Author Topic: "Popolno telo še pred poletjem" - manipulacija in diskriminacija  (Read 15799 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: "Popolno telo še pred poletjem" - manipulacija in diskriminacija
« Reply #15 on: April 05, 2012, 04:38:38 AM »
Me prav veseli, da je to temo odprla ženska, torej nisem bil spet jaz, ki bi zavil na to področje manipulacije nad žensko.
To je kar sama storila Maja in s tem priznala, kot vse ostale povrhu, da so vas do amena zmanipulirali.
Šli so dlje. Celo do te meje, da vam na lastno željo vsajajo v telo plastiko.

Večkrat sem že zapisal, da konkretno veleblagovnice namenijo čisto malo prostora moškim in otrokom, vse ostalo je za ženske, najpogosteje  več kot za prehrano. 

Sicer pa ne vem kam to paše, da mi nekdo odreja kaj je letos moderno. Hahahaa.  Dol mi visi, naj se sleče, jaz imam nekaj kavbojk, v omari že štiri leta. 

Ženske se preslabo zavedate, da če niste ženske tiste prave ženske, potem to tudi z novimi cunjami ne boste. Če vam uspe, je to kamuflaža in posledično to deluje kratkoročno, največ nekaj tednov.

Kaj je moškemu bolj važno kot najnovejša moda? Da je ženska dobra v postelji, da ni ravno neka tretje razredna, torej da ni zapostavljena ter zanikrna sama do sebe, da zna kaj skuhati, oziroma kar bi moral poudariti kot prvo. Da je dobra mama. Itak, ko se ženska sleče, večina nekje špeh in celulit pokaže.

Sem pa pred časom v daljšem razdobju analiziral kdaj in kje bom videl pravo damo. Žal mi je. Dam ni. So le v moderne cunje napravljene babe, ki jim iz obraza visi neka supersonična mast po telesu pa se tudi mažejo s tistim, kar so samo slišale da je dobro.  Nobena kajpak ni šla prevret nekih zelišč, dodati malo svinjskega špeha in učinkovitejša mast bi bila narejena doma v pol ure. Ni res?
Sem pa tistikrat ob opazovanju videl dve resnično pravi dami. Obe sta bili stari od  65-75 let, na nivoju tako po pogovoru kot zunanjem fizičnem videzu ter oblačilih.  Videti je da se napravljata klasično in ne po zadnji modi, torej razlog več, da lahko zatrdim, da se dame ne more najti med tistimi, ki lezete v butike po cunje moderne ravno letos.

Moški. Mi smo glede teh stvari od vas našteli bolje.  Preprosto nam je vseeno kako se drugi, znanec, prijatelj, sodelavec, ali popolni neznanec, napravi.  Vseeno nam je kakšno ima kolonsko za po britju, in tudi vseeno nam je če ima boljši mobitel od našega.  Ko gledam iz svojega vidika me pri moških fascinira to kar znajo in ne zgoraj našteto.  Ženska pogosto niti ne pokaže kaj zna, saj zaćne in konča se vse pri receptih in pri modi, eventuelno pri rožicah nekih, katere sadike so še v cvetličarni.

Torej. Ženska ne tekmuje samo zato, ker bi taka bila po naravi. Tudi zato, ker jo v tekmovanje za zunanjim izgledom prisili druga ženska, ter zaradi ponudbe na trgu, kateri 99% vas z joški nasedete.  Hranite se s cunjami in kremicami in ne z vzgojo otrok, kar so delale vaše matere, babice ter še prejšnje korenine.  Torej. Zaradi drugih bab katerim ste podlegle nastradajo vaši otroci. 

