Author Topic: Razlaga sanj za redne clane foruma XI  (Read 170651 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Razlaga sanj za redne clane foruma XI
« Reply #105 on: March 16, 2013, 07:43:23 AM »
Bilo je jutro in opazovala sem izpred naše hiše, kako izza gore vzhaja sonce - velika, lepa, oranžna krogla. Kljub temu, da je bila vedno višje na nebu, je bilo nebo nasproti nje vedno bolj temno modro, vijolično ... Noč, nevihta. Na nebu je bilo hkrati sonce in jasno vreme, na drugi pa noč in padal je dež. Bila sem navdušena in hkrati presenečena, saj česa takega še nisem videla. Dež se je nato, kljub temu, da je bilo toplo, na nočni strani spremenil v sneg. Šla sem malo naprej in z neba so zaleči leteti beli golobi. Stegnila sem roko navzgor in takoj je eden sedel na mojo roko. Imela sem rokavico, ampak sem se bala, da me bo ranil. Hotela sem ga izpustiti pa ni in ni odletel. Potem sem močno zamahnila z roko in je šel. Potem so prileteli še črni in ko sem jih gledala, sem pomislila, da bi bili ti mogoče bolj prijazni za nošnjo v roki ...

Maja, res zanimivo, kako izrazito sanjaš nasprotja: sonce in dež, sneg. Beli in črni golobi. Mogoče to, da delaš eno, želiš pa čisto drugo. Tu ne vidim nauka, da bi morala vztrajat. Golobi pomenijo tudi  iskrenost, harmonijo, to kar je znotraj človeka, njegovo dušo. Mogoče bel golob predstavlja tvojo realno situacijo, tvoje zavedno, s tem pa nisi zadovoljna, to te rani. In hrepeneče gledaš tiste črne golobe, nedosegljive. To kar predstavljajo, je še skrito (črno) in si želiš, da bi to izkusila in videla, če bi s tem zmogla kreirati, uravnavati svoje življenje (držanje v rokah).

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #106 on: March 18, 2013, 06:32:29 PM »
Zelo zanimiva interpretacija.
Če primerjam s svojim zavednim doživljanjem življenjskih izkušenj v zadnjih nekaj mesecih ... Imam precej močan občutek, da sem opehajena. Drugi pridejo do vsakdanjih normalnih stvari z minimalnim naporom, s srečo, z goljufijo, s tem, da se komu prisesajo itd. Jaz pa s poštenim delom ne morem. Ja, vem, izkušnje, lekcije, različno močne duše ... Ampak tudi tovrstna teorija se mora počasi začeti odražati tudi v praksi. Sem potrpežljiva, vztrajna, ampak ne za vsako ceno in ne v nedogled.
Trenutno je najbolj napeto seveda v službi, ki preveč posega v moje zasebno življenje, kot sem že velikokrat omenila.
Kar počnem je prav in ni prav. Odvisno s katerega zornega kota gledam. Ali pa kdo gleda. Kaj se spodobi, koliko se je treba potrudit in kje je meja med trudom, kjer imaš še korist in žrtovanjem ...
Trudila se bom do konca. Morala se bom tudi še poteptat in marsikaj požret in prebavit tako, da se mi bo čim manj poznalo na psihičnem stanju in fizičnem zdravju. Odnehat (še) ne smem. S tem bi spravila v težave vso družino, ne le sebe. Čez pol leta bo vse drugače. Do takrat moram pa potrpet (skoraj) za vsako ceno. Če sem preživela vse to do zdaj, bom pa še tole malo, kar je pred mano. Bom na koncu imela vsaj védenje, da sem se potrudila tako, kot je bilo treba in da sem iz preživetega potegnila kar se je pač dalo. In to bo (najbrž) moja edina dobra karma. Saj karma samo to tudi je - počutje ob koncu. Rezultati se odražajo samo navznoter, v fizičnem svetu se ne manifestirajo. Ja, notranje zadovoljstvo - ena izmed višje cenjenih vrednot. Ampak da lahko čutiš to vrednoto, moraš prej zadovoljiti tudi druge potrebe - fiziološke, za katere je pa potrebno imeti določena sredstva.
Sploh razmišljam, da je recesija oz. svinjarija, ki se dogaja, močnejša kot vsa duhovna znanost ...  ??? Uniči vse zakone, vsa načela ... Del tega mojega obdobja je tudi neprestan dvom. Dvom v pravico, življenje, v kaj višjega od nas. Mogoče je to del duhovne poti na poti do razsvetljenja in nirvane ... Mogoče je pa tudi to kruta resnica, življenje, v katerem imaš ali nimaš sreče, priložnosti, povračila za trud ...

