Author Topic: Tranzit Urana  (Read 179122 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Tranzit Urana
« Reply #300 on: June 13, 2017, 05:41:15 PM »
Malo študiram tole...
Ko se ravno selimo in gledam hčerino karto. Ima kar intenzivne tranzite in je Uran v 4. hiši vpet. No, vse je vpeto in povezano.
Bom karto prilepila.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #301 on: June 13, 2017, 05:48:40 PM »
« Last Edit: June 13, 2017, 05:50:35 PM by Pika »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #302 on: June 13, 2017, 05:55:33 PM »
Dala si gor Placidusovo karto in tukaj Uran ni vpet?
Bom jutri pogledala.
Zdaj grem na masazo, potem imam sanjsko skupino, danes je moj dan ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #303 on: June 13, 2017, 05:59:01 PM »
Ej, uživaj, Sanjalka! Naj bo sanjski dan res sanjski.

Uran je v natalu.  :) Bom prilepila še Kochovo.
Če boš uspela pogledati, bom vesela.  :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #304 on: June 13, 2017, 06:02:25 PM »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #305 on: June 14, 2017, 01:35:58 PM »
Tukaj bom interpretirala samo t urana, ker je takšna sobana :)
Tvoja hči ima v natalu urana v 4. hiši, nima pa vrinjenega. Zdaj odvisno ali 4. hiša predstavlja njenega očeta ali tebe? Vsekakor pa predstavlja njen dom, njeno družino. Uran notri lahko kaže na neko odtujenost, da se ne čuti prav povezana, mislim čustveno povezana z lastno družino, da je drugačna od svoje družine, da je bolj nekonvencionalna, vse to pa najprej zazna preko enega izmed svojih staršev. Lahko bi enega izmed staršev doživljala uransko (uran je bil pravzaprav tiran, hladen, brezčustven), starši so bolj prijatelji kot starši, takšni otroci svoje starše dostikrat kličejo po imenu ali nekem vzdevku, občutek, da enega starša ni, ali da je neobičajen, možne so selitve in to nenadne, nepričakovane, doma je lahko čutiti veliko nemira, veliko naelektrenosti, kot bi stalno malo prsketala elektrika, kot bi človek živel pod daljnovodi.
Je pa to seveda tudi energija, ki označuje, da je doma ekscentričnost, posebnost, dom takšne osebe je navadno bolj minimalistično opremljen, čiste linije, nobenega kiča, računalniki.
Ima pa 4. hišo v ribah, kar seveda tudi veliko pove o dinamiki doma, in enega izmed staršev.. N neptun (vladar te 4. hiše) pa je v vrinjenem znamenju vodnarju v 3. hiši...
In n uran je vladar njenega vrinjenega znamenja vodnarja v 3.hiši-odnosi s sosedi, bratje, sestre, osnovna šola, komunikacija, način razmišljanja...
Uran in Neptun pa sta v recepciji, to pomeni, da je uran v znamenju rib, neptun pa v znamenju vodnarja, ravno obratno kot bi sicer bila.
Recepcije imajo pomemben vpliv.
T uran ji je že prišel v 6. hišo, to je področje srednjega izobraževanja, vsakodnevne rutine, zdravja. Ta tranzit v tej hiši lahko prinese povečano živčno občutljivost, potrebovala bo več svobode, opravljanje domačih opravil, nalog, učenja, vse to bo ubiralo svoja pota, ne bo prenšala neke diktature, pač pusti ji, da stvari dela po svoje, izven nekih ustaljenih metod, rutinsko delo ji ne bo dišalo :) Možno je tudi eksperimentirnje s hrano, s telesno vadbo, pač tam kjer je uran radi eksperimentiramo.
Na transpersonalne planete pravzaprav nimamo vpliva, so višja energija, s katero ne moremo upravljati, upravljamo lahko le z energijo osebnih planetov do katerih lahko z našo zavestjo dostopamo. Zato se tranziti transpersonalnih planetov zdijo največkrat usodni.
V kolikor smo dovolj zavestni, lahko na nek način sledimo tem transpersonalnim energijam in se jim podredimo v smislu, da se podredimo življenju, da sprejmemo kar nam je življenje prineslo in raje poizkušamo ugotoviti kaj življenje hoče od nas, takrat nismo mi tisti, ki lahko dirigiramo kaj hočemo, ampak moramo mi nekaj dati od sebe. Približno tako kot, če je zunaj nevihta in se bliska, na to pač ne moreš vplivati, lahko pa to sprejmeš, greš v hišo ali izzivaš in hodiš nag po dežju, ter si na koncu srečen, da te strela ni usekala ;) Odvisno koliko imaš odprto zavest oz. koliko imaš znanja, izkušenj, kaj ta nevihta lahko prinese in da te strela lahko tudi useka. Odločitev je na koncu še vedno naša ;)