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #16 on: April 05, 2012, 07:52:30 AM »
Tokrat se Andres strinjam s tabo. Mi sicer tvoj način pisanja ni všeč, ker uporabljaš nizke izraze za ženske, ampak ja res je, zmanipulirali so nas vse in ne samo ženske. Poznam veliko moških, ki morajo imeti boljši mobitel, ki morajo imeti boljši avto, zaslužiti več denarja in je prav tako tekma med njimi, samo na drugem področju. Vsi tisti, ki pri teh stvareh ne morejo tekmovati, pa ležijo na kavču, pijejo pivo in gledajo nogomet ali mlajši pač igrajo igrice na računalniku...
Žalostno, ampak svet gre v to smer, da smo vsak sebi namen in kot sem že zgoraj napisala je to verjetno zato, da se zmanjša populacija ljudi.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #17 on: April 05, 2012, 02:19:35 PM »
Mislim, da je največji problem, da ljudje čutijo, da ne pripadajo nikamor in se potem iščejo v nekih idealih, ki so trenutno v modi, da bi bili opaženi. Vse pa je odvisno od vzgoje in samozavesti, ki ti jo uspejo vcepiti starši oz. kdor te vzgaja.

Do raznih lepotnih operacij sem kritična, saj nas je narava naredila perfektne. Imamo nos, oči, ušesa, ki nas opozarjajo na nevarnosti, imamo noge, da se lahko premikamo, roke da se lahko dotikamo... zakaj bi to spreminjali, če opravljajo svojo funkcijo? Zato da si bomo na koncu kot lutke vsi podobni?
Dobro, nekdo ki ima ogromen nos in je zaradi tega tarča posmeha oz. če so zadaj zdravstveni razlogi, je edino prav, da gre na opracijo, če je potrebna.

"popolno telo pred poletje" na take fore pa ne padam  :P

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #18 on: April 05, 2012, 06:40:48 PM »
Sanjalka.  Ne poznam moške tekmovalnosti z mobiteli in podobno. Vendar to je bolj kot ne izraz Slovencev in mentalitete, ki se očitno vidi pri zavidanju.   No, sam sem kupil pred kratkim ravno nov mobitel, ker je bil stari dotrajan. Zgodilo se je da je v istih dneh kupil skoraj istega tudi moj prijatelj.  A vendarle, eden za drugega nisva vedela kdo in kje kaj kupuje. Takih primerov pri moških je verjetno še več.  Sicer pa, bolj prestižne igrače po katerih moški segamo, navadnoniso za denarnico vsakogar, zato si privoščimo na vsake toliko let, torej ne menjamo po modi, oziroma modelih kot nas želijo prepričati prodajalci.  Ženske temu nasedete, to je glavna razlika.

Moje pisanje te upravičeno jezi, saj ne izbiram besed. Preprosto povem, tako da čuti tudi tista, ki ima umetne joške, kot tista, ki se za svojega otroka ne briga.

Apemaya.  Se kajpak strinjam s teboj.  Moja sestrična je imela po očetu nekakšen orlovski nos, ki je šel pod nos. Ravno tako ženska v moji okolici je imela kurje joške, katere je nadoknadil silikon.  Te stvari kot verjamem vsi drugi podpiram, toda dejstvo je, da 99% ostalih žensk podobne operacije ne potrebuje.  Zdaj pa so jim zagodli še z industrijskim silikonom PIPS podjetja iz Francije in vsem tem babam, ki so hotele postati lepše se silikon znotraj jošk topi.   Še en razlog, da se proti naravi naj nebi delalo. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Luna