Kaj storiti, ne vem. Ne počnem nič. Niti se mi ne zdi, da bi morala kaj ... Že pretekla leta so me tako oblikovala, preizkusila, utrdila in notranje zaokrožila, da sem postala (pa ne da se hvalim) dobra oseba. Če pogledam objektivno, je malo takih (pa spet ni hvala!).

Tale objava je malo pesimistična, temačna ... Ampak po počutju nisem taka. Se čisto OK prebijam - ker sem sprijaznjena z resnico, ki je. Zdaj jo dojemam tako. Ker vse kaže na to. Če pa se bo kdaj kaj drastično spremenilo in bom dobila nov vpogled v življenje, pa tudi OK.  ;)
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #107 on: March 18, 2013, 06:50:39 PM »
No ja Majči, če se vidiš ven čez pol leta, potem je pa res za zdržat. Ne vem, če recesija uničuje zakone, načela ezoteričnih vedenj, sklepanj. Je samo dodatna preizkušnja, da se okrepimo.  :-*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #108 on: April 08, 2013, 03:12:52 PM »
Hm, zadnja dva tedna približno sanjam bivše partnerje. Prav vse tiste, s katerimi sem bila v partnerstvu, sem srečala v sanjah (ehm, tistih mimobežnih ne  ;D). Pa nisem nič kaj razmišljala o tem ... Moje partnerstvo čudovito funkcionira, niti ne razrešujem kakšnih travm, nimam slabih spominov, vse zaključeno in razčiščeno. Sanje niso neprijetne. Edino enega izmed bivših sem pretepla, ker se ga nisem mogla znebit (no, tega se tudi dejansko takrat nisem in nisem mogla losat). Ampak tudi tiste sanje niso bile težavne.
Sem že nekaj brskala po internetu, pa so razlogi za take sanje večinoma bolj nostalgični in pojavljajo se takoj po koncih zveze itd. Kaj bi pomenile sanje o bivših partnerjih toliko kasneje?
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #109 on: April 09, 2013, 06:16:39 PM »
Mogoče pa bivši fantje predstavljajo nekatere podzavestne vidike tvoje lastne osebnosti, za katere delaš sedaj analizo in postavljaš stvari na svoje mesto. Glede na to, da veš, da boš kmalu zaključila del svojega življenja in se odpravila na nove poti.  :)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #110 on: April 09, 2013, 10:24:22 PM »
Maja, bi rekla, da tvoji bivsi fantje predstavljajo tvoj moski del osebnosti, tvojega animusa, ki se sedaj verjetno spet prebuja. Pomisli katere lastnosti ti te fantje predstavljajo, kaj ti predstavlja ra fant, katerega si pretepla- kateri svoj del osebnosti bi pretepla in ti ni vsec, pa se ga ne mores znebiti.
Poskusi malo razmisliti se v tej smeri ;)
Pa lepe sanje in mirno nocko ti zelim :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #111 on: April 10, 2013, 09:51:22 AM »
Hvala vama za komentar, bom premlela.

