Author Topic: 5. Hisa  (Read 58426 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
Re: 5. Hisa
« Reply #60 on: February 20, 2009, 06:55:39 PM »
Vrinjena znamenja so neozaveščena tema na tistem področju življenja. Težko jih prepoznamo kot kvaliteto, ki jo imamo, večinoma se potem pokaže skozi življenje in se ga v kasnejših letih bolj zavemo, tudi skozi dogodke, ki se dogodijo.
Pravzaprav pa ti bo odgovor kako in kaj bo dal kar vladar tega vrinjenega znamenja, torej kje imaš Venero in kaj se z njo dogaja.

Uf, jaz imam kar dosti vrinjenih znamenj.  :P

Se ti 5. hiša začne v Tehniti ali Škoprijonu? Ne vidim natančno. Če je v Tehtnici, imaš Ško vrinjenega, drugače je vrinjena Tehtnica in potem Bik v 11. Drugega nimaš vrinjenega :) Je pa res, da to pomeni, da maš veliko planetov v vrinjenih znamenih.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #61 on: February 20, 2009, 09:48:35 PM »
Vrinjena znamenja so neozaveščena tema na tistem področju življenja. Težko jih prepoznamo kot kvaliteto, ki jo imamo, večinoma se potem pokaže skozi življenje in se ga v kasnejših letih bolj zavemo, tudi skozi dogodke, ki se dogodijo.
Pravzaprav pa ti bo odgovor kako in kaj bo dal kar vladar tega vrinjenega znamenja, torej kje imaš Venero in kaj se z njo dogaja.

Se ti 5. hiša začne v Tehniti ali Škoprijonu? Ne vidim natančno. Če je v Tehtnici, imaš Ško vrinjenega, drugače je vrinjena Tehtnica in potem Bik v 11. Drugega nimaš vrinjenega :) Je pa res, da to pomeni, da maš veliko planetov v vrinjenih znamenih.

Zacne se mi v Tehtnici.  8) da da imam roznata naocala.  ;)
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #62 on: February 21, 2009, 08:44:28 AM »

Zacne se mi v Tehtnici.  8) da da imam roznata naocala.  ;)
welcome to the club (glede rožnatih očal)

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #63 on: July 07, 2009, 06:50:20 PM »
Kaj pomeni, če pluton tranzitira 5. hišo, v kateri so kar trije planeti - saturn, uran in neptun? Saturn in neptun tvorita sekstil z natalnim plutonom, ki je v 3. hiši v škorpijonu. Uran tvori trigon z ascendentom, ki je v levu.
Bom probala z razlago, pa prosim če me lahko kdo popravi/dopolni  :)..... torej, tranzit plutona čez hišo ljubezni tukaj pomeni da bo ta oseba imela veliko ljubezenskih zvez (ker je stelij notri v 5. hiši), te zveze pa bodo nenavadne, polne usodnih privlačnosti, starsti in mogoče spletk. Možno je kakšno nenačrtovano spočetje otroka? - Samo to nisem prepričana, glede na to da je v hiši tudi saturn.

Traznzit Plutona cez tvojo 5. hiso bi morda lahko pomenil zate spremembe, v smislu iskanja smisla ljubezni/partnerja?
Vecja zahtevnost iz tvoje strani ... nekaj bolj globokega kot obicajno.
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #64 on: July 07, 2009, 06:52:35 PM »
Za spocetje otroka pa mislim, da je premalo gledati samo 5. hiso.

Offline klarus

• Mojster
« Reply #65 on: July 07, 2009, 09:22:35 PM »
za spočetje otroka se gleda 8. hiša za prvega otroka.....
5. in vse ostale hiše kažejo naš odnos do otroka
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #66 on: July 08, 2009, 09:28:23 AM »
Kaj pomeni, če pluton tranzitira 5. hišo, v kateri so kar trije planeti - saturn, uran in neptun? Saturn in neptun tvorita sekstil z natalnim plutonom, ki je v 3. hiši v škorpijonu. Uran tvori trigon z ascendentom, ki je v levu.
Bom probala z razlago, pa prosim če me lahko kdo popravi/dopolni  :)..... torej, tranzit plutona čez hišo ljubezni tukaj pomeni da bo ta oseba imela veliko ljubezenskih zvez (ker je stelij notri v 5. hiši), te zveze pa bodo nenavadne, polne usodnih privlačnosti, starsti in mogoče spletk. Možno je kakšno nenačrtovano spočetje otroka? - Samo to nisem prepričana, glede na to da je v hiši tudi saturn.
Moj dolgoletni parnter ima tranzit Plutona čez 5. hišo. Šel je čez Sonce - brez večjih sprememb. Glede več ljubezenskih zvez ne bi mogla reči, mogoče se mu pa strga in bo naredil ravno to :D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #67 on: July 08, 2009, 12:04:45 PM »
Bom probala z razlago, pa prosim če me lahko kdo popravi/dopolni  :)..... torej, tranzit plutona čez hišo ljubezni tukaj pomeni da bo ta oseba imela veliko ljubezenskih zvez (ker je stelij notri v 5. hiši), te zveze pa bodo nenavadne, polne usodnih privlačnosti, starsti in mogoče spletk. Možno je kakšno nenačrtovano spočetje otroka? - Samo to nisem prepričana, glede na to da je v hiši tudi saturn.
Moj dolgoletni parnter ima tranzit Plutona čez 5. hišo. Šel je čez Sonce - brez večjih sprememb. Glede več ljubezenskih zvez ne bi mogla reči, mogoče se mu pa strga in bo naredil ravno to :D

Pluton čez Sonce bi skoraj moral biti kakšen vpliv.
Če prav razumem ima Sonce v 5. hiši,mogoče kakšne spremembe glede otrok ali kakšne spremembe na področju kreativnosti.
Ni nujno,da gre za ljubezenske zveze,pa tudi če bi šlo,bi znale biti skrivnostne,tajne...
Prej bi rekla,da je bil mogoče njegov Ego (Sonce) na kakšni preizkušnji,možna bi bila tudi transformacija preko poklicne poti...

