Author Topic: Duša, ali parazit?  (Read 70848 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Duša, ali parazit?
« Reply #30 on: October 21, 2012, 06:16:56 PM »
Berem knjigo evangelij po Judi, ki sem ga "kupila" že 8 let nazaj in ga nisem mogla brati, ker mi je bila tema čisto tuja. Po tem ko sem prebrala zgornji članek, sem se spomnila, da je ta evangelij govoril o isti stvari. Sem ga spet začela brati, čeprav ga je težko razumeti, ker manjka zelo veliko vrstic in tudi napisan je v tistem času - poln simbolov in prispodob, pa ga berem skupaj z mitologijo. Govori pa res o zgornjem, o tem, da je Jezus razlagal, da bog o katerem mi govorimo, da je bog ni bog, da je samo naš stvarnik, da je Bog čisto drugje, da ta bog ni dober in nima dobrih namenov. Govori o zasnuževanju duš in  človeških duhov.

Ko preberem vam lahko posodim  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #31 on: October 22, 2012, 08:25:03 AM »
Evangelij po Judi sem bral v tistem času, ko je prišel ven in priznam, da se ne spomnem dosti. Vem, da so ključne zadeve manjkale in da je Juda dejansko bil edini njegov učenec, ki je karkoli poštekal. Zato so ga po moje oni obesili in napisali, da se je sam od sramu. Kako so Jezusove besede potem razlagali vidimo po zgodovini krščanstva...

Prišel sem tudi sam do tega spoznanja, da je "bog" samo stvarnik, potem pa smo prepuščeni na milost in nemilost vseh sil, ki so v vesolju na vseh nivojih. Članki na Galaksiji so fenomenalni in so en nov upogled na vse kar vemo. Kot vse, niti tega ne jemljem za biblijo, ker hočem razmišljat s svojo glavo.

Pojem "duše" in "večnosti" ugotavljam da je samo eno mazilo in manipulacija, da se odpelje strah pred smrtjo. "sej si večen" "smrt je samo prehod" in blablabla. Dejstvo je, da to kar SEM, bo umrlo, ko bo moje telo pač prenehalo delovati. In da bi ta STRAH omilili, smo si zmislili reinkarnacijo... bullshit. Vaša duša ni nič drugega, kot parazit, ki vas skozi intuicijo pelje v situacije, ki bodo v vašem življenju proizvedle močne emocije. Pomislite na "LJUBEZEN" in kot posledica le te, se pojavijo strahovi, jeza in razočaranje, ko se ne izide. A ni tu dovolj hrane za eno dušo, ki vsega tega ne more čutit in se s tem hrani preko vas? Zdaj, če vam paše vse to, kar veselo naprej. Meni osebno NE. Ravno zato se je Buddha osvobodil vsega tega. Osvobodil se je KARME. S tem je hotel povedat, da NE PRISTANE na nekaj, kar mu je nekdo vcepil!!! Če sem v prejšnjem življenju ubijal, to ni moj problem, to je problem duše, ki je prejšnjega individua vodila napačno in se ona učila. tisti bogi šlovek, ki je imel mojega "nesposobnega parazita" je pač celo življenje trpel! A je potemtakem ta duša dobra? Najlepši izgovor je to, da se "UČI"... ma lepo vas prosim... sej je res, da smo se iz zgodovine učili, sam zdaj je čas, da se prebudimo. To po mojem osebnem mnenju pomeni, da PRENEHAMO s tem sranjem. Zdaj sem kar sem. Kar sem se JAZ, torej to kar sem zdaj, kar sem doživel in kar sem se naučil, to zavedanje ali recite kakor vam najbolj ugaja, TISTI, ki odloča. Vem, da vam to smrdi po "egu". Sam dejansko je EGO, edino kar imate vestnega, pristnega in edinstvenega. Kako ga uporabljate, pa dela razliko. Verjamem, da bi mi Buddha samo prikimal na vse to, ker ego ni slab, če je pravilno VODEN! Kar pomeni, če se zavedamo, kaj je prav in kaj ni.

