Author Topic: Tranzit Urana  (Read 179205 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Missy

• Spl. simbol
Re: Tranzit Urana
« Reply #390 on: March 01, 2019, 11:30:57 AM »
Oh Sanjalka moja, k da si me spravila v par besed...to o partnerstvih in obstojecih strukturah se krha, lomi, tudi z mojo pomocjo, ze dobro leto...Uran bo le dokoncal naceto imam obcutek. In seveda nimam pojma kako, kajti Uran je le Uran. :) Hvala ti! :-*

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #391 on: March 01, 2019, 12:01:14 PM »
Jaz sem trenutno še v 4. hiši z Uranom, potem pa preide v 5. hišo.
9ZK 674

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #392 on: March 01, 2019, 12:52:32 PM »
Pri meni bo 7.3., na isti dan kot T :U, prestopilo v znamenje  :B, tudi P :So.
Ne vem , meni pa ni tako zelo strašen  :U, se ga ne bojim več. V bistvu živim z njim in z  :Sa. Veliko sprememb, ja. Predvsem kar se 6.hiše  in mene , mojega JAZA tiče.
 :U vladar ASC in pa tudi je v  :kon:Lu, ki je vladar 6.hiše.
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #393 on: March 12, 2019, 02:48:59 PM »
T urana je prišel že v bika in poslušamo kako si je 21 letna punca odrezala roko nad zapestjem, da bi prišla do visoke zavarovalnine.
To je res uran v biku-uran kot krut, hladen, poškoduje telo (bik).
Tudi evtanazija bo tema urana v biku...
In denarne kripto valute...
In verjetno še mariskaj kar se nam trenutno niti sanja ne, saj vemo, da je uran nepredvidljiv.
Upam, da ne bo poškodoval tudi našega planeta Zemljo.
wikipedia:
Uran je leta 1789 odkril Martin Heinrich Klaproth, ki ga je poimenoval po planetu Uranu. Eugčne-Melchior Péligot je bil prvi ki je ločil (izoliral) material, njegove radioaktivne lastnosti je odkril Henri Becquerel leta 1896. Raziskovanje Enrico Fermija in drugih je privedlo od uporabe v jedrskih reaktorjih in atomski bombi.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #394 on: March 12, 2019, 03:01:11 PM »
Pri meni bo 7.3., na isti dan kot T :U, prestopilo v znamenje  :B, tudi P :So.
Ne vem , meni pa ni tako zelo strašen  :U, se ga ne bojim več. V bistvu živim z njim in z  :Sa. Veliko sprememb, ja. Predvsem kar se 6.hiše  in mene , mojega JAZA tiče.
 :U vladar ASC in pa tudi je v  :kon:Lu, ki je vladar 6.hiše.

Če sta uran in saturn uravnotežena, potem nam je lažje, nekako imamo uravnoteženo strukturo, tradicijo, pravila in na drugi strani ideje, svobodo..
Oboje mora biti v žvljenju.
Če je uran premočen v karti, oz če živimo predvsem uransko življenje, potem nas ob saturnovih tranzitih hitro lahko doleti kakšna zemeljska kazen (saturn) , prizemljitev in obratno, če je saturn premočen, oz živimo preveč tradicionalno, togo, strogo po poravlih, potem ob uranskem tranzitu delamo norosti ;D

Pri tebi Lisa je Uran v konjunkciji z luno in vladar cele karte, postavljen v 9. hišo, ja bi rekla, da rabiš velikooo zraka, da lahko dihaš, da se verjetno bolje počutiš daleč od doma, mogoče v tujini ali vsaj v v nekih tujih kulturah, da ti je pomembna enakost med ljudmi, da ne maraš deljenja ljudi, da ne prenašaš omejitev, ki pa jih verjetno največ doživljaš v parterstvih-saturn na dsc. Verjetno so partnerstva tista, ki te najbolj prizemljujejo in še saturn je v levu, kar tudi govori, da potrebuješ spoštovanje v parterstvu,kar pa ti verjetno ni samo po sebi dano, da je tukaj precej uečnja, da imaš verjetno znotraj sebe svoj ponos, katerega se šele učiš pokazati navzven tudi v partnerstvu...saturn učitelj, modrec ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #395 on: March 12, 2019, 03:08:27 PM »