Transpersonalni planeti so energije določenega časovnega obdobja, generacijskega za celo človeštvo, ne le za posameznika. Te energije se bodo sicer v vsaki karti posameznika drugače izrazile, glede na natalno postavitev, ampak kljub vsemu se čuti vpliv na ravni celotnega človeštva, ki zaznamuje določeno generacijo.
Ima pa tvoja hči trenutno t saturna na n plutonu, kar je precej težek aspekt, in ima še t neptuna na n urana, je pa to že tema za drugo sobano ;)
« Last Edit: June 14, 2017, 01:45:22 PM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #306 on: June 15, 2017, 09:12:46 AM »
Tvoja hči ima v natalu urana v 4. hiši, nima pa vrinjenega. Zdaj odvisno ali 4. hiša predstavlja njenega očeta ali tebe? Vsekakor pa predstavlja njen dom, njeno družino. Uran notri lahko kaže na neko odtujenost, da se ne čuti prav povezana, mislim čustveno povezana z lastno družino, da je drugačna od svoje družine, da je bolj nekonvencionalna, vse to pa najprej zazna preko enega izmed svojih staršev. Lahko bi enega izmed staršev doživljala uransko (uran je bil pravzaprav tiran, hladen, brezčustven), starši so bolj prijatelji kot starši, takšni otroci svoje starše dostikrat kličejo po imenu ali nekem vzdevku, občutek, da enega starša ni, ali da je neobičajen, možne so selitve in to nenadne, nepričakovane, doma je lahko čutiti veliko nemira, veliko naelektrenosti, kot bi stalno malo prsketala elektrika, kot bi človek živel pod daljnovodi.
Je pa to seveda tudi energija, ki označuje, da je doma ekscentričnost, posebnost, dom takšne osebe je navadno bolj minimalistično opremljen, čiste linije, nobenega kiča, računalniki.
Ima pa 4. hišo v ribah, kar seveda tudi veliko pove o dinamiki doma, in enega izmed staršev.. N neptun (vladar te 4. hiše) pa je v vrinjenem znamenju vodnarju v 3. hiši...
In n uran je vladar njenega vrinjenega znamenja vodnarja v 3.hiši-odnosi s sosedi, bratje, sestre, osnovna šola, komunikacija, način razmišljanja...
Uran in Neptun pa sta v recepciji, to pomeni, da je uran v znamenju rib, neptun pa v znamenju vodnarja, ravno obratno kot bi sicer bila.
Recepcije imajo pomemben vpliv.
T uran ji je že prišel v 6. hišo, to je področje srednjega izobraževanja, vsakodnevne rutine, zdravja. Ta tranzit v tej hiši lahko prinese povečano živčno občutljivost, potrebovala bo več svobode, opravljanje domačih opravil, nalog, učenja, vse to bo ubiralo svoja pota, ne bo prenšala neke diktature, pač pusti ji, da stvari dela po svoje, izven nekih ustaljenih metod, rutinsko delo ji ne bo dišalo :) Možno je tudi eksperimentirnje s hrano, s telesno vadbo, pač tam kjer je uran radi eksperimentiramo.
Na transpersonalne planete pravzaprav nimamo vpliva, so višja energija, s katero ne moremo upravljati, upravljamo lahko le z energijo osebnih planetov do katerih lahko z našo zavestjo dostopamo. Zato se tranziti transpersonalnih planetov zdijo največkrat usodni.
V kolikor smo dovolj zavestni, lahko na nek način sledimo tem transpersonalnim energijam in se jim podredimo v smislu, da se podredimo življenju, da sprejmemo kar nam je življenje prineslo in raje poizkušamo ugotoviti kaj življenje hoče od nas, takrat nismo mi tisti, ki lahko dirigiramo kaj hočemo, ampak moramo mi nekaj dati od sebe. Približno tako kot, če je zunaj nevihta in se bliska, na to pač ne moreš vplivati, lahko pa to sprejmeš, greš v hišo ali izzivaš in hodiš nag po dežju, ter si na koncu srečen, da te strela ni usekala ;) Odvisno koliko imaš odprto zavest oz. koliko imaš znanja, izkušenj, kaj ta nevihta lahko prinese in da te strela lahko tudi useka. Odločitev je na koncu še vedno naša ;)
Transpersonalni planeti so energije določenega časovnega obdobja, generacijskega za celo človeštvo, ne le za posameznika. Te energije se bodo sicer v vsaki karti posameznika drugače izrazile, glede na natalno postavitev, ampak kljub vsemu se čuti vpliv na ravni celotnega človeštva, ki zaznamuje določeno generacijo.
Ima pa tvoja hči trenutno t saturna na n plutonu, kar je precej težek aspekt, in ima še t neptuna na n urana, je pa to že tema za drugo sobano ;)

