Author Topic: Tarot XVI. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 110972 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Tarot XVI. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #60 on: December 23, 2012, 09:04:03 PM »
To je ziher zdravstveni ukrep proti debelosti ...

Vsa rebra si preštejem na prvi pogled in drugi otip.  :laugh:

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #61 on: December 23, 2012, 09:39:07 PM »

Ti že, milijone pridnih uporabnikov čokoladnih izdelkov pa ne.  :D
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #62 on: December 23, 2012, 10:25:02 PM »

Ti že, milijone pridnih uporabnikov čokoladnih izdelkov pa ne.  :D

Me prav zanima, če bo čokoladna industrija začela zaposlovat profesionalne zatreskovalce.  ::)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #63 on: December 23, 2012, 10:26:20 PM »
Aja drugače sem pa vprašanje zdefinirala na prejšnji strani.  ;)
Hvala!  :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #64 on: December 23, 2012, 10:41:01 PM »
Žal ne vem, kdaj bom odgovorila- Najbrž šele nekje v 3 dneh ... Zdaj sem v službi ... Odhajam domov. Potem imam pa po 5 letih dva prosta dneva okrog božiča in dvomim, da bom sedla za računalnik.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #65 on: December 23, 2012, 10:45:19 PM »
Žal ne vem, kdaj bom odgovorila- Najbrž šele nekje v 3 dneh ... Zdaj sem v službi ... Odhajam domov. Potem imam pa po 5 letih dva prosta dneva okrog božiča in dvomim, da bom sedla za računalnik.

Dvomiš, torej si.  ;D
Bom čičala in čakala.  ;)
Uživaj, Maja!  :-*

Offline Luna

• Mojster
« Reply #66 on: December 23, 2012, 11:04:41 PM »
Če se že ravno ljubezenske zadeve gledajo, bi pa še jaz svoj lonček pristavila, ko boš lahko in ko (če) boš hotela Maja, itak je taka zadeva, da se sploh ne mudi, samo mi tvoji vpogledi zelo pomagajo pri razmisleku in pogledu na zadeve :) Torej moja situacija se je nadaljevala, sva imela kar konkreten pogovor, je bilo nekako tako kot sem slutila, da bi on bil z menoj, ampak da mi je ene stvari preveč zameril, da je bilo tudi vmes nekaj stvar, ki niso povezane z menoj in so ga zelo zaznamovale in ne more čez to. Sicer je potem kasneje nakazal neko možnost, da bi poskusila, je bil kar precej zagret, ampak sem bila par dni nazaj priča eni njegovi reakciji, ki me je čisto odbila. Saj je povedal, da se je konkretno spremenil, sem to tudi zaznavala, ampak šele včeraj sem to videla v celotni razsežnosti. Žal se meni osebno zdi, da se je spremenil na slabše, saj je zavrgel en sistem vrednot in vzpostavil še večjo kritičnost, ampak na tak način, da zdaj ne gleda več obeh strani, ampak s stališča, da je le njegovo pravilno. In me je čisto odbilo, čeprav je ena ogromna ljubezen do njega ostala, ampak mislim, da se trenutno partnersko ne bi mogla podpirat, dopolnjevat, funkcionirat. Ne vem ali je ta zgodba zaključena ali ne, trenutno si jaz ne predstavljam nadaljevanja. Se mi zdi, da se je preveč zakompliciralo, da je vse skupaj trajalo preveč časa in če ne gre, ne gre, je treba spustit ljudi oziroma ne silit v nekaj, kar pač vidiš, da ne bo šlo. Je pa res, da sta se nekako še dva akterja pojavila. En spet iz preteklosti, in en čisto na novo. Pri obeh so neki zametki čustev, pri obeh so tudi neke ovire. Zdaj sem malo zmedena, ker se toliko enih teh čustvenih stvari dogaja in ponavadi se jaz zelo počasi ogrejem oziroma mi malokdo zbudi čustva na tak način in redko začutim povezavo, da bi pa lahko šlo tudi za kako zvezo. Ampak spet ne vem ali je kje kakšna prihodnost ali ne. Pa ubistvu jaz čisto uživam če sem samska, ampak ne morem pa tudi enih čustev spregledat in konec koncev bi si pa počasi kar želela enga partnerja, ne samo bežne zvezice/avanture. Samo ne vem, zakaj se vse tako zakomplicira, ker mislim, da če je tapravo je ponavadi tudi zelo enostavno in se kar zgodi, ne pa da se menca in lovi okoli. Tako da bi lahko prosim vprašala karte, kako stojijo stvari z temile mojimi tremi mušketirji in predvsem me zanima čemu naj se posvečam pri odnosih, najbrž delam neko napako, mogoče mam okoli sebe še zmeraj prevelik ščit, da nekako ne steče vse čisto enostavno, ampak se zmeraj nekje ustavi, zamrzne, zakomplicira.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #67 on: December 24, 2012, 10:04:36 AM »
Ravno se fajn zdistanciram in se umirim v sebi... pa se volk javi.
Živela čokolada!  :laugh:

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #68 on: December 26, 2012, 07:42:28 AM »
Ravno se fajn zdistanciram in se umirim v sebi... pa se volk javi.
Živela čokolada!  :laugh:

Kaj natančno in neposredno se mu po glavi mota in dogaja in koliko neposrednih ima trenutno v natančnem haremu?
Tisto odslovilno pismo/govor, ki sem ga sestavila v glavi, se mi že počasi kisa... in čakam, da mi ta prava zvezda v glavo prileti in takrat mi bo najbrž vsebina zletela iz ust ob neprimernem času.

Pika, draga, sem pogledala zate že zjutraj pred službo.  8)

Žal ne kaže kaj preveč optimistično ...
V tej situaciji te, če boš ostala vpletena, čaka precej trpljenja (dvakrat so mi padli trije meči - srcem prebodeno s tremi meči - karta, ki prikazuje najtežje čustvene izkušnje).
Tip je nestabilen. Njemu to ne povzroča težav - to je njegov način življenja. Da tava naokrog, malo tu, malo tam, pa spet drugam. Tebe sreča čaka v stabilni skupnosti. To v življenju tudi iščeš in potrebuješ, le poiskati ne znaš. Mogoče tudi zato, ker v sebi nisi stabilna. Nujno potrebuješ nekoga in neko dogajanje okrog sebe. Razmisli malo okrog tega, o sebi ... Iščeš pozornost in zavetje? Kot majhno dekletce, ki si želi varnosti.
Omenila si harem - koliko jih je v njem ... Še predno sem natančno prebrala, kaj sprašuješ - ko sem gledala na splošno - se mi je pokazalo, da so vpletene še tretje osebe ...
Odločitev je na tvoji strani. Pokaže se mi sicer, da se bo zate dobro izšlo, ampak se moraš pravilno usmerit.
Sreča te čaka v stabilnosti.  ;)
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #69 on: December 26, 2012, 11:16:57 AM »
Hvala, Maja. Ti odgovorim še na privat...  :-*

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #70 on: December 26, 2012, 09:47:55 PM »
Hej pupe!!

Najprej vsem cuuuuudovite praznike :)) in eno vprasanje na hitrco: v soboto me caka en dogodek, je pa plan se v luftu! A se bo zgodil in ce se bo, kako bo??

Hvala!!

:*

Offline Opal

• Mojster
« Reply #71 on: December 27, 2012, 11:08:26 AM »
Maja ali Rena, če bo katera pri tarot kartah, lepo prosim za vpogled, vprašanje pa imam v mislih ....

