Author Topic: Razlaga sanj za redne clane foruma XI  (Read 170874 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Re: Razlaga sanj za redne clane foruma XI
« Reply #60 on: December 25, 2012, 01:40:25 PM »
Joj, Rena, če boš znala tole razvozlat, bi bilo super...

Sanjala sem, da smo bili na poti na letališče, v bistvu smo se sprehajali skozi neko cesto, ki je vodili mimo gozdov, ko smo videli, kako je boeing od Adrie (ne vem, zakaj ranvo Adria) vzletel in nato strmoglavil. Kako sem v živo videla celoten potek, videla sem, kako se je letalo raztrešilo ma milijon kosov, zagorelo. Preživelega potnika ni bilo nobenega. Videla sem celotno razdejanje, ki ga je pustilo strmoglavljenje... Ogenj, ruševine, kri... Ker smo bili tako blizu nesreče, so nas nato odpeljali na letališče, kjer sem še slišala, da je letalo strmoglavilo zato, ker je pilot premalo dvignil kljun in je letalo nato povleklo proti tlem. Ker pa je kljun težji kot zadek, je bila nesreča neizogibna... Ko smo tako čakali na letališču, sem odšla na wc, kjer sem celo videla svojega pokojnega starega ata, kako me je tolažil, ker sem sama bila zelo v šoku, ker sem pobirala čustva ljudi na letalu. Ker sem čutila, kako so bili ljudje prestrašeni, vendar hkrati morda na nek način pomirjeni...

Kakorkoli, danes kupujem letalsko karto za Amsterdam. Seveda od Adrie. Ni bil ravno pravi časovni okvir za tele moje sanje...

Vedno je pravi trenutek, važno je kaj boš naredila s sporočilom sanj, ker če ga ne bi imele se ti sploh ne bi sanjele.  ;)
Na ZS sem ti poslala sporočilo, poglej ga prosim.
Bodi fajn, papa nensi

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #61 on: December 25, 2012, 02:11:22 PM »
Oj Saša, verjetno te je že Nensi s svojo intuicijo usmerila. Menim, da je scenarij sanj primeren temu, da se odločaš za letalski prevoz. Malokdo je povsem ravnodušen pred potovanjem z letalom, zato verjamem, da ni fajn, če se še sanje temu pridružijo. Ampak glej, pozitivno razmišljaj. Glede razlage sanj se bi naslonila na pojme: cesta, letenje, ogenj, ruševine... Cesta je lahko simbol, kako stopamo po "cesti svojega življenja", medtem ko je letenje ambicija, želja, da poletimo še višje. Se osvobodimo spon, se dvignemo nad svoja čustva, si morda zastavimo previsoke cilje. In morda si si nekaj zastavila previsoko, preveč, tega nisi več obvladala. Zrušilo se je, ogenj pa počisti "odpadke" teh neuresničenih, neobvladanih ciljev. Prizemljitev in počiščenje. Stari ata je lahko simbol družine, naslonitev na tradicijo, na vrednote prednikov, kjer najdemo izvir in moč. Upam, da ti kaj pomaga  :-*

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #62 on: December 25, 2012, 03:26:22 PM »
Hej Rena.

Ja, me je že Nensi usmerila. Mislim, da sem dojela vse, ja. Kolikor sem čutila strah in začudenje ob strmoglavljenu, sem iskreno povedano čutila tudi mir. Tako sem občutila tudi pri ljudeh, ki so bili na letalu. Od strmoglavljenega letala ni ostalo veliko. V bistvu ni ostalo nič, razen trase, ki je bila narejena v zemljo. Ko smo prišli do ruševin, je bil ogenj že skorajda ugasel.

Pot, po kateri stopam, se resda ruši. Nekatere cilje, ki sem jih imela zastavljene, so se zrušili, so strmoglavili, bi lahko temu rekli. Pa vem, da je bilo potrebno, da so se zrušili in mi ni žal. Vesela sem, da sem dobila uvid in da sem bila usmerjena na novo pot.

