Author Topic: Razlaga sanj za redne clane foruma XI  (Read 171004 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Razlaga sanj za redne clane foruma XI
« Reply #30 on: October 25, 2012, 10:18:05 AM »
Danes pa sanjala glodalce. Bila sem v stanovanju svojih staršev in v moji sobi (bila je skupna soba z bratom) so se  naselili glodalci (miši), vedela sem, da se jih bom morala nekako znebiti,saj se bodo drugače čisto preveč razmnožili. Verjetno je bila ta soba predolgo zaprta, zato so se tu naselili glodalci, bilo me je strah odpreti, ker nisem vedela koliko teh miši se bo zdaj pojavilo v tej sobi, mogoče celo polna soba. Ko sem odprla vrata, sem videla samo eno miško pa še to je lovila podgana, ki je imela obliko podlasice. Ko je videla mene, se je ta podlasica (podgana) spravila name, začela je skakati vame in me hotela ugrizniti. Nekako sem svoje telo uspela spraviti v višino, nad njo, lebdela sem pod stropom, to je bil krasen, blažen občutek, čutila sem popolno lahkotnost, mislila sem si, kako je pa to super, kakšno lahkotno telo, nobene teže, ja to je pa res nekaj posebnega. No, ampak ta podlasica (podgana) je bila zelo napadalna in se je odrinila od tal tako visoko, da je skočila prav do mene in me spet hotela ugrizniti. Dojela sem, da tudi to, da sem zgoraj, ne bo pomagalo, da me bo ta podlasica vsekakor dosegla in da se bom morala spustiti dol ter jo enostavno ubiti, drugače ne bo dala miru. Ko sem se spustila dol, je to podlasico ujel že nekdo drug (mislim, da je bila to moja hči) in jo ubila ter vrgla v jašek za smeti.
Hm, še tole, na začetku sanj sem v tem istem stanovanju, v jedilnici, videla dve črni mački, ki sta se crkljali in bili objeti ter sta izžarevali neko popolno sožitje, skladnost. Bili sta pa popolnoma črni, mehki,lepi..
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #31 on: October 25, 2012, 11:47:24 AM »
Bom jaz poskusila malo ...

Ti glodalci so tvoji neutemeljeni strahovi - tisto, česar se podzavestno bojiš ali te skrbi, ampak v resnici ti ne morejo do živega, ker si daleč nad njimi. Te strahove si v bistvu že prerasla, od njih ostaja le še malo, ampak to malo ima še vedno vpliv nate. Zavedaj se, da nikoli nisi sama v svojih težavah (hči, ki ti je priskočila na pomoč). Glede na razlago podlasice spodaj ... Mogoče so med vama s hčerjo obstajala kakšne neizrečene stvari, ki so vaju obe, ali pa samo tebe, bremenile. Te stvari so zdaj preteklost.

Poiskala sem pomene živali, ki si jih omenjala ...

Glodalci v sanjah napovedujejo nekaj neprijetnega, nekaj, kar teži vašo notranjost v vsakdanjem življenju - skrito skrb za vsakdanji kruh, strah pred izgubo življenjskih moči. (Vir: http://www2.arnes.si/~rhrast1/sanje-naprejG.htm)

Sanje o podganah se lahko navezujejo tudi na osebo iz resničnega sveta, ki bi ji lahko dali sopomenko podgane ali nekoga, ki vas je izdal.

Podlasica simbolizira spore z ženskami. Opozarja na ljudi, ki so hočejo z vami spoprijateljiti brez pravega razloga.
Ubiti podlasico pomeni, da se boste znebili sovražnikov. V drugih kulturah sanje o podlasici lahko napovedujejo veliko dela na poklicnem področju ali prihajajoči denarni profit.
(Vir: http://www.dreamomania.com/dreamdictionary/animals/weasel_meaning/)

Sovražniki, ki si jih imela, pa naj bodo v obliki ljudi, strahov ali česa drugega, ti ne morejo do živega. Ne glede na vse, ti iz vsega odhajaš kot zmagovalka. Težke okoliščine, skrbi, ovire, prepreke s strani drugih ljudi itd. so mimo.

Črna mačka nakazuje, da se bojite verjeti svoji intuiciji in duhovni moči, saj jo povezujete z nesrečo in zlobo.
(Vir: www.dormeo.net)

Tole je pa jasno sporočilo, da zaupaj svoji intuiciji, ker ti ne bo škodila in ni nič napačnega ali zastrašujočega. Tvoja intuicija je ogromna, saj jo ponazarjata kar dve mački! Zato ji brez skrbi zaupaj!

