Author Topic: Bluzenje  (Read 37568 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Bluzenje
« Reply #15 on: January 13, 2013, 06:53:41 PM »
Zanimivo razmišljanje. Življenje je enosmeren proces naprej. A ta smer naprej, če si zamišljamo krog, je pa v drugi polovici vendarle: naprej nazaj  ;). Ne bi rekla, da preigravamo situacijo, ki je na voljo, pa da so popolnoma isto situacijo odigrali že drugi. Mislim pa, da nosimo v sebi dedne zapise naših prednikov in naših predhodnih življenj, zaradi katerih imamo v sebi že določena znanja. Zaradi katerih doživljamo kdaj tudi deja-vu. Kombinacija nas, kot edinstvenih primerkov, s kombinacijami znanj preteklih življenj in znanj naših prednikov, je za vsakega unikatna slika.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #16 on: January 13, 2013, 08:11:11 PM »
Danes že cel dan hočem neki napisat a ko se vsedem za računalnik pridejo čisto druge besedena dan. Kot tist dan ko ti ne gre naj bolj... ;)
Cel dan že hočeš nekaj napisat, pa moraš prvo pospravit in skuhat, potem pa že utrujen...  ;)  Že vibracija ni bila dovolj močna, da bi pretvorila navdih v besede  :). Ne, saj vredu napisano, samo malo te hecam.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #17 on: January 13, 2013, 08:55:10 PM »
Vibracija sem dobil navdih. Če je vibracija trenutna in deluje na nekaj, kar je posledica mogoče druge vibracije, pomeni, da se je ne da spreminjati za nazaj. Zato pa nikjer ni zapisano, da se ta vibracija ne "vtisne" v stvari in jih je mogoče brati za nazaj. Podobno kot spomin. Zato sem mnenja, da se ne bo dalo potovati nazaj v čas. Zato pa sem mnenja, da se bo daločez čas potovati s hitrostjo višjo od svetlobne. Na ta način bi lahko kamera na soncu snemala dogodke, ki so se zgodili na zemlji pred 8min v "realnem" času. In z vibracijo bi tako lahko potovali po vesolju. Ugotoviti bi samo morali kako usmeriti vibracijo pravilno. Podobno kot kos stekla, ko sila povzroči, da pokne in naredi "riže" po celem steklu.

Sedaj sem malce odbluzil ampak glede vibracij si predstavljajte orkester, ki igra. Vsakdo odigra določen del, ki se združi v celoto in lahko tudi kaj spremeni ampak ne za nazaj. Samo naprej. Vsi vedo, kam gredo in skušajo "izzenačit" vibracije. Če poslušamo posnetek tega koncerta pa lahko te vibracije vplivajo na nas različno (kot smo že ugotovili v enem od prejšnih "odklopov")... ;)

Še vedno v časovnem stroju - kot pred nekaj leti  :) Ti ne da miru  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #18 on: January 14, 2013, 12:16:15 PM »
Način razmišljanja Tea? ;)

Drugače pa ima tak močno vibro, da zna kak loto padit tukaj blizu nas. Imam točno v glavi, kje in kako vendar se ponavadi od tega uresniči samo določeni del (ali ime kraja, kraj plačila ali pa kaj takega). Bomo videli... ;)

Sem te kar pogrešala  :) ko si bil v ilegali hihi  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #19 on: January 14, 2013, 12:27:12 PM »
Vedno je bilo tako, da me je pot zanesla kam in občasno sem komu odgovarjal, sicer pa dosti razmišljam na Kransko goro (sem vsak teden v tistih koncih) in Izolo z "okolico" in naše kafetkanje itd...   :laugh:

Ja, lepi časi so to bili

Iiii, v mojem rodnem okolju. Kako lepo. Za božič sva bila tudi midva gor.

