Author Topic: Tranzit Urana  (Read 179288 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Tranzit Urana
« Reply #315 on: November 14, 2017, 10:49:03 AM »
Jane ti tut? :blank:

Jap....zato sem pa tako počasna pri odgovarjanju ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #316 on: November 14, 2017, 10:52:36 AM »
Oh shit. Kva je to v zraku no :blank: Objem!! :-*

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #317 on: November 14, 2017, 12:14:40 PM »
oooo Jane.....objem  :-*
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #318 on: November 14, 2017, 12:17:53 PM »
Po mojih izračunih in "znanju astrologije"  ter seveda kolk časa sem mela zdaj pred službo to gruntat - bi pri men moralo pridet do sprememb na finančnem področju.... 8)
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #319 on: November 14, 2017, 12:22:16 PM »

Uran hahaha. Pa to, da smo že cel čas samoumevne....in pol nam dopizdi.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Missy

• Spl. simbol
« Reply #320 on: November 14, 2017, 12:31:35 PM »

Uran hahaha. Pa to, da smo že cel čas samoumevne....in pol nam dopizdi.

Tooo!!! To se je nama zgodil! To!

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #321 on: May 05, 2018, 04:27:26 PM »
Tranzit urana prihaja v bika, natančno bo prvič prišel 16.5, nato se bo obrnil retrogradno 8.8. in bo 7.11. zopet prišel v ovna ter tam ostal v retro gibanju do 7.1.2019 in nato šel naprej direktno še vedno v ovnu do 7.3.2019, in potem ostane v biku cca 7 let.
Povratek t urana v ovna nas bo še malo testiral koliko smo se naučili postaviti zase, koliko smo pogumni, odločni, koliko smo samosvoji.
To je na osebnem nivoju. Na kolektivnem nivoju smo imeli arabsko pomlad v času t urana v ovnu, bomo videli kaj nam bo na kolektivnem nivoju prinesel ta zaključek popotovanja po ovnu. Uran je kolktiven planet, tako se spremembe vedno dogajajo na kolektivninravni.
No in sedaj pride v bika. 84 let nazaj smo ga imeli v biku, to je pribl. od leta 1934 do 1942, vemo da je bila takrat totalna inflacija, devalvacija nemške marke, da je bil propad finančega sistema, da se je s prihodom Hitlerja častila čista (arijska) nacija, po drugi strani se je veselilo, plesalo in zabavalo kot da ne trka vojna na vrata....to je ta dvojna dimenzija bika...
In kaj smo se naučili do sedaj? Kaj nam ta uran v biku prinaša sedaj?
Imamo porast kripto valut (internetni denar), vse več je neplodnosti in s tem povezano umetno oplojevanje, novi načini zdravljenja, na porastu so alergije in nove vrste prehranjevanja... vse to je bikova domena...
Ukvarjali se bomo tudi s čiščenjem planeta...
Uran mitološko posiljuje Gajo (planet zemlja) in rojevajo se kiklopi, ki jih uran zavrže, se jih sramuje...
Uran vedno posiljuje z neko ekstremno, čisto idejo, a ustvarjena kreacija ga nikoli  ne zadovolji...
Se pravi bo uran v biku “nasiljeval”, “posiljeval” vse kar je bikovo, odnos do naših teles, odnos do prehranjevanja, odnos do denarja, odnos do vrednosti, odnos do užitkov, spraševali se bomo kaj nam je res vredno...
Spremembe torej na področju vrednot (tako kolektivnih kot tudi osebnih), do vrednostnega sistema. do služenja denarja.,,
Upam, da se ne najde kje kak uranski tiran, ki nas bo posiljeval z lastno percepcijo kaj je res vredno- ne pozabimo na Hitlerja, ki je to pocel in preprical množice, da so verjeli in se borili za njegov vrednostni sistem, za “čistega” človeka, za čisto raso... to je tako zelo uransko...se pravi bodimo pozorni, da ostanemo prizemljeni, da ostanemo ljudje... tudi robotika in višja inteligenca je domena urana... ne pozabimo na mater zemljo, na prave človeške potrebe in užitke.... ne pozabimo biti človek... to vse bo sedaj domena 7-ih let potovanja urana po znamenju bika..,
Kje ga imate v svojih kartah? Da malo predebatiramo ;)
« Last Edit: May 08, 2018, 10:32:13 AM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #322 on: May 07, 2018, 12:00:42 PM »
Osebno sem mnenja, da je v kolektivni zavesti prišlo do napredka oz. preskoka, ko množica ljudi ne bi več sledila nekemu maliku, ideji neke osebe, ki bi lahko pritegnila množice v taki meri, kot se je to že dogajalo. Tu ciljam zlasti na evropski del sveta, malo olj sem pa skeptična, če to drži tudi za vzhod, kjer se še danes pojavljajo neke skrajne ideologije. V glavah ljudi nastane marsikaj, tako bo vedno. Presunljiv pa je pojav, ko ideji nekega posameznika sledi velika množica. Menim, da je to precej velik pokazatelj nerazvitosti družbe in posameznika kot pripadnika družbe.