Če pogleda splošen vtis, gre za zelo očiščujoče sanje, ki kažejo na konec težkega obdobja in zmago nad slabimi vplivi.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #32 on: October 25, 2012, 01:42:51 PM »
Vau, super Maja. Zelo dobro si tole interpretirala. Hvala, sem tudi jaz razmišljala v tej smeri. Zelo zanimivo tudi tole glede hčerke, bo kar držalo. Hvala :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #33 on: November 21, 2012, 02:37:56 PM »
No, pa da spet malo napišem kaj sem sanjala, da bo Rena malo svoje možgančke kravžljala ;D
Sanjala sem, da sva se s partnerjem znašla v kleti pod eno stavbo. Ta klet je bila kot nekakšno zapuščeno  gradbišče.
Ko sva hodila po teh prostorih, se je nad nama pojavljal strašen hrup, kot da nad to kletjo nekaj delajo,kot bi bilo tudi zgoraj gradbišče, ampak delujoče gradbišče. Skratka strah me je bilo, da se bo vse sesulo na naju, da se bo strop sesul in najhuje je bilo v prostoru, kjer je stal partner. Sama sem odšla še v druge prostore, ki so bili tudi bolj svetli, imeli so steklene stene, tako da je svetloba prihajala notri, vendar ven nisem mogla, ker ni bilo vrat. Bila pa sem vseeno malo potolažena, saj je bilo vsaj svetlo in tistega hrupa, da se bo vse sesulo name ni bilo več. Potem sem se znašla z dojenčkom v naročju, katerega sem stiskala k sebi, ga zavila v odejico in ga tolažila, da se ne bi prestrašil tega hrupa, da se mu ne bi kaj zgodilo, to je bila zelo ganljiva slika, res prava materinska skrb za tega dojenčka in vedela sem,da ga bom zaščitila za vsako ceno...
Rena, prosim, kaj praviš na te sanje ::)

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #34 on: November 22, 2012, 11:00:31 PM »
Sanjalka, na enem predavanju o katedralah je bilo govora o simboliki: katedrala ima klet (podzavest, podzemlje, vrnitev fizičnega telesa po odhodu), osrednji del (zavest, zemlja) in zgornji del (nebo, nadzavest, duh, duša...), katedrala pa je duhovni most in povezuje vse te svetove. In tako dobim občutek, da si se znašla v kleti, kot vedno, kakorkoli obrnemo, drezamo v našo podzavest (klet). Nekaj je treba zgraditi, iz ruševin, iz razmetanega, opuščenega prostora, je treba začeti in preiti do zgornjega gradbišča, a tega nas je strah. Skupaj z možem. Šla si do prostora s steklenimi stenami, pomirjujoče, ker si bila v varnejšem prostoru. Zaščita stekla in pomirjujoč vpliv svetlobe, vidimo, a še vedno se ni treba soočati, glas vesti ne "ropota" več, lahko se za hip še odmaknemo in zajamemo sapo pred "gradnjo" novega zgoraj na vrhu...Gradnjo novega, ki ga simbolizira tudi otrok. Zaščitila boš otroka v sebi...tistega ranljivega, nebogljenega...ali pa otroka vaše družine, v smislu, da je treba negovati neko nezaščiteno ljubezen, ali da moraš ti poskrbeti za tiste nebogljene...kar pa je res ali pa ni...to boš pa videla, ko prideš na zgornje gradbišče  ;)

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #35 on: November 22, 2012, 11:29:03 PM »
Na pol se prebudim, ker me začne boleti glava. Pritisk v glavi narašča; v predelu čela, senc. Občutek imam, da mi bo glavo razneslo, ker je iz sekunde v sekundo slabše.
V sobi je svetlo, ker nimam rolet. Naenkrat se stemni in na svojem telesu začutim težo, pritisk, mravljince. Ohromi me, zakričala bi, pa ne morem. Še premakniti se ne morem. To traja nekaj trenutkov in potem se umirim. Pred očmi se mi v mislih nariše neka črna podoba...

Rena, lepo prosim za pomoč. Tega si ne znam razložiti sama. Večkrat se mi je že tole ponovilo, včeraj je bilo pa grozno.
Zadnje čase se zavem, da sanjam in potem malo "spremenim" tok, ampak tole je pa polom. Ker to silo tako živo čutim na svojem telesu, da sem potem zbudim čisto preplašena in spim ob lučki  ::)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #36 on: November 22, 2012, 11:31:08 PM »
Pojasni še malo prosim Hannah... Na pol se prebudiš? Ali torej sanjaš, da se na pol prebudiš?

