsko podpreš se bo terapija zgodila kot se mora, da bodo videli in razumeli, ter dobili odgovore po katere so prišli. Če boš vse naredila namesto njih jim s tem jemlješ moč, pa tudi informacije ki jo bodo dobili ne bodo znali tako ceniti, kot če bi sami prišli do nje.
Zadihaj, spočij se in uživaj, to kar delaš je neprecenljivo, kot si taka tudi ti.
Objem  :D

Draga moja Nensi...tole je pravi pobož ::) HVALA IZ SRCA :-* :-* :-*
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline Fresita

• Uporabnik
  • **
« Reply #99 on: February 01, 2012, 11:32:30 PM »
Ni tako enostavno biti TO kar sem ... ne vem pa točno zakaj ...

Lahko tudi zame eno sporočilo?

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #100 on: February 03, 2012, 08:41:43 AM »

Živijo
zato, ker si se zaprla v "oklep", da ja ne bi nič hudega ali neprijetnega prišlo do tebe, se zdaj vrtiš v krogu in se ne moreš niti začutiti, ker si se tako močno zaščitila in zaprla, da še sebe ne najdeš oz ne čutiš več.
Strah pred tem, da če začneš po sebi brskat pa lahko kaj neprijetnega najdeš, kdo ve kaj vse je potlačeno in bo ven butnilo.
Mene bi bolj skrbelo da če ne brskaš po sebi kaj dragocenega kar nosiš v sebi spregledaš in sploh nikoli ne najdeš. Če se upaš soočati z zunanjim svetom si čisto dovolj pogumna in dobro opremljena, da sama s seboj se boš pa tudi malo pogovorila, a ne?
Uživaj v odkrivanju kdo si, papa.
« Last Edit: February 03, 2012, 08:46:33 AM by nensi »

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #101 on: February 03, 2012, 02:07:31 PM »
Nensika, draga, ko boš imela čas bi tudi jaz eno sporočilce.

Tako sem "utrujena", bi rekla v dno duše. Sploh se ne morem sprostiti, vsak trenutek, razmisljam o naslednjih 10-ih korakih.

Offline Fresita

• Uporabnik
  • **
« Reply #102 on: February 08, 2012, 12:08:09 AM »

Živijo
zato, ker si se zaprla v "oklep", da ja ne bi nič hudega ali neprijetnega prišlo do tebe, se zdaj vrtiš v krogu in se ne moreš niti začutiti, ker si se tako močno zaščitila in zaprla, da še sebe ne najdeš oz ne čutiš več.
Strah pred tem, da če začneš po sebi brskat pa lahko kaj neprijetnega najdeš, kdo ve kaj vse je potlačeno in bo ven butnilo.
Mene bi bolj skrbelo da če ne brskaš po sebi kaj dragocenega kar nosiš v sebi spregledaš in sploh nikoli ne najdeš. Če se upaš soočati z zunanjim svetom si čisto dovolj pogumna in dobro opremljena, da sama s seboj se boš pa tudi malo pogovorila, a ne?
Uživaj v odkrivanju kdo si, papa.

Jaz sem pa mislila, da si dobro delam z mojim ''oklepom'' ... po sebi brskat pa bo tudi en izziv :) Hvala  :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #103 on: February 08, 2012, 10:58:55 PM »

Tako sem "utrujena", bi rekla v dno duše. Sploh se ne morem sprostiti, vsak trenutek, razmisljam o naslednjih 10-ih korakih.

Čebelka moja
a sicer tudi zjutraj za cel dan naenkrat vdihneš in počasi čez dan izdihuješ?
Če si ne zaupaš, da boš tudi v neznanih in nepredvidljivih situacijah znala in zmogla odreagirati in razrešiti karkoli že bo tvoj izziv, ja potem je res utrujajoče, ker si skoz na preži in samo čakaš od kje bo še kaj priletelo in se poskušaš za vsak slučaj že vnaprej pripravit, preigrat vse scenarije in možne zaplete - to pa jemlje energijo da glava boli, pa verjetno še kaj drugega zraven.
Daj se sprosti, zadihaj, začuti se in začuti energijo in moč, ki je v tebi in samo zaupaj si, vse ostalo se bo zgodilo za zraven. tako kot dihaš, en vdih in en izdih naenkrat. Pa tega 100% in rezultat ne more bit drugega kot 100%.
Objem in izdihni vse kar te teži pa začni znova, neobremenjeno, že takoj jutri zjutraj.
A ni fajn, k vsak dan sproti lahko začnemo popolnoma drugače, popolnoma na novo, sveži, spočiti, pametnejši in bolj pogumni.

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #104 on: February 10, 2012, 06:25:01 PM »

Čebelka moja
a sicer tudi zjutraj za cel dan naenkrat vdihneš in počasi čez dan izdihuješ?
Če si ne zaupaš, da boš tudi v neznanih in nepredvidljivih situacijah znala in zmogla odreagirati in razrešiti karkoli že bo tvoj izziv, ja potem je res utrujajoče, ker si skoz na preži in samo čakaš od kje bo še kaj priletelo in se poskušaš za vsak slučaj že vnaprej pripravit, preigrat vse scenarije in možne zaplete - to pa jemlje energijo da glava boli, pa verjetno še kaj drugega zraven.
Daj se sprosti, zadihaj, začuti se in začuti energijo in moč, ki je v tebi in samo zaupaj si, vse ostalo se bo zgodilo za zraven. tako kot dihaš, en vdih in en izdih naenkrat. Pa tega 100% in rezultat ne more bit drugega kot 100%.
Objem in izdihni vse kar te teži pa začni znova, neobremenjeno, že takoj jutri zjutraj.
A ni fajn, k vsak dan sproti lahko začnemo popolnoma drugače, popolnoma na novo, sveži, spočiti, pametnejši in bolj pogumni.

Hvala, Nensika, za sporocilo in hvala za skrb, da je sporocilo prislo do mene  :-*