Author Topic: Palčki so  (Read 41477 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Palčki so
« Reply #15 on: December 27, 2007, 05:22:17 PM »
Mavrica.

Morda ni naključje, da so kot založniki otroških pravljic najmočnejši ravno v Nemčiji in na Švedskem, nimam pa podatka, da bi bilo tako v kateri koli slovanski državi.  Bržkone izdaja pravljic do neke mere izvira tudi z izvorom verovanja v obstoj palčkov.

No, sčasoma bom že se kaj prevedel.  Sicer pa je to delo zelo zamudno.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #16 on: December 27, 2007, 11:07:28 PM »

[/quote]

Res je Nataša. To je Erla Stefansdottir, sedaj že stara in debela. Živi v centru Reykjavika. So pa brez dvoma po svetu še drugi ljudje, ki z njimi komunicirajo.

Andres
[/quote]

Verjetno bi bilo prav prijetno pokramljati s temi ljudmi in tudi zabavno. Lepo, da je toliko nam nevidnih bitij med nami. In, da se to predvsem razkriva.
Torej je v vsaki pravljici tudi nekaj resnice.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #17 on: December 27, 2007, 11:23:29 PM »
Ni prav lahko kramljati z Erlo Stefansdottir.  Saj ni zasedena kot medijska zvezda, vendar se po večini tudi sama temu izogiba. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #18 on: December 28, 2007, 09:33:49 AM »
Jo čisto razumem, Andres.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #19 on: January 06, 2008, 04:16:06 AM »
Spodnji video je pričevanje Sofie, male punčke, ki vidi palčke. Ne da jih vidi le na mestu kjer bivajo, zazna jih tudi na fotografijah. Očitno je  njen oče  ljubitelj fotografije in kljub stotinami posnetkov mu še ni uspelo niti pod lečo videti palčke.  Jezika verjetno ne razumete, a to tudi ni potrebno, saj filmski zapis pove veliko.

Andres

[youtube=425,350]pqj_Cfa_K1c[/youtube]
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #20 on: January 27, 2008, 09:37:32 PM »
Mmmm.....zanimivo.
Se kar utapljam v branju. :)

Sem pa nekje na TV zasledila, da neka ženska zelo dobro komunicira s palčki. Vendar se ne spominjam v kateri deželi. Vsekakor to ni bila Slovenija. In ni bilo v preteklem času.
Dogaja se sedaj.

Res je Nataša. To je Erla Stefansdottir, sedaj že stara in debela. Živi v centru Reykjavika. So pa brez dvoma po svetu še drugi ljudje, ki z njimi komunicirajo.

Andres

Morda lahko na tem mestu zapišem, da sem pred pol ure govoril z Erlo Stefansdottir.  To je tista, ki komunicira s palčki, ne vem pa točno, če je palčica tudi sama ali gre za inkarnacijo iz vesolja.  Sicer se ji je mudilo, ker gleda eno napeto nadaljevanko, tako, da sva dogovorjena, da se slišiva v prihodnje.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #21 on: July 29, 2008, 04:07:11 AM »
Nocoj na tem mestu ne bo legenda palčkov. Rajši komentar iz terena. 
Kot vemo iz predhodnega posta se zadnje dni pogosto sestajam na kavi z Izo in njeno družino. Priznam, za kavo nimamo istega okusa, toda brez dvoma smo vsak zase kar precej vztrajni, kar pomeni, da smo pred zaužitjem te droge pohiteli k palčkom.  Da, k palčkom.  Na tem mestu, ki niti ni tako skrito, sva z Izinim sinom Francijem neka bitja resda videla, nakar se je začela prava vesela komunikacija.  Iza je dala predlog, da bi šefa palčkov le vprašal če kaj potrebujejo.  Franci je dobil odgovor pomoč, jaz pa hrano.  V redu.  Pohitela sva po skalovju navzgodr do šefa in tam zadaj je eden od palčkov res potreboval pomoč. Ležal je v bolečinah nakar sva s Francijem dobila sporočilo, da mu je vendarle treba pomagati na en način, ter sva ga za prvo silo pokrila z listjem.  Tu gre poudariti, da je skalovje dovolj visoko, da se tam okoli ne podijo motoristi ali otroci, a vendarle se ta tihi dom palčkov vidi po shojeni travi na nenormalnih območjih.  No, prišel je tudi Izin mož ter za njim še ostala družina.   Vsi smo se naštelali v theto, Iza je opravila tovrsten ritual in nekaj minut po tistem je palček rekel, da mu je bolje.  Oba Izina sinova sta pohitela še v avto kjer so bili piškoti, ter tako ponudila le te bolanemu palčku. Naj ob tem poudarim, da jih je Iza videla v trenutku, ko smo delali theto. Ne tistega bolanega, to so bili bržkone ta mladi, ki so poskakali okoli nas.   Enako je povedal tudi Franci, medtem, ko ja pozoren na izključno prihod ostalih, nisem bil.
Seveda smo po tem pohiteli tudi na neokusno kavo kjer sem opazil, da me pravzaprav žge v lica, kar se pri meni ne dogaja. Hmm. Premišljujem in bržkone ima kaj veze s tem ravno theta, ali celo palčki.
Danes nas čaka nov dan in nova kava.  Bržkone odidemo tudi na  pobočje kjer domujejo palčki, torej ne na istega kjer smo bili včeraj, zato  v kolikor se zgodi kaj resnega, kot danes naprimer, bom to tudi sporočil.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #22 on: July 29, 2008, 05:25:11 AM »
Joj, kolikor vidim se imate prečudovito. Upam, Andres, da boš enkrat napisal o takilih dogodivščinah knjigo.