Sanjalka, zakaj sem tistega pretepla ... Vseh se spominjam po čem lepem, prav tako jih imam za dobre osebnosti, tega pa ne. Spominjam se ga samo po tem, kako me je nonstop zasliševal, obtoževal po krivem, ko sem ga zapustila, me je pa zalezoval. Vozil se je mimo moje hiše, mi telefonaril in pisal, da sem mogla številko zamenjat ... Pa še njegovi domači so me klicarili, kakšna pokvarjenka srm. Najbrž sem ga zato pretepla.  :laugh:
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #112 on: April 10, 2013, 10:21:21 AM »

Sanjalka, zakaj sem tistega pretepla ... Vseh se spominjam po čem lepem, prav tako jih imam za dobre osebnosti, tega pa ne. Spominjam se ga samo po tem, kako me je nonstop zasliševal, obtoževal po krivem, ko sem ga zapustila, me je pa zalezoval. Vozil se je mimo moje hiše, mi telefonaril in pisal, da sem mogla številko zamenjat ... Pa še njegovi domači so me klicarili, kakšna pokvarjenka srm. Najbrž sem ga zato pretepla.  :laugh:

Jah, Majči, tudi takšni se najdejo, kaj češ :) No, še dobro, da si se ga znebila ;)
Drugače pa glede sanj, bi rekla, da so ti vsi tvoji deli osebnosti (mislim, da gre za moški, aktivni del osebnosti, se pravi za tvojega animusa) všeč, razen enega dela očitno ne maraš. Ne vem ali si se v realnosti že soočila z njim ali ne, ampak očitno ti leži v podzavesti in ti v sanjah hodi ven in si hudičevo jezna nanj, ker se je spet pojavil, cečp tako zelo si jezna nanj, da si ga kar prebutala.... ;)
Jungova psihološka razlaga sanj je takšna, da vse osebe katere sanjamo v sanjah, predstavljajo naše dele osebnosti in potem pač raziskuješ kaj ti ta oseba predstavlja v resničnem življenju, katere lastnosti si ji ti pripisal in kaj je potem s temi lastnostmi pri tebi...
Ta bes v sanjah poznam tudi sama, mater včasih kakšnega tako naderem, da se še sama sebe ne poznam ;D
Si mi všeč, ker si trmasta, vztrajna in neomajna ;) Uporabi vse te lastnosti sebi v prid in ne v škodo ;) :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #113 on: April 10, 2013, 10:41:01 AM »
Težko bi rekla, da je kaj ostalo od njega ... Res, če se tako izrazim, dol mi maha zanj. Je bil pa zanimiv pretep. Nič kaj nasilnega, agresivnega ... Metala sem ga po rokah in ga za nogo obesila z balkona. Obenem sem si pa rekla, da kako je fino, ker sem tako močna od dvigovanja uteži, da lahko takole človeka "zrihtam".  :laugh:
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #114 on: April 10, 2013, 10:51:44 AM »

Zanimivo.  :D
Moj prvi ("resni") fant je bil bolestno ljubosumen. Razlagal mi je, da sem neprivlačna, neinteligentna in nesposobna. Imel je pa precejšnje govorne sposobnosti, ki so mu še posebej strastno privrele na dan ob kakšnem mojem uspehu, nagradi itd.
Omedleval je ob pogledu na dobre bejbe in to vpričo mene.

No k sreči nisem bila vajena, da bi tipi na splošno bežali od mene in tudi o svojem intelektu sem imela precej drugačno mnenje.
Seveda me je čisto minilo. Neke noči sem ga v sanjah hudo pretepla  :laugh: in nekaj dni za tem je v realnem dnevu dobil od mene en velik "Čao Miki".
Na kavo po razhodu je prišel z veliko berglo, ker si je baje hudo fental nogo, iz avta sem mu pomagala zlest in ga nesla po stopnicah v lokal, še do sekreta sem ga podpirala.
Prosil me je, da se vrnem. Po mojem glasnem in odločnem "NE!" bergle ni več rabil, ves rdeč v obraz je odvihral iz lokala, preskakoval po dve štengi naenkrat kot gazela in ni ga bilo več na spregled.

