Author Topic: Crowleyev tarot  (Read 31402 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lilith

• Trenutno v uvajanju
  • *
Crowleyev tarot
« on: November 13, 2007, 09:22:21 AM »
V roke so mi prišle prijateljeve (neočiščene) Crowleyeve karte in me neverjetno fascinirale. Še sploh, ker me je Crowley do sedaj izjemno odbijal, niti ene njegove knjige si nisem bila pripravljena sposoditi. Karte pa se mi zdijo prava mojstrovina, tako prefinjene, sploh ne najdem besed. Nisem pa fascinirana le nad likovnimi podobami na karteh, pač pa tudi nad dejstvom, da mi ob prvem poskusu karte niso prikazovale mojih strahov, kakor je to običajno pri mojih dosedanjih kartah. So me pa zato zelo realno zavrnile ob neumestnem vprašanju. Ful všeč!
Takoj sem pohitela po nakupih, a so žal razprodane.
Kakšne so pa vaše izkušnje z njimi?

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Crowleyev tarot
« Reply #1 on: November 13, 2007, 11:26:38 AM »
Kolikor vem " profesionalci " večinoma prisegajo prav na Crowleyeve Toth tarot karte, ker je v njih veliko simbolike ( barve, numerologija, astrologija, arhetipi...) in naj bi bile najbolj poglobljene. Alistair in njegove knjige, karte, delo pa imajo večinoma negativen predznak, ker naj bi se on ukvarjal s črno magijo in ga povezujejo s tem...sam se pač moraš odločiti oz.  karte začutiti in zakaj bi se človek v nekaj silil, če to ne čuti kljub temu, da cel svet dela in pravi drugače. Poslušati moraš sebe in temu slediti.

Jaz imam različne tarot karte / Raiderjeve, Cosmic in Crowleyeve / a ti povem, da kljub temu, da Crowleyeve niso okrašene z " lepimi sličicami", ampak so bolj  mračno delujoče so meni najbolj všeč in privlačne. Vsako karto posamezno vzami v roke in si oglej vse simbole na njej ( barve, astro znake, like itd...) in boš odkrila koliko simbolike vsebujejo. Vzami hkrati slovar simbolov v roke.... S kartami se moraš spoznati, vzpostaviti stik z njimi.

Karte zloži po elementih / palice skupaj, čaše skupaj, meče skupaj, diske skupaj ) in opazuj barve itd...prav zanimivo je , ko povezuješ, opazuješ.

Če želiš karte kupiti, jih boš lahko kupila/naročila v založbi Esotheria iz Beograda - so pošteni, poceni in ažurni -jaz imam samo pozitivne izkušnje z njimi ( poglej njihovo net stran ) mogoče pa jih imajo že tudi v My Chi v Ljubljani ( na Celovški ) - če ne, jih bodo naročili. Pa ne pozabi jih očistiti!!!! In tudi na to, da karte vedno pokažejo kaj nosiš v srčku, ne glede na tvoje vprašanje  ;D

Prijetno spoznavanje same sebe skozi tarot ti želim,  Lilith  :D

pozdravček, Taja
« Last Edit: November 13, 2007, 02:47:57 PM by taja6 »

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #2 on: November 16, 2007, 12:02:09 PM »
Jaz sem tisti brezupen primer, ki Tarot karte kupuje ze dobri 2 leti.
Vedno so mi padle pred nos Crowleyeve in vedno so me nekako privlacile, da bi jih imela ...
A mi jih je znanka strogo odsvetovala, ker naj bi nosile precej neg. predznak ... "Ni se dobro spuscati v to," mi je rekla.
Seveda sem jo poslusala, naj bi bila poznavalka.
Nazadnje pa sem v knjiznici slucajno iz police izvlekla njegovo knjigo, odprla in ... kot prilepljena sem bila.
Nek fascinanten ucinek ima name.
Ali pa samo zaradi tega, ker "ni dobro, ne smem"? Navsezadnje v zivljenju taksne stvari najraje pocnem.  :D
Se vseeno sem mnenja, da ga moram imeti. Crowwleya namrec.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: November 17, 2007, 06:25:14 PM »
Kakorkoli in katerikoli tarot, z njim se ni igrati.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #4 on: November 17, 2007, 06:58:25 PM »
Pisali ste o ciscenju kart. Kako to delate in na koliko casa?
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #5 on: November 17, 2007, 09:19:58 PM »
Karte se lahko čistijo na več načinov, pogostnost čiščenja pa je odvisna od tega, koliko jih uporabljaš. Nas so učili takole: s svojimi kartami spoštljivo in lepo ravnaš. Ne daješ jih iz rok drugim, shranjuješ jih v leseni škatlici zavite v svilo ali žamet ( DOBRO ŠČITIJO IN TUDI PREPUŠČAJO ENERGIJO ).