Uživajte še naprej in nestrpno čakamo na nadaljne dogodivščine.  :D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #23 on: July 29, 2008, 11:40:37 PM »
Knjige o palčkih ne bom napisal, lahko pa kdaj še kakšno legendo prevedem.
Danes smo bili na nekem pobočju kjer so ravno tako palčki. To pot nisva bila samo midva z Izinim mlajšim sinom Francijem, ki sva jih videla, bili smo to vsi, medtem, ko Iza je dobila nekakšna sporočilo, ki ga bo verjamem napisala sama. Gre o palčkih in njihovem poslanstvu tu, kaj delajo in pa zanimivost o patru Aršišu. Čakamo torej Izo. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #24 on: July 30, 2008, 06:14:00 AM »
No, s knjigo sem pravzaprav mislila, da imaš obilo dogodkov, vtisov s takih popotovanj, ko vodiš skupine po prelepi Islandiji.
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #25 on: July 31, 2008, 12:57:50 AM »
Naj samo popravim napako, ki se mi je zapisala v nekaj preteklih postih. Spoznal sem Franceta, za katerega sem sprva mislil, da mu ustreza, če ga poimenujem Franci.  No, ker je videti načelen, z ne samo znanjem raznih pogonskih vozil, temveč tudi mnogih drugih reči, ga od sedaj dalje poimenujem France. Tako nenazadnje želi tudi sam in prav je, da ustrežem njegovi želji.   Gre torej za Franceta, Izinega sina, ki vidi palčke in z njimi tudi komunicira.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #26 on: July 31, 2008, 01:19:24 AM »
Hello, hello!

Že nekaj dni se gibljem v okolici portirnice in moram priznati, da je nad super.
PALČKI SO.  ;)
Komaj sem se prigrebla do računalnika, da napišem izčrpen report o palčkih.  ;)
In glej ga  zlomka, ravno, ko sem zaključevala ne preveč kratek post, se je računalnik sam od sebe resetiral. To sem razumela kot znamenje, da pač celotnega poročila na forumu ne objavim  :-\
Če koga od forumovcev  zanima o čem smo čvekali s palčki, z veseljem napišem na PM oz. povem na srečanju avgusta.

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #27 on: July 31, 2008, 06:20:06 AM »
Hello, hello!

Že nekaj dni se gibljem v okolici portirnice in moram priznati, da je nad super.
PALČKI SO.  ;)
In glej ga  zlomka, ravno, ko sem zaključevala ne preveč kratek post, se je računalnik sam od sebe resetiral. To sem razumela kot znamenje, da pač celotnega poročila na forumu ne objavim  :-\
Če koga od forumovcev  zanima o čem smo čvekali s palčki, z veseljem napišem na PM oz. povem na srečanju avgusta.

Lep dan!

Iza

Jaz se takoj postavim v vrsto.
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #28 on: July 31, 2008, 11:30:37 AM »
Hello, hello!

PALČKI SO.  ;)

Lep dan!

Iza

8) jaz tudi...jaz tudi... :D
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #29 on: August 13, 2008, 10:55:58 AM »
Hello, hello!

PALČKI SO.  ;)

Lep dan!

Iza

Sem prišla na vrsto.  ;D

Palčki so!

Hvala Iza za prečudovite izkušnje, ki si jih delila z mano.

ang:
www.Astro-Star.net