Sanjalka,
najlepša hvala! :-*
Sem pisala v napačno sobano, ja. Nekaj stvari je bilo že razdelanih glede natalnih pozicij, ampak bi to rajši privat. So bile že drugače interpretirane. Tukaj se je pokazalo, kako se en aspekt lahko interpretira na različne načine in lahko pomeni nekaj, lahko pa nekaj čisto obratnega.
Jaz sem v tvojem tekstu poudarila tisto, kar zaenkrat opažam sama oz. o čemer bi se dalo diskutirati...
Včeraj sem videla, kako hčero bremeni ta selitev, čeprav se je tudi veseli. Glede na tranzit Naptuna in Saturna bom seveda šla v druge sobane. :)

« Last Edit: June 15, 2017, 09:18:13 AM by Pika »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #307 on: June 16, 2017, 07:37:54 AM »
Lahko seveda tudi na privat :)
 Grem danes na morje, se vrnem v ponedeljek, tako da ta cas ne bom mogla nic napisati.
Ce zelis dobro interpretirati karto ali aspekte, moras vedno gledati celoto. Tukaj bolj pisem kaksno energijo oz psiholosko dinamiko nosi posamezen planet v posameznem znamenju in posamezni hisi. Se mi zdi za dobro razumevanje sebe zelo pomembno zacutiti najpej vpliv teh osnovnih energij in jih seveda potem povezati z ostalimi, se pravi preveriti vse aspekte, vladarje, kotne, najblizje aspekte, recepcije, moc planetov....

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #308 on: June 16, 2017, 10:40:00 AM »
Lahko seveda tudi na privat :)
 Grem danes na morje, se vrnem v ponedeljek, tako da ta cas ne bom mogla nic napisati.
Ce zelis dobro interpretirati karto ali aspekte, moras vedno gledati celoto. Tukaj bolj pisem kaksno energijo oz psiholosko dinamiko nosi posamezen planet v posameznem znamenju in posamezni hisi. Se mi zdi za dobro razumevanje sebe zelo pomembno zacutiti najpej vpliv teh osnovnih energij in jih seveda potem povezati z ostalimi, se pravi preveriti vse aspekte, vladarje, kotne, najblizje aspekte, recepcije, moc planetov....

Hvala, Sanjalka. :-*
Uzivaj na morju. Jaz bom tudi tezko kaj napisala te dni, bom pa vsekakor.
Drugace vem, ja. Interpretirala si konkretno planet na tej poziciji, se pravi splosen pomen. In je zanimivo, kako se potem lahko interpretacija spremeni, ko se gleda celotno sliko.
Bom potipkala...

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #309 on: June 16, 2017, 03:59:54 PM »
Pri uranskih tranzitih bi dodala še psihološko dinamiko teh tranzitov, gre pravzaprav za dinamiko, ko nam že ustvarjena materija, nekaj kar smo sami ustvarili, tudi slučajno ni več všeč, vidimo en kup pomanjkljivosti in napak, ker gre le za zemeljsko stvaritev in ne božansko, težko se soočimo s to stvaritvijo, zdi se nam kot en stvor, ena spaka, polna napak, zato jo uničimo, ker je niti videti več ne moremo, gre za občutek, da dobimo totalni odpor do nečesa že ustvarjenega. Seveda vezano na področje (hiša, po kateri tranzitira uran) ter na energijo planetov, ki jih tranzitira. Na tem področju in v energiji tega planeta se nam naša stvaritev zdi gnusna, slaba, polna napak...
Iz mitologije je Uran posiljeval mater zemljo Geo in rojevali so se jima otroci, ki so se Uranu zdeli spaki, Titni, Kiklopi in jih je dal ubiti, vsakega posebej. Šele pri otroku Kronosu (Saturnu) se je Gea odločila, da ga bo skrila. Saturn se nato odloči kastrirati svojega očeta Urana in to mu tudi uspe.
Tako gre pri uranskih tranzitih za ta gnus nad nečim, kar smo sami ustvarili.
Se pravi moramo pri uranskih tranzitih vklopiti tudi saturna, saj le on nas lahko reši pred tiranijo svojega očeta Urana in pred uničenjem vsega že ustvarjenega.

