Par nasvetov pred prazniki.
PEČENKE:
V pekač v katerem bomo pekli svinjsko ali telečjo pečenko,
poleg maščobe dodamo na samem začetku še vodo,
malo čebule v kosu,malo gomolja zelene in kak kolobar korenja.
Seveda poleg začimb,ki jih običajno dodajate.
Zapomnite si,da je teletina najboljša brez vsega,razen soli in če že,edino malo rožmarina.
Pečemo na 170-180 stopinj,šele pred koncem povečamo toliko,da zabarvamo zlatorumeno.
To pa zato,ker voda prepreči,da se meso skrči
in nam tako ostane kos skoraj enake velikosti.
Zelenjava pa bo poskrbela,da bo omaka res izvrstna.
Tik pred koncem,pa polijemo s kakim res kakovostnim vinom
ter še malo pustimo,da se alkohol izpari.
POTICA:
En zanimiv preizkušen recept,pa je ,da zlato rumeno ocvrete čebulo in popivnano zdrobite med orehe.Za eno potico ena mala čebula. IN kaj se zgodi - orehi skoraj podvojeno poudarijo svojo aromo.
Drugi nasvet,pa je,da jedrca poparite z kropom in jih nato posušite in zmeljite.Hvaležni vam bodo predvsem tisti,ki imajo težave z želodcem.
Tretji pa ,kdor ne prenese orehov,delajte z lešniki in mandlji,pa bo manj težav.
Vsem pa odlično peko in zadovoljne odjemalce
Ker pa imate veliko izkušenj,vas vabim,da jih čimprej delite z nami.