• Mojster
« Reply #19 on: April 05, 2012, 10:12:38 PM »
Hehe Andres, imam občutek, da nisi kaj preveč pozoren na moške, pa tudi nimaš nobenega interesa za to in prav uživaš, da lahko izpostavljaš ženske napake. Zanimivo, da hoče moški žensko, ki je dobra v sexu in da zna kaj dobrega skuhati. Potemtakem bi se prostitutkam splačalo opraviti kak kuharski tečaj, bi imele takoj zelo veliko snubcev...  Delam v taki stroki, da slišim mnogo moških pogovorov, pa bi si kar upala trditi, da se veliko časa pogovor vrti okoli materialnih dobrin in kdo ima kaj in kaj bo kupil itd.. Ne bi rekla, da moški niso zmanipulirani, samo pač na drugi način. In nenazadnje, tudi veliko moških se trudi in tako, kot ženske ponavadi obupajo pri dieti, oni obupajo pri izdelovanju radiatorčkov na trebuščku. Če pogledaš fitnese, so polni mladih in starih fantetov, ki se trudijo izoblikovati telo.
Bi rekla, da smo zamnipulirani oboji, moški in ženske, pač eni v enih stvareh bolj, drugi pri drugih. Je pač taka doba, da nas lahko bambardirajo iz useh stvari. Bolj ali manj, smo vsi uporabniki interneta, kjer smo po mojem mnenju, še najbolj izpostavljeni oglasom, saj so nastavljeni točno na nas, glede na naša prejšnja iskanja in objavljanja. Seveda pa nas spremljajo tako v časopisu, kot tudi na poti v službo itd. Nekdaj pač ni bilo takšne možnosti oglaševanja. Po drugi strani, pa smo tako nasičeni z vsemi stvarmi, tako z informacijami, glasbo, knjigami, hrano itd., da smo vsega naveličani, ker je vsega enostavno preveč in samo iščemo tisto bistveno v tej popolavi stvari. Mi je pa zanimiv rek, da ima vsaka stvar svojo etiketo, samo življenje je brez cene. Malce sem zajadrala s teme:D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #20 on: April 05, 2012, 10:47:46 PM »
Tudi moški smo zmanipulirani, vendar smo brez dvoma močnejši. Če to ni res zakaj so potem ženske največje potrošnice?  Govora o materialnih dobrinah je povsod, a gre tu spet za kategorijo ljudi. Eni pač niti hobija nimajo in potem je veliko tega kar jim reklame nudijo točno tisto kar jim dušo nafila. 

Omenjaš fitnese.  Ne vem, toda včasih so ljudje več fizično delali, četudi le doma na vrtu in fitnesa tako niso plačali. Danes je neko zvijanje po telovadnicah in celo licenčno patentirana telovadba postala trend. 
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #21 on: April 05, 2012, 11:35:11 PM »
Mislim, da je največji problem, da ljudje čutijo, da ne pripadajo nikamor in se potem iščejo v nekih idealih, ki so trenutno v modi, da bi bili opaženi. Vse pa je odvisno od vzgoje in samozavesti, ki ti jo uspejo vcepiti starši oz. kdor te vzgaja.

Do raznih lepotnih operacij sem kritična, saj nas je narava naredila perfektne. Imamo nos, oči, ušesa, ki nas opozarjajo na nevarnosti, imamo noge, da se lahko premikamo, roke da se lahko dotikamo... zakaj bi to spreminjali, če opravljajo svojo funkcijo? Zato da si bomo na koncu kot lutke vsi podobni?
Dobro, nekdo ki ima ogromen nos in je zaradi tega tarča posmeha oz. če so zadaj zdravstveni razlogi, je edino prav, da gre na opracijo, če je potrebna.

"popolno telo pred poletje" na take fore pa ne padam  :P

Se strinjam s tabo. Ljudje ne znajo razvit svoje osebnosti, potem pa tavajo ...

Oh, lepotne operacije. Kot si rekla, ljudje smo popolni, vsak po svoje. Nimamo napak, so le posebnosti. Ali so to napake ali posebnosti je odvisno od doživljanja posameznika. Čeprav kakšni manjši posegi, zakaj pa ne? Npr. ravnanje zob sem dala tudi jaz skozi, ampak tu je, kot si rekla, zraven še zdravstven problem. Večinoma, kar bi radi ljudje pri sebi spremenili, se itak da s spremembo življenjskih navad. Tu se da narediti skoraj vse!