To so moja razmišljanja in za večino ugotovitev nimam pravih besed. Vse je zelo preprosto, sam naloženih imamo preveč "virusov", ki nas odvračajo od tega kar smo.

Karma in ta jajca, pa so samo izgovor, ali blažilo za bolečine. Pomislite, kaka uteha je to lahko za posiljeno žensko, ali nekoga, ki mu je umrl otrok... To so boleče stvari in način za jih predelat je tolažba v "karmi". Žal ne pristanem na to. Dal sem extremne primere, da se pojasni poanta. Nedaj bog, da se to komu zgodi, a žal se dogaja. Ženske so posiljene in otroci in odrasli umirajo. In s to tolažbo nas odvračajo od resnice.

Jezus in Budda sta že vedela, kaj govorita, žal jih drugi niso razumeli. To pa je poanta. Ne da se razložit. Človek to mora dojet v svojem bistvu.

Hvala za pozornost.
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #32 on: October 22, 2012, 08:31:44 AM »
ker ego ni slab, če je pravilno VODEN! Kar pomeni, če se zavedamo, kaj je prav in kaj ni.

In kdo ti je vcepil kaj je prav in kaj ni?? In kako veš kaj je prav in kaj ni?? In kaj je zavedanje-nekaj kar si se naučil iz izkušenj, iz svojega življenja...? se pravi, je nekomu drugemu čisto nekaj drugega zavedanje kaj je prav in kaj ni.
O tem lahko še filozorfiramo.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #33 on: October 22, 2012, 08:45:27 AM »
To, kar si napisal, lordwolf, tudi sama velikokrat premlevam. Da je vse samo tolazba. Saj so si ljudje tudi izmislili razne razlage najbolj osnovnih pojavov, ker jih niso razumeli.
Vse teorije o tem pa lahko postavimo drugo drugi ob bok, ker so vse enako (ne)verjetne.
Človek želi ali ne želi verjeti v nekaj. V nekaj, kar je lahko resnično ali pa ne, če mu je to v uteho. In če se noče/ne zna spopasti z zemeljskim življenjem bitja iz mesa in kosti, ki tlači zemljo, dokler se sam ne zvrne vanjo.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #34 on: October 22, 2012, 09:02:48 AM »
Ja, ampak če gremo še globlje-tudi hrana je tolažba ali pač obveznost, da naše telo preživi, tudi gibanje je tolažba ali pač obveznost, da naše telo preživi, tudi pozitivno razmišljanje je tolažba ali pač obveznost, da nam je lepše na tej zemlji, prav tako je z vsemi ostali verovanji-so pač tolažba ali pa obveznost,da nekdo lahko preživi, prav tako je z zdravili, z vero, z denarjem, s prebavljanjem.... če nekdo to rabi na tej zemlji, da preživi, je to njemu resnično, to on pač rabi, da lahko sploh živi-kaj je sedaj izmišljeno in kaj resnično, nekaj kar ni dokazljivo, še ne moremo reči, da ni resnično, da ne obstaja-ah vse je lahko le iluzija. Določeni ljudje namreč ne rabijo vsega zgoraj naštetega, pa so ravno tako živeli na tej zemlji (razni jogiji, Budha...)
In kje smo sedaj??
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #35 on: October 22, 2012, 09:30:07 AM »
Razumem Lorda kaj hoče povedat, s tem da je moja niansa malenkost drugačna zaenkrat. Verjamem v inkarnacijo in vse to, vendar zaenkrat po vseh izkušnjah in dogodkih zadnje leto, verjamem da ni prostovoljna. Sem veliko meditirala in tipala na to temo in nekako vedno prišla do vprašanja pa kaj ta duša počne tem človeškim telesom, da to ni OK. Poturijo ji neko telo, katerega mora s svojimi vzgibi peljati naprej...do tle se strinjam. Po drugi strani pa mislim in verjamem, da so tudi duše zavedene, zasužnjene, živijo v iluziji da je tako prav in da je to karma. Kar dejansko obstaja, dokler v tej matrici živiš ;)   Ko se bosta človeški duh in duša združila in tako kot si rekel Lord ugotovila da je vse to le larifari se bosta lahko dvignila nad vsem tem.
Tudi sedaj malenkost drugače razlagam karmično astrologijo, strankam vedno povem da trenutno živijo v tej zgodbi iz katere gredo lahko prostovoljno ven, če le sprejmejo odgovornost za to. Kdor razume, razume.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #36 on: October 22, 2012, 12:08:23 PM »
Jaz tudi razumem, kaj hoče Lord povedat. Trenutno se mi je celoten sistem porušil, gledam drugače na vse. In ne, ne verjamem, da je tukaj EGO tisti, je nekaj drugega, kar te vodi. Podpiram teorijo.
9ZK 674

