Author Topic: Natalne karte članov foruma--drugi del  (Read 121071 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Natalne karte članov foruma--drugi del
« Reply #15 on: February 02, 2008, 10:10:27 AM »
Tvoj neptun je v 2 hiši. Planeti se namreč vrtijo v nasprotni smeri urinega kazalca, zato je na začetku 2 hiše. Kadar bi šlo za postavitev na koncu hiše, potem gledamo pa obvezno v obeh.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #16 on: February 02, 2008, 10:20:06 AM »
Hvala Tea. vem da se planeti vrtijo nasproti urnega kazalca, sem pa tu imela v mislih da je retrograden, torej "hodi nazaj". Vsekakor pa nimam nič proti, da ne vpliva na mojo prvo hišo. je dovolj da "megli" v drugi hiši...sploh pa ker je signifikator partnerstva  ;D
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #17 on: February 02, 2008, 07:36:45 PM »
Ah, to sem pa spregledala, vidiš.  :D

Sicer gre Neptun zelo počasi, tako da je razlika od tega, če imamo opravka z nekim osebnim planetom.

Jaz sem vedno zato, da človek nekako sam ugotovi, kako stvari stojijo. Tudi sama imam npr. po Kochu Sonce že v 9 hiši. In prav lahko bi rekla, da je v obeh ... zdaj ko je toliko življenja že za mano.
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #18 on: February 04, 2008, 08:28:01 AM »
Dobro jutro Tea!

meni se skoz pojavljajo vprašanja...karto že skoro napamet poznam, pa tranzite in progresije tudi gledam, ne zanam pa videti tako kot ti vidš...kilometrina mi manjka. Recimo kaj pomeni tista moja gneča od progresivnih planetov v osmi hiši v ovnu. No to da mi se marsi kaj dogaja povedo tranziti...kaj nam pa povedo progresije.
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #19 on: February 04, 2008, 10:25:23 AM »
 Sekundarne progresije uporabljamo za razumevanje psihološkega razvoja in odkrivanja obdobjij, v katerih bo naš razvoj posebno intenziven in so povezane z posameznikovimi izkušnjami. Sekundarne progresije so usmerjene predvsem v notranje svetove rojstne karte posameznika, najpomembnejša pa sta Sonce in Luna.

Progresije in tranziti nam odkrivajo ciklično naravo človekove rasti in razvoja. Razlika med progresijami in tranziti je v tem, da tranziti predstavljajo posamezne dogodke v razmeroma kratkem času, medtem ko progresije kažejo ciklične spremembe v daljšem časovnem obdobju. Različne astrološke šole dajejo poudarek različnim metodam napovedovanja. Zavedati pa se moramo, da nobena od njih ni popolna, zato je še posebej priporočljivo, da jih združujemo. Življenja pač ne moremo stlačiti v okvir izračunov in pravil, saj se bodo vedno pojavljala odstopanja, zato mora biti razlaga progresij vedno usmerjena v posameznika.

Preden se lotimo razlaganja moramo poznati nekatere razlike med uporabo tranzitov in progresij, se pravi naravo teh dveh metod. Trditev, da progresije kažejo samo notranji razvoj, tranziti pa zunanje spremembe bi bila v bistvu poenostavljena trditev. Poskus ločevati ti dve tehniki, bi bilo nesmiselno, saj smo kompleksna bitja. Zunanji svet je vedno odraz naše karme, pa tudi odraz naše notranje situacije, saj vemo, da sprememba vedenja in stališč lahko pomaga in poda povsem drug pogled na zunanje okoliščine. Progresije se včasih ujemajo s konkretnimi dogodki v zunanjem svetu, včasih s spremembami znotraj nas, največkrat pa z obojim. Prav podobno pa lahko rečemo tudi za tranzite. Koliko se bo naša karma izrazila v zunanjem svetu, oz. kot nekaj, kar se nam dogaja brez našega vpliva, je v veliki meri odvisno od našega stanja zavedanja.

Obstaja tudi vzporednica med progresirano Luno in tranzitnim Saturnom in sicer vrnitev v natalni položaj (Lunin in Saturnov povratek). Medtem ko se tranzit Saturna nanaša predvsem na sprejemanje "usode", povezane z zunanjimi okoliščinami, pa je vrnitev progresirane Lune povsem zasebna zadeva in subjektivna stvar. To je za nas priložnost, ko sprejmemo sebe in se dobro počutimo v svoji koži, se znebimo strahov, plašnosti. Vrnite Lune je malo pred tranzitom Saturna v natalni položaj in Luna nekako omehča Saturnovo zadevo. S tem postanemo nekako odrasli v astrološkem smislu polnoletni.

Progresirana Luna nam na posameznem področju (hiše) kaže:

-         na dan bodo prišli pretekli dogodki in vedenjski vzorci, pa tudi vsa nezavedna stanja

-         področju, ki ga simbolizira hiša skozi katero potuje progresirana Luna bomo posvečali veliko pozornosti

-         ko prehaja progresirana Luna iz hiše v hišo se bodo spremenili tudi naši interesi

-         tam bomo pripravljeni doživeti tudi nekaj novega
www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #20 on: February 04, 2008, 10:35:15 AM »
katero kopanje po naši podzavesti je težje....od progresivne lune v 12. hiši al ko pride saturn v 12. hišo ???
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #21 on: February 04, 2008, 10:47:22 AM »
katero kopanje po naši podzavesti je težje....od progresivne lune v 12. hiši al ko pride saturn v 12. hišo ???

Uh, to je odvisno od posameznika, od natalne lune, natalnega saturna, pa tudi od 12 hiše same. Pa kaj ti bom pisala, saj veš ... tudi od stopnje našega zavedanja.
www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #22 on: February 04, 2008, 11:57:16 AM »
kak in kje se pa vidi v natalni karti..kdo je stara in kdo je mlada duša ???
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #23 on: February 04, 2008, 12:01:07 PM »
kak in kje se pa vidi v natalni karti..kdo je stara in kdo je mlada duša ???

