In kje se troši ženska? Hmm. Na jeziku, pogosto tudi v pisarni, torej na riti,
kar nam da pomisliti, da dela osem ur in ima posledično za otroka manj časa.
Tukaj se pa definitivno ne morem strinjati s tabo, ker pač vse ženske ne delajo v pisarni in niso vse ženske čveke, tako da ne moreš kar tako posploševati. Ženska se prav tako iztroši na delovnem mestu, tako kot moški, iztroši se tudi doma pri raznih gospodinjskih delih (predvsem tam, kjer je za to sama), iztroši se tudi pri vzgoji (še posebej, če je tudi tukaj vse prepuščeno njej, ker naj bi bilo to njeno delo). Če je kaj, potem se ženska kvečjemu več iztroši, ker več dela, hkrati pa večina žensk ne drži stvari v sebi, se pogovarja o problemih in mogoče ravno zaradi tega dlje živi, ker se ukvarja s problemi, jih da ven iz sebe. Bi še kaj napisala, ampak se mi mudi na predavanja.
Če se samo z enim stavkom ne moreš strinjati, celoten moj predhodni zapis pomeni da le nimam tako izkrivljeno pojmovanje o tovrstni problematiki. Vsaka ženska resda ne dela v pisarni, tu so tudi čistilke, tiste na traku, terenske delavke ipd.
Ženska praviš, da se na delovnem mestu iztroši kot moški. Ja ni problema. Poznama tudi rudnike, železarne, ladjedelnice, skladišča, gradbišča ipd. Če naredimo sprehod v banke, pošte, razne ustanove, te vedno pričaka ženska. Vratarke še nisem videl. Bržkone je to manj častno delo in zato med njimi ni žensk. In ker kot praviš se ženska iztroši v službi enako kot moški, je prišel čas menjave delovnih mest spolov. Krmila naj kljub vsemu držijo sposobni, ne glede na spol.
Napisal sem že včeraj, da si domača dela, vključno z gospodinjstvo ženska nalaga sama. Nenazadnje se ne pere več na roko perila, kot tudi imajo že vsa, razen mojega gospodinjstva pomivalni stroj. Samo pred nekaj leti pomivalnih strojev ni bilo, ženska pa je jamrala manj. Še prej kot vemo tudi pralnih strojev ni bilo in ženska je jamrala še manj. Normalno, da je manj jamrala. Včasih je bila celo doma, s priznanim statusom gospodinje. Tak status danes pogrešam, saj le ta skorajda jamči pravo žensko mater, ki otroke vzgaja po normativih kakršne naj bi bil deležen sleherni otrok.
Nisem še slišal da bi moški v družbi rekel, da je dobro ženske okrog obračat, saj vendarle, kaj se pa pustijo. Že večkrat pa ste to izrekle ravno ženske. In to ni oddaljevanje od teme. Le nadaljevanje, saj skozi tak odnos se kaže manipulacija do moškega, zatorej ni čudnega, če desci doma cajtnege bereje. Kako naj si omislijo kaj lepšega, ko je najslabši trenutek dneva tisti, ko ženska odpre usta. In to normalno čutijo tudi otroci s čimer sem se spet vrnil k prvotnemu namenu te teme.
In nenazadnje Pikica. Kako je sploh mogoče, da ženska obide frizerko, kompletne veleblagovnice, nalakira si nohte, se stušira, stoji pred ogledalom in zija. Nadalje pregleduje omaro in začuda ob vsej njeni preobremenjenosti niti ne vidi, da ima notri več kosov oblačil, ki jih niti oblekla ni. Vse to, še preden je prišla do omare za čevlje.
Renata je predhodno napisala, da se ženske štimate za moške. Vprašanje je le za katere. Za svoje, ali sosedove? Kot poznam moške, le ti nikoli nimajo opazkov na čevlje, obleke, kavbojke, srajce ipd, drugih moških. Z dolgim jezikom so seveda ženske. Temu pač sledi, da se ženske napravijo za svoj ego in ne za moške, a je obenem res, da ni moškega, ki bi želel ob sebi zanikrno žensko. In pri moške se ne odraža nepoznavanje estetike, temveč preprostost. Ženska po drugi strani bi rada izstopala, saj vendarle tu so razni kompleksi, vse od zavihanega nosa, do malih ali velikih jošk, oboje pa je ponovno ravno predmet medicinske industrije, ki se zaveda kako pomemben dejavnik je za njih ravno ženska.
Ko ima tako ženska toliko opraviti s svojim izgledom, pa naj bo to plastična operacija, ali make up se gre tudi vprašati koliko materina ZUNANJA PODOBA stane otroke. Govorimo o najmanj 30. minutah dnevno, za katere je prikrajšan ravno otrok. Torej tisti, ki ga je mati rodila, tisti, ki nosi njeno kri, tisti, ki se mu je zaobljobila skratka tisti, ki se ne more primerjati s svojim očetom, ali dedkom v njuni odraščujoči dobi. Pikica. Morda v zapisu najdeš celo odgovor zakaj so ženske tako izmučene. Konkurenca, ki bazira skozi trgovanje na tržišču je hujši psihični pritisk na žensko, kot delo doma ali v služi. Ob tem pač je neizpodbitno dejstvo, da je njihov moški celo super partner, če ne gre za ekstremneža.
Sicer pa nisem hotel posploševati. Nekaj pravih žensk sem imel kljub vsemu priložnost spoznati, a je obenem res, da so res še bolj redke.
Andres