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #37 on: October 23, 2012, 09:52:46 PM »
NEkaj časa nazaj, se je valila fotka po FB, na kateri je bila biblija in strip o Spidermanu. Pod biblijo je pisalo "Dokaz, da bog obstaja", pod stripom pa "dokaz da spiderman obstaja".
 ;D

Ljubezen je samo utvara. Ena plat medalje. Kot praviš Sanjalka, to je "hrana". Za koga pa? Kdo se hrani z našimi emocijami? Na strani Galaksija, piše dosti o tem, ne bom zdaj razlagal.

Sasa: Nisi edina. Poznam še dve dekleti, ki sta bili totalno zblojeni z new agem in sta poštekali, da nekaj ne štima. Matrix? Je to samo še en virus "wishfull thinking"? Mejmo se radi in potlačimo jezo? Ljubezen je samo ena plat nihala, ki prej ali slej zdrsne na drugo stran, ker mora nihat, dokler ga ne ustavimo in pustimo mirovat v najnižji točki.

Jane: Točno to je. Zato sem pred časom odprl post v astrologiji (in je bilo dosti dobrih debat) ali sploh imam svobodno voljo, itd itd. Sam lepo si napisala, "KDOR RAZUME, RAZUME". Žal tega ne znam povedat z besedami... Sem pa razumel nekaj. V mojem svetu, brez matrixa, je pač tako. Tisti ki živijo in vzdržujejo te programe, pa "verjamejo". Me veseli, da VEŠ.

Maja: sej, to so razmišljanja zdravega razuma. Vse ostalo so manipulacije, da spimo naprej in "SANJAMO". (sanjalka, nisem ciljal nate  ;D maš pač takšen Nick ;) ) Prebijanje pa ni nikoli prijetno, je pa REALNO. V matrixu je to fantastično prikazano v prispodobah, RED PILL, BLUE PILL.

Kar pišem, je samo moje mnenje, ki ga z vami delim. Lahko si mislite kar hočete, svobodo za to imate. Nikogar ne želim ničesar prepričat. Samo delim razmišljanja in s tem napredujem osebno. Vsak lahko verjame kar hoče in to seveda pogojuje njegov svet. To je vsem jasno. Kar mislimo, to smo. Moja odločitev je,da pač "pišem sam programe, ki jih imam v glavi", namesto da slepo "downloadam" viruse ali tudi ne, ki jih drugi pišejo. V končni fazi, niso vse virusi, kar poberemo z interneta ;) Sam je najbolje, če postanemo sami svoj antivirus in vidimo, kaj našemu operacijskemu sistemu paše in kaj ne. inkatere programe hočemo imet inštalirane. KEr v končni fazi so vsi programi omejeni.

Vsak se lahko omejuje po svoji presoji. ME veseli, da nisem edini ki o vsem tem premleva :)

Hvala

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #38 on: October 23, 2012, 11:27:34 PM »
Ne, Lord, še zdaleč nisi edini, verjemi. Slej ko prej se sistemi morajo pričeti rušiti.