Eh karmična astrologija je pa posebna pesem. Malo pobrskaj po Imširagičevih straneh.

Mene bolj zanima termin stara ali mlada duša.  ;) Oz. kaj naj bi ti ta podatek nudil.  Po moje nič.

Torej kaj hočem povedat. Karmo lahko oddela tudi mada duša, ni rečeno da jo bo stara prej. Ali ... ;)
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #24 on: February 04, 2008, 06:43:36 PM »
Sekundarne progresije uporabljamo za razumevanje psihološkega razvoja in odkrivanja obdobjij, v katerih bo naš razvoj posebno intenziven in so povezane z posameznikovimi izkušnjami. Sekundarne progresije so usmerjene predvsem v notranje svetove rojstne karte posameznika, najpomembnejša pa sta Sonce in Luna.

Progresije in tranziti nam odkrivajo ciklično naravo človekove rasti in razvoja. Razlika med progresijami in tranziti je v tem, da tranziti predstavljajo posamezne dogodke v razmeroma kratkem času, medtem ko progresije kažejo ciklične spremembe v daljšem časovnem obdobju. Različne astrološke šole dajejo poudarek različnim metodam napovedovanja. Zavedati pa se moramo, da nobena od njih ni popolna, zato je še posebej priporočljivo, da jih združujemo. Življenja pač ne moremo stlačiti v okvir izračunov in pravil, saj se bodo vedno pojavljala odstopanja, zato mora biti razlaga progresij vedno usmerjena v posameznika.

Preden se lotimo razlaganja moramo poznati nekatere razlike med uporabo tranzitov in progresij, se pravi naravo teh dveh metod. Trditev, da progresije kažejo samo notranji razvoj, tranziti pa zunanje spremembe bi bila v bistvu poenostavljena trditev. Poskus ločevati ti dve tehniki, bi bilo nesmiselno, saj smo kompleksna bitja. Zunanji svet je vedno odraz naše karme, pa tudi odraz naše notranje situacije, saj vemo, da sprememba vedenja in stališč lahko pomaga in poda povsem drug pogled na zunanje okoliščine. Progresije se včasih ujemajo s konkretnimi dogodki v zunanjem svetu, včasih s spremembami znotraj nas, največkrat pa z obojim. Prav podobno pa lahko rečemo tudi za tranzite. Koliko se bo naša karma izrazila v zunanjem svetu, oz. kot nekaj, kar se nam dogaja brez našega vpliva, je v veliki meri odvisno od našega stanja zavedanja.

Obstaja tudi vzporednica med progresirano Luno in tranzitnim Saturnom in sicer vrnitev v natalni položaj (Lunin in Saturnov povratek). Medtem ko se tranzit Saturna nanaša predvsem na sprejemanje "usode", povezane z zunanjimi okoliščinami, pa je vrnitev progresirane Lune povsem zasebna zadeva in subjektivna stvar. To je za nas priložnost, ko sprejmemo sebe in se dobro počutimo v svoji koži, se znebimo strahov, plašnosti. Vrnite Lune je malo pred tranzitom Saturna v natalni položaj in Luna nekako omehča Saturnovo zadevo. S tem postanemo nekako odrasli v astrološkem smislu polnoletni.

Progresirana Luna nam na posameznem področju (hiše) kaže:

-         na dan bodo prišli pretekli dogodki in vedenjski vzorci, pa tudi vsa nezavedna stanja

-         področju, ki ga simbolizira hiša skozi katero potuje progresirana Luna bomo posvečali veliko pozornosti

-         ko prehaja progresirana Luna iz hiše v hišo se bodo spremenili tudi naši interesi

-         tam bomo pripravljeni doživeti tudi nekaj novega

Tea, hvala za tole obširno pojasnilo...sem šla malo gledat in sem res imela progresirano luno na natalni luni, ko sem prekinila z starimi vzorci in se odločila da začnem na novo. Dobesedno sem si povedala, da tako ne mislim živeti naslednjih 30 let in se odločila...ma zgodbo ti povem ob kakem srečanju...že vidim, da si bom morala vzeti kako uro izobraževanja pri tebi.

lepo bodi M

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #25 on: February 04, 2008, 08:33:58 PM »
Dobrodošla  :D :D
www.Astro-Star.net

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #26 on: February 06, 2008, 11:02:59 AM »
Tea,

hvala za ponujeno pomoc v temi angelske karte. Sem te ze hotela vprasat, ce mi kaj poves, pa si nisem upala, ker si tako stroga :)

Pravis, da se tudi v moji karti vidijo spremembe. A se je tudi planetom zmesalo? :D Po eni strani se veselim, po drugi me je pa strah. Se pa tudi zavedam, da spremembe potrebujem, ker sem obstala. :(

Kaj pa lahko vprasam?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #27 on: February 06, 2008, 11:12:12 AM »
Kar želiš  ;D

Hm .... stroga  :o ::)
www.Astro-Star.net

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #28 on: February 06, 2008, 11:26:03 AM »
Ja, stroga...saj je prav tako! ;)

Na katerih podrocjih bodo najvecje spremembe? Kdaj se bodo te spremembe, ki me cakajo, koncale?

Offline klarus

• Mojster
« Reply #29 on: February 06, 2008, 12:00:04 PM »
Ja, stroga...saj je prav tako! ;)

Na katerih podrocjih bodo najvecje spremembe? Kdaj se bodo te spremembe, ki me cakajo, koncale?
edina stvar v vesolju, ki se ne spreminja, je nenehna sprememba ;)
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822