Author Topic: Tranzit Urana  (Read 179159 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Tranzit Urana
« Reply #285 on: June 12, 2017, 08:31:01 PM »
Aha, sem sla gledat, ja. Po Kochu imam vrh 9. hise v biku, sicer pa v ovnu, tako da mi bo uran po Placidusu prestopil v 9. hiso ze cez eno leto.
Hvala ti, Sanjalka, za napisano. Haha, zanimive osvoboditve.  :laugh:
Skupne finance... hmmm... je prav na to temo debata, bodo spremembe oz. jih ze nacrtujemo.
Debate so tudi okoli seksa, ja.  :laugh:
Psiha... O tem debatiram bolj sama s sabo. Zadnje case tudi z mackom.  :D

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #286 on: June 12, 2017, 08:34:08 PM »
Seveda, Škorpijoni.  ;D

S to menjavo znamenja :U prečka moj IC in hkrati oponira N  :Ve :kon :PL.
:Ma imam v 9. hiši v  :te.
V :ov se začne 3. hiša.

Po prehodu :Sa čez ASC je to naslednji tranzit, ki si ga obetam kot "večjega".

Uran, ki je bil sedaj 7 let v ovnu, je torej pri tebi vnašal potrebne spremembe na področju 3.  hiše, bližnje okolje, sosedje, bratje/sestre, način razmišljanja...pri tem mu lahko pomaga n mars v 9. hiši in tudi p mars je še v 9.hiši, sicer je sedaj prešel že v škorpijona.
9.hiša-osvojiti višje znanje,duhovnost, višje razumevanje, filozofija, iskanje smisla v življenju, v kaj verjamemo, kaj je naša vera...to je področje 9. hiše in notri mars v tehtnici, spoznavanje vsega tega preko odnosov, vlaganje svoje energije v odnose in na ta način spoznavati kar sem naštela pod področje 9. hiše.
Ko je p mars prešel v škorpijona pa se je pričelo vlaganje tvoje energije v pridobivanje moči, služenje denarja, ki predstavlja moč, svobodo, seks, skupne finance oz tudi denar drugih ljudi so bolj v ospredju, sicer pa sama najbolje poznaš škorpijonske energije, sedaj samo preslikaj to na marsovo dinamiko, tukaj se boš borila, boš bojevnica, ne boš odnehala, šla boš na vse ali nič...in tako spet spoznavala področje 9. hiše...in čuti se že vpliv p marsa, ki je že zelo blizu mc in nato 10. hiša, verjetno že čutiš, da vlagaš energijo v kariero, da ti je to področje sedaj postalo bolj pomembno, tudi odnos do mame se bo verjetno predrugačil, tudi tukaj se boš morala boriti...
Spremembe pri tebi tudi na področju 2. hiše, ki je v vodnarju in ji tako vlada uran-služenje denarja, naša lastnina, naše nepremičnine, naše vrednote.
Tukaj je lahko prihajalo do nenadnih sprememb kako služiš denar, enkrat je, drugič ga ni, pri uranu so pač spremembe nenadne in zelo celovite.

Ko bo uran prišel v bika in šel čez tvoj ic, se bodo spremembe pri tebi dogajale v družini, domu, tam bo potrebno več svobode, trdicionalnost ne pride več v poštev. Da boš to lažje dosegla, ti bo pomagala venera kot vladarica 4. hiše. Venero pa imaš na področju karirere,statusa, tudi hiša mame...
Evo, kariera, družina, mama..to so teme, ki te sedj čakajo ;)

Res se trenutno vse več ali manj vrti okrog kariere. Sem dobila čudovito priložnost, sem napredovala, vendar nisem še tam, kjer bi želela bit, še je manevrskega prostora za naprej/drugače/bolje. Kariera je neposredno povezana tudi z denarjem, uredila bi si rada dom, bila neodvisna in živela udobno, po svoje ...

