No, jaz sem pa danes zelo živo spet sanjala nekaj zanimivega. Kadar se sanj spomnim, so vedno zelo intenzivne, simbolične, čudne ...
Svoji dve domači kačici sem imela v majhnem terariju. Hoteli sta pobegnit iz njega, jaz pa sem se na vse kriple trudila, da ne bi ušli. Ampak kakorkoli sem pokrila terarij, vedno je katera našla pot. Ena se je nato celo poškodovala, ko je poskušala pobegnit. Glavo je imela ločeno od telesa, ampak je vseeno lezla (asociacija na Lunine vozle - legenda o glavi in repu).
Sama interpretiram, da tlačim nekaj, čemur moram dati prosto pot, sicer se bo vse skupaj pokvarilo. Zelo bom vesela kakšnega mnenja.
Maja, pri meni je prva asociacija glede kač bila, da veš, kaj moraš spustiti na plano, ampak se temu upiraš iz neznanega razloga. Morda strahu, morda spremembe, ker vem, da imaš kači drugače zelo rada. Kot nekaj, kar definira tudi tebe s tvojim tatujem, bi rekla, da je to nek globlji pomen, nekaj v podzavesti, ki se ti morda na nek način zvito skriva, pa vseeno le-to lahko najdeš.
Ker če se boš upirala temu, bo, kot si že sama ugotovila, šlo vse v franže.
morda ne bi bilo tako napačno, da si prebereš kaj o simboliki kače, morda celo kača kot kitajski horoskop, kjer so opisane lastnosti ljudi, ki so kače po kitajskem horoskopu, ali pa celo, da malo pobrskaš po sebi in ugotoviš, kaj tebi kača predstavlja, predvsem tista, ki te krasi. Kateri del tebe predstavlja?
Ne vem, to je meni padlo na pamet, ko sem prvič prebrala, pa nisem šla brat naprej razlag...