Zanimivo, da sem po dolgem času zopet sanjala pokojnega starega ata, na katerega sem bila zelo navezana. Stari ata kot simbol moške figure in avtoritete. Se mi po glavi podi še par iztočnic, kaj naj bi to pomenilo. Vseeno pa je stari ata bil tisti, ki mi je vlival upanja, da bo vse ok na potovanju, da je prav, da grem in da kljub vsemu, kar se je dogajalo, da je varno. Do potovanja je še 5 mesecev, odhajam maja, tako da se lahko do takrat zgodi še marsikaj. Bom z zanimanjem spremljala potek dogodkov.

Hvala obema  :-*
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #63 on: December 29, 2012, 11:31:13 PM »
Ponavadi si sanj ne zapomnim, ampak danes sem imela zelo žive in zanimive ...

Z možem sva bila na makadamski cesti, ki je vodila skozi gozd. Pokrajina je bila ista kot na Pokljuki, tam, kjer je ravna cesta, ob njej so pa na obeh straneh lepa drevesa. Drevesa v mojih sanjah so bila ogromna, nadnaravne velikosti - visoka, recimo, cca. 40 m. Imela so debela, zdrava, mogočna debla, veje so se pa začele razraščati šele nekje na višini 20 m. Tekla sva po tej cesti in se držala za roke. Bil je hiter, ampak sproščen tek, prijeten, ne naporen. V gozdu so bili gozdarji in videla sva, da podirajo drevesa. Počutila sem se varno, nisva bežala pred podirajočimi se drevesi. Potem sem pa opazila, da se eno res ogromno drevo pred nama podira naravnost čez cesto. Ker sva tekla hitro, sva se mogla ustaviti z veliko silo in drevo se je zrušilo kakšen meter pred nama. Ves čas sva se držala za roke.
V trenutku, ko sva se ustavila in ko je drevo padlo, sem rekla, da sva imela veliko srečo, ker bi lahko oba umrla, hkrati pa sem si zamislila, kaj bi bilo z mojo mami, če bi umrla pod drevesom, ker je to že doživela (pred leti, ko mene še ni bilo na svetu, je v nesreči z drevesom umrl moj brat, star 4 leta).

Brala sem o pomenu sreves in padajočih dreves. Če se ne motim, gre za družinske zadeve. Trenutno je pri nas aktualna neka problematika, ki zadeva vse družinske člane. Gre pa za bivanje v domači hiši. Kar je bilo potihoma kar nekako brez dogovora določeno, se začenja spreminjati oz. bodo nujne spremembe, da bo dobro za vse vpletene. Največ mi pomeni dobor počutje moje mami. Če bi prišlo do spremembe, za kakršno menim, da je najbolj verjetna, bi pa spremenilo tudi najine plane z možem.
Prosim za kakšen komentar.
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #64 on: December 30, 2012, 09:16:22 PM »
Evo Majči:

Cesta predstavlja vajino življenjsko pot. Tečeta, ker sta polna moči, ker želita čim prej doseči cilj. Cesta je ravna, ker se zavedata, kam gresta, brez strahu in sproščena sta. Povezana (sklenjene roke). Na vajini poti so drevesa, ki lahko imajo več pomenov. Njihove korenine lahko predstavljajo podzavest, ki je sestavni del naše osebnosti. Čeprav korenin ne vidimo, brez njih drevo ne bi ne stalo ne preživelo. Deblo vidni del - zavest, krošnja naš um in veje naše roke, naše orodje, s katerim uresničujemo svoje namene, želje. Drevesa so sestavni del ekosistema, oskrbujejo nas s kisikom, ščitijo, nudijo zavetje. Drevesa ob poti vidim kot postaje vajinega življenja. Kot da gozdarji podirajo tiste, kjer ni več potrebno ostajati, puščati korenin. Nista bežala in počutila sta se varno, ker sta vedela, da sta varna, da so te korenine, to zatočišče, ta del vajinega življenja že oddelane lekcije. Drevesa so lahko tudi nekateri ljudje, ki jih srečujemo v naših življenjih, so pomembni in nam pomenijo postojanke, korenine, ki nam nudijo stabilnost in krošnjo, kamor se lahko zatečemo. So naši duhovni svetovalci, tako kot se tudi drevesa iz zemlje dvigajo v nebo in s tem zračne (umske) ter duhovne sfere. Mama je lahko tudi tisto drevo, iz katerega korenin smo zrasli. Čeprav se odcepimo, ampak saj veš, kako je takrat ko ločimo mlado rastlino od starejše. Obe rastlini sicer imata dovolj korenin, da samostojno rasteta naprej, a del korenin se potrga in še vedno ostane prepleten.