Kar se tiče odnosa z materjo - saj sva že od nekdaj povezani, ampak pred kratkim sva pa tudi naredili en pomemben korak naprej. Karakterja imava po eni strani zelo podobna (in mišljenje), nekje pa se zelo razhajava in zdi se mi, da me je začela razumet in me podpira v mojem razmišljanju. Podpira tudi mojo moč, razumskost, preudarnost, ki jih je prej obravnavala pretežno kot potencialne grožnje moji sreči življenju. Pa zdaj vidi, da mi ni treba živet po šabloni, da sem srečna ...
Bo pa seveda v prihodnjih letih (5+) najbrž padla zadnja beseda o mojem materinstvu - da ali ne.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #287 on: June 13, 2017, 06:57:14 AM »
No meni starta po 11-ti potem gre v 12-to. Marsa imam itak v dvanajsti. Pomoje bo pestro zelo. Upam samo da ne pristanem v kaki ustanovi haha.
Imam pa drugo leto tudi plutonov kvadrat. Tranzitni 8 hisa, natalni 5. Tukaj pri vsem tem bi te Sanjalka res prosila za drugo mnenje. Cutim katastrofo...
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #288 on: June 13, 2017, 09:39:40 AM »
Jaz delam po Kochu, za psiholoski vpogled mi bolje deluje. Za klasicno, horarno adtrologijo, ki bolj napoveduje dogodke in ne toliko psiholoske vsebine posameznika, pa bolj deluje Placidus. Vsak uporablja svoj distem, ampak vse poti pripeljejo na isti cilj ;)

Zanimivo. Jaz imam torje po Kochu 3. hišo v Vodnarju. Tretja hiša je dejansko odnos s sestro in sosedami, če tako gledam. Ter seveda način komuniciranja.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #289 on: June 13, 2017, 09:58:47 AM »
Jaz delam po Kochu, za psiholoski vpogled mi bolje deluje. Za klasicno, horarno adtrologijo, ki bolj napoveduje dogodke in ne toliko psiholoske vsebine posameznika, pa bolj deluje Placidus. Vsak uporablja svoj distem, ampak vse poti pripeljejo na isti cilj ;)

Zanimivo. Jaz imam torje po Kochu 3. hišo v Vodnarju. Tretja hiša je dejansko odnos s sestro in sosedami, če tako gledam. Ter seveda način komuniciranja.

Ja, po Kochu imaš 3. hišo v vodnarju in imaš notri vrinjeno ribo in luno, kar pomeni, da težje dostopaš do teh energij, težje prideš do svoje lune, težje jo živiš, začutiš, ker je vrinjena. To pride kasneje v življenju, oziroma se moraš sama potruditi, da prideš do teh energij, moraš ti sama delovati, poiskati to luno in jo živeti. 3. hišo imaš tako precej veliko, z vrinjenim znamenjem in notri še luna, ki je itak za žensko zelo pomembna. S temi vrinjenimi planeti je tako, da moraš ti sama poiskati in vzpostaviti odnos z mamo (pri tebi vrinjena luna) in s sestro (3.hiša), sama moraš poiskati to luno, se potruditi, poiskati sočutje (luna v ribah)....spustiti in odpustiti vse zamere, vse prepreke in vzpostaviti drugačen odnos, ga gledati z višje perspektive.
Za primer:
moja hči ima vrinjeno sonce v biku v 10. hiši, oče se ni zanimal za njo, kot da ga ni bilo, ona je jokala še pa še, res je bilo krivično, sedaj pred kakšnim letom dni je sama začela vzpostavljati nazaj odnos z njim, ona je tista, ki je v tem odnosu aktivna...najprej pa je seveda morala predelati psihološko izgubo in fizično odsotnost očeta, spustiti ter odpustiti in vzeti od očeta kar pač lahko..ta oče ne bo nikoli viden (vrinjeno sonce, skrito sonce), ampak ga mora na plano potegniti sama...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #290 on: June 13, 2017, 10:06:47 AM »
Seveda, Škorpijoni.  ;D

S to menjavo znamenja :U prečka moj IC in hkrati oponira N  :Ve :kon :PL.
:Ma imam v 9. hiši v  :te.
V :ov se začne 3. hiša.

Po prehodu :Sa čez ASC je to naslednji tranzit, ki si ga obetam kot "večjega".