Nočem dajati nekih negativnih predikcij, ampak do neke selekcije bo moralo priti. V 40. letih prejšnjega stoletja smo bili priča načrtnemu množičnemu uničevanju. Šlo je za idejo prečiščenja rase. Pustimo zdaj barvo las, kože, telesne proporce, narodnost, versko pripadnost ... Odmaknimo se od kategorij, ki smo jih ustvarili ljudje in se vrnimo k naravi. Ta je dolgo časa nazaj poskrbela za naravno selekcijo (ki je v nerazvitih delih sveta še prisotna, a osredotočimo se na visoko civilizirana področja). Medicina danes omogoča bolj zdravo in daljše življenje, smrtnost novorojencev se je znižala na minimum, imamo postopke, ki omogočajo reprodukcijo tudi tistim, ki je po naravni poti niso zmožni ...
Vse ima svoj limit, vedno obstaja točna preloma, od katere stvari ne morejo teči več naprej v trendu konstantnega napredka. Tako bo tudi naš planet nekoč dosegel limit. Mogoče še en čas ne, mogoče polnimo zadnje kapacitete, mogoče smo ga že presegli. Nove bolezni, neplodnost in naravne katastrofe so morda le obramba Zemlje, da se ne prezasiči. Pa spet ne gre za obrambo Zemlje, niti med 2. svetovno vojno ni šlo le za enega človeka, ki je sprožil uničujoč val. Veliko širše gledano gre za življenjski proces, naravni tok, evolucijo, ki ne obsega le planeta, temveč cel univerzum.
Naš planet bo lahko spodobno življenje omogočil omejenemu številu prebivalcev, v neskončnost ne bo šlo, a ni videti, da bi bili ljudje pripravljeni storiti korak nazaj. Vsak hoče imeti vse (ne govorim o materialnem). Vsak hoče mir, potomce, dolgo življenje ... Naravni selekciji smo pristrigli krila. Nekoč, v daljni, ali niti ne tako daljni, prihodnosti se bo moral nekdo ustaviti. Zemlja ali človek. Če se ustavi človek, bo Zemlja lahko nudila prebivališče naslednjim rodovom. Ko odpove Zemlja, ne bo živel nihče.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #323 on: May 07, 2018, 12:04:33 PM »
In ravno v prihajajočem obdobju bo :U pri meni osebno začel tranzitirati vse živo. Ni še zadel toliko pomembnejših točk hkrati. Dotaknil se bo IC, hkrati pa oponiral  :PL in  :Ve. Spremembe v domu in karieri bodo neizbežne. Kot, da jih ni še dovolj ... Očitno bo to nadaljevanje tega, kar se je začelo že zdaj, s  :Sa.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #324 on: May 07, 2018, 08:16:24 PM »
Meni še šeta po 4. hiši, potem se mi bo pa premaknil v 5. hišo, kjer bo prečkal Severni vozel in delal trigon na N Venero in Marsa v 9.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #325 on: May 08, 2018, 10:43:36 AM »
Menim, da nekako se bo tudi zahodni del sveta moral lotiti problema arabskega sveta, samo zanikanje ne bo prineslo rešitve.
Ko je bil uran v ovnu, je prišlo tudi do največ ločitev, oven res simbolizira svojskost, svojo pot za vsako ceno, ne sprejema odnosov, sodelovanja.
Tudi zahteva po odcepitvi Katalonije je ovnova domena.
Pri biku me najbolj skrbi, da ne bi šli v skrajnosti z lastnimi telesi in prav tako s planetom zemljo.
Moje predvidevanje je, da bomo uvedli popolnoma nov način prehranjevanja, zdravljenja, ter tudi denarna politika se bo spremenila. Samo, da ne bomo šli v skrajnosti.
Vemo kaj je delal Hitler in seveda njegovi podaniki s človeškimi telesi v plinskih celicah, vemo kako so ljudje stradali v taboriščih, kako množično uničevanje teles je bilo v tistem obdobju. To je res uranska domena, ker uranu se gabi vse kar je človeškega, zemeljskega...
Po drugi strani pa verjamem, da se človeštvo razvija v pozitivno smer, da bomo bolj pričeli paziti na naš planet, da bomo bolj pazili kaj vnašamo v svoja telesa, kako se z njimi ukvrjamo, kako negujemo svoje telo, kako uživamo v njem...
Domneve so seveda tudi čipiranje naših teles, tako bomo pod stalnim nadzorom.
To bi bilo potem neke vrste posljevanje naših teles z namenom imeti posameznika pod kontrolo.
Gre za obdobje ko se simbolno združita kozmos in mati zemlja - razum, intelekt in telo, materija.
« Last Edit: May 09, 2018, 08:21:37 AM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #326 on: May 08, 2018, 10:56:30 AM »
In ravno v prihajajočem obdobju bo :U pri meni osebno začel tranzitirati vse živo. Ni še zadel toliko pomembnejših točk hkrati. Dotaknil se bo IC, hkrati pa oponiral  :PL in  :Ve. Spremembe v domu in karieri bodo neizbežne. Kot, da jih ni še dovolj ... Očitno bo to nadaljevanje tega, kar se je začelo že zdaj, s  :Sa.