:)
www.Astro-Star.net

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
« Reply #20 on: January 14, 2013, 04:41:57 PM »
cakaj, cakaj - a moram kaki loto listek it vplacat!?
ce ja, Simbio, potem kuj z besedo na dan  8)

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #21 on: January 14, 2013, 05:22:49 PM »
Pa da se malce navežem na Majo, ki ima "enosmern proces" mnenje. Kaj je tisto kar nas oblikuje? Ste, kdaj razmišljali, da so to spomini ali vibracije, kar smo že "sprejeli" do sedaj. Kaj pa če bi lahko spreminjal le te in bi en dan bil James BOnd, drugi dan pa bi počival od martiniju in dekletah, ki jih prejšni dan nisi niti poznal? Vsak dan bi imel naložen program prilagojen na okolico in vse, ki te obkrožajo? Če se dogovarjamo od koga je kaj in to spoštujemo ostali je nekako medsebojni dogovor, da je to lastnina od tega človeka. Kaj pa če vsi "samo" mislimo tako? Kaj če je "včeraj" kdo drug vozil tega lepotca ipd? Kaj je tisto, kar združuje ljudi? Miselnost... In kaj jih razdvaja? Miselnost... Vibracije. Čudovit svet vibracij. Tako kot nas ozon varuje pred UV nam po drugi strani škoduje. Premalo vode - dehidriranost, prava mera - zadovoljstvo, preveč - utopitev.Vse točno določeno merco z malo tolerance v + in -. Če dejansko vse deluje na vibracijah potem je dejansko možno ustvariti nekaj iz nič saj bi na "podatomski" ravni ustvarjal nove stvari z vibracijami? Čaral po domače?

Če dejansko prenesem "Poenostavljeno" vibracijo v silo. Če bi z ene strani udaril v vrata bi ta vrata z enako silo prenesla vibracijo naprej. Torej če bi vrgel kepo snega v snežaka bi po neki idealni naravi enaka kepa na drugi strani "odletela" s snežaka. Torej bi na enak način potovali po vesolju. Eno stvar bi morali vreči v določeno stvar in na drugi strani bi enaka stvar "odletela" ven. Ampak to je tko malce fantaziranje. Odpre pa dosti vprašanj na katere znajo pasti zanimivi odgovori a ne?. In potem bi bilo to enosmerno potovanje... ;)

Seveda gre življenje naprej. Danes smo 14., jutri bomo 15. itd. Kronologija! Kaj se pa v naših mislih dogaja, kaj si zamišljamo je pa samo domišljija, pravljica ... Govorim o stvarnih zadevah. Lahko si zamisliš, da greš nazaj v srednji vek, ampak dejansko nisi tam. Samo zamišljaš si. To je samo iluzija. In te stvari so nevarne! Ljudje si marsikaj zamislijo in dojemajo to kot resnico, potem imajo pa drugi težave z njimi, ko postanejo razni fanatiki, zalezovalci ...  ;D
Neke stvari so preprosto take, kot so. Dogme.
Razna razmišljanja jim poskušajo kljubovati in v teoriji je res vse možno, praksa se pa ravna po fizikalnih zakonih.

Tu na Zemlji vladajo fizikalni zakoni. Žal je v šolah preveč odrinjena.
Zakaj kepa ne odleti ven? Poglavje Prožni trk (KLIK).  ;)
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #22 on: January 16, 2013, 12:50:12 AM »
Vibracije... Zanimivo razmišljanje. Se mi zdaj odpira vpršanje, kam pa spada domišljija, tudi pod vibracije? To zakaj mi nekaj gre ali ne gre, zakaj se nekaj zgdi ali ne zgodi, pa antropologi razlagajo z enim pojmom, ki se mu pravi mana, tudi zelo zanimiva reč, ima nek podoben princip kot vibracije, ki jih Simbio opisuje.