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #37 on: November 22, 2012, 11:36:27 PM »
Ja, ponavadi tole sanjam. Včeraj se mi je pa zdelo, da sem bila res napol budna.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #38 on: November 22, 2012, 11:59:03 PM »
Hm, ok, bom premislila. Me pa tole spominja name, kadar gledam kakšno grozljivko. Takrat tudi skoraj fizično začutim neko slabo energijo, verjetno zato, ker si zaradi strahu odprem auro in to takoj začutijo kakšne entitete, ki se hočejo futrat z našim strahom. Mislim, saj ne vem, zakaj ti to sanjaš, samo ta moj občutek mi je ob tem "prišel naprej". Takrat ponavadi molim Oče naš, pa prosim angela varuha za varstvo itd. Čeprav sicer ne hodim v cerkev in mislim, da je Bog nekaj nad nami, enak za vse ljudi..., ampak ta molitev mi je najbolj domača. V bistvu se te tvoje sanje imenujejo mora. Gotovo izvirajo iz nekega strahu. Verjamem, kako ti je, sem v mladosti večkrat doživljala more.

Predlagam, da ponovno premisliš, kaj se je dogajalo včerajšnji dan, pred temi sanjami...ali pa dva, tri dni prej...poskusi se vživet v svoje najbolj hipne misli, če si tudi samo za hipec pomislila, kaj te prizadene, česa te je strah, kaj ali koga ne bi rada v svojem življenju, pred kom se počutiš nemočna, čemu želiš zbežati, se izogniti.... kar piši na papir, vse, česar se spomniš... Nato ta papir zažgi, da izročiš vesolju vse te misli, verjetno prepojene s kakšnim strahom, žalostjo...

To, da je v predelu čela, mi malo liči na tretje oko, na čakro tretjega očesa. Mogoče imaš dobro razvito intuicijo, pa želiš čemu ubežati oziroma ne misliti na to.

Predlagam tudi, da očistiš stanovanje in še posebej prostor, kjer spiš. Poišči na netu o čiščenju prostora s feng shujem, recimo da v prostoru, očiščenem odvečnih predmetov, da ne zastaja energija in recimo nato za par minut,  zadimiš z dimom zažganega suhega žajblja (sam pazi, eno pest, ne celga ajmra  ;)), se za par minut umakneš in nato prezračiš prostor, zaploskaš v kotih, da razgibaš energijo...

Jz bom pa tudi še malo premislila in morda pogledam še malo v karte...

Saj bo, pridejo taka obdobja, ko smo bolj dovzetni in ranljivi, potem pa se spet ojačamo.  :-* :-* :-*

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #39 on: November 23, 2012, 01:01:59 AM »
100-krat hvala!  ;D :-* Tole sporočilo me je zelo pomirilo. Če na kratko pokomentiram, je vse res :o
Me je prej prešinilo, da sem vrjetno odzemljena. Pride kakšno obdobje, ko sem bolj v luftu in se potem dogaja...
Tudi jaz prakticiram tole z molitvijo; še navada iz otroštva. Ampak pomaga   ;D
Se bom spravila v akcijo in očistila dom in sebe zlila na papir!

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #40 on: November 23, 2012, 08:15:56 AM »
Sanjalka, na enem predavanju o katedralah je bilo govora o simboliki: katedrala ima klet (podzavest, podzemlje, vrnitev fizičnega telesa po odhodu), osrednji del (zavest, zemlja) in zgornji del (nebo, nadzavest, duh, duša...), katedrala pa je duhovni most in povezuje vse te svetove. In tako dobim občutek, da si se znašla v kleti, kot vedno, kakorkoli obrnemo, drezamo v našo podzavest (klet). Nekaj je treba zgraditi, iz ruševin, iz razmetanega, opuščenega prostora, je treba začeti in preiti do zgornjega gradbišča, a tega nas je strah. Skupaj z možem. Šla si do prostora s steklenimi stenami, pomirjujoče, ker si bila v varnejšem prostoru. Zaščita stekla in pomirjujoč vpliv svetlobe, vidimo, a še vedno se ni treba soočati, glas vesti ne "ropota" več, lahko se za hip še odmaknemo in zajamemo sapo pred "gradnjo" novega zgoraj na vrhu...Gradnjo novega, ki ga simbolizira tudi otrok. Zaščitila boš otroka v sebi...tistega ranljivega, nebogljenega...ali pa otroka vaše družine, v smislu, da je treba negovati neko nezaščiteno ljubezen, ali da moraš ti poskrbeti za tiste nebogljene...kar pa je res ali pa ni...to boš pa videla, ko prideš na zgornje gradbišče  ;)