Hvala tebi

:-*
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #39 on: October 24, 2012, 10:12:06 AM »
Virusi so nameščeni namerno, da moramo potem instalirati antivirusne porgrame, preko katerih nas zopet lahko nadzorujejo. Vse je nadzor.
Lord, hvala, da si me spomnil na moj nick ;), že večkrat razmišljala, da ga moram spremeniti. Mogoče imaš kakšen predlog za novega ;D
Ta nick sem si dala, ker sem na ta forum prišla preko iskanja razlage mojih sanj in ker živim ponoči zelo intenzivno življenje preko sanj.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #40 on: October 24, 2012, 10:51:05 AM »
Kar pišem, je samo moje mnenje, ki ga z vami delim. Lahko si mislite kar hočete, svobodo za to imate. Nikogar ne želim ničesar prepričat. Samo delim razmišljanja in s tem napredujem osebno. Vsak lahko verjame kar hoče in to seveda pogojuje njegov svet. To je vsem jasno. Kar mislimo, to smo. Moja odločitev je,da pač "pišem sam programe, ki jih imam v glavi", namesto da slepo "downloadam" viruse ali tudi ne, ki jih drugi pišejo. V končni fazi, niso vse virusi, kar poberemo z interneta ;) Sam je najbolje, če postanemo sami svoj antivirus in vidimo, kaj našemu operacijskemu sistemu paše in kaj ne. inkatere programe hočemo imet inštalirane. Ker v končni fazi so vsi programi omejeni.

Vsak se lahko omejuje po svoji presoji. ME veseli, da nisem edini ki o vsem tem premleva :)

Hvala

9ZK 656

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #41 on: October 24, 2012, 10:56:36 AM »
Kar pišem, je samo moje mnenje, ki ga z vami delim. Lahko si mislite kar hočete, svobodo za to imate. Nikogar ne želim ničesar prepričat. Samo delim razmišljanja in s tem napredujem osebno. Vsak lahko verjame kar hoče in to seveda pogojuje njegov svet. To je vsem jasno. Kar mislimo, to smo. Moja odločitev je,da pač "pišem sam programe, ki jih imam v glavi", namesto da slepo "downloadam" viruse ali tudi ne, ki jih drugi pišejo. V končni fazi, niso vse virusi, kar poberemo z interneta ;) Sam je najbolje, če postanemo sami svoj antivirus in vidimo, kaj našemu operacijskemu sistemu paše in kaj ne. inkatere programe hočemo imet inštalirane. Ker v končni fazi so vsi programi omejeni.

Hvala

;D ;D 8) 8)
9ZK 674

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #42 on: October 24, 2012, 07:50:15 PM »
Ta nick sem si dala, ker sem na ta forum prišla preko iskanja razlage mojih sanj in ker živim ponoči zelo intenzivno življenje preko sanj.

mmmmmm, " živim ponoči zelo intenzivno življenje " hahahahahaha, spremeni si v Ponočevalka, da nebi ljudje povedali še kaj hujšega na temo hahahahahaha ;)  :-* :P

Edino kar te reši nadzora je Zdrava Kmečka Pamet in ZNANJE! Nič drugega ;)

Sasa, I GOT IT  ;D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #43 on: October 25, 2012, 10:43:24 AM »

mmmmmm, " živim ponoči zelo intenzivno življenje " hahahahahaha, spremeni si v Ponočevalka, da nebi ljudje povedali še kaj hujšega na temo hahahahahaha ;)  :-* :P

hahahahha, si me nasmejal :laugh: Ah, ljudje so imeli vedno veliko povedati o meni, sem se že davno navadila, da se me več ne dotakne ;) Ponočevalka, mmmm, no bom razmislila ;)

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #44 on: October 26, 2012, 07:30:02 PM »
Lahko nam zaupaš kašno pikantno hahahahaha

No, mal dobre volje ne škodi.

Ste pomislili kdaj, da smo samo ena velika FARMA in da smo tudi mi nekomu hrana?