Author Topic: Kuharski recepti in nasveti  (Read 207590 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #165 on: December 03, 2006, 12:59:26 PM »
 
Tudi tu se splača kdaj kaj izbrskat.


.Ima pa eno prednost,da si naredite svojo knjižnico receptov.


 http://www.drustvo-gurman.si/index.php


Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #166 on: December 10, 2006, 10:19:29 PM »


Malo trenutne mode in malo klasike.



http://janja.djsworld.net/repete/

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #167 on: December 10, 2006, 10:50:51 PM »


                     V O D N I         Ž L I Č N I K I


                             ("waseršpocelni")



       1/2 kg  moke (lahko tudi kak zdrob-pirin ....)

        8 dag maščobe (mast,olje ....)

        2  jajci,   sol

        1 do 2 dcl mlačne vode(boljši mleko)



Voda naj tačas zavre,ko mi narahlo zmešamo moko,jajca,maščobo,sol in mlačno vodo.To zalivamo samo toliko,da je  masa nekje vmes med  kruhovim testom in  pražencem.Priporoćam mast,ker se bolj počasi topi v testu med kuhanjem in ga s tem rahlja.

Če imate kakšno cedilo z velikimi luknjami bo kar pripravno ,tako, da z dlanjo potiskamo maso skozi,drugače jih pa delamo z žličko a je malo bolj zamudno.

Ko priplavajo na vrh jih samo še malo povremo in nato splaknemo z vodo in rahlo pomastimo,da se ne sprijemajo.

Primerni so za prloge,zakuhe v enolončnici,v golaževi juhi itd. Z raznimi dodatki pa tudi samostojna jed k solati.

Za otroke,pa jih lahko posujete z orehi-mandlji in sladkorjem,z sladkimi grehi ali sadnimi prelivi.

Najboljše je pa vedno tisto,kar sami izumite , da zadovoljite znane okuse svojih dragih.

       

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #168 on: December 10, 2006, 11:09:31 PM »
 


T E S T    (resno - smešen)

 za  špagete.




Če imate pri štedilniku keramične ploščice,boste najlažje ugotovili,kdaj so špageti al' dente -na zob(sredica malo zahrusta).Če špaget ne zdrsne s ploščic je  ravno pravi,to je znak ,da je v njem še lepek,nasprotno je prekuhan in se  kar spelje po njih.

To velja  za še neizkušene.

_______________________________________________________________________________
Samo en premislek tistim,ki pojedo veliko stvari v katerih je pecilni in soda bikarbona.
                                                                                 ---------    ------
S peko se spremenita v ne najbolj prijazno zadevo za naše telo.

Pa res, velja le za tiste,ki to uživajo vsak dan.




Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #169 on: December 11, 2006, 08:38:23 AM »


                     V O D N I         Ž L I Č N I K I


                             ("waseršpocelni")



       1/2 kg  moke (lahko tudi kak zdrob-pirin ....)

        8 dag maščobe (mast,olje ....)

        2  jajci,   sol

        1 do 2 dcl mlačne vode(boljši mleko)



Voda naj tačas zavre,ko mi narahlo zmešamo moko,jajca,maščobo,sol in mlačno vodo.To zalivamo samo toliko,da je  masa nekje vmes med  kruhovim testom in  pražencem.Priporoćam mast,ker se bolj počasi topi v testu med kuhanjem in ga s tem rahlja.

Če imate kakšno cedilo z velikimi luknjami bo kar pripravno ,tako, da z dlanjo potiskamo maso skozi,drugače jih pa delamo z žličko a je malo bolj zamudno.

Ko priplavajo na vrh jih samo še malo povremo in nato splaknemo z vodo in rahlo pomastimo,da se ne sprijemajo.

Primerni so za prloge,zakuhe v enolončnici,v golaževi juhi itd. Z raznimi dodatki pa tudi samostojna jed k solati.

Za otroke,pa jih lahko posujete z orehi-mandlji in sladkorjem,z sladkimi grehi ali sadnimi prelivi.

Najboljše je pa vedno tisto,kar sami izumite , da zadovoljite znane okuse svojih dragih.

       


No žličnike lahko popestrite tudi z jabolkovim krhljem. Na veliko žlico zajemite maso /naj bo malček gostejša/, porinite noter košček jabolka in dajte v res vrelo vodo, da se vam ne bodo razpustili.

Sama jih "zabelim" z drobtinami" in potresem s cimetom in sladkorjem.

Pa dober tek
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #170 on: December 12, 2006, 08:22:04 PM »



P U R A N   

            v     P I V O V E M   testu

                                      z  M A N D L J I

Narežemo lepe medaljončke ali manjše zrezke in malo posolimo. Meso ne sme  biti pretanko narezano.

Testo pa takole; moko in rumenjake zamesimo s pivom v  zelo gosto testo ,medtem  stepemo sneg iz beljakov in ga  vmesimo,še vedno pa mora ostati gostejše.

Nato zrezke malo pomokamo in pomočimo v maso ,ter narahlo odcedimo ter na vrhnji strani potresemo z lističi mandljev in damo cvret.

Po cvretju jih odmastimo na papirnati brisači ali  servietu.