Uran, ki je bil sedaj 7 let v ovnu, je torej pri tebi vnašal potrebne spremembe na področju 3.  hiše, bližnje okolje, sosedje, bratje/sestre, način razmišljanja...pri tem mu lahko pomaga n mars v 9. hiši in tudi p mars je še v 9.hiši, sicer je sedaj prešel že v škorpijona.
9.hiša-osvojiti višje znanje,duhovnost, višje razumevanje, filozofija, iskanje smisla v življenju, v kaj verjamemo, kaj je naša vera...to je področje 9. hiše in notri mars v tehtnici, spoznavanje vsega tega preko odnosov, vlaganje svoje energije v odnose in na ta način spoznavati kar sem naštela pod področje 9. hiše.
Ko je p mars prešel v škorpijona pa se je pričelo vlaganje tvoje energije v pridobivanje moči, služenje denarja, ki predstavlja moč, svobodo, seks, skupne finance oz tudi denar drugih ljudi so bolj v ospredju, sicer pa sama najbolje poznaš škorpijonske energije, sedaj samo preslikaj to na marsovo dinamiko, tukaj se boš borila, boš bojevnica, ne boš odnehala, šla boš na vse ali nič...in tako spet spoznavala področje 9. hiše...in čuti se že vpliv p marsa, ki je že zelo blizu mc in nato 10. hiša, verjetno že čutiš, da vlagaš energijo v kariero, da ti je to področje sedaj postalo bolj pomembno, tudi odnos do mame se bo verjetno predrugačil, tudi tukaj se boš morala boriti...
Spremembe pri tebi tudi na področju 2. hiše, ki je v vodnarju in ji tako vlada uran-služenje denarja, naša lastnina, naše nepremičnine, naše vrednote.
Tukaj je lahko prihajalo do nenadnih sprememb kako služiš denar, enkrat je, drugič ga ni, pri uranu so pač spremembe nenadne in zelo celovite.

Ko bo uran prišel v bika in šel čez tvoj ic, se bodo spremembe pri tebi dogajale v družini, domu, tam bo potrebno več svobode, trdicionalnost ne pride več v poštev. Da boš to lažje dosegla, ti bo pomagala venera kot vladarica 4. hiše. Venero pa imaš na področju karirere,statusa, tudi hiša mame...
Evo, kariera, družina, mama..to so teme, ki te sedj čakajo ;)

Res se trenutno vse več ali manj vrti okrog kariere. Sem dobila čudovito priložnost, sem napredovala, vendar nisem še tam, kjer bi želela bit, še je manevrskega prostora za naprej/drugače/bolje. Kariera je neposredno povezana tudi z denarjem, uredila bi si rada dom, bila neodvisna in živela udobno, po svoje ...

Kar se tiče odnosa z materjo - saj sva že od nekdaj povezani, ampak pred kratkim sva pa tudi naredili en pomemben korak naprej. Karakterja imava po eni strani zelo podobna (in mišljenje), nekje pa se zelo razhajava in zdi se mi, da me je začela razumet in me podpira v mojem razmišljanju. Podpira tudi mojo moč, razumskost, preudarnost, ki jih je prej obravnavala pretežno kot potencialne grožnje moji sreči življenju. Pa zdaj vidi, da mi ni treba živet po šabloni, da sem srečna ...
Bo pa seveda v prihodnjih letih (5+) najbrž padla zadnja beseda o mojem materinstvu - da ali ne.

Pri tebi se bo precej aktivirala energija za ustvarjanje kariere, statusa, pomembno ti bo kako si videna v družbi, na kašni lestvici se nahajaš, p mars v škorpijonu se približuje mc, to bo res zelo močna, borba na vse ali nič, zelo ti bo pomembno, ne boš spustila ničesar, kar bi ti prineslo korist v družbi, korist pri statusu.
Seved pa je mc in 10. hiša tudi mama, tako da lahko se bo dotikalo tudi te teme, tudi materinstva, kot si že sama napisala in tudi odnosa s svojo mami.
Na drugi strani pa t urana na ic in čez 4. hišo, kar spet kaže, da bo dom potreboval osvoboditev, imela boš popolnoma drugačen pogled na dom, družino, kot je v tradicionalni družbi normalno, verjetno niti ne boš veliko fizično doma prisotna, možne so tudi nenadne selitve, tako da tudi to kaže na večje vlaganje tvoje osebne energije (p mars) v 10. hišo, v kariero...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #291 on: June 13, 2017, 10:30:19 AM »
No meni starta po 11-ti potem gre v 12-to. Marsa imam itak v dvanajsti. Pomoje bo pestro zelo. Upam samo da ne pristanem v kaki ustanovi haha.
Imam pa drugo leto tudi plutonov kvadrat. Tranzitni 8 hisa, natalni 5. Tukaj pri vsem tem bi te Sanjalka res prosila za drugo mnenje. Cutim katastrofo...

