Namenjeno članom, torej vam in nam. > Anonimno v javnost

Olajšaj se malo

<< < (483/499) > >>

sasa:
Ja, Maja, se strinjam.

Saj sem to napisala, treba je RESNIČNO pogledati resnici v oči, se zazreti v tisto ogledalo. Ko enkrat vidimo, kaj se skriva v njem in to sprejmemo, potem odnos zasije v popolnoma drugačni luči. Lahko se razvije v tisto večno ljubezen, lahko pa enostavno preraste v prijateljstvo. Najtežje je vsakemu sprejet to dejstvo, da si sami delamo neko trpljenje in sami privlačimo k sebi take partnerje, ker moramo sprejeti nekaj pri sebi. Ampak, ljudje gredo rajši po liniji najmanjšega odpora, jaz nič kriv, zbežijo in to je to.

Anonymous:
Drage moje in dragi moji, pri vseh teh razlagah in komentarjih se mi že malo ježi koža, pa ne zato da bi koga obsojala, iz preprostega razloga, tako lepo je napisano, kakor da bi knjigo prebirala.
NIč življenjskega in tudi ne modrega. Velikox se nam določene stvari prikradejo v kontekst ali so od nekod vzete, nehote prepisane. Enostavno zato, ker vsakdo živi svoje življenje in iz svoje perspektive vidi dogodke.
Pred nedavnim sem pričela prebirat knjigo: Ne trati moči za malenkosti v ljubezni. Po nekaj prebranih strani in malem spoznanju, sem odložila čtivo in utemeljila svojo nepripravljenost ne nadaljevati. Zakaj? iz preprostega razloga, avtorja sta bila v zakonu 15 let, ok, nič narobe sama pa imam še 1x toliko dolgo km. Kaj da potem prebiram njune nasvete, ko sem sama po tako dolgi poti odikrila, veliko več predpostavk.
Res je, če želiš obdržati trenutno vezo, ko veš da ti še nekaj pomeni ognjišče. Ali ko pridejo po sredi druge reči, druga spoznanja, katera jih tu nebi navajala, potem se slika obrne. Kakor je navedel Bik, o tisti ljubezni ko se fizično znaša nad drugo osebo, o temu ni dvoma: tu se potegne črto in ... kaj če oseba ni tako močna? A smo se kdaj vprašali.
Mi gledamo zadevo z naše perpektive, on pa tega ne vidi   ::). Menim da ni pošteno, ko nekdo zraste, potem enostavno se ne spominja da nekoč, je bil tudi sam nekje dva koraka v zaostanku s današnjim dnem.
Zelo zanimiva tema, lepo bi bilo sedeti v krogu in si izmenjati mnenja iz oči v oči, predebatirat vse po dolgem in po čez, izpostavit vidike, take in drugačne. Ker nekdo  čuti oz. včasih čutimo čustva tako močno da jih nobena žavba ne pozdravi oziroma, iz takih in drugačnih okoliščin se nismo odločili za razcvet le te, potem pa nas čez čas to žalosti, a žal popraviti se ne da, ali pa smo si samo vrata zalimali in lepilo ne popusti. Kakor pravijo pisci, nič ni narobe vse je tako kakor mora biti, le učimo oz rastemo, najti se moramo, ker mi v svoji notranjosti  vemo kaki smo, le spominjat se še moramo tega. LJUBEzen se piše in se bo pisala z veliko začetnico, ker ko te sama misel na nekoga greje dalj časa, pa si tega ne veš razčlenit, ni samo privlačnost, je čustvo močno globoko. Nekdo je navedel, da to so naša ogledala, hm, marbit že, vedno pa ne, verjemi. Kje da dobiš odsev sebe pri nekom ki ga ljubiš rec, nekaj časa, mogoče let, pa ga niti ne srečaš, niti o njemu ne veš nič, le to da ti je prirastel k srcu, tam prebiva in tam domuje. Bom kar tu končala, le toliko dadala, od situacije do situacije se zadeve spreminjajo, so si različne, zato ni za posploševat, vemo ne kako in kaj se v srčku odvija, dogaja in kaj na tistem travniku cveti. Oja, še nekaj; pomladi je čas cvetenja trav, veliko ljudi je alergičnih. tOREJ ČE nekdo navaja znake alergije v času cvetenja trav, kaj tudi on je alergičen na te ??? lahko da, ni pa nujno, je še veliko alergenov v zraku, torej potebno bo preučit in šele potem postaviti diagnozo. Upam da se strinjate :-* :-* :-* :-*
Tako smo mi tukaj, diagnoza brez vedenja vsega, bo bolj površinska in brez pravih temeljev, skratka posplošena  ::)

