Sami o sebi imamo večkrat dokaj nerealno predstavo, kar lahko botruje določenim neprijetnim dogodkom. Čustvena vpletenost v neko situacijo seveda ne vpliva na trezno videnje situacije ampak na videnje na način, kot bi sami želeli da bi bilo. Nekoga vidimo kot dobro osebo ker sami želimo, da je ta oseba dobra, kljub realnemu djestvu, da temu niti slučajno ni tako.
Lahko bi rekli kakšno tudi o tem, kako naš izgled vpliva na okolico in razloge zakaj določena oseba oblikuje določen vizuleni izgled. Jaz sem mnenja, da je naš izgled, način oblačenja, vedenja....prej zaščita pred zunanjim svetom kot kaj drugega. S svojim izgledom svetu sporočamo to kar bi si sami želeli, da zunanji svet meni o nas. Morda nas je strah in na podlagi strahu zgradimo določeno zunanjo podobo, ki je "strašna".
Recimo, poglejmo najprej moške ker mi je to bolj poznano. Nekdo se odloči, da bo začel kvihtat..., navadno je zadaj namen, da bo deloval kot nevarna oseba, potem se potetovira..., ja še bolj nevarno...potem zabrije glavo....uh, na pogled res deluje kot oseba s katero ne gre češenj zobati. In tukaj se spet pojavi naslednja zadeva, ljudje se prikazujemo v luči, ki ni nujno naša luč, bi pa želeli da je naša....torej, dotični opazovani primer moškega...., ker je v sebi zelo nesiguren, se počuti ranljivega, se boji prizadetosti...se odloči za spremembo izgleda. Rad bi deloval nevarno..., no izgled je dokaj lahko spremeniti, karakterja in notranjega zavedanja samega sebe pa niti slučajno. Torej, ta oseba je v sebi plašna, nežna, občutljiva...izgled je le zid...in nič drugega. Kdor je v resnici zelo nevaren, ta ne čuti prav nobene potrebe po tem, da bi tudi deloval tako. Mali kriminalčki se poizkušajo prikazati kot velike ribe z načinom oblačenja, vozili izd.., velike ribe ne želijo izstopati, želijo biti neopaženi...in evo, spet smo pri tem, da se ljudje želijo prikazati na način, kot bi bili radi videni okolici. Enako je s "kvazi hudimi jebači", navado je njihov partner kar roka....in še bi lahko našteval...