T urana na ic prinaša korenite spremembe pogleda na vse kar je tradicionalno, kar predstavlja naše korenine, prinaša osvobajanje od družnskih vzorcev, od tega kaj so tvoje korenine, osvobaja nas notranje, našo notranjo bit.
V kolikor smo preveč zabetonirani v tradicijo, smo preveč "nezdravo" povezani z družino, v kolikor ne živimo sebe, svoje individuacije, bo uran zahteval odcepitev, osvoboditev.
Lahko gre za selitev v popolnoma novo okolje, kjer bomo živeli med bolj "uranskimi" ljudmi, ali pa si svoje domače okolje naredimo precej uransko, imamo veliko "uranskih" prijateljev v svojem domu....Navadno gre za nepredvidene, nepričakovane spremembe, okolico s svojo spremembo šokiramo.
V kolikor že sedaj živimo dovolj uransko, potem nam uran ne bo prinesel nekih večjih oz globljih sprememb.
Potrebno je pri tem tranzitu biti previden, da počakamo, da tranzit mine, in če je takrat še vedno v nas želja po spremembi, jo tudi naredimo.
Sicer dostikrat spremembe narejene v uranskem tranzitu kasneje obžalujemo. Ne pozabimo, da se uranu gabi vsaka zemeljska stvaritev, tako se nam s tranzitom na IC gabi obstoječ dom, obstoječa družina, vse kar je preveč zemeljsko. Potrebujemo odmik, svobodo, zrak, da lahko dihamo...V kolikor na to nismo pripravljeni in nam uran nenadno prekine ta stik z družino, z domom, smo seveda še toliko bolj prizadeti, šokirani. Se pravi, če sami ne žvimo tega urana, in smo preveč saturnovi, nam bo uran (življenjske okoliščine) prinesel kot strela z jasnega nenadno spremembo in ta je za nas lahko šokantna.
Skratka osvobajanje od družinske tradicije, vpeljati nove zadeve, reformirati tradicionalno družino, narediti nek napredek znotraj družine, odnos z mamo ali očetom se spremeni....