Hehe Andres, imam občutek, da nisi kaj preveč pozoren na moške, pa tudi nimaš nobenega interesa za to in prav uživaš, da lahko izpostavljaš ženske napake. Zanimivo, da hoče moški žensko, ki je dobra v sexu in da zna kaj dobrega skuhati. Potemtakem bi se prostitutkam splačalo opraviti kak kuharski tečaj, bi imele takoj zelo veliko snubcev...  Delam v taki stroki, da slišim mnogo moških pogovorov, pa bi si kar upala trditi, da se veliko časa pogovor vrti okoli materialnih dobrin in kdo ima kaj in kaj bo kupil itd.. Ne bi rekla, da moški niso zmanipulirani, samo pač na drugi način. In nenazadnje, tudi veliko moških se trudi in tako, kot ženske ponavadi obupajo pri dieti, oni obupajo pri izdelovanju radiatorčkov na trebuščku. Če pogledaš fitnese, so polni mladih in starih fantetov, ki se trudijo izoblikovati telo.

Oh, kje so časi, ko je bilo moškemu dovolj, da je ženska kuharica in rojevalka potomcev.  :laugh: Me zanima, koliko moških bi zadovoljila taka ženska? Kot si napisala, Luna, se strinjam, da to ni dovolj. Določenemu tipu že - mogoče takim, ki tekom celega življenja potrebujejo mater.
Sploh je pa to zdaj nemogoče. Pa ni zdaj krivda na strani žensk/moških, preprosto je življenje postalo tako, da ženska ne more biti več doma za štedilnikom rojevajoč otroke. Ženska more zdaj delati ravno tako kot moški (razen v izjemnih primerih, kjer mož lahko preskrbi celo družino), poleg tega naj bi pa še bile popolne matere, žene in ne vem, kaj še vse. Ja, bi pristala v ta način življenja. Kolikokrat rečem: Dajte moškim spodobne plače, pa sem z veseljem doma.

Tudi moški smo zmanipulirani, vendar smo brez dvoma močnejši. Če to ni res zakaj so potem ženske največje potrošnice?  Govora o materialnih dobrinah je povsod, a gre tu spet za kategorijo ljudi. Eni pač niti hobija nimajo in potem je veliko tega kar jim reklame nudijo točno tisto kar jim dušo nafila. 

Omenjaš fitnese.  Ne vem, toda včasih so ljudje več fizično delali, četudi le doma na vrtu in fitnesa tako niso plačali. Danes je neko zvijanje po telovadnicah in celo licenčno patentirana telovadba postala trend. 

Ja, te trendovske vadbe so itak muhe enodnevnice. Pa tudi rezultatov ne dajejo. No, odvisno, kaj kdo smatra kot rezultat, ampak o tem ne bom ... Vse se lahko dela doma, zastonj, zase, ne, ker je v modi.  :P
Samo, kaj ko ljudje nimajo dovolj motivacije, da bi se zbrcali v rit in se lotiči česa. Pa tu ni govora samo o skrbi za telo ...
Potem rabijo vedno nove metode, vedno bolj "zanimive", "fensi" itd. Pa vse te metode dajejo samo slabe in instant rezultate. Tako v fizičnem smislu (kramice, čudežni posegi, nove oblike vadb), kot v duhovnem (nove new age veščine rastejo kot gobe po dežju).
Ljudje naj si že zapomnijo rek: Brez muje se še čevelj ne obuje." Brez truda, trdega dela in discipline ni nič. Bom še mislila, da ljudje v splošnem ne poznajo več teh vrlin, zato padajo na razne vsiljene trende ...  ???
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #22 on: April 06, 2012, 03:30:09 AM »
Maja.  Na nekaj smo čisto pozabili, kar prihaja iz moje okolice, v Sloveniji pa je skoraj sigurno enako. Gre za stavek, ki sem ga slišal pred nekaj leti. Torej. "Če želiš izvedeti informacije iz prve roke pojdi v World Class."  World class je na islandiji neka telovadnica ki velja da tja hodijo tisti, ki imajo več.  Tja se torej tudi hodi vohat ali celo slinit bogatejšim. 
V Sloveniji je sigurno podobna telovadnica in ljudje torej kako ter zakaj nekateri hodijo na razgibavanje.

