Danes sem sanjala hišo bivšega fanta. Prekrasno sonce,ki jo je obsijalo,hiša prazna,na zunaj novogradnja se brez fasade,znotraj pa samo dva fotelja,na katerih so spali dva neznana moška in moja bivša obilna direktorica.
Hiša je na robu balkona začela goreti,ampak jaz plamena nisem videla,samo dim.
Pred hišo na skali pa si bile tri belosive in dve črni mački.
In to je to...
Vidka, sem šla prav nazaj iskat in vidim, da sem si pravilno zapomnila, da nisi prvič sanjala o bivšem fantu. Kaj ti on pomeni danes? Kakšne spomine gojiš nanj? Pri iskanju tvojih postov (mi ne shodi več vsega sledit sproti) sem našla tudi pod Olajšaj se opis tvojega sedanjega odnosa. Torej, kaj je tisto, kar je bilo prej, pa ni sedaj? Kaj je tisto od prej, kar še ni zaceljeno in prerezano? Morda so kakšni spomini sedaj videt v olepšani luči, morda pa se ti zdi: zakaj se vedno meni to dogaja? Se mi je prej in ponovno zdaj? Ne vem, samo razmišljam, kakšne vse iztočnice bi lahko vodile v to razmišljanje... Saj veš, partnerji so na nek način naše ogledalo, zgodijo se nam za izkušnje, ki jih moramo obvladati, se jih naučiti premagovati, najti notranjo moč, da napredujemo. Zakaj partnerju signaliziraš (ne zavestno, podzavestno), da nisi vredna njegove ljubezni? Spet ne vem, samo ugibam na osnovi poskusa vživeti se... Si od začetka podtalno oddajala nezaupanje, ker se on ni odjavil z neta, ti pa si se?
Hiša, brez fasade... Hiša smo mi, naša osebnost, fasada je, kako nas vidijo drugi. Verjetno se počutiš ranljiva, brez zaščite. Morala bi vzet življenje v svoje roke - direktorca. Tvoj strogi notranji vodnik, ki ve, da bo treba slej ko prej opravit delo. Moška na foteljih, hmmm... Prazen fotelj, naj bi pomenil lenobnost, na tvojih fotelih pa sedita dva moška. Morda celo tvoj sedanji in tvoj bivši.... Morda pa sta to speča moška, ki simbolizirata jang, torej aktivno moško energijo, ki je potrebna, da ju zbudiš in sprožiš za aktivno reševanje situacije.
Dim je strah, neravnovesje... morda. Nekaj je začelo goret, negotovost, ker še ne veš kaj. Lahko pa dim simbolizira kot pri indijancih očiščenje. A prej bi rekla, da v notranjosti začenja tlet in žaret, dimi se, skrajni čas, da se še ukrepa, preden ogenj na veliko zagori.
Mačka, bitje noči, simbol podzavestnega delovanja, naše intuicije. Rada ima svobodo. Če ji paše, se pusti cartat, če ne, pa se umakne. Skratka dela po svoje in si dovoli precej svobode, kot se tudi ti želiš osvobodit, dosečt, kar si želi čuteča ženska energija v tebi.
In še:
Copy paste:
SIVA BARVA je povezana s strahom, slabim telesnim in duševnim počutjem, depresijo in predvsem z občutkom zmedenosti. Je simbol podzavesti, nejasnosti, nerazumevanja in mraka. V sanjah izraža žalost, otožnost in dolgočasje.
ČRNA BARVA
predstavlja čas in negativne sile, simbolizira nezavedna in neznana globoka spoznanja, skrivnost, strah in tesnobo, žalovanje in smrt.
Črna barva je barva izvora oz. začetka in podoba noči, napoveduje neprijetne razmere, žalost, tesnobo in depresijo, strah pred zavrženostjo. Izraža nekaj v vas, kar samo od sebe odmre (lahko gre za lastnost, nagnjenje ali temno plat vaše osebnosti) in predstavlja opozorilo, da morate svoje življenje spremeniti. Ker gre za transformacijo, o kateri premišljujete ali na katero se podzavestno že pripravljate, je lahko črna tudi barva protesta, predstavlja praznino.