Verjetno uvajanje novosti v domu, nov pogled na svoje korenine, na svojo družino, osamosvojitev od doma...to vse bi bil uran v 4. hiši
Jah, Saška, v 5. hiši v biku, pa naj prinese neko novo rojstvo :-*
Je vladar ujetega znamenja v 2. hiši, ki tudi govori o telesnem, materialnem, in je prvi planet v karti, točno na asc, kot tak seveda pomemben planet v tvoji karti.
Koliko imaš kaj sprememb v življenju? Si kot naelektrena iskra, ki iskri in "zažiga" vse, ki pridejo v tvojo bližino ;) Imaš verjetno dar, da med ljudi prinašaš in vnašaš spremembe v njihova življenja, ki so za njihov razvoj verjetno nujno potrebne. Eni ti zmorejo slediti, za druge si verjetno preveč pred časom in ostajajo nekako korak za tabo in te opravljajo-saj veš za dobrim konjem se vedno kadi ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #396 on: March 12, 2019, 03:12:07 PM »
Gledam sedaj mojo vnučko, ki ima prvi planet v karti uran v ovnu, asc je tudi oven, valdar mars v strelcu je v 9. hiši.
Niti sekunde ni pri miru, vse jo zanima, res je bistra deklica. Nemir, naelektrenost, navihanost, drznost, ne mara stiskanja in crkljanja, akcija, akcija in še enkrat akcija...
Verjetno to reče vsaka babica za svojo vnučko, a tu pišem čisto iz astrološkega vidika.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #397 on: March 12, 2019, 03:24:37 PM »

Verjetno uvajanje novosti v domu, nov pogled na svoje korenine, na svojo družino, osamosvojitev od doma...to vse bi bil uran v 4. hiši
Jah, Saška, v 5. hiši v biku, pa naj prinese neko novo rojstvo :-*
Je vladar ujetega znamenja v 2. hiši, ki tudi govori o telesnem, materialnem, in je prvi planet v karti, točno na asc, kot tak seveda pomemben planet v tvoji karti.
Koliko imaš kaj sprememb v življenju? Si kot naelektrena iskra, ki iskri in "zažiga" vse, ki pridejo v tvojo bližino ;) Imaš verjetno dar, da med ljudi prinašaš in vnašaš spremembe v njihova življenja, ki so za njihov razvoj verjetno nujno potrebne. Eni ti zmorejo slediti, za druge si verjetno preveč pred časom in ostajajo nekako korak za tabo in te opravljajo-saj veš za dobrim konjem se vedno kadi ;)
Ja, vem, da je Uran pomemben pri meni. Bo kar držalo glede vsega.  ;D
9ZK 674

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #398 on: March 15, 2019, 12:52:07 PM »

Če sta uran in saturn uravnotežena, potem nam je lažje, nekako imamo uravnoteženo strukturo, tradicijo, pravila in na drugi strani ideje, svobodo..
Oboje mora biti v žvljenju.
Če je uran premočen v karti, oz če živimo predvsem uransko življenje, potem nas ob saturnovih tranzitih hitro lahko doleti kakšna zemeljska kazen (saturn) , prizemljitev in obratno, če je saturn premočen, oz živimo preveč tradicionalno, togo, strogo po poravlih, potem ob uranskem tranzitu delamo norosti ;D

Pri tebi Lisa je Uran v konjunkciji z luno in vladar cele karte, postavljen v 9. hišo, ja bi rekla, da rabiš velikooo zraka, da lahko dihaš, da se verjetno bolje počutiš daleč od doma, mogoče v tujini ali vsaj v v nekih tujih kulturah, da ti je pomembna enakost med ljudmi, da ne maraš deljenja ljudi, da ne prenašaš omejitev, ki pa jih verjetno največ doživljaš v parterstvih-saturn na dsc. Verjetno so partnerstva tista, ki te najbolj prizemljujejo in še saturn je v levu, kar tudi govori, da potrebuješ spoštovanje v parterstvu,kar pa ti verjetno ni samo po sebi dano, da je tukaj precej uečnja, da imaš verjetno znotraj sebe svoj ponos, katerega se šele učiš pokazati navzven tudi v partnerstvu...saturn učitelj, modrec ;)

