Author Topic: Kavina usedlina II  (Read 37187 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: Kavina usedlina II
« Reply #45 on: February 19, 2009, 09:06:47 PM »
Uf, to pa je izredno zanimivo. Hvala Gaja!

In, Regina tebi, ki si me spomnila na zgodbo Male Morske deklice. Sem bila v prvem razredu osnovne sole prav obsedena z njo. Se sedaj imam posteljnino in kozarce s sliko "Ariel".  :)
 ang:

http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #46 on: February 19, 2009, 09:24:19 PM »
Pesem pa ni ravno romanticna za to risanko.  :P  :D
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #47 on: February 19, 2009, 09:30:16 PM »
Hihi, Azra. Nisem imela v mislih spomine iz otroštva, ampak bližnjo preteklost.  ::)
Geslo: zavrnitev  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #48 on: February 20, 2009, 06:51:53 AM »
Hihi, Azra. Nisem imela v mislih spomine iz otroštva, ampak bližnjo preteklost.  ::)
Geslo: zavrnitev  ;D

Ja  :D saj se spomnim. Ampak s pripovedjo o Mali morski deklici, sem se spomnila tudi svoje obsesije do te Disney-eve risanke. Ceprav (kakor sem danes obudila spomin s ponovnim gledanjem)  :) ugotovila, da je Disney-ev konec drugacen kot original.
Ima srecen konec.

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #49 on: February 20, 2009, 09:39:46 AM »
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline r1ta

• Novinec
  • *
  • Nikoli ne reci nikoli
« Reply #50 on: February 20, 2009, 12:14:52 PM »
Spomnila sem se neke verzije te pravljice, kjer se je morska deklica zaljubljena v princa, morala odpovedati ribjemu repu, da je dobila noge. In ko je hodila, jo je vedno silno bolelo, zato je bila vedno žalostna in ni govorila.  :'( Tašča jo je sovražila ker je bila tako drugačna od tiste, ki jo je ona hotela za snaho. Ne vem točno kako se pravljica konča, mislim pa, da ne srečno. Ne vem kdo je avtor, mogoče H.C.Andersen. Vsebine njegovih pravljic so večinoma precej zamorjene  :(

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #51 on: February 20, 2009, 04:02:37 PM »
Da, nesrecni skandinavec jo je ustvaril.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Mala_morska_deklica_(kip)

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #52 on: February 20, 2009, 04:04:03 PM »

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #53 on: March 08, 2009, 02:21:40 PM »
Sem imela ponovno zanimive slike v skodelici.  :)

Zenska, stojeca, brez rok, spusceni lasje, gola. Nekje do kolen je izgledalo kot da je v valoviti vodi, ter z nogo v koraku naprej. V ozadju pa metulj. Morda bi celo lahko bil majhen ptic, vendar zaradi kril bolj spominjalo na metulja.

Nedalec stran pa moska podoba (ponovno gola) pribita na krizu.  :o No, to je bilo ze malenkost straslijvo. Imel pa je tudi napis (v navpicni diagonali). Ni bilo razvidno, ampak prav kot ena pisava ter stevilo 3.

Offline Fresita

• Uporabnik
  • **
« Reply #54 on: November 07, 2010, 10:19:46 PM »
Kako se pa naredi taka analiza? Čisto iz firbca, ker ima moj Tomaž "obsedenost" z delfini in ostalimi morskimi zadevami, jaz pa sem "počena" na morske deklice, samoroge in podobna bitja (jih konstantno rišem). Je tukaj kakšna povezava?

Sama zelo hitro ugotovim, v katero izmed teh kraljestev kdo spada že po energiji posameznika in zunanjemu izgledu, ko ga vidim in malo komuniciram s to osebo. Imam tudi en vprašalnik, po katerem lahko vsak sam ugotovi, kam spada pa še takrat so ljudje zmedeni, ker je na svetu veliko hibridov, ki so še neodkriti. Glede na tvojo povezavo z živalmi, si zagotovo inkarnirani elemental in če te zelo privlači voda, si želiš živeti ob njej potem imaš v sebi tudi prvine morskih ljudi. Obstajajo tudi inkarnirani samorogi, ki imajo takšno čelo in ličnice, ki spominjajo na samoroga.

