Vojko, najlepša hvala za tvoje obširno pojasnilo
Veš, tvoje razmišljanje mi je zelo blizu, kajti skozi "mojo" astrologijo se seveda s temi stvarmi srečujem vsak dan.
Seveda uporabljam pri tem planete, ti z DZK pa števila, kar pa je konec koncev enako: različne vrste simbolov pač pravajava vsak na svoj način in s svojim znanjem prevajalskih sposobnosti.
Ker sem začela zadeve nekoliko študirat /ti veš da se že dolgo pripravljam, mogoče je tale december -1- tisti, ki bo kazal smer/, ob tem pa me seveda navajenost, da pri astrologiji gremo v tako natančne podrobnosti, da me ti opisi z števili ne morejo zadovoljiti.
Ne da me ne prepričajo, pač pa mi dajejo neko asociacijo na to, da je podobno kot bi pri "moji" astrologiji opisovala človeka samo s Soncem, Luno in AS, kar je seveda veliko.
Vendar dinamika nekega človeka je potem opisana tudi skozi vse kote, ki jih ti in še ostali aspekti delajo.
Seveda svoje dvome pripisujem temu, da stvari enostavno ne poznam dovolj. Kajti ravno tako sem se tudi sama pri astrologiji srečavala z dvomljivci, ki so bili to, dokler zadeve niso poštudirali in videli, da zadeve delujejo.
Torej sem se namenila najprej se naučiti, vendar pa bom do takrat nekoliko "sitna" z vprašanji. Moj Merkur je namreč v Škorpijonu in v 9 hiši, kar pomeni, da hočem ne samo tisto kar se vidi, pač pa znati tudi tisto kar je skrito, seveda pa tudi vse tisto, kar je izven vseh omejitev /beri: ograj in plotov našega mišljenja/. In kot veš pri škorpijonih ni nič napol: je ali pa ni 
Hvala za potrpljenje in razumevanje, pa se slišiva.
Lep dan ti želim
Hvala Tea za tvoje pisanje
Seveda razumem, da se na prvi pogled zdi, da je parametrov za natančno razlago premalo.
Če bi ti trije parametri - takšni kot so videti - razložili vse, potem bi tudi celotno kozmologijo lahko razložil na eni strani, v eni objavi na tem forumu.
Da bi razumeli na kakšen način lahko vidimo situacijo v večje detajle je tukaj še parameter čas.
(tu navedem primer le zato, da vidimo sliko, kako se možnosti razširijo, ko uporabimo še trenutni čas)
Na primer:
Moja KI števila so 6 2 9 (dejanska ki števila pa 9 9 6 2 2 3 in še življenjska pot 9)
Pri tem za splošni pogled preskočimo prvo in drugo število - enainosemdesetletje in devetletje.
ostanejo 6 2 2 3
Za splošen pogled 'odrežemo' še rojstne energije dneva in ure (2 3)
Ko človek deluje - iz prvih dveh števil dobimo njegovo energijo delovanja, ki jo imenujemo tudi 'energijski jaz' ali življenjska smer.
(nekateri avtorji pri tem vzamejo iz Luo Shu-ja nasprotno število - v tem primeru bi bila to 1, vendar jo v tem primeru tudi drugače obravnavamo - prej je to 'življenjska smer', ko vzamemo nasprotno število, se to imenuje 'izzivi v življenju', ki jih 'mora' človek rešiti.)
Ko delamo podrobno analizo za človeka lahko uporabljamo tudi energijo devetletja, energijo enainosemdesetletja ima vsak praktik že tako obdelano v sebi, saj je skoraj za vse nas enaka.
