Ti maš pa močnga Sončka. 
RES!!!!
Ne me zezati, ravno to sem si na tiho želel!
Hvala ti. In kaj pomeni to ... upam, da dobro!
Več glav več ve!
Astronomija: središče našega sistema nebesnih teles. Je preprosta zvezda (plinasta masa) s premerom 1.392.000 km. Vodik se spreminja v helij.
Astrologija: je prvo svetlobno telo. Navidezno sončno gibanje po ekliptiki skozi 12 znamenj določa, v katerem znamenju smo rojeni. Je srce sistema in predstavlja življenje in zavest
SONČNI PRINCIP
Analogen Levu in peti hiši
Princip: ego, jaz, temeljna osebnost, samozavest, samozavedanje, vitalnost, življenjska moč, moč volje, ustvarjalna sila, kreativnost, ugled, veljava, avtoriteta, pozornost, upoštevanje, strastnost, igra, zabava.
Sonce je simbol moškega, očeta, moža in moškosti.
Pri ženski: slika moškega ali moža, vrsta odnosa do moškega oz. afinitete do moških.
Pri moškem: odnos do lastne moškosti, seksualnosti. Sposobnost orgazma in oploditve.
Sončeva dominanta kaže, da je oseba vase prepričana, iskrena, zvesta, pogumna, čustva pa so darežljiva in plemenita.
Znamenje, v katerem je Sonce nam pove, na kakšen način se izraža temeljna človekova bit. Govorilo bo o kvalitetah njegove življenjske poti in o potencialih, ki jih posameznik v življenju lahko razvije.
Hiša v kateri je Sonce je življenjsko področje, kjer se udejanja oz. najmočneje izraža sončeva pot. Interpretiramo jo skupaj s hišo, ki se začne v znamenju Leva.