Uf, Jane, plutonskega kvadrata pa nikomur ne zavidam, težko obdobje, kjer se dostikrat marsikaj zruši, sploh, če ne služi naši rasti. Pri tebi se še t saturna približuje kotni točki, dsc, kar še doda dinamiko osebnih sprememb, saj gre za os 1/7. T saturna ti dela trenutno še opozicijo na n venero v 12. hiši...in p merkurja, kot vladarja tvojega sonca, zelo pomembno...plutonov kvadrat je že aktiviran, tako da že deluje. Predivedvam, da partnerstvo trenutno ni lahko, tudi sam t pluton čez 7 hišo, vlada mu saturn, kot že zgoraj napisano, trentuno delujo strogo, stvari se ne premaknejo, vsaj ne tako kot bi mi želeli, uči nas spuščanja, potrpežljivosti, skromnosti, počasnih korakov, a tudi vztrajnosti...n pluton pa v tehtnici, ki mu vlada venera, ki je oponirana od t saturna kot sem napisala zgoraj...
Skratka prepletanje plutonskega kvadrata s saturnom, oboje ti pristiska na partnerstvo, nate osebno, na tvoj pogled na življenje...lahko je vse skupaj malo skrito (n venera in p merkur-12.hiša). Gre za partnerstva vseh oblik, ne samo intimno partnerstvo, vendar se tukaj navadno težave najprej izrazijo.
Joj, pa še p luna v devici iz 4.hiše ti dela kvadrat na n neptuna v strelcu, kjer je sedaj gor t saturn...ni, da ni...
Plutonov kvadrat te vleče v globine, v močvirje, v svoje temne sence, v soočenje s svojimi nezavednimi vsebinami, vendar ko pridemo ven (ko kvadrat mine) šele začnemo polno živeti, saj takrat spoznamo kdo smo, naučimo se delati s svojimi temnimi, senčnimi stranmi osebnosti in smo tako močnejši, naučimo se tudi prehajati iz svetlobe v temo, naučimo se to združiti...ampak kaj čem ti to govoriti, to moraš izkusiti, drugače žal ne gre...
Če boš rabila jambrati, le daj, pomaga pri tem plutonovem kvadratu, da čim več absorbiranih negativnih energij in tudi sprovedenih znotraj sebe, daš ven, res moraš dajati ven,  in to z besedami, ves gnoj je treba pljuniti ven, zelo priporočam kakšno dobro prijateljico, ki zna poslušati, ne svetovati,s amo poslušati in ki zna stvari obdržati pri sebi ;)
Drži se Jane, ti pošiljam en velik objem... :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #292 on: June 13, 2017, 10:35:13 AM »
Jane, o t urana ti sploh nisem nič napisala.
Imaš pa trenutno aktiviran še n jod s t saturnom na n neptunu, v jodu pa itak da še n pluton in na vrhu joda n luna.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #293 on: June 13, 2017, 11:01:08 AM »

Ja, po Kochu imaš 3. hišo v vodnarju in imaš notri vrinjeno ribo in luno, kar pomeni, da težje dostopaš do teh energij, težje prideš do svoje lune, težje jo živiš, začutiš, ker je vrinjena. To pride kasneje v življenju, oziroma se moraš sama potruditi, da prideš do teh energij, moraš ti sama delovati, poiskati to luno in jo živeti. 3. hišo imaš tako precej veliko, z vrinjenim znamenjem in notri še luna, ki je itak za žensko zelo pomembna. S temi vrinjenimi planeti je tako, da moraš ti sama poiskati in vzpostaviti odnos z mamo (pri tebi vrinjena luna) in s sestro (3.hiša), sama moraš poiskati to luno, se potruditi, poiskati sočutje (luna v ribah)....spustiti in odpustiti vse zamere, vse prepreke in vzpostaviti drugačen odnos, ga gledati z višje perspektive.
Za primer:
moja hči ima vrinjeno sonce v biku v 10. hiši, oče se ni zanimal za njo, kot da ga ni bilo, ona je jokala še pa še, res je bilo krivično, sedaj pred kakšnim letom dni je sama začela vzpostavljati nazaj odnos z njim, ona je tista, ki je v tem odnosu aktivna...najprej pa je seveda morala predelati psihološko izgubo in fizično odsotnost očeta, spustiti ter odpustiti in vzeti od očeta kar pač lahko..ta oče ne bo nikoli viden (vrinjeno sonce, skrito sonce), ampak ga mora na plano potegniti sama...

Ja, saj to sem tudi jaz morala naredit. Prenehat na nek način imeti tisto vlogo žrtve. Ravno sem par dni nazaj govorila z možem, da se sedaj veliko bolje zastopim s sestro kot sem se pa leto ali dve nazaj. Veliko bolj pogosto sem pri njej, ona mene tudi več kontaktira in mi je res prav zakon, da sva v isti vasi tako blizu. Obožujem svoji dve nečakinji, večkrat grem k njima, če se le da.

