Author Topic: Kuharski recepti in nasveti  (Read 207407 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #120 on: November 07, 2006, 05:14:33 PM »


Ojla!


drugače pa je dobra tudi pohana cvetača (namesto jajc in moke namočim v kislo smetano in pol v drobtine).
Estera

wauuu tole za nas,vegi press-arje prima.
Hvala.


Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #121 on: November 07, 2006, 05:16:50 PM »



Zdaj še bolj poluradno kaže,da je kristen proti   a r t r o z i  in  o s t e o p o r o z i.

.

uuuuuu še ga bomo dajali v hrano  ;D


Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #122 on: November 07, 2006, 05:24:16 PM »
pa še en vegi recept:
POROVI POLPETI

3.večji pori,
1.skodelica ovsenih kosmičev,
jajce,
sol,
drobnjak po okusu,
voda.

Por očistimo,sesekljamo(najbolje na roko),dodamo osale sestavine,dobro premešamo,oblikujemo
polpete in spečemo v pečici.

Zelo dobro in zelo zdravo.


Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #123 on: November 07, 2006, 05:56:11 PM »
 

To,da jih v spletnem hotelu ne bo skrbelo.Nam v kuhinji ,se lepo povečuja personal.

Ja za curry pa je objavljena znanstvena novica  na Svarogu pod  rubriko  zdravje.

Zdaj še bolj pol uradno, kaže,da je koristen proti   a r t r o z i  in  o s t e o p o r o z i.



Pa še en nasvet: OCVRTE  SLIVE   ali  ČEŠČPLJE


Zamesi gosto palačinkino testo s  snegom in mu dodaj malo ruma,da ne bo vpilo preveč  maščobe. Slive ali češčplje razkoščiči in popivnaj ter nato  pomoči v gosto testo in daj v vroče olje.Vanili sladkor lahko daš že v testo ali pa v posip in še malo cimeta.

Ko jih pobiraš iz olja se morajo obvezno  dati na papirni serviet,da vpije maščobo.

Če boste inventivni in poskušali tudi drugo sadje ,upoštevajte trdoto le tega,saj drugače lahko ostane kar v olju.

Sadje pa prijateljuje tudi z MARASKINOM in ga na krožniku pokapjte še z njim.Da ne govorim o tem,da ni dobre sadne kupe ali solate brez njega.
Ni poceni,vendar traja zelo dolgo.

Offline bilka

  • Mojster
  • ***
  • Posts: 1585
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #124 on: November 09, 2006, 10:42:59 AM »
moj brat ima ful rad, če mu naredim "domačo jufko". torej jufko doma. in sicer -
kupim testo za tortile (lahko tudi naredimo ful tanke palačinke) - kar tiste v šparu, pol pa popečem  na male koščke narezan puranji file, malo čebule in česna, pola pa to pa čimveč sveže zelenjave (paprika, oslata, zelje, paradižnik, koruzo s konzerve... vse kar vam pride pod roke) naložim na tortilo in zložim na taki kvadrat, da zgleda kot odprta kuverta. ma pa ful rad, da mu, predno "zapakiram" prelijem še z mojo omakico. naredim pa jo tak, da dam majonezo, kislo smetano, malo senfa in mezge, malo vegete, curryja in origana.
za probat je...
Estera

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #125 on: November 13, 2006, 03:26:48 PM »
 

POR Z PARADIŽNIKOM

    (hitra priloga)


Očiščen por narežemo poljubno (kolobarčki,krpice,julijen ..)in na maščobi na  hitro podušimo,da ostane zelen,doamo narezan paradižnik(pop.češnjevec)še malo podušimo,sol ,poper,malo bazlike in odstavimo.Tako  por obdrži svojo barvo.

Dober tek.



PEČENJE   PEČENIC



V ponev dajte maščobo in vodo,da pokrije dno nato  daj pečenice vanjo. Tako se     pečenica lepo obari ,ko voda izhlapi, se pa še popeče. Ponev naj bo pokrita.

Tako se tudi preveč ne skrčijo.


Dober tek.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #126 on: November 13, 2006, 04:37:28 PM »
Por in bazilika.Neverjetno!

Pa še za tiste,ki uživajo vege hrano:

SOJINE KLOBASE

40 dag,soje
2-3 stroke česna
1 žličko mlete paprike
1 čebulo
10 dag olja
10-15 dag zmletih orehov
majaron
sol

Kuhano sojo zmeljemo.Čebulo in česen dušimo ter vmešamo z ostalimi
sestavinami .
Dobro premešamo to mes in oblikujemo svaljke.
Lahko jih popečemo na olju-še bolje pa v pečici na zmerni
toploti.
Čisto lahko oblikujemo dolgo klobaso,jo zavijemo v alu folio
ter tako zapečemo v pečici.

Okusno,Posebej če postrežemo poleg eno velko skledo
motovilca.(baje naj bi motovilec uživali kartako,ne v solati)
Bo povedal šef.


Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #127 on: November 13, 2006, 04:51:13 PM »
Super Anima tole. Hvala za idejo
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #128 on: November 13, 2006, 06:15:56 PM »
   Ja ,ampak je Paradižnik tisti, ki jo želi. Pa samo malo,da ne prevzame ukusa.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #129 on: November 13, 2006, 11:59:10 PM »
šefe,
k kateri jedi bi, po tvojem mnenju,šla žafranika?

Pa šena za vege:

MAKARONOV BUREK

1/2 kg velikih makaronov,
1 l.surovega mleka
4 jajca
2 jogurta
1/2 dl.olja
sol

Makarone namočimo v surovo mleko,jih večkrat premešamo,da se
enakomerno namočijo.
Ostale sestavine stepemo,polijemo na makarone in narahlo premeša-
mo.Zmes enakomerno porazdelimo po pekaču,da makaroni
'štrle' iz tekočine.
Burek pečemo pri 200 st.,dokler ne porumeni.

Lahk dodajate malo sira itd...po želji kar vam,trenutno diši in
se vam zdi,da bi burek še popestrilo.
Narejeno je zelo hitro.

Poleg pa,vsaj jaz,vedno paradajz solato.

Tea ja viš,tole prinese Luna iz 2.hiše v trigonu na deviškega Neptuna ;D
Zdrava hrana za Device Zakon  ;D



Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #130 on: November 14, 2006, 05:41:48 AM »
Hvala Neptunu in Luni  ;D, da se lahko mastimo  :P

Tele makarone oz. burek pa sprobam takoj.  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sonck

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 268
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #131 on: November 14, 2006, 09:52:27 AM »
 :D o kako super, recepti, tole pa meni ful dobro pride...sem še mlada in neizkušena kuharica, pa rabim kakšne fajn recepte  :D ;)
Tudi jaz kakšnega napišem...

Offline Jane

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 15014
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #132 on: November 14, 2006, 09:56:11 AM »
Meni tudi prav pride za naslajanje. Imam namreč dieto zaradi želodca in odpade vse mastno, soljeno, surovo, sladko... :'( tako da imam danes abstinenčno krizo in po celem hotelu iščem kaj sladkega pa mi ne dajo  :'(
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #133 on: November 14, 2006, 10:43:42 AM »
Pridi kmeni na pizzo, ti jo koj pripravim in še en kaki za povrh dobiš. Direkt iz mojega vrta, hihi.
Kaj se to pravi, pa takle hotel.  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 15014
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #134 on: November 14, 2006, 11:14:56 AM »
Pizzo bi, kaki mi pa ne diši preveč  ;D Eh to so pa gorenjski hoteli, šparajo preveč...  ;D Se bo treba na primorsko preselit  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/