Author Topic: Kuharski recepti in nasveti  (Read 207529 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #15 on: October 05, 2006, 10:57:54 PM »


Ojla,

jaz pa namesto Vegete uporabljam Knorrov gemuse bouquet ,po katerega hodim v Celovec,saj ga pri nas ni dobiti :-\
Prima zadeva.
Einprena oz.popražene mokce se pa zaradi zdravja bojim kot hudič križa.
Sem nekje brala o njem samo negativno pa že popolnoma pozabila kaj ;D
Na smetano sem nora vendar se bremzam. :'(

Oboje,se mi zdi,maši žile  ;)

Povej ti meni,zakaj ima kus kus tako čuden okus ? (tole se pa rima) :D
Baje je zdrav za prehranjevanje.

Katere začimbe priporočaš za juho iz stročjega fižola?

Ob tejle priliki naj pripomnim,da imam(o) zelenjavne juhe, izredno radi.

Pa še recept za cmočke s kislo smetano:

2 jajci stepemo,
1 kislo smetano (lahko tudi 1 in pol), sol,
in ravno pravšnjo mero moke.Mešate z vilico, lahko tudi mikser.
Tole je prima za v fižolovo juho.








Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #16 on: October 06, 2006, 01:19:21 PM »


ojla

  poglej datum,ali pa je embalaža kaj narobe.


  Za juhico pa vsekakor timijanček,majaron,česenj-seveda zmerno.
   
 Ni  povsod skrit hudiček,če občasno ali kdaj pa kdaj  SVETLO popražiš mokco ti ne bo prav nič škodilo. Marsikdo bo priznal,da ukus kdaj pa kdaj pretehta.

Ti se kar drži "zelenjavnega buketa-šopka"pa tudi ni za redno vsakodnevno rabo(dodatki,strjevalc iitd.9)


Najbolj pa se veselim različnih mnenj,tako se vsak lahko odloči po svoje.

Različnost nas bogati.
 

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #17 on: October 06, 2006, 09:11:19 PM »


Dušeno rdeče zelje




 SESTAVINE:srednje velika glava zelja
                 -olje,sladkor, cebula,sol,kumina,jabolko ali hruška,kis,sadni
                  sok

 POTEK:zelje razpolovite,nato ga lahko narežete na rezance ali na krpice. na olju svetlorumeno prepražite pol manjše čebule,tik pred koncem dodajte veliko žlico sladkorja da karamelizira ter pridajte narezano zelje. Čez čas rahlo posolite,dodajte kumino in na kocke narezano jabolko ,še boljše hruško.Lahko pa namesto tega uporabite sok.Vse še malo dušite  in bolj pokapljajte kot polijte s kisom.Na koncu pa zato,ker kis prepreči nadaljne mehčanje.

Moj zadnji poiskus jagode rdečega grozdja-fantazija.

V pol ure naj bi bilo gotovo.


UPORABNO: vsestranska priloga,ne sme manjkat za  sv.Martina.




ODMEVI ? ? ? :-* >:(

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #18 on: October 06, 2006, 11:01:30 PM »
Madonca, saj vama ne sledim več.  :D Jaz moram mal na shujševalno  ::)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #19 on: October 07, 2006, 10:02:47 AM »
 


       MALI TRIK




Da nebi nagajalo kapljanje od zajemalke-še posebej rado ,ko je nov prt- se nučite tega;ko ste zajeli tekočino ali bolj tekočo hrano in dvignili zajemalko,jo samo na hitro še enkrat potopite nazaj in vse bo srečno prispelo do krožnika.


Da bi vam v tem vikendu uspelo čimveč vaših veščin in osrečiti domače Vam želim iz srca.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #20 on: October 07, 2006, 04:05:53 PM »

ojeeeejjjjj na timian sem pa čisto pozabila.HVALA!

Ko boš zopet kaj hodil tod okoli te prosim ,da povem kateri jedi se najbolj
prileže carry in chili .


Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #21 on: October 07, 2006, 04:07:20 PM »
  :D Jaz moram mal na shujševalno  ::)

Jao Tea,jaz tudi.Progresirani Jupiter na mojem ascendentu dela čisto
po svoje.Nič mu ne morem.Samo narazen lezem pa če jem ali ne  >:(
Tega,kot Vaga,res ne potrebujem ;D ;D


Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #22 on: October 07, 2006, 04:09:46 PM »


       MALI TRIK

Da nebi nagajalo kapljanje od zajemalke-




Prima! Tole se mi dejansko dogaja nonstop.Pa ne vem zakaj ravno pri možu,na desni strani,vedno vse polijem oz.najbolj teče od zajemalke.
Jutri bom probala upoštevati tvoj nasvet.

Hvala


Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #23 on: October 08, 2006, 10:31:11 PM »

še nekaj za vegetarijance lahk pa si tudi mesni tole privoščijo  ;D

Riž petkrat splahneš z mrzlo vodo, nato preliješ z vodo , da je dvakrat toliko kot riža. Posoliš in vreš 5 minut, nato pokriješ in pustiš stati pol ure- ne na ognju. Ni čisto kot iz kitajske, a je recept iz ene kitajske kuharice.

