Author Topic: Razlaga sanj za redne clane foruma XI  (Read 170616 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Razlaga sanj za redne clane foruma XI
« Reply #255 on: May 14, 2014, 01:04:08 PM »
Danes sem (spet) sanjala osnovno šolo. Pred dnevi sem sanjala bivšega sošolca, saj je blizu mene doma, pa se nikoline srečamo ... Na začetku osnovne šole je bil moj edini pravi prijatelj. Bila sem tiha, plašna, ampakzelo zrela deklica. Spomnim se enega najinega pogovora ... Vsi so se spravljali na neko sošolko. Bila je močna in po narodnosti ne Slovenka. Kako sva bila žalostna in ogorčena zaradi tega.
 Bila sva sošolca tudi v gimnaziji. In do njega sem vedno imela neko posebno spoštovanje, pa še sram me je bilo zaradi slabe ocene pred njim ...
Danes sem se v sanjah srečala v tej šoli, ampak pri tej starosti. Zraven je bil tudi moj mož, ki je bil moja neuslišana ljubezen v 6. razredu ... Tam je bila moja učiteljica iz 1. in 2. razreda in sem ji razlagala, kako sem zdaj in da sva midva skupaj.

Razmišljam, kaj pomenijo sanje o tistem obdobju. Bila sem drugačna kot zdaj, a hkrati v nekih pogledih ista. Kot da se res že od nekdaj zavedam svojega Jaza, Biti, Duše ... Mogoče veste, kaj hočem razložit. Vedno, že v vrtcu, sem se močno zavedala sebe, življenja in minljivosti, kar me je zelo bolelo. Bila sem otrok s skrbmi, pa ne s tem, kaj bom dobila, dosegla itd., ampak prav s tistimi življenjskimi ... O tem bi lahko pisala ...

Bila si ini še vedno si prava škorpijonka, ki se zaveda svoje globine, se zaveda kaj je bistvo življenja in ni površinska....
Zanimajo me tvoji občutki v sanjah, kaj si doživljala.. Si bila ponosna, da si sedaj s svojim možem, si se zavedala, da si zdaj odrasla in da je to del tvoje preteklosti...Si bila srečna, da si sedaj odrasla ali si imela kaj nostalgije... Kakšni so bili občutki do učiteljic, do sošolca...
Občutki v sanjah so zame najpomembnejši, poleg same simbolike seveda.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #256 on: May 14, 2014, 01:37:41 PM »
Zanimive sanje so bile danes tudi - ko si me spomnila na  :Sk gladino - hranila sem svoji dve kači, ampak sta bili pod zemljo. To me je asociiralo na zelo zelo globoko podzavest. Kača je že tako simbol podzavesti, med drugim, potem pa še pod zemljo ... Bogve, kaj je še vse spodaj ...

Ja, v teh sanjah sem bila pa vesela, ponosna. Samo veselje in sreča. Z veseljem sem pokazala, kaj sem dosegla in v kakšno osebo sem zrasla. Da sem vedno naredila vse do konca in nisem iskala bližnjic - na to temo je bil tudi pogovor z neko bivšo sošolko v sanjah ...
9ZK 656

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #257 on: May 14, 2014, 01:39:02 PM »
Maja, ne vem zakaj, ampak sem dobila sporočilo med branjem tvojih sanj, da prihaja do sprememb in da boš končno dobila zasluženo.
9ZK 674

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #258 on: May 14, 2014, 01:45:36 PM »
Nikakor se ne morem znebit tega občutka.

Takrat februarja sem sanjala tole:

Moram povedati, kaj sem iz sobote na nedeljo sanjala...

Bi napisala prej, pa nisem imela dostopa do računalnika.

Sanjala sem, da sem si nekaj zaželela, mislim celo, da sem si res zaželela, da najdem 4 peresno deteljico, v istem trenutku sem se znašla na ogromnem travniku z deteljicami in sem točno pred seboj naletela na 4 peresno. Potem sem jo imela kar nekaj časa in sem jo hotela slikati, na koncu se mi je pa, ko sem jo res hotela poslikati in pokazati kot dokaz ostalim ljudem, da sem jo našla, raztrgala...

Vem, da sem zatem sanjala, da sem spet našla 4 peresno deteljico, bila tiho oz je nisem hotela celemu svetu pokazat in se hvalit, pa se ni raztrgala.

Ko je prišlo do spontanega splava, so se mi te sanje prikradle nazaj v glavo. Enako... Seveda, bila sva oba vesela, povedala sva domačim in bližnjim prijateljem, pa evo... Pač, se zgodi, ane.

Ampak ne gre mi iz glave asociacija s temi sanjami.. Da naj bom drugič rajši malo tiho.
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #259 on: May 14, 2014, 01:48:28 PM »
Maja, ne vem zakaj, ampak sem dobila sporočilo med branjem tvojih sanj, da prihaja do sprememb in da boš končno dobila zasluženo.