Sicer tranzitni  :U zaključuje svojo pot po moji 9. in trenutno "čiča" točno na mojem MC-ju. No ker hkrati dela opozicijo na IC vidim 101 napako v stanovanju, kaj in kje je vse "narobe". Z natalnim  :Ma :ov Hočem takoj vse popraviti in mi živce para ker se tole vleče, ne premakne se in sem fejst živčna in utrujena. Prime me, da bi vzela kladivo in vseskupaj sesula, pa na novo naredila (govorimo o kompletnem stanovanju, od sten do oddušnika, do... ja penim ko nora).
Na nek način en malo bežim v službo. Nekako ugotavljam, da kasneje hodim od doma, ker se zjutraj ne ubadam z napakami, pa raje delam dalj, ker se mi potem popoldne ni treba toliko ubadati s stanovanjem... Pa če le lahko grem. Spet malo prostovoljim (nič narobe, samo ker se zavedam, da je tudi to beg od svoje "spake" nekako ni...). Na nek način bežim. Spet. Pa sem jezna sama nase, ker to počnem že celo življenje na tak ali drugačen način bežim od doma. Pa vem, da to ni ok. Pismo moj dom je... A ni tako, da bi se morala doma počutiti superfinofajn in varno in... Res bi si želela ustvariti ta prostor, da bi bila z veseljem doma.
In še

Glede na to, da imam urana v 4. poboldano drži absolutno tudi zame. Opremljam minimalistično, računalniki pa itak morajo bit ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #310 on: September 14, 2017, 07:41:42 PM »
pri meni trenutno T Urana skače čez Luno naprej in nazaj po 10.hiši.
Marsikaj se plete v glavi, clovek bi zelel narediti spremembe, pustiti sluzbo in koncno zaplavati na svoje, vendar v zraku se vedno ostaja strah.
Ce naredim odlocilni korak, zdaj ko me Uran pritiska, bo v nadaljevanju vse OK?

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #311 on: October 13, 2017, 05:30:53 PM »
Sredi leta 2019 bo  :U na mojem IC, možu pa bo kvadriral natalno  :So.
Veselica bo očitno še večja, kot sem menila do zdaj.
Kako je vse usklajeno, skoraj na dni natančno.
9ZK 656

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #312 on: November 14, 2017, 08:51:03 AM »
Moj  T :U pa dela  :kon z DC-jem....
pa sem šla iskat, kaj neki to pomeni, pa sem našla en zanimiv Sanjalkin zapis....

Ko je šel meni T Uran čez DC je prišla ločitev. In to kot strela z jasnega,nepredvidljiva. Lahko bi rekla precej nepremišljena,ampak bila je tako močna energija,da se je enostavno mogla zgoditi.
Drugače si tega res ne znam razlagati,ker takrat je razum preprosto odpovedal in je bila neka višja,močnejša sila,ki me je gnala na to pot.Vsekakor sem z ločitvijo šokirala vse.
Še vedno mi hodi čez 7 hišo,tako da ne vem,ali me še čakajo kakšne Uranske nenadne spremembe ::)

Zanimiv pa je bil tudi prehod T Urana čez 6.hišo-nenadna,nepričakovana bolezen,ki je zopet šokirala vse :-\ Mislim,da mi je ravno takrat šel čez N Jupitra.

Me prav zanima kaj mi bo prinesel prihod T Urana v 8.hišo,saj me na sodišču čaka delitev premoženja,ki kot kaže ne bo enostavna.
Zgleda,da je Uranska tema pri meni kar močno zapisana.

Hm,ja prihod T Urana čez 5. hišo mi je prinesel hčerko ang: ang: ang:

Hudooooo....ločitve si sicer jaz ne želim in upam, da prinese kakšne druge spremembe "nepričakovane" naprimer na službenem področju.
Poleg tega imam še
T :Ma na N  :Ma
T :J in  :Ve na N :J
:Sa na N :NE
...in to so samo  :kon , kje so pa še ostali aspekti, ki se tvorijo...uh!
...da vidimo kaj se bo izcimilo iz tega.

In veš kaj Sanjalka....tudi meni je  :U čez 5 hišo prinesel hčer  :laugh:
...in mimogrede, ko je šel čez 6 hišo - nepričakovano bolezen -

SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #313 on: November 14, 2017, 10:19:22 AM »
Moj mož ima sedaj tranzitni uran opozicija natalni pa konjunkcijo sonce.... hja služba ga zajebava, jaz ga "mečem" ven iz stanovanja. Uran je vsekakor nepredvidljiv totalno. Povrh vsega ima pa še saturn  :op :Sa in  :Ma
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #314 on: November 14, 2017, 10:21:25 AM »
Jane ti tut? :blank: