še nekaj za vegetarijance lahk pa si tudi mesni tole privoščijo

Riž petkrat splahneš z mrzlo vodo, nato preliješ z vodo , da je dvakrat toliko kot riža. Posoliš in vreš 5 minut, nato pokriješ in pustiš stati pol ure- ne na ognju. Ni čisto kot iz kitajske, a je recept iz ene kitajske kuharice.
Koščke mesa poliješ s sojino omako in pustiš stati najmanj pol ure. Na zelo vročem olju jih popečeš, da se z vseh strani obarvajo, nato jih shraniš v pokriti posodi na toplem. Kasneje meso streseš v kuhano omako.
Za omako pa prepražiš poljubno zelenjavo, najrajši čebulo, por, zelje, palčke korenčka, pa kakšno konzervo ali zmrznjeno kitajsko zelenjavo, gobice, papriko. Na hitro, na vročem, ob mešanju. Če daš zelje, še malo pokrito pokuhaš. Bistvo pa je v začimbah. Dodaš sojino omako, česen, ingver, mašanico kitajskih začimb, in obvezno omako za spomladanske zvitke, ki jo dobiš v večjih trgovinah, da odličen okus.
Omako po želji zgostiš z žličko gustina, ki ga razmešaš v vodi.
Če imate vsi radi meso, ga pred serviranjem vmešaš in vse pregreješ.