Koščke mesa poliješ s sojino omako in pustiš stati najmanj pol ure. Na zelo vročem olju jih popečeš, da se z vseh strani obarvajo, nato jih shraniš v pokriti posodi na toplem. Kasneje meso streseš v kuhano omako.

Za omako pa prepražiš poljubno zelenjavo,  najrajši čebulo, por, zelje, palčke korenčka, pa kakšno konzervo ali zmrznjeno kitajsko zelenjavo, gobice, papriko. Na hitro, na vročem, ob mešanju. Če daš zelje, še malo pokrito pokuhaš. Bistvo pa je v začimbah. Dodaš sojino omako, česen, ingver, mašanico kitajskih začimb, in obvezno omako za spomladanske zvitke, ki jo dobiš v večjih trgovinah, da odličen okus.
Omako po želji zgostiš z žličko gustina, ki ga razmešaš v vodi.
Če imate vsi radi meso, ga pred serviranjem vmešaš in vse pregreješ.


Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #24 on: October 09, 2006, 01:14:35 PM »
  Ja spet naokoli .


   BROKOLIJEVA  PENA



   Brokoli je najbolje skuhat na sopari,v vodi pa čimanj solit,do mehkega ,nato  damo se vročega v  multi praktik ali v posodo za  palični mešalnik ,dodamo maslo ,sol  ,poper ,muškatni orešček in miksamo. Počasi dodajamo še  smetano ali juho ali vodo od kakšne druge zelanjave.

Pazi ,da ne bo preredko. Upoštevaj vrstni red,ker tako ne bo nobenih  kepic. enak vrstni red velja  za pire krompir.


NAMIG- za  "mesarje" prepražite malo slanine ali pancete ali pršuta  in vmešajte.

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #25 on: October 09, 2006, 01:42:24 PM »


 Obe začimbi sta za nas evropejce manj priljubljeni,kar pa je naravno.
Po sestavinah sta  tudi zdravilni.
CURRY je za vse  Azijske mesne  jedi  in priloge.
 
ČILI pa namesto  nam poznanih feferonov,kar je isto. Ima ogromno dezinfekcijsko koristnost in veliko C vitamina paše antioksidant.
Sicer pa je za vse ljubitelje pikantnega in pekočega.

Zadovoljna ?!

Za preizkus,ali bodo doma za te ukuse,namažite piščanca z mešanico gorčice in  cuurya

               KOSTANJEV PIRE



Olupljen kostanj zmeljemo ali spasiramo skupaj s kromporjem ,solimo,maslo in mešamo.Na koncu dod
ajamo še vroče mleko  in po želji tudi smetano .

Lahko je razmerje kostanj krompir 1/2  ali 1/1

NAMIGI- za otroke lahko dodaste še malo medu.

          -za spremembo ga dajte v dresirno vrečko in ga oblikujte na 
          krožnik

         -če  mora čakat na goste,ga posadite v drugo ponev z malo
          vroče vode in pokrijte ter postavite na toplo.


       dober tek
          -

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #26 on: October 09, 2006, 05:53:06 PM »
wowwwww ...se mi že sline cedijo.Kostanjev pire  :PBrokoli imam nadvse rada.
Skuham ga v sopari potem pa nanj vlijem samo,deviško,oljčno olje in amen.
DOST SMETANE!Potem pa jamramo zarad zamašenih žil.(ravno včeraj sem se je najedla tako,da nič čudnega,da sem proti) ;D

Recept za tale namaz mi je pa dala prijateljica, ob priliki praznovanja, na katerem je bilo veliko gostov in moram reči,da so bili nad njim navdušeni.

Pol kilograma skute(najboljša je tista v lončkih)
ena manjša čebula(bela)
dve žlički mlete paprike
dve žlički senfa
dve žlički slanih kaper(morajo biti kapre v soli in ne solnici)
8 dag masla.

Čebulo zreži čisto na drobne koščke(ročno)

Našteto zmešaj v mešalniku,na hitro,in počakaj,če je le mogoče,do naslednjega dne ,da se skuta prepoji.Sicer močneje in dlje mešaj.

Namažeš na kruhke.

Zelooo dobro!

Kaj pa tole:

PALAČINKE Z BANANO

Banano prepolovimo po dolgem in opečemo na maslu z rumom.
Potem jo damo,enostavno,v palačinko hkrati s smetano.Sama dam smetano
poleg.

Dober tek!



Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #27 on: October 09, 2006, 07:16:41 PM »
 

Hvala. Upam,da dosežemo ,da bo čimveč različnih receptov,izkušenj in tudi debat za in proti.

Dorodošli vsi.

 Pa tudi kakšno vprašanje,saj  včasih tako rešimo marsikatero zadrego.



Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #28 on: October 09, 2006, 07:56:06 PM »


Laomin a je teb' čist jasno,da sem tvoja kuhinjska pomočnica? ???
Me boš še dostkrat tule zagledal ;D

V glavnem, imam redno seboj vse kuhinjske pripomočke )beri:nasvete) ;D

Uran pa Luna skupaj ejhatana  :o

l

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #29 on: October 09, 2006, 07:59:34 PM »


za na mizo  ;D