A drevesa, pred katerim sta se komaj ustavila, ne vidim kot materinega drevesa. Bolj vidim kot da to drevo pomeni nenadno grožnjo, nepredviden dogodek, zaradi katerega sta se bila prisiljena ustaviti in prekiniti svojo direktno, predvideno pot naprej. Misel na smrt je misel o spremembi, o možnosti končanja nečesa in na plano je privrela tvoja odgovornost do mami, odgovornost, da tvoje korenine skupaj z maminimi še vedno dihajo kisik (življenje, spomin) tudi za umrle najdražje in da jo čuvaš pred tem, da nič ne prizadene njenega doma.

Upam, da ti pomaga  :-* :-* :-*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #65 on: December 30, 2012, 11:55:11 PM »
Hvala za obširno razlago, Rena. Do zdaj sem jo že parkrat prebrala in delam vzporednice z gododki, ki se trenutno odvijajo. V prihodnjih mesecih zna priti do večjih sprememb. Mogoče se je res končno začelo. Določene srvari se bodo morale spremeniti, prekiniti. Marsikaj bo treba zastaviti na novo in sanje nedvomno kažejo na to.

Danes sem pa spet imela sanje o padanju ... Ne vem, kaj se dogaja, da tako živo sanjam, mogoče mi nočne izmene pomagajo pri tem ...
Sanjala sem, da sem z balkonskih vrat naše kuhinje gledala v nebo. Vreme je bilo jasno, bil je dan, na sredi neba je bila pa luknja in tam je bila noč. Na nebu sta bila hkrati sončen dan in zvezdnato nočno nebo. Pogled je bil spektakularen, svetloba čisto posebna. Nakar so z neba začele padati velike, nežne snežinke. Te so bile okrogle, velike nekako kot pomaranče. Padale so lepo, počasi. Naenkrat so se pa spremenile v drugačne - v snežne kristale (take, kot na TEJ POVEZAVI). Povezale so se med sabo v nekakšno ploskev, ki je prekrila nebo in bile so ogromne! Premera cca. 1m.  :o Pomislila sem, kaj bo, če bodo te začele padat. In je padla ena na naš balkon. Razletela se je z veliko silo. Stopila se je in od nje je ostalo veliko vode. Pomislila sem, kaj bo, če bodo začele vse padat, da bo nevarno za ljudi, ki bodo zunaj, in da bo katastrofa. Potem sem se zbudila ...

EDIT: Ura oddaje tega posta 11:55:11 in to je moj 5550. prispevek.  ??? Kaj se dogaja!?  :o
« Last Edit: December 30, 2012, 11:56:55 PM by Maja »
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #66 on: December 31, 2012, 08:44:09 AM »
Sanjala sem, da sem z balkonskih vrat naše kuhinje gledala v nebo. Vreme je bilo jasno, bil je dan, na sredi neba je bila pa luknja in tam je bila noč. Na nebu sta bila hkrati sončen dan in zvezdnato nočno nebo. Pogled je bil spektakularen, svetloba čisto posebna. Nakar so z neba začele padati velike, nežne snežinke. Te so bile okrogle, velike nekako kot pomaranče. Padale so lepo, počasi. Naenkrat so se pa spremenile v drugačne - v snežne kristale (take, kot na TEJ POVEZAVI). Povezale so se med sabo v nekakšno ploskev, ki je prekrila nebo in bile so ogromne! Premera cca. 1m.  :o Pomislila sem, kaj bo, če bodo te začele padat. In je padla ena na naš balkon. Razletela se je z veliko silo. Stopila se je in od nje je ostalo veliko vode. Pomislila sem, kaj bo, če bodo začele vse padat, da bo nevarno za ljudi, ki bodo zunaj, in da bo katastrofa. Potem sem se zbudila ...

