Author Topic: Vprašanje za astrologe  (Read 15855 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Vprašanje za astrologe
« Reply #15 on: February 07, 2012, 06:03:26 PM »
Lordwolf, vse, kar pišeš, mi je totalno znano, ker se sprašujem podobne stvari.
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #16 on: February 07, 2012, 06:52:51 PM »
Pravzaprav dragi moji - vsak vaš stavek in vsa vaša intuicija in vse vaše odločitve so del vesolja - s katerim se čist fajn strinjate, samo temu se ne sme reči astrologija  :P
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #17 on: February 08, 2012, 07:49:42 AM »
Lordwolf, saj tudi bo tako kot si zamišljaš, lahko boš kreiral celo vesolje s svojimi mislimi, samo prvo boš še moral prit do tja  :D. In to je bolj kot astrološko že filozofsko vprašanje. Mnogi filozofi so razmišljali o telesu, duši in duhu človeka. Meni je po tem razmišljanju blizu Plotin, ki pravi, da je vse eno. Ampak mi smo v fazi dvojnosti. Po Plotinu se gibljemo v krogu, iz Enega v smrtnost z vsemi slabostmi, skušnjavami do najnižje točke nasproti izhodišča do ponovnega vzpenjanja, izpopolnjevanja nazaj k popolnosti.

Citiram s te strani: http://www.akropola.org/clanki/clanek.aspx?lit=74

Plotin uči, da je vse v kozmosu živo, da je kozmos napolnjen z nesmrtnimi bitji. Nesmiselno je misliti, da je nesmrtna samo človekova duša in da »nebo«, kljub temu da mu priznavamo urejenost in pravilnost, pri tem nima vloge. Težko se je rešiti antropocentrizma, ki je v naši podzavesti globoko zakoreninjen, in razumeti, da nimamo edini pravice do nesmrtnosti, da se vse ne vrti okrog zemlje in človeka. Eden od mnogih bitij je tudi človek, ki ga Plotin postavlja med bogove in zveri. Četudi ima človek skromno vlogo na veliki kozmični sceni, mora zavzeti aktivno držo in nadaljevati s spoznavanjem sebe in sveta okrog sebe, namesto da se pritožuje in čaka, da se mu zgodi, kar mu je usojeno. Človek lahko izbira. Od tega, kako živi tu, je odvisna njegova prihodnost. Prepuščanje ugodju, strastem in izpolnjevanju zahtev telesa ga vodi v propad njegove duše, saj ta tako pozablja, od kot prihaja in kam gre. Živi uspavano. Budna duša pa hiti, da bi zapustila »tukajšnji« svet in se vrnila, od koder je prišla. Pravo delovanje duše ni skrb za telo, temveč zase v svoji enotnosti z vseobsegajočo dušo in stapljanju z ENIM.

Povzetek tega kar želim povedat: sami bomo lahko na življenje vplivali bolj in bolj kot bomo tudi sami rasli. Dokler v stilu "ala secret" vem, kako moram verjeti v moč misli in dokler iz podzavesti tole rušijo drobni črvički dvoma, ne morem brezpogojno vplivati... Nekaj o tem piše tudi na forumu Tadeja Pretnerja... Če bom imela kaj časa pogledat, ti pošljem na os, če ne pa poglej še ta forum, je tudi zanimiv.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #18 on: February 08, 2012, 09:19:56 AM »
Saj je super tema za debato, ni kritiziranje. Programirano je samo v tvojem osebnem interesu, kar se moraš ti naučiti in preseči, da te pripelje nazaj v popolnost oziroma enost. Gotovo je pa izziv, kako preseči naše življenjske vzorce in se dvigniti nad to, kar naj bi se naučili. Vem, da sem enih dvakrat družila z eno gospo, ki je, ne vem, zdaj bom na hitro rekla budistične vere, kako je prepričevala nekoga, da naj se dvigne nad svoje slabosti. Da kako škoda, da bi si podaljševal svojo pot v reinkarnacijah, če lahko to preseže... Trenutno se moraš naučiti "sprejemati.... "  ;) :P Kot sem pa že rekla, je sprejemanje in sprejemanje...ko sem na dežju, odprem marelo...ko mi pa vodna ujma odnese košček zemlje, se moram sprijazniti in kasneje popraviti, kar se da... pač...ne vem, če najdem prave besede. Aktivnost je tudi, če prej predvidim, da je tam nevarnost poplav... Saj je veliko poti, da vplivamo na svoje življenje, marsikaj je tudi v naših rokah... Le nekatere izkušnjam se enostavno ne da izognit. In bolj ko brcaš in se upiraš, bolj te potegne vanje.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #19 on: February 09, 2012, 08:16:50 AM »
Lordwolf, vse, kar pišeš, mi je totalno znano, ker se sprašujem podobne stvari.