Vau, Rena, ja zelo dobro si spet opisala tole. Zanimivo, ko se odmaknem od partnerja, pridem na svetlo, on pa ostaja v prostoru, kjer je surovo gradbišče in strašen ropot, kot da se bo vse sesulo.Samo ne morem ven sama, ne morem gor v zgornje nadstropje, bom morala počakati in zgraditi klet na novo, vau to je res. In na tem tudi intenzivno delam sedaj.
Ja, seveda najprej moram zaščititi svojega notranjega otroka, potem šele lahko ščitim druge. Sem pa v sanjah tega dojenčka zelo odločno zaščitila, za vsako ceno, ni bilo dileme in to mi je všeč :)
Hvala srčica, si mi spet pomagala malo ozavestiti kaj se trenutno dogaja v moji podzavesti :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #41 on: November 23, 2012, 08:32:32 AM »
Hannah, ja, tole bo dobro v vsakem primeru. Če pa se počutiš malo neprizemljena, bi bilo dobro okrepit prvo čakro. Poznaš koga, ki bi ti z nihalom preveril? Jz sem sedaj to naredila, še nikoli prej nisem tako, da bi nihalo prosila, naj pokaže smer gibanja vrtinca tvoje prve čakre. Malo se je vrtelo v desno (prav), potem pa malo elipsasto v smeri severovzhod (če rečeva, da je desno zahod). Potem malo vzhod zahod... Sem kar nehala, ker itak ne vem, koliko je to realno. Če imaš koga, da ti preveri, mi pa povej prosim, da vidim, če to kaj drži. No skratka, vaje za prvo čakro, da se prizemljiš, privežeš na središče zemlje, so: fizična aktivnost, delo na zemlji, v naravi, sploh če hodiš z bosimi nogami, ples ob taki močni, ritimični glasbi, recimo rock. V knjigi Resnice življenja od Bona Barška je tudi ena vaja: zamišljaš si, da od tvoje prve čakre do žarečega središča zemlje vodi rdeča nit, ketna ali kaj že vem, kaj. Nato delaš tako na pol počepe, vsakokrat si zamišljaš, kako se vežeš na to središče. To imam v spominu, delno, knjigo sem pa posodila in ne morem preverit. Moj, žal pokojni,  učitelj reikija je tudi napisal eno knjigo posebej o čakrah. Čakre: Matjaž Bogdan Zepan. Pa na netu je itak dosti gradiva.

Karte pa pravijo: da kakšna entiteta najbrž ni, da pa se ne zaneseš na svojo intuicijo, na svojo notranjo žensko. Kako naj ti rečem, dobila si namreč svečenico, ki je po eni strani modra, dobra, izjemno  močna, intuitivna ženska, po drugi strani pa to svojo moč lahko tudi izkorišča. Ker je tako močna, jo lahko uporabi tudi v negativne namene. Saj mogoče ne namenoma, ampak če ni pri volji, enostavno preveč ve, čuti in s tem naredi posledično nekaj bolj vplivnega. Drugače pa, kako si trenutno? Karte so pokazale: pretres, vse se ti ruši, spreminja, začenja se nekaj novega. In tudi neko hinavščino, laž okoli tebe, pa utrujenost vidim. Nekoga, ki zaradi teže bremena, ne more normalno gledati, po kateri poti hodi.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #42 on: November 23, 2012, 08:35:23 AM »
Prosim, Sanjalka. Ja tole s partnerjem je še malo za premislit. Ali glih moraš sama...ali pa prej verjetno, da z njim skupaj. Namreč, če se odmakneš od  njega, še vedno ne prideš ven...samo umakneš se v neko sobico, da za kratek čas uideš soočenju, hrupu... Odločnost za akcijo, torej obvarovanje otroka, je pa pozitivna moč v tebi za spremembo.  :-*

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #43 on: November 25, 2012, 09:13:17 PM »
Rena, hvala za koristne nasvete glede korenske čakre!
Sem te stvari čez vikend malo premlela, to glede svečenice mi še ni najbolj jasno.
Bom poslala kakšno sporočilce oz. vprašanje na privat :)
Trenutno sem dobro. Vendar kmalu zaključim z nekim delom; ravno se navadiš, pa moraš it...  ::)

Offline Luna

• Mojster
« Reply #44 on: November 29, 2012, 01:08:34 PM »
Tudi jaz imam eno vprašanje. V zadnjem času imam zelo konfuzne sanje, čisto brez logike, ni neke rdeče niti, veliko oseb je, tako poznanih kot tudi nepoznanih. Res ogromno sanjam, samo tako hitro pozabim, da si ne uspem celih sanj zapisat, pa imajo potem še manj smisla. Me pa zanima, kaj pomeni, če sem v sanjah prisotna, samo da sem čisto drugačnega videza (osebnost enaka, samo kot da sem res čisto drug človek). Se mi je dvakrat zagotovo to sanjalo, enkrat sem bila moški, drugič sem bila rdečelasa punca. Nobenega od teh likov v živo ne poznam, niti mi nista znana. Ne vem, če je to dovolj podatkov, da bi mi odgovorila, ampak tako, če obstaja mogoče kakšna splošna razlaga za to?