EDIT: Ura oddaje tega posta 11:55:11 in to je moj 5550. prispevek.  ??? Kaj se dogaja!?  :o

Sončen dan in zvezdnato nebo. Nasprotje. Yin in Yang. Zavest in podzavest. Svetloba: jasnost, varnost, zavedanje. Iz te varnosti in svetlobe se odpre nasprotje, sprememba, ne vidimo, kaj se skriva v njej, sence, negotovost: noč. Kristale lahko simbolizirajo zvezde, lahko snežinke. Bojimo se noči, v podzavest pa skrivamo to, s čimer se še nismo pripravljeni soočiti. Temu poskušamo ubežati, sneg pomeni počitek, mirovanje, umiritev vsega, prikrije zemljo in ublaži ostre oblike, zmehča...
KRISTAL (citiranje z neta) je snov, saj je trd, njegovi kompaktni kristali pa so simetrični, obenem ni snov, saj je prosojen in čist, kar pomeni sočasnost nasprotij. Simbolizira vmesno raven med vidnim in nevidnim. Pomeni, da se tvoje misli kristalizirajo, oblikujejo, čeprav te je tega strah.

Spremembe, spremembe...soočanje z njimi...potreba po načrtovanju, obvladovanju situacije. Ne moreš pa načrtovati, ko ne veš , kaj bo. Potreba zaščititi svoje drage, biti zanje močna, stabilna...

Število 5: Obeta se vam pozitivna sprememba.
Če  pogledamo numerološko, je 5 Merkurjevo število, ki vlada Dvojčkom in Devicam - število komunikacije, gibanja, intelekta itd... 5- je povezano s spremembami, transformacijo, transmutacijo, alkemijo. Nekaj v tvojem življenju se spreminja ali se bo sprememnilo na bolje. To pa, če smo odprti, dobri, pozitivni in ljubeči se pa tako in tako vsaka sprememba prej kot slej pokaže kot pozitivna. 

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #67 on: January 02, 2013, 12:14:55 PM »
sem sanjala, da sem vozila avto vzvratno,ampak sem sedela tako,da sem gledala kako vozim vzvratno in bilo mi je za trenutek to všeč, saj sem imela dober razgled, še pomislila sem zakaj vedno tako ne vozimo vzvratno, saj se tako res bolje vidi. Takoj nato je avto začelo zanašati in nisem imela kontrole, saj nisem mogla priti do volana, lahko sem samo še potegnila ročno ali stopila na zavoro (se ne spomnim točno kaj sem naredila) in nato sem se znašla zunaj avta in sem samo še opazovala kako ta avto drvi in se bo raztreščil. Avto je zapeljal pod nek kamion in vedela sem, da bo totalka uničen, upala sem samo,da se bo ustavil in ne bo naredil še kakšne večje škode v okolici. Avto se je res ustavil in na pogled ni bil videti uničen, čeprav sem vedela, da je "totalka" in ni vozen. Bilo me je strah, kako bom svojemu partnerju povedala, da sem uničila njegov avto in to uničila popolnoma. Potem sem videla, da je v avtu tudi moj kuža, ki je bil ranjen, malo je krvavel, ni bilo videti hujšega. Poleg kamiona sta bila dva mesarja, ki sta kuža pregledala in dejala, da je črevesje ranjeno in bo izkrvavel, da bo umrl, da mu ni pomoči. Bilo mi je tako grozno hudo, sem ga crkljala  v naročju in z žalostjo v srcu opazovala, kako umira... Nato sem se zbudila.

Kako dobrodošel dan, Božič. Praznik in dan, ko lahko mirno užijemo malo miru po pripravah, ki smo jih imeli. Pa poglejmo sanje.

