Zadnjič sem brala članek, kako bi sodobna Boticellijeva Venera izgledala. V preteklosti je za ideal veljala konkretna ženska, ženska z oblinami, ne pa ekstremno suha ženska z velikimi joškami. Dejstvo je, da je marketing naredil svoje in da se ženske vse preveč obremenjujejo s postavo. Pa ne samo to, kolikokrat sem doživela, da so mi moški za mizo rekli, kaj preveč ješ piškotov, se boš zredila, jaz pa nonšalantno nazaj, mi je res vseeno.
Ja, esm tudi sama imela težave s samopodobo, da sem predebela, najhujšo krizo sem imela, ko sem na začetku srednje šole morala na hormonsko terapijo in sem se v enem mesecu zredila za 10kg. Pa da ne bo pomote, šla sem iz 49kg na 59, kar je bil pa vseeno šok za moje telo. Vsak dan sem pazila, kaj sem jedla, gibala sem se vsak dan, trenirala sem naviaški ples, ampak kilogramskega buma nisem morala preprečit. Da ne omenjam, kakšen je bil odziv vseh ljudi okoli mene, češ da kaj sem se zredila, kaj je z mano itd. Ja, je bolelo, in to ne malo. Ampak z leti, ko sem se naučila sama sebe imeti rada in ko sem ugotovila, da sem popolna takšna, kakršna sem, mi je veliko boljše v življenju. Ja, si želim, da bi imela malo bolj raven trebuh, pa veste kaj, sem prelena za te zadeve. Slaščice imam preveč rada, čeprav sem se naučila prelisičiti svoje telo in rajši pojem posušene murve, ki so ravno tako sladke, kot pa da jem piškote. Ko ga že pojem, ga pojem brez slabe vesti, da bo to vplivalo na mojo postavo. Če bo, se s tem ne ubadam, ker sem popolna točno takšna, kakršna sem.
Ljudje imajo različne okuse. ŽE pri moških se lepo vidi, ko imajo eni radi velike eni pa male joške. Isto je pri ženskah. Eni imajo radi malo bolj rejene dečve, eni pa obešalnike. Dejstvo je, da ima vsak pri sebi svoje "ideale" za popolnost in vsega ne moremo posploševati. Ko pa bodo vsi končno dojeli, da so popolni točno taki, kakršni so, pa raznorazni marketinški triki ne bodo več imeli učinka. Tudi s psihološkega vidika ne.