Zdaj pa vzamemo energijo današnjega dne:
(9 4) 2 1 (4)
enainosemdesetletje - 9
devetletje - 4
leto - 2
mesec - 1
V tem primeru obravnavam le leto in mesec
(vedno je potrebno poznati osnovni razpored (hiše) saj je to vedno vzorec,
ki 'leži spodaj', ko ga narišemo ali ne)
4 9 2
3 5 7
8 1 6
(vedno upoštevamo še parametre 'starega neba', ki jih tukaj sploh ne 'rišem,
ker je njihov zapis drugačen in se ga upošteva na drugačen način)
Razpored v Luo Shu (magičnem kvadratu) ob mojem rojstnem letu (6( je sledeč:
5 1 3
4
6 8
9 2 7
Vemo:
- da je podznak (otroško, mladostno, karakterno, stresno) število tisto, ki daje energijo (podpira) osnovno število 6 (6 je podprto z 2) (to poznamo iz zakona petih pretvorb)
Vidimo:
- da v moji hiši gostuje rdeča kovina 7
- da je moj podznak (2) v hiši 1
- da je moj osnovni znak (6) v položaju, ko 'kontrolira' svoj podznak
v mojem rojstnem mesecu
1
6 8
9 2 4
5 7 3
vidimo:
- da je moje osnovno število (6) v hiši (vijoličnega ognja 9), ki podpira mladostno energijo 2
- da je moje osnovno število (6) v hiši (vijoličnega ognja 9), ki kontrolira hišo (energijo) svojega osnovnega KI števila
iz tega sledi
da kadar aktivno živim zunanje življenje lahko pretvarjam energijo, ki je zame načelno kontrolna (9), skozi aktivnosti - rojstno število 2 (mladostno število) v energijo, ki je dobra zame (6)
Zdaj poglejmo moje energije glede na leto in mesec danes
Vojko 6 2 9
v energiji
leta 2
Vojko letno
Osnovno ki število (energija) 6 v hiši 9
1
6 8
9 2 4
5 7 3
Vojko letno
mesečna energija (podznak) 2 v hiši 5
1 6 8
9
2 4
5 7 3
**
Vojko mesečno (mesec 1)
Osnovna energija 6 v hiši 1
9 5 7
8 1 3
4
6 2
Vojko mesečno (mesec 1)
podznak (energija) 2 v hiši 6
9 5 7
8 1 3
4 6
2Vidimo lahko:
- da je letno moja osnovna energija (6) v hiši vijoličnega drevesa 9
- da je letno energija mojega podznaka v hiši 5 (karmični čas)
- da letno v hiši mojega osnovnega znaka gostuje mlado drevo 3
- da letno v hiši mojega podznaka gostuje energija bele prsti 8
poleg tega
Vidimo
- da je mesečno moja osnovna energija v hiši bele vode 1, torej pridobi njene lastnosti.
- da mesečno v 'moji' osnovni hiši gostuje energija 2, ki je hkrati moja mladostna energija (podznak)
Vidim, da v hiši moje mladostne energije gostuje energija rdeče kovine 7
Energija rdeče kovine 7 ima poseben odnos z energijo 2, ki jo 'vidimo' v 'starem nebu', ki tukaj zaradi preprostosti ni zapisano.
Vse te parametre nato upoštevamo še v kombinaciji s starim nebom in energijami v njem.
Še bolj natančno pa se lahko naredi diagnozo ali pa napoved tako,
da 'razširimo' vsako število na 3 x 3 luo shu, in znotraj posameznih energij vidimo dogajanje.
(to je približno tako kot bi prej gledali stanovanje od zunaj, zdaj pa si vsako sobo stanovanja ogledamo in preskusimo naše počutje v vsakem njenem kotu posebej.
Tako za vsako od od devetih hiš dobim nov razpored 3 x 3, kjer lahko natančno vidimo,
na primer
- Kaj se dogaja v človekovem telesu in s katerim organom
- na kakšen način človek reagira v določenem trenutku
- katera smer selitve in/ali potovanja je ugodna in kaj s potovanjem/selitvijo dosežemo
- s katerim oziroma kakšnim človekom se bomo v določenem času razumeli in na kakšen način
-
-
-
-
-
-
-
Upam, da pomaga k temu, da vidiš širino.
Lep pozdrav, Vojko
meseca 1