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #23 on: January 16, 2013, 03:23:55 PM »
Vibracije... Zanimivo razmišljanje. Se mi zdaj odpira vpršanje, kam pa spada domišljija, tudi pod vibracije? To zakaj mi nekaj gre ali ne gre, zakaj se nekaj zgdi ali ne zgodi, pa antropologi razlagajo z enim pojmom, ki se mu pravi mana, tudi zelo zanimiva reč, ima nek podoben princip kot vibracije, ki jih Simbio opisuje.

Vsaka možganska aktivnost - tudi domišljija - je elektromagnetno valovanje oz. kakor radi pravite : vibracije.
In za vsako valovanje obstajajo fizikalna pravila. Ostalo imate v priročnikih :)

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #24 on: January 20, 2013, 12:24:19 AM »
Kaj je vibracija in kaj valovanje? Steklo vibrira, morje valovi?... Kam gredo moje misli... ?  :laugh:
Saj se hecaš, a ne?  :o

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #25 on: January 21, 2013, 11:03:11 PM »
In mogoče zato včasih ko poslušam in zaprem oči vidim določene stvari. V diskoteki so "videnja" bila tako živa da sem dobesedno videl v barvah. Vibracije so presegle tiste, ki reagirajo na sluh in so začele reagirati na tiste, ki so pod vplivom vida. Zato so mogoče nekateri glasbeniki, ki so bili gluhi lahko napisali vrhunske simfonije, saj so vibracije lahko prenesli iz vidnega v slušni kanal?

V razmislek... ;)

Sinestezija?

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #26 on: January 21, 2013, 11:12:30 PM »
In mogoče zato včasih ko poslušam in zaprem oči vidim določene stvari. V diskoteki so "videnja" bila tako živa da sem dobesedno videl v barvah. Vibracije so presegle tiste, ki reagirajo na sluh in so začele reagirati na tiste, ki so pod vplivom vida. Zato so mogoče nekateri glasbeniki, ki so bili gluhi lahko napisali vrhunske simfonije, saj so vibracije lahko prenesli iz vidnega v slušni kanal?

V razmislek... ;)

Sinestezija?

Ne, to imam jaz. In to je nekaj drugega, čeprav precej podobno.
Bom enkrat napisala... ko bom manj zaspana.  ;)

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #27 on: January 26, 2013, 05:55:05 PM »
Tako kot miši in kače začutijo, kdaj bo potres ...
9ZK 656

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #28 on: January 26, 2013, 10:30:57 PM »
Menim, da smo tu ljudje, ki smo že tako iskalci resnice in v razmišljanju ...

Žal samo teoretiziranje ne pripelje nikamor, če ugotovitev ne znamo implementirat v prakso ali pa če je izvedba nemogoča.

Situacija je taka, kot je. En človek je ne bo premaknil. Ne bo ustavil recesije, pobijanja naključnih nedolžnih, klanja živali ...

Bi pa izredno rada spoznala človeka, ki zna kljubovati zakonom fizike. Seveda v praksi.  8)
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #29 on: January 27, 2013, 09:47:24 AM »
Res je, Simbio, naredimo si zid udobja, se pravi prej varnosti, potem pa gledamo čezenj in modrujemo, kaj bi mi bolje naredili. Včeraj sem na HTV gledala oddajo, skupina je živela v naravi, verjetno je bila nekakšna delavnica, plesali so indijanski ples okoli ognja, stopali v posvečen krog in v njem peli. Evo, pri meni je bil takoj tisti zadržek, kako bi se sama sprostila pred drugimi, kako bi lahko sredi kroga, pred drugimi, sproščala glasove v sebi.  :o

Iz česa pa je sestavljen ta zid? Iz podzavestnih vzorcev, ki jih nosimo, privzgojenih norm, predsodkov, zapisov v našem energetskem telesu, podedovanih še od prednikov in iz našega življenja, čuda je tega. Čebula smo, ki jo lupimo plast za plastjo, kar precej je treba, da se približamo sredici.

Odločila sem se, da bom slej ko prej šla, tudi že vem kam, na pomoč pri vpogledu v "zemljevid podzavesti"  :o ;D 8) ::)