In prav je kot si napisala. Kuhanje vsakemu moškemu ne pomeni nobene prioritete. Je pa zelo čudno, če je baba nesposobna v lonec vodo natočit.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #23 on: April 06, 2012, 03:37:40 AM »
Hihi, Andres ...  ;D
Na to pa sploh pomislila nisem. Oh, pri nas se pa po mojem takole "telovadi" oz. tišči nosove v r** kar povsod. Kjer se le da.  :laugh:

Ja, tole s kuhanjem je pa žal res. Koliko ne tako zelo mladih deklet ne zna pripravit ničesar. Gledam uboge sodelavke, ki imajo teževe s prebavo, ko gredo njihovi starši na dopust, ker ne znajo jesti drugega kot čokolešnik in kaj iz konzerve.  :o
To so punčare, ki znajo biti samo "lepe". Čas imajo dve uri na dan za svoje lase, nimajo pa časa za bolj osnovne človeške potrebe. No, pa za kužka se čas najde ...  ::) ;D
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #24 on: April 06, 2012, 06:52:11 AM »
Maja. Pravzprav me preseneča kako midva enako piševa, ter posledično enako misliva.  Predhodno ste mi pa ženske nadele naziv ženski šovinist, ker sem med drugim tudi na te stvari opozorjal, oziroma govoril.
Saj vem, da sem za neke stvari tudi do  50 let prezgodaj na svetu, a vendarle je konkretno to o čemer govori tema in druge ženske zadeve tisto kar bi bila sposobna videti sleherna ženska. Četudi ima plastične joške in je blond obenem.

Glede teh telovadnic. No, mislim tudi, da so to idealni prostori za skoke čez plot.  Poslužujejo se jih oboji, moški in ženske, je pa to lahko tudi poligon kjer se dobi rito.  Najbolje je to prepoznavno pri tistih, ki veliko govorijo o praktičnosti teh telovadnic, ter jih na veliko pudarjajo, pred leti pa niso o rekreaciji niti slišati hoteli.  No, ne smem posploševati, saj tudi taki so, ki tja hodijo resnično zaradi špeha in zdravja in ne zaradi orgazma.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #25 on: April 06, 2012, 07:50:10 AM »
Vsi iščemo nekaj nvoega, tudi mi na tem forumu. Mi pač iščemo na duhovnem področju, včasih je bila samo krščanska vera in se ni nihče kaj dosti z drugimi stvarmi na tem področju ukvarjal, sedaj pa iščemo tudi drugje.
Ravno tako je na fizičnem, področju, včasih so bile ženske doma in rojevale, moški so delali, danes vsi iščejo nadomestke v fitnesih ali pač kje drugje.
Tako, da moramo biti pošteni in pogledati resnici v oči, da se je življenje spremenilo prav na vseh področjih in da edina stalnica v življenju je SPREMEMBA.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #26 on: April 06, 2012, 08:57:43 AM »
Hehe, Andres,

ne da se ne strinjamo s teboj, vendar ti imaš zelo specifičen način, kako ti poveš in izpade pač malo drugače, kot pa si mislil  :P

Saj te imamo še vedno radi in se strinjamo s teboj  :-*
9ZK 674

Offline Luna

• Mojster
« Reply #27 on: April 06, 2012, 12:23:21 PM »
Hehe, Andres,

ne da se ne strinjamo s teboj, vendar ti imaš zelo specifičen način, kako ti poveš in izpade pač malo drugače, kot pa si mislil  :P

