Vodja REKLA - ona je. Tista, ki piše obupne razporede in dela ostale traparije ... Jao, zadnjič je sodelavka napisala, da hoče dva dni delat določeno izmeno - npr. popoldne, ker ima zjutraj nekaj. In so ji kar pisali dopust ... Je vprašala, zakaj, če ga ni vzela. Odgovor je bil, ker ga ima preveč. Preveč?!? Kdo odreja, koliko dopusta je preveč? Moti jih, če imaš še kakšen dan starega ... A je to sploh legalno - da ti kar kurijo dopust?
Da se vrnem k moji problematiki ... Ja, kazen bom dobila, ker sem vpisala tistega inšpektorja. Vem, da ga ne bi smela. Ampak ta inšpekcija je bila včasih samostojna, zdaj pa spada pod DURS. In o tem nismo bili obveščeni! Če bi rekli, da nas po novem nadzira ta institucija, bi bili pozorni na to. Tako pa sem menila, da gre spet kaj v zvezi z računovodstvom, ker smo nekaj časa nazaj imeli tam kontrolo. Kdo je potem kriv? Menim, da vodstvo, ker nas ni obvestilo. In za to lahko dobim zdaj minimalno 500€ kazni (če pa z avtom zbiješ otroka, kot je bilo včeraj na TV, pa dobiš 200€ ...).
Sklicevat se na karkoli in se pritoževat je najbrž brez veze. Ker se bo samo toliko zavleklo, da bom morala plačati cel znesek in ne le polovico.
Včeraj pridem v službo in se mi je smejala v glavo - je rekla: "Ane, kakšne štale smo imeli včeraj." Oni nobenih, jaz bom pa delala zastonj.
Direktor je prišel in vprašal, če smo preživeli. Sem rekla, da preživeli smo, ampak kazen ... Je pa samo zamahnil z roko in šel.
Dva dni sem bila zdaj kar slaba ... Brez volje, energije, prazna. Še krvavet sem začela po 22 dneh

Na srečo sem se pobrala, ampak v meni pa ostaja ta prezir in gnev. In tega se ne morem otrest. Ko pozabiš eno zadevo, pride nova, še bolj ogabna ... Ki ti še bolj da vedeti, da si suženj in ničvreden. In da delaš zastonj. Da nimaš ne življenja, ne denarja. Žrtvuješ oboje za nič.
Takole se dela z ljudmi danes. Kdor ima vsaj približno OK, naj bo kar srečen.