Author Topic: Tranzit Urana  (Read 179170 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cvetka

• Sp.simbol
Re: Tranzit Urana
« Reply #210 on: January 02, 2013, 04:48:25 PM »
Ravno včeraj sem prebrala vse poste o tranzitu  :U, saj da mi ta njegov tranzit dela  :op na ASC.
Poleg vseh v drugih temah zapisanih astro dogajanj (tranzit  :PL:kv na ASC in tudi v  :op na MC, tranzit  :Sa preko 2H), mislim, da je tudi ta doprinesel nekaj k povsem nepričakovani statusni spremembi glede mojega delovnega razmerja.

pozdrav cvetka

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #211 on: January 03, 2013, 10:30:20 AM »
Predvsem na službenem področju ...
In mogoče doma, glede stanovanjske problematike ...

:U je tudi vladar tvoje 2.hiše-denar,lastna vrednost,telo...
 :U ustvari okoliščine, da odmre, se spremeni nekaj kar je preživeto, zastarelo, tradicionalno, zakoreninjeno...
 :Ma je tradicionalno tudi vladar  :Sk (tvoje 10.hiše-tvoj status in 11. hiše-tvoji cilji)
Tudi T :Sa se sprehaja po 10 hiši.... V domeno 10.hiše pride tudi mama...
Natalno imaš  :Ma lepo aspektiranega,  :U imaš v konjunkciji z  :Lu.
Nekaj kar je preživeto s strani tvoje družine,mame,odnosov se bo verjetno spremenilo, na vrsti je povsem nov, drugačen, netradicionalen, pogled na odnose, na družino...Uran ne prenese omejitev, strukture, zahteva osvoboditev vseh spon, zahteva revolucijo, odmik, ohladitev čustev...
Ob natančnem tranzitu dobro premisli,preden sprejmeš kakšno revolucionarno odločitev.
Včasih nam je ob   :U tranzitih žal za naše prenagljene odločitve ;)

Spremembe tega, kar ne koristi, so NUJNE!! Tu najbolj računam na spremembo.

Doma bi pa rada stvari tako uredila, da bi bilo bolje  tudi za mojo mami, ker to, kar je potiho bilo dogovorjeno do sedaj, ne bi bilo najbolj OK.  :(
Morali se bomo pogovorit in najti rešitev. Bo neprijetno, ampak je potrebno.

Prehitrih odločitev ponavadi ne sklepam - vedno tehtam in tehtam, bom pa dodatno pozorna.

Držim pesti, da se bodo stvari odvile v dobro in napredek vseh :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #212 on: April 23, 2013, 12:07:21 PM »
 :U  :sek  :J je kar obetaven tranzit, kajne?
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #213 on: April 23, 2013, 01:10:50 PM »
:U  :sek  :J je kar obetaven tranzit, kajne?

Kdo pa ima ta tranzit?
Odvisno od natalnih pozicij in aspektov navedenih dveh planetov...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #214 on: April 23, 2013, 01:50:16 PM »
Meni se začenja.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #215 on: April 23, 2013, 02:24:26 PM »
Meni se začenja.

Tebi se začenja  :op in ne  :sek ;)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #216 on: April 23, 2013, 02:45:22 PM »
Ehm...  :J je v 1.,  :N :U mora biti pa nekje v 3.... Najbrž ni  :op.
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #217 on: April 23, 2013, 08:56:47 PM »
Ehm...  :J je v 1.,  :N :U mora biti pa nekje v 3.... Najbrž ni  :op.

Takšno je Majino stanje:

T :U na N :J je  :sek
T :J na N :U pa je  :op

lp

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #218 on: April 23, 2013, 10:16:40 PM »
Ja, res je tako. Sem gledala T :J na N  :U. Sory Maja, T  :U pa res dela  :sek na tvojega N  :J ;)
Se ti dogaja veliko besa v bliznjem okolju? Lahko tudi obcutek grandioznosti? Jupiter in Uran skupaj-oba sta mitolosko bogova, ki sta se imela za vec kot so ostali. Uran je sovrazil vse kar je ustvaril, vse zemeljsko se mu je gnusilo, zanj je bila ideja sveta, ko se je le-ta materializirala, mu je bila gnusna. Ah, jupiter, bog Zeus, ki si je lahko vse dovolil, doma pa ga je cakala Hera...
Skratka lahko dobis vec kot ta trenutek sploh lahko pomislis, da je mozno, samo vprasanje, ce ti bo to po tranzitu se vsec. Vsekakor pri Jupitru izkoristi priloznosti, ki ti bodo v tem casu ponujene in pri Uranu kancek previdnosti, da kasneje kaj ne obzalujes.Verjetno je sedaj cas, da lahko na sluzbenem podrocju zacnes z necim popolnoma novim, uranskim sluzenjem denarja. In bodi previdna na cesti, lahko se ti kvarijo avtomobili in verjetno se ti bo pojavljal visek zivcne energije...

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #219 on: April 24, 2013, 10:28:20 AM »
Zanimiv opis. Sem parkrat že prebrala pa najbrž bom še.
V mojem okolju (zlasti delovnem - saj to je konec koncev področje, ki je trenutno najbolj potrebno spremembe) je veliko, hm, negativnosti, nastrojenosti ... Energijo, ki vlada tu, ja, lahko začutim kot bes, kot si rekla ... Gre za namerno (ali nenamerno - samo, da jim je vse skupaj ušlo iz vajeti - kdo ve) uničevanje, ustvarjanje razdora. Zadnjič sem omenila, da vodstvo dela proti nam - torej prosti sebi v končni fazi - samodestrukcija. Negativne sankcije, distanciranje od dejanske problematike, ignoranca ... To povzroča samo še več tega. In s strani nadrejenih čutim celo občutek sramu. Najbrž nam zato ne upajo pogledat v oči in povedat nekaj naravnost, komunikacija poteka samo posredno in je zelo negativna. Kot si napisala - ustvarjeno je bilo nekaj, kar je zdaj osovraženo.