Čistih jih lahko na več načinov: vsakih, ko pričneš delati z njimi jih primeš v nedominantno roko ( če si desničarka v levo roko ) in s pestjo desne roke udariš po njih. Najmanj 1x mesečno pa jih temeljito očistiš na katerega od naslednjih načinov:
- npr. daš jih na kameno strelo
- s palčkami ( vsako karto posebej oviješ v dim in na koncu cel paket kart skupaj )
-  pokličeš St. Germaina in ga poprosiš, da očisti karte ( vijočilčna svetloba )
- z direktno priprošnjo na Totha ( EGIPČ. BOGA MODROSTI )
- s priprošnjo svojim vodnikom, mojstrom ( prižgi svečko, ker odlično člisti prostor )

Napolniš jih tudi tako, da jih daš na svetlobo polno luno...

To je nekaj načinov - vsakič, ko nehaš delati, rokovati s tarot kartami - SI UMIJ ROKE.

POZDRAVČEK, TAJA  :D
« Last Edit: November 17, 2007, 09:35:35 PM by taja6 »

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #6 on: November 17, 2007, 10:13:08 PM »
Hvala Taja. Tista s pestjo je mocna.  ::)

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #7 on: November 17, 2007, 10:19:35 PM »
ja, je mal hecno na začetku, potem se pa navadiš  ;D

Patrik

• Guest
« Reply #8 on: November 18, 2007, 06:40:18 PM »

Pozdravljeni!!! ;D ;D

Mene pa tukaj zanima, ste omenjali čiščenje :), kako se karte sploh "očistijo", ko jih dobiš od nekoga v roke! Namreč, na veliko žalost mi je pred kratkim umrla gospa, ki sem jo klical oma, in mi v spomin zapostila karte za šlogati!- bog ji naj da večni mir! Kako jih sedajle očistim?

Lep pozdrav;

Patrik

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #9 on: November 18, 2007, 06:53:22 PM »

Pozdravljeni!!! ;D ;D

Mene pa tukaj zanima, ste omenjali čiščenje :), kako se karte sploh "očistijo", ko jih dobiš od nekoga v roke! Namreč, na veliko žalost mi je pred kratkim umrla gospa, ki sem jo klical oma, in mi v spomin zapostila karte za šlogati!- bog ji naj da večni mir! Kako jih sedajle očistim?

Lep pozdrav;

Patrik

živjo Patrik,

očistiš jih tako kot nove, preberi zgoraj v postu, dodatno pa lahko angele prosiš, naj jih očistijo vseh energij, povezanih s strahom (to pomeni energij oseb, ki so jih uporabljale pred tabo), razpri jih in jih kot pahljačo podrži pred srčno čakro in dodatno prosi, naj se karte uglasijo s tvojo energijo.

Pa uspešno delaj z njimi.
Pozdrav.

Patrik

• Guest
« Reply #10 on: November 18, 2007, 06:57:04 PM »

Hej, Nensi! ;D

Mi lahko prosim pomagaš glede čakre! ???-- ;) Kart še nisem čistil, ok. to mi je jasno, pač angele prosiš za očiščenje! Kak pa potem za srčno čakro? ;)-- si jih položim "na"srce in jih podzavestno čiščim. Sem pri teh rečeh začetnik in ne vem ::)

Hvala ti za pomoč in lep pozdravček! :)

Patrik

• Guest
« Reply #11 on: November 18, 2007, 07:00:01 PM »

Sem že videl postopek! Mam pač ozki spekter v tem primeru! ;D No, grem zdaj brati zgornji post! :)

hvala in LP

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #12 on: November 18, 2007, 07:49:06 PM »
Ja sem pod "zgornji post" mislila Tajinega, kjer je ves postopek zelo lepo opisala, pa sem to premalo natančno zapisala, pa vidim, da si medtem že sam našel to povezavo na post.
Upam, da ti je lepo uspelo.  ;)

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #13 on: November 18, 2007, 11:35:21 PM »
Taja, omenjala si, da karte napolnis tudi tako, da jih das na svetlobo polno luno. To pomeni, da razstavis cel kupcek, torej vsaka posebaj, ali se lahko drzijo skupaj, kakor da bi bile zlozene v skatlici.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #14 on: November 19, 2007, 11:50:47 AM »
JAZ JIH KAR V KUPČKU PUSTIM...če je pa prav pa ne vem  ;D