Živjo,
no, pod remo "ribi" sem že nekaj napisala.
Vse osebne planete imam vodne, sonce, luno, merkur, venero v ribah in mars v raku. Po sistemu, ki ga uporablja Liz Green(zdaj vidim, da je Placidus), sta luna in sonce v prvi hiši. Po Kochu v drugi, skupaj z venero in merkurjem.
Ascendent kozorog, MC v škorpijonu.
Zdaj sem že malo zrasla

pa lahko opažam ene stvari iz karte, kako se manifestirajo...o ribi itak sploh ne bi, to je poglavje zase, včasih ju tako preklinjam in si govorim, da prosim, v naslednjem življenju naj bom vse, samo riba ne, ničesar z njo za opravit več! Preveč občutljivo, emocionalno, pa ne le to, plašno, prestrašeno - samo če pogledaš ribe v vodi, samo malo pomigneš in se že splašijo. Tako je tudi z mano. Brez hrbtenice, zmedeno, nejasno...čeprav me kar plavamo:)
Rešuje me moj prijatelj ascendent kozorog - ta zna pa tako zobe pokazat, da ljudje samo debelo gledajo potem:) Kar zori, tale kozorogec, zdaj sem stara 30 in se že kaže malo kot žlahtno vino, saj počasi se bo še kaj obrusil

Kozoroga predvsem doživljam kot MEJO. Izjemno sem občutljiva, če kdo prestopi mojo osebno mejo, se vtika vame, mi pamet soli, govori, kdo sem, kaj se ali kaj naj bi bila, daje nasvete, za katere nisem prosila - takrat: mama mia, sem ostra ko pajek. Prav čutim, kako pade stena - stop! od tu dalje niti koraka več. Čeprav sem sicer prijazna in ne maram krega.
pa še Saturn v levu - težko pridem ven, izjemno težko sem avtoritativna in grozno mi je se izpostavljat.
Mars v raku pri tem še otežuje zadeve. Reagiram seveda čustveno in pa kaznujem oz.kažem nejevoljo s čisto pravim otroškim kujanjem

Madona, kako se znam vase zavlečt in potem me mora oni ven bezat, jaz pa vse bolj vase lezem in se kujam, ha, ha.
Ampak to so take, osebnostne značilnosti, vsak ima svoje "fore". Osebni planeti so me prej zelo zanimali, jasno. Pa sem predelala svoje sonce v ribah, da je oče odsoten, se nikoli ni zmenil zame, ga ni enostavno. Pa svojo luno v ribah...ker za ribe gre vedno glas o tej občutljivosti, pa zasanjanosti, umetniškosti in seveda smiljenju samim sebi (smo mojstrice za to) in vdanosi v usodo, žrtve...to vse drži, ampak jaz ribo doživljam skozi svoje življenje predvsem kot "neotipljivost in nevidnost".
Ljudje mi govorijo - si tako močna riba, si pa zelo emocionalna blabla...ja, seveda, samo to ni čisti point. Je še globlji nivo, kaj je to riba, jaz čutim kot to, da je moja življenjska pot nekonkretna, da ne vem, kaj me bo čakalo za naslednjim vogalom - kar se materialne varnosti tiče (2.hiša). Oče je odsoten, mama pa je sicer bila krasna mama, vse bi mi dala, požrtvovalna in razumevajoča, a je bila tudi nestabilna, ker je bila hudo bolna in sem se ves čas bala, kdaj bo umrla. In tudi je, pred tremi leti, je izpuhtela, in sedaj je tudi ona odsotna. Nobenega bližnjega ni za oporo (kar sicer zelo kali) pa materialno sem ostala v hudi zagati zaradi težav z dediščino.
Oh, ja, moja dediščina - no, kot sem rekla, zdaj me zanimajo bolj uni, ta veliki, moj Pluton v 8.hiši predvsem

Ja, sem delala ene astrološke tečaje, pred leti, in smo se ustavili pri tem mojem Plutonu...mi je rekla predavateljica, da to so pa velike transformacije, Pluton je v svoji hiši, močno je tole...hja, sem skomignila z rameni, nisem ga kaj posebej čutila. Bolj me je takrat zanimal Saturn v 7.hiši, ki mi povzroča hude težave na ljubezenskem področju pa moje neptunsko sonce (v ribah pa še kvadrat z neptunom) - me je zanimalo, ali bom sploh kdaj imela kakega normalnega tipa, ki ne bo "nedosegljiv" in pa zariban umetnik (ja, samo na to sem palila, a sem lahko še bolj neptunska

, no, drogirala in alkoholizirala se pa nisem nikoli, vsaj to:))
Ma kaki Pluton, koga briga nek Pluton (kaj je sploh to??), sploh nisem čutila, kaj mi hoče povedat.
Potem pa bumf, tresk - stara 26, umre mama in name se je zgrnilo toliko, da še zdaj ne morem vsega požreti...dojela Plutona v polnem pomenu. Ja, transformacije, ja, hude, že sama smrt - kar je vodilo v globoke meditacije, pa soočenje s tem, da sem ostala čisto sama, sedaj pa že leta taki problemi z dediščino, kjer mi grozi popolno uničenje - Puton v svej svoji razsežnosti, atomska bomba, destrukcija...Ampak ko in če tole dam skozi, vem, da bom močna ko jeklo, že zdaj sem, čeprav sem včasih na robu zloma.
Pa moj Neptun v 11.hiši - ker je moja največja želja, hrepenenje, da se zlijem, stopim, izginem v duhovni skupnosti. Na bolj mondeni ravni tale Neptun- razočaranja s prijatelji, so me eni tako svinjsko na cedilu pustili, da ni za opisat, a po drugi strani nekaj tako dobrih prijateljic, da smo si bližje ko sestre in mi stojijo z ramo ob rami skozi te preizkušnje.
Madona, sem se razpisala - aja, Jupiter je v dvojčkih, v peti hiši in uganite, kaj je moj najljubši in najlažji način izražanja, tudi v umetnosti. ja, pisanje, ja

Umetnost, ki jo imam najraje, ki mi je najbližje in me najbolj nagovarja je beseda, knjige in teater. Tudi sama pišem - zelo ribje stvari

Tea, če mi lahko pomagaš, ker na astrologijo se spoznam le v osnovah - kaj mi bo dal kaj predaha tale Pluton? Ali me bo uničil? Kar konkretno se je zagnal vame preko tega spora glede dediščine...
ne znam objavit svoje karte...dala sem si sicer spletno stran, kjer se nahaja, v podpis, a nisem prepričana, če bo delovalo...lahko priložim link za vsak slučaj?
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=3;btyp=w2gw;cid=ezpfiletTJ1uy-u1202998357;nhor=4Hvala vnaprej!