S sosedi tukajšnjimi pa se tudi bolje zastopim in se več "povohamo", če lahko tako rečem.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #294 on: June 13, 2017, 11:52:57 AM »
Pri tebi se bo precej aktivirala energija za ustvarjanje kariere, statusa, pomembno ti bo kako si videna v družbi, na kašni lestvici se nahajaš, p mars v škorpijonu se približuje mc, to bo res zelo močna, borba na vse ali nič, zelo ti bo pomembno, ne boš spustila ničesar, kar bi ti prineslo korist v družbi, korist pri statusu.
Seved pa je mc in 10. hiša tudi mama, tako da lahko se bo dotikalo tudi te teme, tudi materinstva, kot si že sama napisala in tudi odnosa s svojo mami.
Na drugi strani pa t urana na ic in čez 4. hišo, kar spet kaže, da bo dom potreboval osvoboditev, imela boš popolnoma drugačen pogled na dom, družino, kot je v tradicionalni družbi normalno, verjetno niti ne boš veliko fizično doma prisotna, možne so tudi nenadne selitve, tako da tudi to kaže na večje vlaganje tvoje osebne energije (p mars) v 10. hišo, v kariero...

Vesela bom, če se bo kariera še premaknila naprej.
Saj ne vem, kaj bolj firbčno pričakujem - dogajanje v službi ali doma.
Imam določene vizije, kje želim v prihodnosti biti in bom videla, v katero smer bo šlo. Je pa že ta vizija že zdaj čisto drugačna kot sem si vse skupaj zamišljala pred leti.
Spet sanjam in to noro.  :laugh:
Človek mora biti malo nor, drzen, potem so mogoči tudi čudeži.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #295 on: June 13, 2017, 11:54:31 AM »
Imaš pa trenutno aktiviran še n jod s t saturnom na n neptunu, v jodu pa itak da še n pluton in na vrhu joda n luna.

Ja štalo imam totalno trenutno. Bom ti na ZS napisala ;)
Save
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #296 on: June 13, 2017, 02:02:39 PM »

Save

Ti kar napiši :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #297 on: June 13, 2017, 02:09:32 PM »
Pri uranskih tranzitih bi dodala še psihološko dinamiko teh tranzitov, gre pravzaprav za dinamiko, ko nam že ustvarjena materija, nekaj kar smo sami ustvarili, tudi slučajno ni več všeč, vidimo en kup pomanjkljivosti in napak, ker gre le za zemeljsko stvaritev in ne božansko, težko se soočimo s to stvaritvijo, zdi se nam kot en stvor, ena spaka, polna napak, zato jo uničimo, ker je niti videti več ne moremo, gre za občutek, da dobimo totalni odpor do nečesa že ustvarjenega. Seveda vezano na področje (hiša, po kateri tranzitira uran) ter na energijo planetov, ki jih tranzitira. Na tem področju in v energiji tega planeta se nam naša stvaritev zdi gnusna, slaba, polna napak...
Iz mitologije je Uran posiljeval mater zemljo Geo in rojevali so se jima otroci, ki so se Uranu zdeli spaki, Titni, Kiklopi in jih je dal ubiti, vsakega posebej. Šele pri otroku Kronosu (Saturnu) se je Gea odločila, da ga bo skrila. Saturn se nato odloči kastrirati svojega očeta Urana in to mu tudi uspe.
Tako gre pri uranskih tranzitih za ta gnus nad nečim, kar smo sami ustvarili.
Se pravi moramo pri uranskih tranzitih vklopiti tudi saturna, saj le on nas lahko reši pred tiranijo svojega očeta Urana in pred uničenjem vsega že ustvarjenega.
« Last Edit: June 13, 2017, 02:32:41 PM by sanjalka »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #298 on: June 13, 2017, 02:13:48 PM »

Save

Jane,bi ti lahko prenesla tole kar sem napisala glede plutonskega kvadrata raje v rubriko tranziti plutona, mislim, da je bolje, da je tam kot pa pri Uranu ;)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #299 on: June 13, 2017, 03:56:53 PM »

Save

Jane,bi ti lahko prenesla tole kar sem napisala glede plutonskega kvadrata raje v rubriko tranziti plutona, mislim, da je bolje, da je tam kot pa pri Uranu ;)

Bom poskusila ;)

Moja astro karta