Tudi sama sem zasledila, da gre tu lahko za obdobje, ko se bo pojavilo ogromno priložnosti in srečnih naključij in to kar pogosto - da bi celo lahko obstajala nevarnost, da bo toliko srečnih naključij, da bi jih lahko začela jemati kot samoumevne in bi se pri vseh zadevah preveč zanašala na srečo. No, te nevarnosti, menim, da ni, ker sem po naravi precej preračunljiva in previdna. Me pa zelo, zelo veseli ta del, ki govori o priložnostih. Že nekaj časa si želim dobiti priložnost. Kajti, če priložnosti ni, se tudi izkazati ne moreš. Samo, da se vrata odprejo, hodila bom že sama.
Hvala za opozorilo - bom pazila na cesti in drugje. Nobene prepotence!  :laugh: Višek živčne energije bom pa obvadala - to mi gre dobro - me ne spravi s tira skoraj nič. Živci so v zadnjih letih res postali jekleni.  :blank:
« Last Edit: April 24, 2013, 10:36:15 AM by Maja »
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #220 on: July 18, 2013, 09:52:52 AM »
Sedaj se že lahko javim z nekaj poročanja glede T  :U skozi 4. in IC.

Je bilo res kar pestro, veliko nenapovedanih, celo revolucionarnih stvari se je dogajalo. Sestra se seli od doma, odnosi doma se spreminjajo, konec koncev pa se dogaja tudi pretres mojih korenin, mojega izvora.

Vsekakor spremembe prihajajo res naglo in nepredvideno, ampak opažam, da so to spremembe, ki so nujne.
9ZK 674

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #221 on: March 18, 2015, 08:03:44 AM »
Dan,
včeraj se je pa dovršil zadnji, sedmi, kvadratni položaj tranzitnega Urana in tranzitnega Plutona v zadnjih dveh letih.
Upam, da bo to pripomoglo k manjšim napetostim tako v svetu kot tudi pri meni doma.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #222 on: March 18, 2015, 08:28:46 AM »
Dan,
včeraj se je pa dovršil zadnji, sedmi, kvadratni položaj tranzitnega Urana in tranzitnega Plutona v zadnjih dveh letih.
Upam, da bo to pripomoglo k manjšim napetostim tako v svetu kot tudi pri meni doma.

Pa saj Pluton in Uran v tranzitu nista imela nekega ključnega dela. Že res, da sta bila v 4 in 7 - ampak še vseeno blažje, kot bi delala še aspekte na osebne planete.
Zdaj bo zgodba Saturna verjetno bolj pestra /kvadrat/
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #223 on: March 18, 2015, 08:51:41 AM »
Meni sta kvadrirala in oponirala moj stelij, najprej je bil v igri mars, uf sem se učila postavljati zase, ja in lahko rečem, da je sedaj zgodba postavljanja zase drugačna, kot je bila pred tranziti. Zanimivo, da me je marsikaj tega naučila tudi moja hči, kako zelo se je ona postavila zame, da imam sedaj vedno ta njen ovnovski pristop pred svojimi očmi in si rečem, če je ona to zmogla, bom pa tudi jaz ;D
Potem je bilo v igri sonce, ja,marsikaj novega se je rodilo...Pričela sem s terapevtskim delom, v katerem neizmerno, res neizmerno uživam, me celostno izpolnjuje, tisti pravi občutek, ko veš, da delaš nekaj kar je prav. Rodilo se je tudi moje Društvo. Tudi pogled nase kot na samostojno bitje, kot na lastno avtoriteto se  je nekako predrugačil.
In sedaj je v igri še venera, še zadnji "popravki", moje lastne vrednosti, mojega partnerskega odnosa,precej drugače je, kot je bilo pred leti, pogled na partnerstvo z veliko več svobode in po drugi strani veliko bolj poglobljen...V tem tranzitu tudi nakup nepremičnine za sina.
Pa, da ne bo kdo mislil, da so bile tele transformacije lahke, o ne,ne, je bilo včasih težko za umret, sem mislila, da bom pobegnila, da se bom zlomila, da ne bom zmogla, so tekle solze, ste poslušali moje stokanje na forumu....ampak, ja še sem tukaj in še vedno ni vse samo lepo, ampak je drugače, predvsem je veliko več zavedanja..
No, tako nekako so šli moji plutonski uranski tranziti, ki sicer še trajajo ::)
Sedaj pa še tranzit neptuna na p merkurja (vladarja karte), v igri os 1/7 hiša...
Dolgčas mi res ni ;D

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #224 on: March 18, 2015, 08:57:47 AM »
Dan,

Pa saj Pluton in Uran v tranzitu nista imela nekega ključnega dela. Že res, da sta bila v 4 in 7 - ampak še vseeno blažje, kot bi delala še aspekte na osebne planete.
Zdaj bo zgodba Saturna verjetno bolj pestra /kvadrat/
Ne pri meni, ampak pri možu, T Uran mu je bil ekzaktno na IC, T Pluton pa v kvadratu na os IC/MC.