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #72 on: December 27, 2012, 04:06:56 PM »
Če se že ravno ljubezenske zadeve gledajo, bi pa še jaz svoj lonček pristavila, ko boš lahko in ko (če) boš hotela Maja, itak je taka zadeva, da se sploh ne mudi, samo mi tvoji vpogledi zelo pomagajo pri razmisleku in pogledu na zadeve :) Torej moja situacija se je nadaljevala, sva imela kar konkreten pogovor, je bilo nekako tako kot sem slutila, da bi on bil z menoj, ampak da mi je ene stvari preveč zameril, da je bilo tudi vmes nekaj stvar, ki niso povezane z menoj in so ga zelo zaznamovale in ne more čez to. Sicer je potem kasneje nakazal neko možnost, da bi poskusila, je bil kar precej zagret, ampak sem bila par dni nazaj priča eni njegovi reakciji, ki me je čisto odbila. Saj je povedal, da se je konkretno spremenil, sem to tudi zaznavala, ampak šele včeraj sem to videla v celotni razsežnosti. Žal se meni osebno zdi, da se je spremenil na slabše, saj je zavrgel en sistem vrednot in vzpostavil še večjo kritičnost, ampak na tak način, da zdaj ne gleda več obeh strani, ampak s stališča, da je le njegovo pravilno. In me je čisto odbilo, čeprav je ena ogromna ljubezen do njega ostala, ampak mislim, da se trenutno partnersko ne bi mogla podpirat, dopolnjevat, funkcionirat. Ne vem ali je ta zgodba zaključena ali ne, trenutno si jaz ne predstavljam nadaljevanja. Se mi zdi, da se je preveč zakompliciralo, da je vse skupaj trajalo preveč časa in če ne gre, ne gre, je treba spustit ljudi oziroma ne silit v nekaj, kar pač vidiš, da ne bo šlo. Je pa res, da sta se nekako še dva akterja pojavila. En spet iz preteklosti, in en čisto na novo. Pri obeh so neki zametki čustev, pri obeh so tudi neke ovire. Zdaj sem malo zmedena, ker se toliko enih teh čustvenih stvari dogaja in ponavadi se jaz zelo počasi ogrejem oziroma mi malokdo zbudi čustva na tak način in redko začutim povezavo, da bi pa lahko šlo tudi za kako zvezo. Ampak spet ne vem ali je kje kakšna prihodnost ali ne. Pa ubistvu jaz čisto uživam če sem samska, ampak ne morem pa tudi enih čustev spregledat in konec koncev bi si pa počasi kar želela enga partnerja, ne samo bežne zvezice/avanture. Samo ne vem, zakaj se vse tako zakomplicira, ker mislim, da če je tapravo je ponavadi tudi zelo enostavno in se kar zgodi, ne pa da se menca in lovi okoli. Tako da bi lahko prosim vprašala karte, kako stojijo stvari z temile mojimi tremi mušketirji in predvsem me zanima čemu naj se posvečam pri odnosih, najbrž delam neko napako, mogoče mam okoli sebe še zmeraj prevelik ščit, da nekako ne steče vse čisto enostavno, ampak se zmeraj nekje ustavi, zamrzne, zakomplicira.
Mogoče ti je Maja že odgovorila. Ker pa sem ravno pri kartah, bom malček pokukala, pa naj Maja naredi še svoj vpogled. Edino bi rekla, da je fajn postavit konkretna vprašanja. Lahko napišeš uvod, je fajn, da se lažje povzame, v katero smer kdo tipa. Sama vprašanja je pa dobro nato izpostavit.

Takole: tvoj "sedanji", ki ni tvoj, ker se kar nekaj odmika  ;). Dejansko se vidi pred njim začetek nečesa novega, na materialnem področju (novci). Mislim, da to pomeni, da bi si rad nekako na novo uredil življenje, bodisi razmišlja o stanovanju, morda celo skupnem bivanju, ali o "udejanjenju" svoje zveze, ali tem, da bi imel otroka, družino. Skratka izraz materialno pomeni, da želi svoje želje udejaniti. Ovira ga, da je nekaj začel, zdaj pa ne zna speljat do konca. Kot rečemo, da se računalnik "zacikla", tako se on sedaj suče tu nekje po začetku, ko so storjeni prvi koraki, a ne gre ne naprej ne nazaj. Ne ve, kaj bi. En dan že reče, pa ok, pa naj bo, drugi dan spet, ne, pa ne...Kot kaže, ga ovirajo čustva kot: ne more se vživet v druge, ali jim ne zaupa, je negotov, ljubosumen, težko se odpre, da nekaj od sebe...