Kasneje je doktoriral.  :laugh: Kupil si je veeeeeeeelik in bleščeč avto.

Jaz sem ga pa sanjala samo še enkrat in v tistih sanjah sem ga objela. Prijateljsko, da ne bo pomote.  :D

« Last Edit: April 10, 2013, 10:54:32 AM by Pika »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #115 on: April 10, 2013, 11:01:47 AM »
Težko bi rekla, da je kaj ostalo od njega ... Res, če se tako izrazim, dol mi maha zanj. Je bil pa zanimiv pretep. Nič kaj nasilnega, agresivnega ... Metala sem ga po rokah in ga za nogo obesila z balkona. Obenem sem si pa rekla, da kako je fino, ker sem tako močna od dvigovanja uteži, da lahko takole človeka "zrihtam".  :laugh:

Ja. saj ne gre za to, da ti je kaj mar zanj, ampak za te lastnosti, ki jih on predstavlja, teh lastnosti ne preneseš in si jih v sanjah pretepla ;D
Si si dala pač duška in prav je tako ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #116 on: April 10, 2013, 11:04:37 AM »

Zanimivo.  :D
Moj prvi ("resni") fant je bil bolestno ljubosumen. Razlagal mi je, da sem neprivlačna, neinteligentna in nesposobna. Imel je pa precejšnje govorne sposobnosti, ki so mu še posebej strastno privrele na dan ob kakšnem mojem uspehu, nagradi itd.
Omedleval je ob pogledu na dobre bejbe in to vpričo mene.

No k sreči nisem bila vajena, da bi tipi na splošno bežali od mene in tudi o svojem intelektu sem imela precej drugačno mnenje.
Seveda me je čisto minilo. Neke noči sem ga v sanjah hudo pretepla  :laugh: in nekaj dni za tem je v realnem dnevu dobil od mene en velik "Čao Miki".
Na kavo po razhodu je prišel z veliko berglo, ker si je baje hudo fental nogo, iz avta sem mu pomagala zlest in ga nesla po stopnicah v lokal, še do sekreta sem ga podpirala.
Prosil me je, da se vrnem. Po mojem glasnem in odločnem "NE!" bergle ni več rabil, ves rdeč v obraz je odvihral iz lokala, preskakoval po dve štengi naenkrat kot gazela in ni ga bilo več na spregled.

Kasneje je doktoriral.  :laugh: Kupil si je veeeeeeeelik in bleščeč avto.

Jaz sem ga pa sanjala samo še enkrat in v tistih sanjah sem ga objela. Prijateljsko, da ne bo pomote.  :D

Sanje so ti lepo povedale: najprej si se ga znebila v sanjah, si ga prtepla, podzavest ti je sporočila, da je čs, da se ga znebiš in potem čez čas, je prišlo v tvoji duši, v tvojem nezavednem še do sprave ter si ga objela in tako je zgodba zaključena.
Super Pika! Vidiš takole nam podzavest sporoča marsikaj, samo sporočila ne znamo vedno prav razbrati ;)

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #117 on: April 10, 2013, 11:21:51 AM »
Ja, vse sem razumela že takoj v prvem postu.  ;)
Ampak bi težko rekla, da gre tu za kakšne lastnosti ... Kako naj ponazorim ... Itak se ga spominjam po tem načinu, ki ga je imel ... Kot bi se, ne vem ... Nekoga temnolasega spominjala po temnih laseh. In so to samo temni lasje in so ono samo njegove onenjene lastnosti ...

Moja podzavest = moja zavest. Vse jasno, vse na površju, nič kaj skritega, kar bi mi delalo težave. V travme in posledice, ki nastanejo v pretekosti zaradi odnosa drugih oseb do mene, ne verjamem. Sama sem ustvarjalec svoje sedanjosti in realnosti. Preteklost je preteklost in je vplivala samo na potek dogodkov v tistem času. Zdaj so drugi dogodki, drugi izzivi, drugačno razmišljanje.