Ampak tako kot Tea vedno pravi,je to vse premalo za kakšno bolj obširno razlago.
Odvisno kje je vladar te hiše,kakšne aspekte v natalni karti tvori Pluton in kakšne Sonce...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #68 on: July 08, 2009, 07:03:01 PM »
Ja, Sonce je v 5. hiši in je tudi vladar ASC.
Mogoče je štos v tem, da je Pluton z izjemo generacijskega aspekta z Neptunom neaspektiran. Ima le zelo širok separativni kvadrat z Venero (7°). Sonce, ki je v 5. hiši tvori samo kvadrat Saturnom in trigon na ASC.

In ne, ni bilo kakšnih večjih sprememb, kar me čudi. Mogoče sem mu le jaz povzočala mal več problemov pri njegovem egu :D

Jaz imam namreč T Plutona v 7. hiši.

Offline klarus

• Mojster
« Reply #69 on: July 08, 2009, 08:25:47 PM »
al pa ti neptunska očala ne dajejo jasne slike ;)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #70 on: July 27, 2009, 01:30:43 PM »

nemogoče je, da pluton preko sonca ne bi pustil za seboj sprememb

lahko, da Pluton ni personaliziran, pa so te spremembe blažje, ali pa bolj notranje, ampak sigurno so na področjih, kjer je natalni pluton, in na področjih ki jih z aspekti dosega tudi sonce.
Poleg tega se te spremembe lahko dogajajo tudi njegovemu očetu.

Če ne prepoznaš pri njem, poglej zadevo pri njegovem očetu.

Res je tudi, da je pluton bog podzemlja in da se notranje psihološke spremembe dogajajo včasih bližnjim "nevidno". Poleg tega ima tvoj partner potemtakem sonce v strelcu in zanje je značiln optimizem, vsekakor pa tak kontakt če drugega ne, prinese pretiravanje pri vsem, kar človek počne /jejhata pa še 5 hiša/ :D ;)

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #71 on: July 31, 2009, 11:56:35 AM »

lahko, da Pluton ni personaliziran, pa so te spremembe blažje, ali pa bolj notranje, ampak sigurno so na področjih, kjer je natalni pluton, in na področjih ki jih z aspekti dosega tudi sonce.

Res je tudi, da je pluton bog podzemlja in da se notranje psihološke spremembe dogajajo včasih bližnjim "nevidno". Poleg tega ima tvoj partner potemtakem sonce v strelcu in zanje je značiln optimizem, vsekakor pa tak kontakt če drugega ne, prinese pretiravanje pri vsem, kar človek počne /jejhata pa še 5 hiša/ :D ;)

Hja ne vem glej ... mogoče ali ne ...
Je pa res, da je Pluton natalno v 3. hiši in razen generacijskega z Neptunom, ne tvori nobenega pomembnega astpekta.

Pri njegovem očetu tud nič takega, ok, razen da gradi nikoli dokončano bajto, po moje bi rad kar grad zgradil, da bi se potem lahko bahal okrog, al kaj jst vem (ja ja, lev :P).

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #72 on: July 31, 2009, 01:54:30 PM »

Hja ne vem glej ... mogoče ali ne ...
Je pa res, da je Pluton natalno v 3. hiši in razen generacijskega z Neptunom, ne tvori nobenega pomembnega astpekta.

Pri njegovem očetu tud nič takega, ok, razen da gradi nikoli dokončano bajto, po moje bi rad kar grad zgradil, da bi se potem lahko bahal okrog, al kaj jst vem (ja ja, lev :P).

To že
Ampak Sonce pa ima aspektirano. In sonce je temeljna življenjska sila, pa še v 5 bajti. Če drugega ne, nas v tem času napade ljubosumje, pa kar naprej se zmišljujemo o nekih krizah, pa fobije so prisotne

Mi je Iza omenila primer, ko je imel tip tak aspekt in z njim poln balkon netopirjev ...Jih je privlačil kot magnet.

Je pa res, da je možno, da gre stvar pri Plutonu tudi skozi skrivnost, ki jo težko odkrijemo. Občutljivost npr. na okolje, na besede. Občutek, da vedno kaj hočejo od nas. Iz tretje hiše tudi nekaj zapletov s sosedi, pa seveda s bližnjimi sorodniki. Ni treba da se npr. na zunaj to kaže. ampak znotraj nas nastane v odnosu ta sprememba. To bi ti lahko odkrila v niansah.

Vsekakor bi o tem govorili dispozitorji aspekta in tudi natalnega Plutona. 
www.Astro-Star.net

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #73 on: August 02, 2009, 11:11:21 AM »
Ja v ljubosumju bi ga res lahko našla. Sem se počutila nekaj časa kar v zlati kletki.
Pa sem najprej mislila, da je mogoče moj problem, ker imam TPlutona čez 7. hišo ... še vedno.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #74 on: August 03, 2009, 07:28:30 AM »
Ja v ljubosumju bi ga res lahko našla. Sem se počutila nekaj časa kar v zlati kletki.
Pa sem najprej mislila, da je mogoče moj problem, ker imam TPlutona čez 7. hišo ... še vedno.

Imata pač kompatibilne prehode plutonov preko hiš ljubezni in partnerstva. Verjetno se veliko dogaja.
www.Astro-Star.net