Anonymous:
Nič se hvalit za tisto kar si zaslužila.  ;) ;)

V vesolju ni nič večno vse spreminja in mi smo ti ki ga spreminjamo. Vsak posameznik je povezan z drugimin tako se vse nadaljuje. Naš um in posledično naša dejanja kreirajo vse kar je naokoli. Besede so le tiste, ki jih mi uporabljamo da se sporazumevamo in probamo opisati tisto kar čutimo. To je dogovor in to velja tudi za ljubezn in vse ostalo. Tako kot vse to tudi ljubezn je energija, ki se spreminja in kot povsod če jo negujemo razvijamo tudi ta raste in se razvija v nasprotnem primeru pa gre navzdol. Tako je kot z vsem ostalim. Le mi si nečesa želimo, ko to dobimo pa hehehehe gre vse po gobe. Zavedat se pa moramo, da pri partnerski ljubezni sta za to potrebna dva, ki morata skupaj rasti se dopolnjevati in....... Vnasprotnem primeru pa vse gre samo še narazn. Ni dost če samo en hoče drugi pa ne. Pri tem pa ne moremo dajati in od tega nič dobiti. Kajti s tem se hranimo in seveda v nasprotnem primeru propademo. Niso pa drugi krivi za to. Mi sami smo, ker ustrajamo v tem razmerju in se delamo mučenike. Kolko škode pa si s tem povzročimo se malo kdo zaveda. Pacajo se nam čakre in s tem posledično duševnim motnjam sladijo fizične in v tem se utapljamo globoko in zmeraj globje. Vsak trenutek ki ga podaljšujemo težja je rešitev in večje je breme, ki ga nosimo.

Anonymous:
Ja, kot je že povedala mislim da Saša pred mano.

V prvi vrsti je treba biti iskren do sebe in najprej sebe imeti rad. Še vedno sem pristaš intuicije.
Delaj tako, kot čutiš. Bodi iskren in to je to.
Če pa že sebe nimaš rad in to iščeš drugje, je itak obsojeno na propad.

Hm, vloga žrtve: toliko časa, dokler ne ozavestiš tega. Nekateri prej, nekateri kasneje, nekateri nikoli.
Verjamem pa,da si je vsak zgoraj zavestno izbral izkušnje, ki jih želi tukaj dati skozi.

bik7:

--- Quote from: Anonymous on April 19, 2011, 10:35:57 AM ---Nič se hvalit za tisto kar si zaslužila.  ;) ;)

V vesolju ni nič večno vse spreminja in mi smo ti ki ga spreminjamo. Vsak posameznik je povezan z drugimin tako se vse nadaljuje. Naš um in posledično naša dejanja kreirajo vse kar je naokoli. Besede so le tiste, ki jih mi uporabljamo da se sporazumevamo in probamo opisati tisto kar čutimo. To je dogovor in to velja tudi za ljubezn in vse ostalo. Tako kot vse to tudi ljubezn je energija, ki se spreminja in kot povsod če jo negujemo razvijamo tudi ta raste in se razvija v nasprotnem primeru pa gre navzdol. Tako je kot z vsem ostalim. Le mi si nečesa želimo, ko to dobimo pa hehehehe gre vse po gobe. Zavedat se pa moramo, da pri partnerski ljubezni sta za to potrebna dva, ki morata skupaj rasti se dopolnjevati in....... Vnasprotnem primeru pa vse gre samo še narazn. Ni dost če samo en hoče drugi pa ne. Pri tem pa ne moremo dajati in od tega nič dobiti. Kajti s tem se hranimo in seveda v nasprotnem primeru propademo. Niso pa drugi krivi za to. Mi sami smo, ker ustrajamo v tem razmerju in se delamo mučenike. Kolko škode pa si s tem povzročimo se malo kdo zaveda. Pacajo se nam čakre in s tem posledično duševnim motnjam sladijo fizične in v tem se utapljamo globoko in zmeraj globje. Vsak trenutek ki ga podaljšujemo težja je rešitev in večje je breme, ki ga nosimo.

--- End quote ---

Sm se pozabil podpisat pod post hehehehehe

by  :B 7

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version