O tistem, kar kljub drugačnem času ne govorimo prav radi. > Učbenik vedeževanja

Kavina usedlina II

<< < (8/19) > >>

Azra:
Na vrhu skodelice sem imela lepo sliko (belo ozadje-cisto), zenskega obraza z zaprtimi ocmi, kot da sanjari ali spi, rahel nasmesek, dolgi lasje. Lep obraz, angelski, skoraj kot lutka. Obraz je bil izrazit in velik, cist. Roke je drzala naprej, kot da nekaj pestuje, v predelu trebuha pa so bili majhni medvedki. Zanimivo, nog ni imela, bil pa je ribji rep. Kot morska deklica.

Ta dvojnost me zanima, kako bi si razlagali. (?)

Lp

:-*

Gaia:
Azra, med nami je cel kup zemeljskih angelov, ki prihajajo iz različnih kraljestev. Ti si videla mešanico inkarniranega angela in morske deklice, ki so 'izpeljanke', če se lahko tako izrazim, iz elementalnega sveta, ki je povezan z zemljo. Morda sama spadaš mednje. Za kaj več bi bila potrebna podrobnejša analiza.

:-* Gaja

Tejka:
Kako se pa naredi taka analiza? Čisto iz firbca, ker ima moj Tomaž "obsedenost" z delfini in ostalimi morskimi zadevami, jaz pa sem "počena" na morske deklice, samoroge in podobna bitja (jih konstantno rišem). Je tukaj kakšna povezava?

Regina:

--- Quote from: Azra on February 11, 2009, 10:16:28 PM ---Zanimivo, nog ni imela, bil pa je ribji rep. Kot morska deklica.

Ta dvojnost me zanima, kako bi si razlagali. (?)

--- End quote ---

Morska deklica je povsod omenjena kot simbol seksualnosti in skrivnosti. Moškim predstavlja animo, ki vabi, da raziščejo  še neraziskane globine svojega nezavednega, ženske pa s to simboliko ponavadi odkrijejo, da potencialni ali stalni partner ni pravi. V pravljicah je privolila v preobrazbo, pri kateri izgubi rep in dobi noge, pa tudi v izgubo glasu in obupno trpljenje, ker se tako spremeni v zlobno žaljivko, ki s svojim petjem izniči moško voljo.
Azra bo vedela o čem govorim.  ;D

Azra:
Hvala Gaja in Regina za razlagi.
Obe, izredno zanimivi.  :)

Me pa zanima, ce se simbolika splosno razlaga povosd enako - npr. sanje/kavna usedlina/religija/slik.umetnost. (?)

V sanjski knjigi sem prebrala, da simbol rib izraza tudi pocutje (pocutiti se kot riba v vodi/na suhem), simbolizira plavanje s tokom Pise celo, da osebi, ki sanja ribo lahko primanjkuje beljakovin. Kot simbol krscanstva, pa je lahko povezana tudi z vero izprasevalca ...
No, to je bilo iz sanjske knjige ...

Lp
 ang:
 :-*

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version