Iskreno upam, da res.  :-*
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #260 on: May 14, 2014, 01:54:44 PM »
Zanimive sanje so bile danes tudi - ko si me spomnila na  :Sk gladino - hranila sem svoji dve kači, ampak sta bili pod zemljo. To me je asociiralo na zelo zelo globoko podzavest. Kača je že tako simbol podzavesti, med drugim, potem pa še pod zemljo ... Bogve, kaj je še vse spodaj ...

Ja, v teh sanjah sem bila pa vesela, ponosna. Samo veselje in sreča. Z veseljem sem pokazala, kaj sem dosegla in v kakšno osebo sem zrasla. Da sem vedno naredila vse do konca in nisem iskala bližnjic - na to temo je bil tudi pogovor z neko bivšo sošolko v sanjah ...

Škorpijon bo vedno našel kaj tam doli v podzavesti, brez tega ne gre...Zato tako zelo dobro pozna potem tudi druge ljudi oz. jaz pravim, da vidi v njih, v njihovo bistvo, škorpijonu ne moreš nič prikriti ali skriti on je rentgen in enostavno vidi znotraj teme...
Drugače pa osebe, ki nastopajo v sanjah so deli naše osebnosti (kot sem že večkrat napisala) in razmisli kaj ti pomeni ta sošolec, sošolka, tvoj mož, učiteljice...kateri deli tebe ti predstavljajo in kakšne občutke gojiš do teh delov svoje osebnosti...
Če sem prav razumela si vsem ponosno razlagala kakšna si postala in kakšne rezultate si dosegla v svojem življenju...
Nek svoj del osebnosti zelo ceniš in spoštuješ (tvoj sošolec), prav temu delu osebnosti bi se rada dokazala? Je to tvoj animus, tvoja moška energija(odločnost, akcija,vodja...) Ne vem,samo sprašujem, odgovore si boš dala že sama ;) In mož, kaj ti predstavlja on? Na ta del osebnosti si zelo ponosna...In spet ista vprašanja..Tako nekako boš razčlenila samo sebe,kje trenutno si, kaj ceniš pri sebi, kaj bi mogoče morala spremeniti ali pa enostavno ti sanje (podzavest) sporočajo samo to, da se pravzaprav ceniš, da ceniš vse te svoje dele osebnosti, da se ceniš takšno kot si, da si zelo ponosna sama nase, da si veliko dosegla že v življenju... Mogoče so ti sanje hotele sporočiti, da trenutno dejstvo, da ne dobiš službe, ni povezano s tvojo osebnostjo, s tem kar si in kdor si v resnici...
Izven konteksta tvojih sanj:
Mi je zanimivo, da ko človeka vprašaš kdo je, če ti lahko pove kaj o sebi, bo večina njih povedala kaj so po izobrazbi oz. s katerim poklicem se ukvarjajo in kje so v službi-to je njihova identifikacija...Zelo malo jih pravzaprav ve kdo so v resnici...Tako je pač naravnana naša družba...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #261 on: May 14, 2014, 01:56:16 PM »
Nikakor se ne morem znebit tega občutka.

Takrat februarja sem sanjala tole:

Moram povedati, kaj sem iz sobote na nedeljo sanjala...

Bi napisala prej, pa nisem imela dostopa do računalnika.

Sanjala sem, da sem si nekaj zaželela, mislim celo, da sem si res zaželela, da najdem 4 peresno deteljico, v istem trenutku sem se znašla na ogromnem travniku z deteljicami in sem točno pred seboj naletela na 4 peresno. Potem sem jo imela kar nekaj časa in sem jo hotela slikati, na koncu se mi je pa, ko sem jo res hotela poslikati in pokazati kot dokaz ostalim ljudem, da sem jo našla, raztrgala...

Vem, da sem zatem sanjala, da sem spet našla 4 peresno deteljico, bila tiho oz je nisem hotela celemu svetu pokazat in se hvalit, pa se ni raztrgala.

Ko je prišlo do spontanega splava, so se mi te sanje prikradle nazaj v glavo. Enako... Seveda, bila sva oba vesela, povedala sva domačim in bližnjim prijateljem, pa evo... Pač, se zgodi, ane.

Ampak ne gre mi iz glave asociacija s temi sanjami.. Da naj bom drugič rajši malo tiho.

Ne očitaj si...
Naslednjič verjamem, da boš veselo novico delila z nami malo kasneje ;)

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #262 on: May 14, 2014, 02:32:29 PM »
Bom današnji dan posvetila razmišljanju. Sem že včeraj rekla, da moram neke stvari popredalčkat, in izgleda, da se je proces začel že čez noč.