Mogoče te sanje res pomenijo zaključevanje nekega obdobja. Kot sem včasih bila v odnosih, ki so imeli omejen rok trajanja, ker itak niso funkcionirali - pa je prišlo nekaj novega - tako zdaj mogoče prihaja novo obdobje in se tega zavedam, kot je rekla Rena. Prvič po kar dolgem času vidim izhod! Ne vem še, kakšen točno bo, ampak pomembno je to, da BO. In tako blizu je, da je že skoraj na vidiku.
Včasih sem razmišljala, da lahko vse naredim sama ... Doštudiram, preživim, se finančno preskrbim, ne morem pa čisto sama vplivat na prihod pravega partnerja. In to mi je bilo zelo pomembno takrat - da bi imela sočloveka, s katerim bi delila srečo. Pa je prišel. Zdaj, v teh časih, je tako z drugimi področji (recimo službo, itak). Bolj malo lahko narediš kaj sam.Ja, lahko iščeš, ampak tudi tu mora prit pravi trenutek, oz. bolje - priložnost.

Mogoče gre za prelomnico ...
Danes sem si obrnila tarot, kaj me kaj čaka v kratkem v življenju na splošno. Dobila sem Viteza Palic, 8 palic, 10 mečev, 2 čaši in Kraljico palic. Po teh kartah bi prelomnica res morala biti tu.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #118 on: April 10, 2013, 12:31:45 PM »
Ja, vse sem razumela že takoj v prvem postu.  ;)
Ampak bi težko rekla, da gre tu za kakšne lastnosti ... Kako naj ponazorim ... Itak se ga spominjam po tem načinu, ki ga je imel ... Kot bi se, ne vem ... Nekoga temnolasega spominjala po temnih laseh. In so to samo temni lasje in so ono samo njegove onenjene lastnosti ...

Moja podzavest = moja zavest. Vse jasno, vse na površju, nič kaj skritega, kar bi mi delalo težave. V travme in posledice, ki nastanejo v pretekosti zaradi odnosa drugih oseb do mene, ne verjamem. Sama sem ustvarjalec svoje sedanjosti in realnosti. Preteklost je preteklost in je vplivala samo na potek dogodkov v tistem času. Zdaj so drugi dogodki, drugi izzivi, drugačno razmišljanje.

Mogoče te sanje res pomenijo zaključevanje nekega obdobja. Kot sem včasih bila v odnosih, ki so imeli omejen rok trajanja, ker itak niso funkcionirali - pa je prišlo nekaj novega - tako zdaj mogoče prihaja novo obdobje in se tega zavedam, kot je rekla Rena. Prvič po kar dolgem času vidim izhod! Ne vem še, kakšen točno bo, ampak pomembno je to, da BO. In tako blizu je, da je že skoraj na vidiku.
Včasih sem razmišljala, da lahko vse naredim sama ... Doštudiram, preživim, se finančno preskrbim, ne morem pa čisto sama vplivat na prihod pravega partnerja. In to mi je bilo zelo pomembno takrat - da bi imela sočloveka, s katerim bi delila srečo. Pa je prišel. Zdaj, v teh časih, je tako z drugimi področji (recimo službo, itak). Bolj malo lahko narediš kaj sam.Ja, lahko iščeš, ampak tudi tu mora prit pravi trenutek, oz. bolje - priložnost.

Mogoče gre za prelomnico ...
Danes sem si obrnila tarot, kaj me kaj čaka v kratkem v življenju na splošno. Dobila sem Viteza Palic, 8 palic, 10 mečev, 2 čaši in Kraljico palic. Po teh kartah bi prelomnica res morala biti tu.

Super Maja, sem vesela zate :-*

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #119 on: April 10, 2013, 12:52:20 PM »
Vem, da sem v tujih očeh trmasta.  ;D
9ZK 656