Avtomobil je simbol tega, kako spretno "vozimo", krmarimo naše življenje in razmisli, kaj pomeni vzvratna vožnja. Morda pomeni, da iščeš nove pristope in vidike smeri tvojega življenja in medsebojnih odnosov, ali pa nemara pomeni, da bi najraje stopila kakšen korak, dva nazaj, se odmaknila, pobegnila. Nov pristop k vožnji najprej zgleda prav prijeten, a vendarle ugotavljaš, da tudi ni pravi. S takim pristopom ne boš mogla krmariti, lahko boš kvečjemu na silo ustavila, a kontrole in usmerjanja ne bo. Veš, na koga se nanašajo ti odnosi, kajne? Pes je simbol zvestobe, naš varuh na življenjski poti. Ta kuža je varuh tvoje ranljive notranjosti in počutiš se, da si zgubila svojo notranjo oporo in zvestega prijatelja. Počutiš se sama.

A ni treba, da si. Vsedi se na prednji zic, vžgi avto, volan v roke in lepo pelji naprej skupaj s sovoznikom  ;) :-*

Joj, kako sem pa tole spregledala :o
Najprej hvala Rena za tvojo razlago, ki mi kot vedno odpira oči ;)
Ja, iščem nove pristope v urejanju mesebojnih odnosov in seveda s tem tudi v urejanju svojega življenja. Verjetno je tudi čas takšen ( :Sa  :Sk), tako da se veliko stvari čisti in na novo postavlja. Všeč mi je, da sem bolj odločna, da ne tiščim več vsega v sebi, ampak večinoma povem kaj me moti, mogoče ne vedno na pravi način, ampak vseeno mi je to bolj všeč, kot da ostaja nedorečeno.
Verjetno me sanje opozarjajo, da se ne smem preveč ozirati v preteklost (vozila sem vzvratno) in da moram svoje življenje sama usmerjati (moram se vsesti za volan, v sanjah sem sedela na zadnjem sedežu in lgedala kako avto vozi vzvratno). Skratka vsesti se na prvi sedež, gledati naprej in trdno držati volan v svojih rokah :). V nasprotnem primeru,bom uničila avto (ki mi je dan samo na uporabo in ni v moji lasti) in še moj kužek (zvestoba, zaupanje) umre.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #68 on: January 02, 2013, 12:21:17 PM »
Sem sanjala, da  sem hotela skočiti v vodo(kristalno čista) ,v bazen,  vendar nisem mogla. Vsakič, ko se sem skočila, sem se ustavila tik nad vodo, moje telo je lebdelo nad vodo in se ni moglo potopiti v to lepo, osvežujočo vodo. Zoprn občutek, saj sem se želela osvežiti in zaplaviti v  vodi, pa ni in ni šlo, no na koncu po več poskusih mi je uspelo in občutek tega stapljanja s to čisto, mehko vodo je bil božanski. Občutek imam kot bi mi pri tem pomagal nek stari prijatelj, s katerim sicer nimam več stikov, je pa v mojih mislih še vedno prisoten, sploh takrat, ko mi je težko.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #69 on: January 02, 2013, 02:57:42 PM »

Sončen dan in zvezdnato nebo. Nasprotje. Yin in Yang. Zavest in podzavest. Svetloba: jasnost, varnost, zavedanje. Iz te varnosti in svetlobe se odpre nasprotje, sprememba, ne vidimo, kaj se skriva v njej, sence, negotovost: noč. Kristale lahko simbolizirajo zvezde, lahko snežinke. Bojimo se noči, v podzavest pa skrivamo to, s čimer se še nismo pripravljeni soočiti. Temu poskušamo ubežati, sneg pomeni počitek, mirovanje, umiritev vsega, prikrije zemljo in ublaži ostre oblike, zmehča...
KRISTAL (citiranje z neta) je snov, saj je trd, njegovi kompaktni kristali pa so simetrični, obenem ni snov, saj je prosojen in čist, kar pomeni sočasnost nasprotij. Simbolizira vmesno raven med vidnim in nevidnim. Pomeni, da se tvoje misli kristalizirajo, oblikujejo, čeprav te je tega strah.