:-* Gaja

Uf, to pa je zelo zanimivo.
Gaja, se da kje prebrat morda kaksna knjiga o tem?

Doreen Virtue je napisala dve knjigici na to temo Earth Angels in Realms of Earth Angels, druga je v resnici le nadgradnja prve, tako da vsebuje več informacij. Temelji na njenih izkušnjah z udeleženci seminarjev, ki so medseboj ugotavljali določene podobnosti. Dan, na katerega se obravnava ta tema na njenem seminarju je najbolj zanimiv, ker se čez 300 ljudi razvrsti v različne skupine in greš k tistim, ki te privlačijo, da prečekiraš kam sodiš, če od vsega začetka ne veš. Glede na to, da znaš angleško bi ti knjigo priporočila. Če te zanima, ti lahko več informacij o njej dan na ZS. Lahko pa vprašaš o vsebini tudi Princesko, ki knjigo že ima.

Omenjene knjige se verjetno ne da dobiti pri nas? Oz. karkoli na to temo (recimo kaj podobno testu, ki ga je Gaja omenila)?

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #55 on: November 07, 2010, 10:35:26 PM »
Kako se pa naredi taka analiza? Čisto iz firbca, ker ima moj Tomaž "obsedenost" z delfini in ostalimi morskimi zadevami, jaz pa sem "počena" na morske deklice, samoroge in podobna bitja (jih konstantno rišem). Je tukaj kakšna povezava?

Sama zelo hitro ugotovim, v katero izmed teh kraljestev kdo spada že po energiji posameznika in zunanjemu izgledu, ko ga vidim in malo komuniciram s to osebo. Imam tudi en vprašalnik, po katerem lahko vsak sam ugotovi, kam spada pa še takrat so ljudje zmedeni, ker je na svetu veliko hibridov, ki so še neodkriti. Glede na tvojo povezavo z živalmi, si zagotovo inkarnirani elemental in če te zelo privlači voda, si želiš živeti ob njej potem imaš v sebi tudi prvine morskih ljudi. Obstajajo tudi inkarnirani samorogi, ki imajo takšno čelo in ličnice, ki spominjajo na samoroga.

Uf, to pa je zelo zanimivo.
Gaja, se da kje prebrat morda kaksna knjiga o tem?

Doreen Virtue je napisala dve knjigici na to temo Earth Angels in Realms of Earth Angels, druga je v resnici le nadgradnja prve, tako da vsebuje več informacij. Temelji na njenih izkušnjah z udeleženci seminarjev, ki so medseboj ugotavljali določene podobnosti. Dan, na katerega se obravnava ta tema na njenem seminarju je najbolj zanimiv, ker se čez 300 ljudi razvrsti v različne skupine in greš k tistim, ki te privlačijo, da prečekiraš kam sodiš, če od vsega začetka ne veš. Glede na to, da znaš angleško bi ti knjigo priporočila. Če te zanima, ti lahko več informacij o njej dan na ZS. Lahko pa vprašaš o vsebini tudi Princesko, ki knjigo že ima.

Omenjene knjige se verjetno ne da dobiti pri nas? Oz. karkoli na to temo (recimo kaj podobno testu, ki ga je Gaja omenila)?

Fresita, jaz jo imam, tako da če želiš, ti jo lahko pošljem v elektronski obliki.
9ZK 674

Offline Fresita

• Uporabnik
  • **
« Reply #56 on: November 08, 2010, 10:59:47 AM »
Sasa, hvala, sem ti kar na ZS pisala  :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #57 on: November 08, 2010, 11:11:06 AM »
Saška dej še meni prosim  :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #58 on: November 08, 2010, 11:41:56 AM »
Saška dej še meni prosim  :)

Jane dobiš, Fresita ti pa tudi  ;)
9ZK 674