Zelo primerno za praznike,še posebej če lepo okrasimo.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #171 on: December 15, 2006, 03:42:21 PM »
jaz pa pri Bofrost-u neke krompirjeve medaljončke kupujem.
Vse pripravljeno samo še,narahlo v ponvi,pogrejem.
Poleg pa kakšno dobro solato.
Dobro ... posebej krompirjevi medaljončki.

Kdo kupuje,zamrznjeno, zelenjavo(ali kaj drugega) pri Bofrostu?
Sedaj,na zimo,je prima nardit zalogo tudi s tem.

Prepričajte se s klikom na link  ;D

http://www.bofrost-adria.si/


Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #172 on: December 20, 2006, 06:49:25 PM »
 


Par  nasvetov pred prazniki.

PEČENKE:

V pekač v katerem bomo pekli svinjsko ali telečjo pečenko,
 poleg maščobe dodamo na samem začetku še vodo,
malo  čebule v kosu,malo gomolja zelene in kak kolobar korenja.
Seveda poleg začimb,ki jih običajno dodajate.

Zapomnite si,da je teletina najboljša brez vsega,razen soli in če že,edino malo rožmarina.

Pečemo na  170-180 stopinj,šele pred koncem povečamo toliko,da zabarvamo zlatorumeno.

To pa zato,ker voda prepreči,da se meso skrči
 in nam tako ostane kos skoraj enake velikosti.

Zelenjava pa bo poskrbela,da bo omaka res izvrstna.

Tik pred koncem,pa polijemo s kakim res kakovostnim vinom
 ter še malo pustimo,da se  alkohol izpari.


POTICA:

En zanimiv preizkušen recept,pa je ,da zlato rumeno ocvrete  čebulo in popivnano zdrobite med orehe.Za eno potico ena mala čebula. IN kaj se zgodi  -  orehi skoraj podvojeno poudarijo svojo aromo.

Drugi nasvet,pa je,da jedrca poparite z kropom in jih nato posušite in zmeljite.Hvaležni vam bodo predvsem tisti,ki imajo težave z želodcem.

Tretji pa ,kdor ne prenese orehov,delajte z lešniki in mandlji,pa bo manj težav.

 Vsem pa odlično peko in zadovoljne odjemalce


Ker pa imate veliko izkušenj,vas vabim,da jih čimprej delite z nami.


Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #173 on: December 24, 2006, 03:01:48 PM »
šefe pozabil na kuhinjo  ;)
Zato pa smo pomočnice bolj iznajdljive.

Veliko dobre,predvsem pa zdrave  papice želim, v imenu vseh
zaposlenih.


Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #174 on: December 25, 2006, 11:12:58 AM »
 
Je na drugem naslovu opravil dolžnost.

Tu pa vsem  pomočnikom ,dosedanjim in novim želim še napej tako pestrost,le tako naprej.

Na  BOŽIČ in v novem   2007 letu,pa lepih dišav iz vaših kuhinj,zadovoljnih uživalcev umetnij,ki jih prav vsi zmorete.Naj bom v vsaki pripravi hrane  magična začimba "ljubezen"na prvem mestu.

    :D                    :-*                            :'(


Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #175 on: January 03, 2007, 12:03:11 AM »



  No zdaj pa praksa,je več vredna od raznoraznih opisov in dopisov itd.

  Je žal v  Angleščini. Je pa bolj za nas "ta bukove",ko že slika vse pove. Ha ,ha,ha.

  . Le na delo.Dam še  en link na praktične nasvete,ker je zajeto,hran ,zdravje,hiša ,dom, vrt.



    http://home.about.com/z/cg/vp.htm?ch=health&l=health/v/13&ap=1

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #176 on: January 03, 2007, 03:46:34 PM »

   Še nekaj za vegije in obiskovalce fitnesov in bodybuilderje  (mišičnjake)





        http://www.maxximum-portal.com/sport/323.html

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #177 on: January 10, 2007, 04:48:14 PM »
  Pri pregledu arhiva Radio Maxi sem odkril kar triletno zalogo kulinarčne ponudbe "Prlekije in Prekmurja".  Zelo pestro in zanimivo in si zaslužijo oglede v originalu,da ne bi kaj prepisoval.


http://www.radiomaxi.com/si/index.php?sklop=oddaje_maxi_kuhar


V kratkem se pa malo posvetim omakam.

Pogrešam pa še kakšno sodelovanje,le pogumno.

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #178 on: January 14, 2007, 04:49:18 PM »
Zadnjič sva bila povabljena na večerjo .. in sicer smo imeli zelenjavno rolado. Testo je bilo kot za burek ... domače pečeno vlečeno testo, kupljeno v trgovini.

Zdelo se mi je tako dobro, da sem želela tud jaz kaj takega naredit. Pa mi je švignila ideja. Nisem imela testa, pa sem naredila kar kvašeno testo za kruh. Razvaljala, za nadev pa uporabila vso mogočo zelenjavo, zavila v rulado in dala pečt

Čudovito je bilo ob smetanovi omaki.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline luxory

  • Trenutno v uvajanju
  • *
  • Posts: 30
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #179 on: January 14, 2007, 09:37:38 PM »
tako na brzino preletel te recepte, moram reč dase najde marsikaj zanimivega in slastnega, dobro da sem že povečerjal, no svojih receptov pa raje ne bom dajal tu gor, ker so včasih kar nekaj, kar pade pod roko,
misli in besede so najmočnejše