Spremembe, spremembe...soočanje z njimi...potreba po načrtovanju, obvladovanju situacije. Ne moreš pa načrtovati, ko ne veš , kaj bo. Potreba zaščititi svoje drage, biti zanje močna, stabilna...

Število 5: Obeta se vam pozitivna sprememba.
Če  pogledamo numerološko, je 5 Merkurjevo število, ki vlada Dvojčkom in Devicam - število komunikacije, gibanja, intelekta itd... 5- je povezano s spremembami, transformacijo, transmutacijo, alkemijo. Nekaj v tvojem življenju se spreminja ali se bo sprememnilo na bolje. To pa, če smo odprti, dobri, pozitivni in ljubeči se pa tako in tako vsaka sprememba prej kot slej pokaže kot pozitivna.

Hvala še enkrat, Rena!  :-*
Tvoje interpretacije so odlične. Natanko vse to se dogaja zdaj. Izgleda, da se bližamo vrelišču ... Jaz tako komaj čakam, da se stvari razjasnijo, da glava peče!  :laugh:
9ZK 656

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #70 on: January 02, 2013, 10:19:12 PM »
Danes sem imela pa "čudežne", zoprne sanje: spala sem v svoji sobi in se prebudila ko sta v moje stanovanje vstopila punca in fant, moj občutek je bil da vlamljata, zagledala sem njen obraz in kot da jo od nekje poznam. Hotela sem vstati in ju pregnati pa nisem mogla, hotela zakričati pa ni šlo. Grozen oblutek je bil, paraliza, pa nemoč. Onadva sta se previdno razgledala naokrog in šla po hodniku naprej mimo moje sobe do dnevne, jaz pa sem hotela krilčat da ju prestrašim pa mi ni uspelo sproducirat niti glasu.
Ko sem se zbudila sem se spomnila, da se mi je pred par meseci sanjalo popolnoma isto.
 :blank: :blank: :blank: ??

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #71 on: January 02, 2013, 10:26:25 PM »
Sanjalka, no fino, da si našla odgovor. Je že bilo prav, če si ga malo kasneje prebrala.  :-*

Uf Nensi, kakšne sanje. Ta punca, fant...kak delček tebe, ki se boji nekaj zgubiti. No to je samo hiter preblisk.

Drugače pa si bom vzela čas za sanje verjetno kje konec tedna.  :-*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #72 on: January 02, 2013, 10:30:49 PM »
Uh, nensi, kakšne sanje ...  :-X
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #73 on: January 02, 2013, 10:54:46 PM »
Danes sem imela pa "čudežne", zoprne sanje: spala sem v svoji sobi in se prebudila ko sta v moje stanovanje vstopila punca in fant, moj občutek je bil da vlamljata, zagledala sem njen obraz in kot da jo od nekje poznam. Hotela sem vstati in ju pregnati pa nisem mogla, hotela zakričati pa ni šlo. Grozen oblutek je bil, paraliza, pa nemoč. Onadva sta se previdno razgledala naokrog in šla po hodniku naprej mimo moje sobe do dnevne, jaz pa sem hotela krilčat da ju prestrašim pa mi ni uspelo sproducirat niti glasu.
Ko sem se zbudila sem se spomnila, da se mi je pred par meseci sanjalo popolnoma isto.

Tudi jaz lahko zapišem, da včasih (kar pogosto) v sanjah ne morem zakričati, včasih tudi ne teči, govoriti ali hoditi, pa bi si to močno želela,
lp cvetka

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #74 on: January 02, 2013, 10:57:54 PM »
Tudi jaz lahko zapišem, da včasih (kar pogosto) v sanjah ne morem zakričati, včasih tudi ne teči, govoriti ali hoditi, pa bi si to močno želela,
lp cvetka
Se dogaja tudi meni v sanjah pogosto.