Ponavadi si sanj ne zapomnim, ampak danes sem imela zelo žive in zanimive ...
Z možem sva bila na makadamski cesti, ki je vodila skozi gozd. Pokrajina je bila ista kot na Pokljuki, tam, kjer je ravna cesta, ob njej so pa na obeh straneh lepa drevesa. Drevesa v mojih sanjah so bila ogromna, nadnaravne velikosti - visoka, recimo, cca. 40 m. Imela so debela, zdrava, mogočna debla, veje so se pa začele razraščati šele nekje na višini 20 m. Tekla sva po tej cesti in se držala za roke. Bil je hiter, ampak sproščen tek, prijeten, ne naporen. V gozdu so bili gozdarji in videla sva, da podirajo drevesa. Počutila sem se varno, nisva bežala pred podirajočimi se drevesi. Potem sem pa opazila, da se eno res ogromno drevo pred nama podira naravnost čez cesto. Ker sva tekla hitro, sva se mogla ustaviti z veliko silo in drevo se je zrušilo kakšen meter pred nama. Ves čas sva se držala za roke.
V trenutku, ko sva se ustavila in ko je drevo padlo, sem rekla, da sva imela veliko srečo, ker bi lahko oba umrla, hkrati pa sem si zamislila, kaj bi bilo z mojo mami, če bi umrla pod drevesom, ker je to že doživela (pred leti, ko mene še ni bilo na svetu, je v nesreči z drevesom umrl moj brat, star 4 leta).
Brala sem o pomenu sreves in padajočih dreves. Če se ne motim, gre za družinske zadeve. Trenutno je pri nas aktualna neka problematika, ki zadeva vse družinske člane. Gre pa za bivanje v domači hiši. Kar je bilo potihoma kar nekako brez dogovora določeno, se začenja spreminjati oz. bodo nujne spremembe, da bo dobro za vse vpletene. Največ mi pomeni dobor počutje moje mami. Če bi prišlo do spremembe, za kakršno menim, da je najbolj verjetna, bi pa spremenilo tudi najine plane z možem.
Prosim za kakšen komentar.