Ja, zanimivo, glede tega, kdo smo ... Igramo itak 1000 različnih vlog, ampak kaj smo res mi, ko smo sami s sabo, brez okolice, brez vlog in mask ... Včeraj mi je bilo na razgovoru zanimivo, ko me je vprašal, kaj so moje slabe lastnosti. Kot prvo, mi je to vprašanje trapasto ... Kot drugo, sem pa iemla res težave nekaj najt. Ampak to je najbrž kadrovski preizkus ... Je potem vprašal, kakšna sem, ko me kdo razjezi in sem rekla, da me sploh ne more nič sprovocirat. Potem sem razložila, da se veliko ukvarjam tudi s sabo, poleg drugih stvari. Po navodilih iz knjigic o razgovorih bi moral reči, da si trmast in da rad vse narediš takoj. Amapak to spet ni slaba lastnost, pomemben je namen te lastnosti ...
9ZK 656

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #263 on: May 14, 2014, 02:56:05 PM »
Maja, si zelo dobro opisala, kako je nekaj butasto...

Sicer pa se strinjam, da je zanimivo odkrivat, kaj smo mi znotraj nas. Koliko ljudi sploh ne more biti sam s seboj, vendo obkrožen z nekom, vedno nekaj početi...

Kaj si, ko si res sam s seboj?
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #264 on: May 14, 2014, 03:03:34 PM »
In kaj res potrebuješ? Ne želiš, dejansko potrebuješ.
Ali pa v partnerstvu, ki je tudi intimno in je vpletenih malo oseb (načeloma  :laugh:). Zakaj so res skupaj?
Koliko je takih partnerstev, kjer sta dva res skupaj, ker sta rada skupaj - sama, samo onadva. Koliko je pa takih, ki so v razmerju zato, da z nekom pač so ... Da imajo s kom kam iti ... Da jih nekdo zabava ...
Ko pa take ljudi postaviš v osamo, se pa ravsajo na vse možne načine, funkcionirajo pa samo, ko imajo zraven razna motila, ki jih oddaljujejo od bistva.
9ZK 656

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #265 on: May 14, 2014, 03:08:42 PM »
Se strinjam.

Poznam kar nekaj primerov, ko so v partnerstvu samo zato, da pač so. Zato, ker mislijo, da si boljšega ne morejo najti. Zato, ker mislijo, da jim to, da so v partnerstvu, daje ljubezen oz jim daje potrditev, da jih nekdo lahko ljubi.

Potem pa iščejo bistva vse povsod drugod...
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #266 on: May 14, 2014, 03:22:24 PM »
Ampak NI pomembno zakaj so DRUGI s kom v zvezi, pomembno je vedeti zakaj smo MI s kom... ;)
Ukvarjati se z drugimi preveč, je ravno tako oddaljevanje od bistva ;)

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #267 on: May 14, 2014, 03:23:43 PM »
Saj obenem opaziš, zakaj si ti. Če si iskren s sabo ...
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #268 on: May 14, 2014, 05:48:17 PM »
Bom današnji dan posvetila razmišljanju. Sem že včeraj rekla, da moram neke stvari popredalčkat, in izgleda, da se je proces začel že čez noč.

Ja, zanimivo, glede tega, kdo smo ... Igramo itak 1000 različnih vlog, ampak kaj smo res mi, ko smo sami s sabo, brez okolice, brez vlog in mask ... Včeraj mi je bilo na razgovoru zanimivo, ko me je vprašal, kaj so moje slabe lastnosti. Kot prvo, mi je to vprašanje trapasto ... Kot drugo, sem pa iemla res težave nekaj najt. Ampak to je najbrž kadrovski preizkus ... Je potem vprašal, kakšna sem, ko me kdo razjezi in sem rekla, da me sploh ne more nič sprovocirat. Potem sem razložila, da se veliko ukvarjam tudi s sabo, poleg drugih stvari. Po navodilih iz knjigic o razgovorih bi moral reči, da si trmast in da rad vse narediš takoj. Amapak to spet ni slaba lastnost, pomemben je namen te lastnosti ...

Tukaj pa moram zapisati eno od zadreg, ki sem jih doživela pri mojih razgovorih (večina za računovodsko finančni del), že doooolgo nazaj, metode so pa očitno iste; so me vprašali, kaj od dela mi najbolj ne leži, pa sem odgovorila, da prepiri okrog določanja plač pri vrednotenju del - pa sem odpadla kot knof od gat, saj naj bi bilo vodenje skupine ena od najpomembnejših funkcij ...

Offline Žarek

• Sp.simbol
  • ★★★★★
« Reply #269 on: May 22, 2014, 10:25:19 AM »
Zadnjih nekaj dni se v sanjah samo še poljubljam. :D :)
◆★◆★◆★◆★◆★◆★◆