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #327 on: May 08, 2018, 11:08:45 AM »
Meni še šeta po 4. hiši, potem se mi bo pa premaknil v 5. hišo, kjer bo prečkal Severni vozel in delal trigon na N Venero in Marsa v 9.

Kaj pa je tebi prinesel uran čez 4. hišo?
Si s svojim prihodom v novo, moževo družino razbila njihove tradiconalne poglede na družino ;) Si vpeljala kaj reform, novosti, novodobnosti v to družino?
So te že rabili, si za njih verjetno kar prava za kaj takega z uranom na asc ;)
No in sedaj ti bo šel uran v 5. hišo, v biku. Ja, delal ti bo lep aspekt-trigon z vladarjem 5. hiše, z venero in tudi z marsem, ki je pa sicer vladar tvoje 4. hiše.
Ja, Saša mogoče pa nenadno zanosiš oz. pride do umetne oploditve, to bi bilo tako zelo klasčno za urana v biku v 5. hiši. Glede na to, da gre za pozitiven aspekt, zna biti uspešno. Lep aspekt-sekstil ti bo delal tudi z n luno, res ti želim, da ti uran v tem obdobju prinese materinstvo. Malo moti kvadrat med n jupitrom in s. vozlom. Jupiter sicer vladar tvoje karte in kot tak zelo pomemben, je retrograden in še ujet v 2. hiši. tudi to je področje telesa, lastne vrednosti...Mogoče bo res potrebno uporabiti uranske (jupiter v vodnarju,vladar je uran) metode (umetna oploditev), da pride do zanositve.
P luna je v biku in se sprehaja po 5. hiši. Tudi v lepih aspektih z n venero, in tudi s t plutonom, t uranom, t saturnom.
Ti želim osvoboditev na področju 5. hiše in doživljanje popolnoma novih dimenzij 5. hiše.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #328 on: May 08, 2018, 01:50:07 PM »

Si s svojim prihodom v novo, moževo družino razbila njihove tradiconalne poglede na družino ;) Si vpeljala kaj reform, novosti, novodobnosti v to družino?
No in sedaj ti bo šel uran v 5. hišo, v biku. Ja, delal ti bo lep aspekt-trigon z vladarjem 5. hiše, z venero in tudi z marsem, ki je pa sicer vladar tvoje 4. hiše.
Ja, Saša mogoče pa nenadno zanosiš oz. pride do umetne oploditve, to bi bilo tako zelo klasčno za urana v biku v 5. hiši. Glede na to, da gre za pozitiven aspekt, zna biti uspešno. Lep aspekt-sekstil ti bo delal tudi z n luno, res ti želim, da ti uran v tem obdobju prinese materinstvo. Malo moti kvadrat med n jupitrom in s. vozlom. Jupiter sicer vladar tvoje karte in kot tak zelo pomemben, je retrograden in še ujet v 2. hiši. tudi to je področje telesa, lastne vrednosti...Mogoče bo res potrebno uporabiti uranske (jupiter v vodnarju,vladar je uran) metode (umetna oploditev), da pride do zanositve.
P luna je v biku in se sprehaja po 5. hiši. Tudi v lepih aspektih z n venero, in tudi s t plutonom, t uranom, t saturnom.
Ti želim osvoboditev na področju 5. hiše in doživljanje popolnoma novih dimenzij 5. hiše.

O, ja, sem zelo razbila tole družino.  :laugh: Oz poglede na družino znotraj doma. Veliko se je spremenilo, odkar sem jaz tukaj. V tem času sem se preselila, poročila, ustvarila dom. Res vse uransko. Bom poročala, kako bo Uran delal spremembe po peti hiši.  ;)
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #329 on: May 08, 2018, 02:02:16 PM »

O, ja, sem zelo razbila tole družino.  :laugh: Oz poglede na družino znotraj doma. Veliko se je spremenilo, odkar sem jaz tukaj. V tem času sem se preselila, poročila, ustvarila dom. Res vse uransko. Bom poročala, kako bo Uran delal spremembe po peti hiši.  ;)

Se pravi si bila sama ta uran v novi družini ;)
Če ne bi bila, bi ti urana odigral nekdo drug ;)