Trinity: I know why you're here, Neo. I know what you've been doing... why you hardly sleep, why you live alone, and why night after night, you sit by your computer. You're looking for him. I know because I was once looking for the same thing. And when he found me, he told me I wasn't really looking for him. I was looking for an answer. It's the question, Neo. It's the question that drives us. It's the question that brought you here. You know the question, just as I did.

Neo: What is the Matrix?

Trinity: The answer is out there, Neo, and it's looking for you, and it will find you if you want it to.

Brrrr...
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #20 on: February 09, 2012, 10:20:13 AM »
Zakaj zgubljat čas z življenji? Saj veš eno je teorija, drugo pa praksa  ;)  V teoriji vse veš kako mora potekati, ko se postaviš pred konkretno situacijo si pa pečenka. Zgolj zato....in dokler bo naš ego tukaj spodaj blamiral in želel ne vem kaj, toliko časa bomo tukaj.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #21 on: February 09, 2012, 10:32:32 AM »
Življenje je tukaj, dogaja se zdaj...take it or leave it...lahko pa tud z glavo v steno, po želji :P :D
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Urška

• Uporabnik
  • **
« Reply #22 on: February 09, 2012, 11:34:36 AM »
Tudi sama večkrat razmišljam o življenju, smislu, izvoru in pravilih igre, ki so na koncu taka kot jih sam sprejmeš,...

Meni je težko sprejeti, da smo omejeni, in pravzaprav v to ne verjamem. Zame bi bil to konec.
Čeprav imamo zapis v astrološki karti od rojstva naprej, z neko določeno energijo, definicijo, ki so jo postavili strokovnjaki že pred mnogimi leti, pa se le ta tudi ves čas dopolnjuje in spreminja. In ugotovitve znanih astroloških principov so se mi v življenju potrdile že večkrat, čeprav se jo šele učim, in si želim čim več primerjati kako delujejo principi tudi pri ostalih. Potem lahko veš kaj deluje in kaj ne.
Zato se mi zdi, da je omejenost popolnoma odvisna od človeka samega. Če hočeš biti omejen si omejen, če nočeš biti omejen, postaneš lahko karkoli želiš.
In spet je samo dojemanje omejenosti, življenja, igre, dokončnosti....spet relativna.

Bistvo življenja, ki ga živimo tukaj sedaj, se mi zdi v tem, da sprejmeš sebe takega kot si in si dopustiš biti. Tudi to ni lahka naloga.  ;)

Kdo ve, mogoče vse odgovore izvemo takrat, ko zapustimo naše fizično telo in gremo tja kamor smo namenjeni  ;).
Šele ko zmoremo, česar nismo pričakovali, odkrijemo sebe in premagamo dvom, ki je namišljeno strašilo.
Odpre se tisoč novih poti in samo od nas je odvisno, katero si bomo izbrali.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #23 on: February 09, 2012, 01:05:27 PM »
Življenje je tukaj, dogaja se zdaj...take it or leave it...lahko pa tud z glavo v steno, po želji :P :D

Ni poanta v tem, ampak v tem, koliko smo sploh lahko svobodni v spremembah, ki si jih sami želimo in kaj sploh lahko naredimo, če imamo naprimer "slabo karto" ;)

Po mojem ni "slabe karte" , ampak samo je ;) Ko sprejemš point te karte in se z njim spoprijateljiš, je pa svoboda neomejena  :D Vsaj sama to tako vidim.
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #24 on: February 09, 2012, 01:21:08 PM »
Kompliciraš Lord  :P

Moja karta je za vole streljat, vendar sem jaz potegnila iz nje najboljše kar sem mogla in zmogla, pa še vedno to delam. Vendar pa ne zanikam, da en vrag v meni obstaja in tudi še bo. Le da mi daje potencial biti boljši človek.

Astrološka definicija pravi, najslabše karte, so potencial za najboljše ljudi. Se pravi POTENCIAL - svobodna volja bo dala, ali se bodo valjali v dreku, ali bodo iz tega kaj naredili.

Druga tema - najboljše karte - zame lenuhi, ki ob vsakem napetostnem tranzitu pridejo jokat v nedogled. Calimero efekt ............

Pomeni, da vsaka stvar, tako tudi naša astrološka karta ima nulo, plus in minus. Tvoje je, da določiš valovanje. Te vabim da prebereš v sosednji sobi - tema zrcalo

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #25 on: February 09, 2012, 01:24:34 PM »
Točno tako, moja karta je tudi za nekega duševno premaknjenega, ki bi lahko bil do konca življenja zaprt v neki ustanovi. Pa se nisem dala  ;) 

Mi je pa zanimivo ko mojo karto dobi v roke kak astrolog, ki me osebno ne pozna in potem me vedno vprašajoče pogleda in potem...a ste kaj depresivni  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #26 on: February 09, 2012, 01:42:40 PM »
Bi lahko tekmovale med sabo, katera ima bolj zaguljeno karto :P :P Moja je zame bila svoj čas ubij bože...zdaj sem se pa že navadila nanjo. So imele punce potrpljenje z mano, da sem jo dojela še malce drugače, čeprav je kazalo, da sem brezupen primer.  ;) Se pa sem in tja še vedno malo zjezim, kako sem si lahko tako glupo zbrala vse skupaj ( no, nisem jaz, je duša zbirala :-* ) :o
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #27 on: February 09, 2012, 01:47:55 PM »
Dragi moj Lord: NI slabe karte, NI,NI,NI, pika AMEN!
Dajmo se nehat smilit sami sebi, čeprav je to včasih tudi fajn, dajmo živet, dajmo delat, dajmo jest, pit,seksat in vse kar pač zemljan na tej zemlji mora početi, da ŽIVI.
Karta kot je že Nena napisala pač je in nič ti ta karte ne daje, nič te ne omejuje, NIČ od tega.
To je samo pripomoček spoznavanja samega sebe.
Tako kot pogledaš v nebo in predvidevaš a bo jutri dež ali bo sonce-če so zvezdice na nebu bo najbrž sonce ;)
Vedno obstaja svobodna volja, to je dejstvo, saj ob vsakem pomembnem tranzitu SAM izbereš kako se boš odločil in kam bo šla tvoja pot, nisi lutka v rokah drugega ali pač?
Poglej tudi, če imaš občutek, da je vse določeno, da nimamo izibre, ŽIVETI pač moraš...
Verjetno se skoraj vsak kdaj vpraša ali je vse določeno ali imamo svobodno voljo.
In sedaj vprašanje:
če bi vedel, da je vse določeno-kaj bi naredil, bi se vlegel na psoteljo in čakal ali kaj?
Ne, ravno tako bi deloval, saj ne bi vedel kaj te čaka in to bi nas verjetno gnalo naprej, ta naša radovednost, kaj nas še čaka.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #28 on: February 09, 2012, 02:20:30 PM »
Lord, praviš, da nočeš biti zasanjana ribica, pa saj ni treba, da si zasanjan, lahko si umetnik, lahko si tudi klošar ali pijanec.
Ne vem, izbral boš pač sam, no in to je tvoja svobodna izbira.
Drugače pa nisi samo ribica, si še vse kaj drugega :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #29 on: February 09, 2012, 02:21:01 PM »
Poglej mojo lepo uro oddaje posta ;)