Pretekli, ki ponovno prihaja v ospredje  ;): za njim je končano obdobje sprememb, opravil je neko delo, ali poklicno, družinsko ali pa na sebi. Z zadovoljstvom ali notranjim mirom lahko pogleda dosedaj opravljeno, se zaveda, da je to opravil sam in lahko sedaj uživa v rezultatih. Potrebno bi bilo le še, da je bolj spontan, da manj načrtuje in si "zihra" stvari, da enostavno stopi v neznano in tvega.

Čisto tanovi  :D: Tale pa svoje življenje trenutno nekako "nastavlja" na novo. Kot da je šele pred kratkim zaključil neko zvezo, ki pa je še ni čisto počistil. Ne trdim, da še "žaluje", a spomini zgledajo še sveži. Za njim ali v njem so še "bitke", čaka ga še analiza in ocena svoje preteklosti, ponovni pretres in pogled te preteklosti še z različnih vidikov, da bo lahko osvojil lekcijo in stvari postavil na svoje mesto. Morda si bosta pa lahko pri obojestranskem razmisleku o svojem življenju celo pomagala  ;).

Karte zate: kar nekaj kart za cel tvoj vpogled je s področja novcev: torej nekaj "materializirati". Iz čustev v realnost. As novcev, želja, možnost udejanjenja novega začetka nečesa. Nekako razbiram iz kart, da moraš razčistiti svoja pričakovanja. Pričakuješ realno ali vidiš morda neko preveč "idealizirano" podobo. Se počutiš morda, da ne moreš nečesa doseči, ker kot da se ne počutiš dovolj samozavestna za to, kot da ti ne pripada, kot da je cilj previsoko, da bi ga lahko dosegla...da ostajaš zunaj in samo opazuješ lepoto dogajanja, ne verjameš pa, da si lahko udeleženec....

Ni glih, da sem napisala konkretno kaj in koga, upam pa, da ti bo pomagalo pri odločanju. Ali še bolje: verjeti, da se ti bo zgodilo dobro in pustiti, da te slej ko prej najde.. :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #73 on: December 27, 2012, 04:28:13 PM »
Hej pupe!!

Najprej vsem cuuuuudovite praznike :)) in eno vprasanje na hitrco: v soboto me caka en dogodek, je pa plan se v luftu! A se bo zgodil in ce se bo, kako bo??

Hvala!!

:*

Je možno, da se bo udejanil, vendar so tu še pogoji  ;). Potrebno bo nekaj smelosti, da se reskira in ne izbira ter premišljuje preveč. Potreben bo tudi malo drugačen pogled na stvar, recimo ne glih upoštevat nekih norm in družbenih pričakovanj, biti izviren, biti pogumen, pogledati z nove perspektive.

Potekalo bo, če torej bo, ustvarjalno, domiselno, z neko željo po drugačnosti, veselo. Kot sem rekla,  raje z manj pričakovanj kot več,  da ne bo razočaranja ali pa kakšne nestrpnosti, nerazumljenosti. In z odprtostjo, da nekaj  ni nujno slabo, četudi prvi hip tako zgleda. Je samo drugače od standardnih vzorcev.  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #74 on: December 27, 2012, 04:41:39 PM »
Maja ali Rena, če bo katera pri tarot kartah, lepo prosim za vpogled, vprašanje pa imam v mislih ....

Sprememba, konec nečesa. Nekega obdobja, nekega odnosa, projekta...Ne prepustimo se strahu pred spremembo, pred zaključkom. Če je tako, je to že dalj časa po malem odmiralo, to ni več naše, to ni več naše življenje. Pred nami je novo, nov začetek, ki se je po karti smrti pokazal s kar dvema znanilcema novih začetkov: As novcev in paž novcev. As novcev:  možnost, da se udejani nov začetek na denarnem področju, področju zdravja, področju ukvarjanja z nečim novim, izdelovanjem nečesa. Paž pa prinaša novo upanje, novo iskro, svetlobo na koncu predora.  :-*