Meni se kar zdi, da sta saturn in uran pri meni uravnotežena. na eni strani disciplina, resnost, odgovornost, na drugi strani zelo uranovska volja.
imam rada norosti. ampak, znam biti pa tudi zelo resna in odgovorna.
in ja, ampak res se veliko bolje počutim daleč stran od doma. bolj svobodno. na splošno nisem rada doma, če ne drugega bi samo bila zunaj na svežem zraku, da nisem omejena s 4 zidovi. da gledam v nebo in se počutim svobodno :)
partnesrtva so pa težki oreh ..hmmm. ampak že kar nekaj časa samska, mi paše, da je tako kot je. čeprav po tihem tudi upam, da se kaj premakne tudi na tem področju..so možnosti, ampak vedno nekaj zajebem, ali pa ni pravi čas ali pa.... :)
vse kar si napisala zelo drži.... in hvala ti ;)
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #399 on: March 20, 2019, 09:48:17 AM »
Kronologije se še nisem uspela lotiti, je pa T :U že kar konkretno zaseval v mojo 9. hišo.
Tako, kot me Slovenija zdajle tišči, me že dolgo ni.
Mislim tudi, da se mi močno spreminja filozofija pogleda na življenje, ki se nagiba k logiki kvantnih fizikov.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #400 on: March 20, 2019, 10:02:00 AM »
Kronologije se še nisem uspela lotiti, je pa T :U že kar konkretno zaseval v mojo 9. hišo.
Tako, kot me Slovenija zdajle tišči, me že dolgo ni.
Mislim tudi, da se mi močno spreminja filozofija pogleda na življenje, ki se nagiba k logiki kvantnih fizikov.

;)

ja, definitivno vpliv t urana, da te slovenija tišči :)
meni še ni prišel v 9. hišo, mi bo pa kmalu, bom potem poročala...
trenutno mi še hodi po 8.hiši

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #401 on: May 02, 2019, 09:18:27 PM »
Že trka na vrata. Oz. IC. V bistvu je isto ...
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #402 on: May 03, 2019, 01:30:03 PM »
V četrtek 7. marca bo dokončni prehod t urana v znamenje bik, to pomeni, da se ne vrača več v znamenje ovna naslednjih 84 let.
Uran kot vemo je mitološko posiljeval zemljo Geo in pobijal svoje rojene otroke (kiklopi, giganti), ker so se mu gabili.
Gea ga je pri rojenem otroku (Kronos-Saturn) prelisičila in ga skrila. Nato je Kronos vrgel svojega očeta Urana s prestola in ga kastriral.
Tako vidimo, da je bil Uran pravzaprav tiran, posiljeval je Zemljo in pobijal svoje otroke.
Za lažjo predstavo kaj se nam dogaja kadar pride t urana v stik z osebnim planetom.
Na nek način je ta osebni planet "posiljen" s strani t urana s težnjo po destrukciji, uničenju.
Takrat zares velikokrat nenadoma, nepričakovano, nekaj zaključimo, odrežemo, ubijemo...
se sramujemo tega osebnega planeta oz vidimo v njem polno pomanjkljivosti, tako kot je to videl uran v svojih rojenih otrocih.
In sedaj pride t urana v bika, torej bo dinamika posiljevanja na področju zemeljskih stvaritev, vse kar sam bik predstavlja (telo, nepremičnine, denar, lastna vrednost...)
torej vse kar je s tem povezano bo sedaj posiljeno in podvrženo uničenju...dokler ne bomo tega dojeli in zaščitili lastno stvaritev, tako kot je to naredila Gea z rojstvom Kronosa-Saturna...
Poglejmo kje imamo t urana v biku in kaj bo t urana "posiljeval" ter nato želel uničiti ;)
Pri t urana je zelo pomemben tudi t saturna, tako kot sicer je vedno dobro v karti pogledati obe dimenziji, uranovo in saturnovo.
Če vidimo,da je uran v karti močnejši, je dobro delati na tem, da ojačamo saturna...
in obratno, če je saturn močnejši, je dobro delati na tem, da pustimo dihati tudi uranu ;)

zelo lepo si tole opisala. Meni bo pohodil vse kar lahko pohodi. Kirona, luno, marsa in kasneje v dvojčkih sonce, venero in AC. Ko bo na veneri bo istočasno na njej tudi saturn. Pomoje bo to ena čista je*a :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #403 on: May 03, 2019, 02:02:52 PM »
In Jane, ti se ravno ločuješ in deliš premoženje.  :laugh: Boš rodila Saturna - samsko življenje.  :laugh:
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #404 on: May 03, 2019, 02:06:52 PM »
In Jane, ti se ravno ločuješ in deliš premoženje.  :laugh: Boš rodila Saturna - samsko življenje.  :laugh:

Čaki uran mi sploh še ni začel harat, ločevat sem se začela ob saturnovih in plutonskih tranzitih. tko da ne vem kaj bom pod vplivom urana?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/