Saj te imamo še vedno radi in se strinjamo s teboj  :-*

Evo ravno tole sem hotela napisati, pa si že ti opravila delo. Tako, da jaz samo še pritrdim zgoraj napisanemu ;D

Offline colts

• Novinec
  • *
« Reply #28 on: April 21, 2012, 10:37:02 PM »
  Nekaj lepega...........Ko je Bog ustvarjal žensko je delal že šesto naduro. Prišel je angel in ga vprašal: "Zakaj se tako dolgo ukvarjaš z njo?" In Bog odgovori: "Ali si morda pogledal navodila za sestavo? Ona mora znati prati, ne sme biti iz plastike, imeti mora več kot 200 gibljivih delov, ki jih je mogoče zamenjati. Njeno telo mora delovati brezhibno,čeprav je na dieti. Imeti mora naročje za najmanj štiri otroke hkrati. Njen poljub mora zdraviti vse, od odrgnjenih kolen do zlomljenega srca. In za vse te naloge, ki jih mora opraviti, ima na voljo samo dve roki." Angel se je začudil, ko je slišal, kaj vse je zahtevano v navodilih za sestavo. "Le dve roki...Nemogoče! In to pri standardnem modelu?! To je preveč dela za en dan... Spočij si in jo dokončaj jutri." "Ne ne bom," je protestiral Bog. "Zdajsem že tako zelo blizu temu, da dokončam to bitje, ki mi je priraslo k srcu, da se nočem ustaviti. Ko zboli se zna že sama zdraviti in lahko dela 18 ur na dan. Angel se je približal in se dotaknil ženske. "Toda Bog, napravil si jo tako mehko..." "Res je mehka," se je strinjal Bog, "toda naredil sem jo tudi močno. ne boš verjel, kaj vse lahko zdrži." "Ali zna misliti?" vpraša angel. Bog odgovarja: "Ne le to. Zna tudi oceniti in se pogajati, odločati in se zavzemati." Nato je nekaj pritegnilo angelovo pozornost. Stegnil je roko in se dotaknil lica ženske. "Ojoj, mislim, da pušča. Saj sem ti rekel, da je to preveč dela za en dan." "Nič ne pušča...To je solza," ga zavrne Bog. "Čemu pa služi solza?" vpraša angel. Bog je odgovoril: "Solza je njena možnost, da izrazi svoje veselje, žalost, skrb, ljubezen, razočaranje, osamljenost, bolečino in ponos." To je na angela napravilo velik vtis: "Bog ti si genij. Na vse si mislil. Ženska je osupljivo bitje!!!" To je res! Ženske so močne, ko prenašajo stisko in nosijo težka bremena. Apoznajo tudi srečo, ljubezen in znajo izražati svoje mnenje. Smejijo se, ko želijo kričati. Pojejo, ko želijo jokati. Jočejo, ko so srečne in se smehljajo, ko so nervozne. Borijo se za to, v kar verjamejo. So proti krivici. Ne sprejemajo zavrnitve, če menijo, da obstaja drugačna in boljša rešitev. Vsemu se odpovejo, da imajo njihove družine to, kar potrebujejo. Prijateljico spremljajo k zdravniku, ker vedo, da jo je strah. Njihova ljubezen je brezmejna...Jočejo, ko njihovi otroci doživijo kaj novega in so vesele dobrote svojih prijateljev. Vesele se vsakega novega rojstva in vsake poroke. Njihovo srce je zlomljeno, ko izvedo za smrt ljubljene osebe. Žalujejo za izgubljenimi osebami, vendar so močne tudi takrat, kadar menijo, da ni več ničesar, za kar se je vredno boriti. Ženske vedo, da poljub in objem zdravita zlomljena srca. Vseeno pa se je v Božjo stvaritev prikradla ena napaka...*** ŽENSKA POGOSTO POZABI, KOLIKO JE V RESNICI VREDNA. ***

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #29 on: April 22, 2012, 12:28:17 AM »
Kako lepo... Hvala.
9ZK 656